Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina - September 2015

584 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 hvasd2 2 september 2015 17:42
    Project Holland zit er ook nog steeds in maar met nog maar 9,3 % ... Is echter geen kleine. Bovendien heeft Niessen zijn deel van Project ~Holland overgenomen maar niet alles ?

    Al met al broeit er iets en dat zal er binnenkort wel uitkomen want de koers van nu is al bijna 10 cent onder de emissie koers van 0,95 cent/aandeel !
  2. [verwijderd] 2 september 2015 18:06
    quote:

    harde winst schreef op 2 september 2015 17:11:

    Met dhr. Niessen is al in stilte zaken gedaan. Nu is het aan de aandeelhouders om de prijs te betalen.
    Als je zoiets zegt moet je het ook even staven.
    Kans dat hij met zijn investeringsbedrijf er nu uit gaat of gegaan is ,is erg klein, tenzij ze liever van hun geld afraken als winst maken maar ik ken zo een investeringsfonds niet.
    Ook Ordina kan helemaal niets doen in die richting ze liggen al onder het vergrootglas zoals je weet.
  3. [verwijderd] 2 september 2015 18:12
    quote:

    hvasd2 schreef op 2 september 2015 17:42:

    Project Holland zit er ook nog steeds in maar met nog maar 9,3 % ... Is echter geen kleine. Bovendien heeft Niessen zijn deel van Project ~Holland overgenomen maar niet alles ?

    Al met al broeit er iets en dat zal er binnenkort wel uitkomen want de koers van nu is al bijna 10 cent onder de emissie koers van 0,95 cent/aandeel !
    Laat maar komen die emissie we kunnen toch alleen maar omlaag dus dan beter met een emissie.
    Zolang het maar geen reverse split is want daar heb ik een hekel aan.
  4. forum rang 4 bartvde 2 september 2015 19:13
    quote:

    Klaver020 schreef op 2 september 2015 17:55:

    Eerlijk gezegd dacht ik zelf dat Pr.Holland Fonds er niet meer in zit.....?

    Inderdaad zitten er niet meer in:

    In September 2014, sold off its remaining 9.3% interest in Ordina through a block trade, at a premium to the prevailing Euronext quotation. Ordina referred to PHF as a stable and important shareholder during the strengthening of its capital structure in 2011.

    www.projectholland.nl/index.php/en/pr...
  5. gerrit 69 2 september 2015 21:27


    www.nrc.nl/nieuws/2015/09/02/opnieuw-...

    SVB betaalde willens en wetens te veel aan automatiseringsproject van Capgemini

    De leiding van de Sociale Verzekeringsbank heeft willens en wetens miljoenen te veel betaald aan een automatiseringsproject waarvan al snel duidelijk werd dat het mislukt was, en dat uiteindelijk na vier jaar werd gestaakt. Dat zeggen ex-werknemers van de SVB zeggen tegen onderzoeksprogramma Zembla.
    Het gaat om het multi-regelingen-systeem, dat de 40 miljard aan uitkeringen voor AOW en kinderbijslag moest verwerken. Het project werd een jaar geleden geannuleerd omdat het niet werkte. Er was toen volgens de verantwoordelijke staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken, PvdA) formeel 43,7 miljoen euro uitgegeven aan de bouw van het systeem. Volgens ex-medewerkers is het werkelijke bedrag tientallen miljoenen hoger.

    CAPGEMINI VERDIENT MILJOENEN ONDANKS FALENDE SOFTWARE
    Vanavond zendt de NPO een aflevering van Zembla uit over twee mislukte projecten van softwaregigant Capgemini, waarin het blootlegt hoe het bedrijf ondanks falende software miljoenen verdient. Van alle grote ICT-bedrijven is Capgemini het vaakst betrokken geweest bij grote automatiseringsprojecten van de Rijksoverheid die financieel uit de hand lopen, bleek vorig jaar uit onderzoek van deze krant.

    Tijdens de ontwikkeling en bouw van het programma voor de SVB werden kritische werknemers “weg gemarginaliseerd”, zegt Berl Sijes, oud-werknemer: “Mensen waren bang.” Een anonieme ex-werknemer die voor Zembla bij een notaris een beëdigde verklaring aflegde zegt: “Alleen mensen die het geluid van Capgemini lieten horen, bleven over.”

    SOFTWARE GEMAAKT DOOR INDIASE WERKNEMERS
    De SVB betaalde facturen van Capgemini zonder dat het de software controleerde die – alweer – Indiase werknemers van het bedrijf maakten, zeggen oud-werknemers. Deze verhalen van ex-medewerkers passen in het patroon van slecht management van automatiseringsprojecten door de Rijksoverheid en de neiging om bij problemen weg te kijken.

