Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goudmijnen schrijven geschiedenis

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Pantelis

Nico Pantelis is gediplomeerd beleggingsadviseur. Hij is de oprichter van Slim Beleggen, een gespecialiseerde advieswebsite in de Benelux. Vóór Slim Beleggen was hij werkzaam als financieel analist bij Inside Beleggen en Trends/Cash. Hierna was hij actief als commodity specialist bij KBC Bolero en equity analyst bij KBC Secur...

Meer over Nico Pantelis

Recente artikelen van Nico Pantelis

  1. dec '16 Kanteljaar 4
  2. dec '16 Opvallend koopsignaal 7
  3. nov '16 Verrassend vertrouwen 8

Reacties

56 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 september 2015 12:25
    @Saibee Naast de door u genoemde kosten op de korte en lange termijn is uiteraard de wet van vraag en aanbod van toepassing, waarbij het voor de gevestigde belangen in een monopoliepositie niet gewenst is om de productie te verhogen dat alleen maar slecht nieuws voor de prijs kan zijn, zoals het voor olieproducerende landen slecht nieuws zal zijn als de productie van het zwarte goud toeneemt, welke olieproducerende landen uiteraard op de korte en lange termijn van bijvoorbeeld de in de hoge, lage en hongerloontjes landen auto rijdende medemensen zo lang mogelijk een zo'n hoog mogelijke prijs voor het door hen geproduceerde zwarte goud wensen te ontvangen.
  2. Brogembank 2 september 2015 13:41
    @ ZER0;
    (Schoon drink-)water zal hoogstwaarschijnlijk één van DE commodities voor minstens de komende 50 jaar zijn. Eerste bedrijf waar ik aan denk is Veolia SA (CAC-40) -die ik helaas veel te vroeg verkocht heb overigens- maar wellicht weet iemand nog meer van dit soort lange termijn wateraandelen en/of een water-ETF?

    Mvg
    Brogem
  3. [verwijderd] 2 september 2015 14:18
    @Stasis Het is te hopen dat de belastingdienst uw suggestie niet overneemt, want dan breken er dus helaas voor de mensen die in een soort open inrichtting van vluchthaven nummer 1 met hun gouden handjes met kennis van zaken met de verwervingen van het waardevaste goud voor hun nageslachten bijdragen leveren aan een waardevast pensioen,

    waarin de nageslachten in een Zwitserleven tenminste niets kunnen kopen en dan ook gelukkig de lucht niet meer kunnen vervuilen met het in de auto's verstoken van het zwarte goud van de olieproducerende landen,

    in de betreffende open inrichting van vluchthaven nummer 1 in het geheel geen waardevaste gouden tijden in waardevaste gouden eeuwen aan.

  4. [verwijderd] 2 september 2015 15:57
    Bij goudmijnen maak ik mij steeds meer zorgen om nationalisatie en bijvoorbeeld in Mexico, overname uit zuiging door drugscartels.
    Hoe lang blijft een aandeel in een mijn nog daadwerkelijk een deel van de resultaten waard?
    We gaan stapje voor stapje richting een nieuwe vorm van gold backed currency. Goudmijnen worden nationaal belang. China en Rusland exporteren al nauwelijks wat ze aan edelmetaal uit de grond halen.
    Zodra de pensioenfondsen echt door het putje gaan, zullen landen niet hun verantwoordelijkheid nemen en mijnen inlijven?
  5. [verwijderd] 2 september 2015 22:49
    @Lycaon pictus Ik ben het geheel met u eens dat er probleempjes zijn met bijvoorbeeld de opwarming van de aarde wegens de verbranding van fossiele brandstoffen, een tikkende tijdbom onder het smeltende ijs van Siberië, en ga zo maar door op het gebied van de probleempjes.

    Maar de oplossing van deze probleempjes kan juist niet een vlucht in de goudprijs zijn

    - hoewel uiteraard iedereen dit zelf moet weten, je koopt het goud en je verkoopt het goud later weer, hierover kan geen misverstand over bestaan -

    maar kan niet anders dan het oplossen van de probleempjes zijn.

