Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gold World Spot (USD) IND:XAUUSD.FXVWD, XC0009655157

  • 2.382,28 18 apr 2024 13:47
  • +21,29 (+0,90%) Dagrange 2.361,43 - 2.385,46
  • 0

GOLD

1.705 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 86 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. B_B 26 augustus 2015 00:43
    bennie, op 26 augustus 2015 om 00:39 uur
    Margin Call Crash
    Sinds 2013 is er record bedrag aan leverage op beleggingen in VS (door goedkoop geld).
    Bij een daling van 4% moet een "leverage belegger" meteen een hoge flat zoeken.
    Bij een daling van 6% moet deze belegger springen.
    Ze zijn gedwongen om te verkopen.

    Wat we nu zien is "Fear the Walking Dead"
    Maar na het einde van "The Walking Dead" kan je blind beleggen (elk belegging is dan goud waard).

    Geduld!
    Ik wacht al ruim anderhalf jaar op deze mega crash
  2. silverwheaton 26 augustus 2015 05:46
    quote:

    B_B schreef op 26 augustus 2015 00:43:

    bennie, op 26 augustus 2015 om 00:39 uur
    Margin Call Crash
    Sinds 2013 is er record bedrag aan leverage op beleggingen in VS (door goedkoop geld).
    Bij een daling van 4% moet een "leverage belegger" meteen een hoge flat zoeken.
    Bij een daling van 6% moet deze belegger springen.
    Ze zijn gedwongen om te verkopen.

    Wat we nu zien is "Fear the Walking Dead"
    Maar na het einde van "The Walking Dead" kan je blind beleggen (elk belegging is dan goud waard).

    Geduld!
    Ik wacht al ruim anderhalf jaar op deze mega crash
    Dat zou pas negast zijn voor goud.... Nu vat ik je helemaal niet meer!
  3. [verwijderd] 29 augustus 2015 12:54
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 21 augustus 2015 11:27:

    vr 21 aug 2015, 11:19
    'Nazitrein vergelijkbaar met Titanic'
    Van onze correspondent
    WROCLAW -

    Geschiedkundigen reageren verheugd op de mogelijke vondst van een nazitrein vol geroofd goud. „Er wordt sinds jaren naar de legendarische trein gezocht!" Als de trein daadwerkelijk wordt gevonden, is de betekenis van de vondst vergelijkbaar met die van de Titanic.

    Twee schatzoekers zijn de buit van hun leven op het spoor. Nabij het Poolse Wroclaw vermoeden ze de locatie van een 150 meter lange pantsertrein van de nazi’s, vol beladen met driehonderd ton geroofd goud. Die zou in een onderaardse, afgesloten tunnel staan. Het duo heeft bij de autoriteiten een vergunning aangevraagd om te graven en eist tien procent vindersloon. Pas daarna willen ze de precieze plek van hun vondst bekend maken.

    In de nadagen van de Tweede Wereldoorlog transporteerden de nationaal-socialisten, bang voor het oprukkende Russische Rode Leger, hun geroofde buit uit Oost-Europa richting Berlijn. Tussen de steden Wroclaw, dat toen nog Duits was en Breslau heette, en Walbrzych, het toenmalige Waldenburg, poogden ze de bovengenoemde schat te verstoppen.

    Legendarisch

    „Er wordt sinds jaren naar de legendarische trein gezocht", erkent de lokale geschiedkundige Joanna Lamperska op de Poolse tv. „Het zou een ongelofelijke ontdekking zijn. Niemand heeft de trein ooit kunnen vinden." Advocaat Jaroslaw Chmielewski zei tegen een lokale zender: „Deze vondst is van wereldwijde betekenis, vergelijkbaar met de Titanic."

    Van de toenmalige Nazi-partijleider van Breslau, Karl Hanke, een vertrouweling van propagandaminister Joseph Goebbels, wordt overigens vermoed dat hij een deel van de goudschat gestolen heeft.
    Zwitserland

    Uit de annalen is bekend dat de toenmalige Rijksbank tussen 1939 en 1945 circa vierhonderd ton goud aan de Zwitserse nationale bank en particuliere geldhuizen in Zürich en Geneve verkocht. Dat leverde zo’n 1,7 miljard Zwitserse Franken op. In april 1945 vonden de Amerikanen in een zoutmijn in Thüringen 220 ton goud, vooral staven, maar ook zakken vol met kronen, afkomstig uit het gebit van in de vernietigingskampen vermoorde joden.
    Polen: geheimzinnige nazitrein bestaat echt.