    De manager die voor SVB het project moest leiden was een externe adviseur. Hij werd betaald via Capgemini. De SVB-ambtenaar die de facturen van de projectmanager moest controleren, heeft volgens Zembla samen met deze projectmanager een bedrijfje.

    PROGRAMMA VOETBALANALYSE BLEEF VASTLOPEN
    De tweede zaak waarover Zembla bericht is een voetbalanalyse-programma dat Capgemini voor ondernemer Kenneth Berkleef bouwde. Na een jaar softwarecode schrijven en 1,5 miljoen euro verder bleef het programma vastlopen. Capgemini vroeg Berkleef wel of hij de programmeurs van het bedrijf in India wel hoge beoordelingen wilde geven. “Cijfers onder de 4,5 op een schaal van 1-5 worden gezien als afgang en daar staan straffen op.” Capgemini kreeg het programma nooit aan de praat. Klanten als Barcelona en de Nederlandse hockeybond liepen weg en Berkleef ging failliet. Hij heeft een rechtszaak aangespannen. ICT-specialisten die de software voor Berkleef bekeken noemen de code “ongelofelijk slecht” en “gemaakt door beginners”.

    ************

    Nu eens niet de zwarte Piet alleen aan Ordina gegeven, maar ook eens een ander bedrijf zoals Capgemini tegen het voetlicht gehouden.
    Dat zegt wel iets over de gehele sector.
    Eigenlijk moet ook onze Overheid zich diep schamen voor het feit dat ons belastinggeld op grote schaal steeds maar verkwanseld word.
  6. forum rang 4 Kompas 2 september 2015 21:32
    quote:

    Bernardo schreef op 2 september 2015 21:10:

    Zo juist een interessante documentaire over Gap Gemeni. Komen er zeer slecht uit. Hoop niet dat het morgen gevolgen heeft voor ordina
    Het betreft hier Capgemini en GEEN Ordina!!

    Ordina heeft zijn eigen "Zembla affaire" reeds gehad wat achteraf een storm in een glas water bleek.

    Het aandeel is reeds onevenredig hard afgestraft. Nu een sectorgenoot in het negatieve spotlicht komt zet dit Ordina wat dit betreft weer wat in de schaduw.
  7. forum rang 6 pietje-2005 2 september 2015 22:39
    Toch weer een vreemde kijk op de wereld van de IT en zo.
    Iedereen die thuis een computer heeft weet allang dat het allemaal rotzooi is, natuurlijk.
    Tot aan de grootste 'professionele" software-bedrijven maken alleen maar troep die snel gebracht wordt.
    Later dan vele updates, patches en upgrades naar een "nog beter"versie, haha.
    Wel triest dat we dat nooit echt onder de knie krijgen, want we hebben het wel nodig tegenwoordig.
    Als Ordina maar eens gaat stijgen ;-)
  8. The Duck Master 3 september 2015 00:20
    Overheid en IT gaat nooit goed samen.
    Iedere softwareboer weet dat je de overheid een poot uit kan draaien, en deden dat ook tientallen jaren volop.
    Hopelijk gaat de regering nu eindelijk verstandiger om met het belasting geld en zullen de IT bedrijven dus enorme omzetten verliezen aan overheidsprojecten.
    Dat zie je nu al een tijdje bij Ordina gebeuren, sterkeer nog, de daling versnelt nog elk kwartaal.
    Pas als er weer een stijgende lijn in de omzet gaat komen en ook de marges toenemen, ga je een bodem zien.
    Maar of en wanneer dat gaat gebeuren weet het bedrijf zelf nog niet eens helaas...
  9. DRIVER-S 3 september 2015 07:54
    Fundamenteel gezien is Ordina zelfs op 88c niet eens een super play. Het bedrijf snakt naar een complete herinrichting m.i. Het is de vraag of het zittende management dit wel kan begeleiden.

    Interessanter is de koersontwikkeling. Nieuwsstromen waren slecht en zijn slecht gebleven, maar de koers lijkt (bij reeds bekende feiten) steeds verder terug te zakken. Mede door de geringe omzet en de duidelijke aanwezigheid van traders. Je kunt je afvragen of de huidige koers een juiste weerspiegeling is van de feiten en dat de koers van 3 maanden terug gewoon onrealistisch hoog was, of dat er inmiddels onderwaardering is.

    Persoonlijk vind ik het scenario dat iemand het fonds van de beurs trekt om het in alle rust te saneren, wel een realistische. De koers is er hard genoeg voor afgestraft en ik verwacht dat een man als Niessen dit geïnteresseerd zal volgen. Ik geef toe dat enkel dit argument de case wel erg dun maakt. Bij een koers die iedere dag verder onder druk komt te staan, heeft de belegger van 3 mnd terug ook nul winst bij een overnamebod. Die moet enkel blij zijn om zijn geld nog terug te zien.