    Dus eigenlijk heel simpel: wat zijn de probleempjes, dan gaan we de probleempjes vandaag oplossen, de mensen kunnen naar de maan, dan kunnen de mensen in het hier en nu ook probleempjes oplossen.

    En als de mensen de probleempjes in het hier en nu niet kunnen oplossen, dan gaan de mensen op een gegeven moment gewoon naar de maan, en dan zoeken ze het verder met hun probleempjes op de aarde maar uit.

    Maar nogmaals: het staat uiteraard een ieder helemaal vrij om dit anders te zien en in de vluchthaven goud zoveel goud als hij of zij maar wil te kopen en te verkopen!
  6. [verwijderd] 2 september 2015 23:29
    @Lycaon pictus Verder maak ik u vanuit een wifi attent op het feit dat ik dacht "'Lycacon pictus' is een naam die je niet iedere dag hoort."

    Toen dacht ik "Ik bestel eerst een koffie, en dan ga ik op het intermet met de zoekmachine "Google"

    - die ik iedereen kan aanraden, je typt iets in, en na een druk op een knopje op het toetsenbord staat binnen een fractie van een seconde op de een of andere manier je beeldscherm van je home desktop computer vol met lettertjes waar je op het internet naar had gezocht, hoewel je deze lettertjes uiteraard onmogelijk allemaal kan lezen -

    zoeken naar wat deze naam zou kunnen betekenen, en waar de naam vandaan komt."

    Zo gezegd, zo gedaan. En dat blijkt volgens de internetlink

    nl.wikipedia.org/wiki/Afrikaanse_wild...

    te zijn "De naam lycaon komt van mythologische persoon: Lycaon, die in een (weer)wolf werd veranderd door Zeus.".

    Dus u heeft een zeer interessante naam van een mythologische persoon, wat weliswaar niets met het aan- en verkopen van goud te maken heeft, maar als mythologische materie toch interessant kan zijn!
  7. forum rang 6 Fred 62 3 september 2015 05:43
    quote:

    Lycaon pictus schreef op 2 september 2015 08:35:

    Fred53: Weet je wat bijna al die conflict gebieden met elkaar gemeen hebben. Dat is dat ze aan het uitdrogen zijn. En droogt dat is een rem op ons ecosysteem. En dat maakt de kans groot dat de kosten voor onze basisbehoefte op een gegeven moment stevig de hoogte zullen ingaan. En dan ga je natuurlijk een pak geld onttrekken aan andere sectoren. En het gevolg zal zijn dat ze overal fabrieken moeten sluiten. En het klinkt misschien raar. Maar ergens is dat een stuk van de oplossing. Alleen kan dat in volle chaos gebeuren of in orde en vrede. Wat ik zeg moet je met een korreltje zout nemen. Maar ergens moeten er minder fabrieken komen. Want we moeten naar een systeem van 50 keer per jaar van die goedkope troep te kopen. Dat toch allemaal op de vuilnisbelt terechtkomt . Naar een systeem waarin we duurzaam consumeren. Zodat we minder vervuilen en verbruiken. Maar dan heb je een betrouwbaar alternatief inkomen nodig voor veel mensen. Anders worden het toch allemaal Isis strijders en criminelen. En die edelmetalen kunnen voor dat alternatief inkomen zorgen. Eigenlijk zou je er minstens voor moeten zorgen dat je een klein voorraadje achter de hand hebt. En mocht het niet kloppen wat ik zeg. Je zal het wel verkocht krijgen. Want zo fantastisch zijn de alternatieven niet.
    Je praat over duurzaam consumeren zodat we minder vervuilen en verbruiken.

    Edelmetalen en met name goud zorgen ervoor dat we in grote gebieden kaalslag hebben.
    We vergiftigen rivieren en meren , verzuren het landschap en zorgen voor kinderarbeid
    en uitbuiting.