    De geheimzinnige nazitrein bestaat echt en bevindt zich in Polen. Daarvan is de Poolse staatssecretaris Zuchowski van Cultuur zo goed als zeker. Een man die zou hebben geholpen bij het verstoppen van de gepantserde trein heeft op zijn sterfbed onthuld waar die is.

    nos.nl/artikel/2054626-polen-geheimzi...
  4. B_B 1 september 2015 00:46
    Mon Aug 31, 2015 2:58pm EDT
    Zijin Mining sees China demand helping gold rise to $1,200/oz in 2016
    SHANGHAI | BY RUBY LIAN AND DAVID STANWAY

    China's gold demand is expected to rise and help push the price of bullion back to about $1,200 an ounce next year, the chairman of Zijin Mining Group, the world's biggest gold producer by market value, said on Monday.

    "China's government is expected to further increase gold reserves as it takes a very small portion of foreign exchange reserves, and demand from jewelry buying and manufacturing will also pick up," Chen Jinghe said in an interview.
    .....
    www.reuters.com/article/2015/08/31/us...

    Waarschijnlijk op 11 september weer een update van Chinese Gold Reserves.
  5. B_B 20 september 2015 20:31
    COMEX Available Gold Continues To Drop And Why That Should Matter For Investors
    Sep. 20, 2015 8:09 AM ET

    COMEX registered gold inventories fall to under 170,000 ounces available for delivery.

    These are the lowest levels on record and a mere $200 million could buy all the available gold in COMEX warehouses.

    While this doesn't mean the COMEX will default, it certainly at least suggests that fewer people want to make their gold available for sale.

    These are very bullish developments for gold investors as it suggests the market is tighter than many analysts think.

    In the previous month, we took a look at COMEX gold inventories which have been reaching lower and lower levels. This week, we continue to see these gold inventories drop to extremely low levels, as registered gold inventories (gold available for delivery) again reached new all-time lows.
    .....
    seekingalpha.com/article/3522396-come...
  6. Bangizwe 30 september 2015 07:56
    B_B: Bij de dotcom crash, is het goud ongeveer 10 maanden na het begin van de crash beginnen stijgen. Na een aantal rustige jaren zal er wel wat voorraad geweest zijn. En die moet eerst weg. En volgens mij zal het dit keer sneller gaan. De rentes worden globaal gezien lager en lager, China blijft sector na sector ontwrichten, de laatste jaren zijn de winsten ondersteund door grote ontslagrondes, lage financieringskosten, dalende grondstoffenprijzen......En dat maakt de kans wel heel groot dat de winsten voor en heel lange periode onder druk gaan komen.
  7. [verwijderd] 30 september 2015 11:33
    Volgens andere berichten schijnt er zat goud te zijn bij COMEX. Ik denk zelf dat goud binnenkort ver onder de $1100 zal duiken dit omdat goud steeds lagere bodems laat zien om vervolgens weer een beetje op te veren naar steeds lagere toppen. Deze week weer wat gemanipuleerde cijfers uit de VS die goud weer minstens 5% gaan drukken. Dus ik wacht nog lekker met kopen. Ik koop alleen maar wanneer ik minstens 5% onder spot kan krijgen en dat lukt ook nog.
  8. Bangizwe 30 september 2015 19:57
    pmsbutternutter: De meeste handelaars op COMEX hebben nog nooit een gram goud fysiek verhandeld. Het komt er op neer dat deze alleen maar de prijs kunnen maken als er geen partij is die dominant is. Geen echt overwicht in vraag of aanbod. Dat geeft de speculanten ruimte. Dat goud in de COMEX is eigenlijk goud van klanten, onder beheer. Dat is niet eens te koop. Dus die hoeveelheden spelen niet zo veel rol. Persoonlijk zet ik momenteel in op zilver. Die voorraden zijn in elk geval al aan het afnemen. Voor de industrie komt het op 660 miljoen ounce in 2015. De munthuizen draaien op volle toeren, voor goud trouwens ook. Dat zou normaal gezien die goud/zilver verhouding een stuk kleiner moeten kunnen maken. Ik denk zelfs een groot stuk. En met die winsten koop ik dan goud. De toekomst zal toch veel elektrischer gaan worden dan het verleden. En daar zit overal wel wat zilver in. En al bij al is het al maar een kleine markt. Iets meer dan 10 miljard voor de volledige jaarproductie.
1.705 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 86 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links