    Op dit moment zou de Ordina directie haar beleggers wat vertrouwen moeten geven. Een aandeelhouders bijeenkomst in november organiseren, is dan nogal ver weg. Informeer de markt wat eerder en ga voor je bedrijf staan.

    Ik blijf op mijn stukken zitten en koop bij blinde paniek op de beurs gewoon steeds wat stukjes bij, hoewel daar bijna het gezonde maximum is bereikt.
  10. erjee-ff 3 september 2015 08:07
    quote:

    The Duck Master schreef op 3 september 2015 00:20:

    Overheid en IT gaat nooit goed samen.
    Iedere softwareboer weet dat je de overheid een poot uit kan draaien, en deden dat ook tientallen jaren volop.
    Hopelijk gaat de regering nu eindelijk verstandiger om met het belasting geld en zullen de IT bedrijven dus enorme omzetten verliezen aan overheidsprojecten.
    Tijdens de verhoren van de commissie Elias sprak er op een gegeven moment een IT leverancier, en zijn woorden hadden ongeveer de strekking: "Als men een auto zonder stuur met vierkante wielen wil, dan zeggen we dat ze dat niet moeten doen en vervolgens bouwen we het toch".

    Het begint toch echt bij de requirements die de opdrachtgever stelt. Als die onduidelijk zijn, dan wordt het proces een hele lange rit met "we willen ook nog" en "eigenlijk bedoelen we". Ik geloof niet dat de overheid als geheel nu beter weet wat ze aan het doen zijn als het om IT projecten gaat, maar ik laat me graag verrassen.
  11. erjee-ff 3 september 2015 08:08
    quote:

    consilleri schreef op 3 september 2015 07:54:

    Fundamenteel gezien is Ordina zelfs op 88c niet eens een super play. Het bedrijf snakt naar een complete herinrichting m.i. Het is de vraag of het zittende management dit wel kan begeleiden.

    Interessanter is de koersontwikkeling. Nieuwsstromen waren slecht en zijn slecht gebleven, maar de koers lijkt (bij reeds bekende feiten) steeds verder terug te zakken. Mede door de geringe omzet en de duidelijke aanwezigheid van traders. Je kunt je afvragen of de huidige koers een juiste weerspiegeling is van de feiten en dat de koers van 3 maanden terug gewoon onrealistisch hoog was, of dat er inmiddels onderwaardering is.

    Persoonlijk vind ik het scenario dat iemand het fonds van de beurs trekt om het in alle rust te saneren, wel een realistische. De koers is er hard genoeg voor afgestraft en ik verwacht dat een man als Niessen dit geïnteresseerd zal volgen. Ik geef toe dat enkel dit argument de case wel erg dun maakt. Bij een koers die iedere dag verder onder druk komt te staan, heeft de belegger van 3 mnd terug ook nul winst bij een overnamebod. Die moet enkel blij zijn om zijn geld nog terug te zien.

    Op dit moment zou de Ordina directie haar beleggers wat vertrouwen moeten geven. Een aandeelhouders bijeenkomst in november organiseren, is dan nogal ver weg. Informeer de markt wat eerder en ga voor je bedrijf staan.

    Ik blijf op mijn stukken zitten en koop bij blinde paniek op de beurs gewoon steeds wat stukjes bij, hoewel daar bijna het gezonde maximum is bereikt.
    Hear, hear! Ben het compleet met je eens... misschien is dat wel de play van Niessen.

  12. forum rang 4 Guus_Geluk 3 september 2015 08:34
    Die Sonny Duijn heeft naar mijn gevoel het hele verhaal uit zijn duim gezogen of hij is betaald voor dit stukje. Destijds stond de koers boven de 1.80. Zelfs op 86 cent wil niemand dit flutbedrijf kopen. Maar zo'n Sonny zouden ze keihard aan moeten pakken als zulke berichten verzonnen zijn.
    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/ordina...
  13. erjee-ff 3 september 2015 08:45
    Guus,

    86 cent x 100 mio aandelen is een beurswaarde van 86 miljoen. Die beurswaarde is vooral gebaseerd op intangibles, Ordina is een detacheerder. Vraag is dus min of meer of iemand de omzet, klanten database, naam en contracten van Ordina tegen 86 mio ondergewaardeerd vindt en een mogelijkheid ziet om de winstgevendheid van de tent fors te vergroten, de kosten fors te saneren en de omzet te laten groeien...

    Wat denk jij?
584 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links