    Als je dan zo bezorgt bent over de wereld doe dan vooral NIETS met goud en laat het in
    de grond.

    mvg

    Fred
  8. forum rang 6 Fred 62 3 september 2015 05:51
    quote:

    pmsbutternutter schreef op 2 september 2015 10:44:

    De euro en de dollar zullen verdwijnen. Zelfs een bedrijf als Apple zal verdwijnen alle bedrijven verdwijnen. Zelfs de VS zal verdwijnen als machtigste land van de wereld. Zo is het altijd gegaan en zal het al blijven gaan. Goud en zilver zullen nooit verdwijnen. De waarde van goud wordt uitgedrukt in de valuta van het machtigste land op dit moment in de wereld. Beide zullen verdwijnen daarom wie geeft een shit om de waarde van goud uitgedrukt in iets wat waardeloos is. Mensen als fred bijvoorbeeld zijn gewoon te dom om te begrijpen dat mensen die nu goud kopen het niet kopen voor henzelf maar voor hun kinderen of desnoods kleinkinderen. Ze emmeren maar door dat goud waardeloos is omdat je het niet kunt gebruiken in de industrie etc maar in werkelijkheid zijn ze gehersenspoeld door de media etc. Ik snap nu wel dat fred een hekel aan goud heeft maar dat heb ik nu al 1000 keer van hem gelezen. Heeft dit persoon niet wat beters te doen de hond uitlaten of zijn fiets repareren??
    Jij zal ook verdwijnen en ik ook.

    En je kinderen zullen je dankbaar dat je een klomp goud hebt liggen
    in een achterkamertje , die zullen ze al omgeruild hebben voor de
    dan geldende valuta voordat je goed en wel in de grond ligt waar alle
    materie weer samenkomt.

    Ik wens je kinderen veel plezier met het omwisselen en uitgeven van je
    zo zuur bij elkaar vergaarde goud-schat.

    mvg

    Fred
  9. [verwijderd] 3 september 2015 11:26
    @Fred Er zijn velen die het geheel met u eens zijn. Desondanks zullen er hiernaast altijd velen zijn die over vluchthaven nummer 1 in een soort goudkoorts zeg maar bulish gestemd zijn opdat zij en hun nageslacht in een dan niet meer bestaande economie met hun vergaarde goudstaven, goudklompjes e.d. in gouden eeuwen geen cent meer uit hoeven te geven, dus optimistisch hierover zullen zijn.

    Als deze verschillende werelden die, zoals u ook concludeert, elkaar uitsluiten, naast elkaar bestaan, hoeft er in de ca. 7,2 miljard verschillende Zwitserlevens helemaal niks aan de hand te zijn, en is iedereen op de aarde al dan niet met gouden waardevaste pensioenen bulisch, optimistisch, blij en gelukkig.
  10. Bangizwe 3 september 2015 18:18
    Fred 53: Een feit is wel dat je dat goud maar 1 keer moet winnen. Daarna kan je dat blijven verhandelen. En de meeste van die slavenjobkes die maken prullen die niemand echt nodig heeft. Maar die blijven ze wel constant produceren. Die blijven non stop vervuilen en verbruiken tot er van die planeet niets over blijft. Je hebt gelijk als je zegt dat er vervuiling is bij de winning. Maar daar staat dan tegenover dat goud een ongelimiteerd stijgingspotentieel heeft. Ik ben eens benieuwd wat die pensioenfondsen nog gaan verdienen de volgende jaren. Hun broek scheuren van hier tot in Tokyo denk ik. En er zijn nog edelmetalen, zilver, palladium, platina.....
  11. [verwijderd] 4 september 2015 17:08
    @Lycaon pictus Aangezien iedereen dit hopelijk zonder wild-west goudkoorts uiteraard zelf moet weten, lagen de feiten voor een waardevast gouden pensioen met een Zwitserleven voor de nageslachten die in gouden eeuwen na u komen in een dan uiteraard niet meer bestaande economie op een uiteraard dan niet meer bestaande planeet reeds op tafel zoals u de feiten bij Fred53 op de keukentafel heeft gelegd, en dan zet Fred53 hier uiteraard een vraagteken bij en reageert Fred53 uiteraard weer vanaf de keukentafel met de feiten zoals hij deze bij u op tafel heeft gelegd, enz., enz., enz.
56 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links