Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KOFFIEKAMER DAGDRAAD 2015

1.130 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 57 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 augustus 2015 22:09
    quote:

    Brievenbus schreef op 26 augustus 2015 18:59:

    Ehh, dat RD het dividend verlaagt of dat ik RD koop?
    Dat laatste is al WEL heel vaak voorgekomen, en, nog steeds waarschijnlijker dan het eerste.

    Overigens geloof ik absoluut niet in die vermeende wijsheid van de menigte.
    Vergelijk de grafiek van welk aandeel dan ook of van welke beurs dan ook en zet die af tegen verdiensten of economisch peil en je ziet dat de menigte het 90% van de tijd fout heeft...
    Anderzijds ook wel vaak goed. Vergis je daar niet in. Er speelt wel meer dan alleen de verdienste of economisch peil mee. Er zijn wel honderd mogelijke prijsniveau's goed te praten. Alleen achteraf weet je de juiste.

    Maar het zou uniek zijn als Shell haar dividend verlaagt. Eerste keer sinds WW2 las ik. Maar ja, Lehman bestond ook best wel lang, en Barings ook. Aan alles komt een einde.
  2. Belegde boterham 26 augustus 2015 22:37
    Stanley Black and Decker betaalt al 139 jaar dividend.. dus of aan alles een end komt in ons leven...

    Mede dankzij de Klussers uiteraard:-)

    "Dividend History

    View BDK dividend information

    Stanley has an impressive and truly unique dividend record over the long haul:

    • Our record of annual dividend payments is unmatched by any industrial company listed on the New York Stock Exchange - 139 Consecutive years.

    • Our quarterly dividend record is the longest of any industrial company listed on the New York Stock Exchange - 482 consecutive quarters.

    • We have increased dividends in each of the past 48 years.

    • Increased dividends every year since 1968"

    ir.stanleyblackanddecker.com/phoenix....

    Leuk Feitje tav Stanley Black and Decker, zij staan jaarlijks in de top 10 van meest aangevraagde patenten. Dat zou je toch eerder van Tech/ Bio bedrijven verwachten imo.
  3. mjmj 27 augustus 2015 09:56
    As FastFT points out, we don’t really know why the Chinese stock market jumped today.

    Have China’s mom-and-pop investors rediscovered faith in Beijing’s leaders, or has Beijing itself just directed its state-owned enterprises, or its margin-lending arm, to buy more shares? Impossible to say, for now....
  4. forum rang 10 voda 28 augustus 2015 16:15
    AEX laveert tussen winst en verlies

    Gepubliceerd op 28 aug 2015 om 15:55 | Views: 368

    AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs schommelde vrijdag in de middaghandel rond de slotstand van donderdag. Ook andere Europese beurzen bleven overwegend dichtbij huis op de laatste dag van de tumultueuze handelsweek, die vooral in het teken stond van zorgen over de Chinese economie.

    Rond 15.50 uur stond de AEX 0,1 procent in de min op 442,88 punten. De MidKap zakte 0,3 procent tot 661,52 punten. De hoofdgraadmeter in Parijs daalde 0,3 procent, de FTSE in Londen noteerde vlak. De DAX in Frankfurt viel wat uit de toon met een min van 0,9 procent.

    De AEX boekte maandag het zwaarste verlies in jaren, maar krabbelde in de loop van de week weer op. De hoofdgraadmeter van het Damrak stond daardoor vrijdag weer iets hoger dan een week eerder. Sinds het voorlopige hoogtepunt van 5 augustus leverde de index met 25 Amsterdamse hoofdfondsen al wel 12 procent in.

    Randstad

    Randstad was met een verlies van 3,6 procent een van de opvallendste dalers vrijdag. Volgens analist Jos Versteeg van zakenbank Theodoor Gilissen heeft de uitzender last van mogelijke nieuwe wetgeving in de Verenigde Staten, waardoor tijdelijke werknemers bij franchise-onderdelen dezelfde arbeidsvoorwaarden kunnen eisen als bij het moederbedrijf.

    Grootste daler was opnieuw Gemalto. De digitaal beveiliger leverde 6 procent in, nadat tegenvallende halfjaarcijfers donderdag al ruim 12 procent aan beurswaarde hadden gekost.

    Vopak

    Koploper onder de Amsterdamse hoofdfondsen was tankopslagbedrijf Vopak met een winst van 2,6 procent, na een adviesverhoging door ABN Amro. Olieconcern Shell profiteerde van de sterke opleving van de olieprijzen op donderdag en kreeg er 1,1 procent bij.

    De euro was 1,1240 dollar waard, tegen 1,1231 dollar bij het Europese slot op donderdag. De olieprijzen gingen wat omlaag na de sterkste opleving in jaren een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,4 procent tot 42,39 dollar. Brentolie werd ook 0,4 procent goedkoper en kostte 47,38 dollar per vat.
  5. [verwijderd] 31 augustus 2015 10:25
    quote:

    Brievenbus schreef op 31 augustus 2015 10:08:

    Het moet en zal bewegen.
    Vervelende is dat ik me meen te herinneren dat dit soort onzinbewegingen vaak de opmaat voor een echte snok omlaag is; dan zou die onzin van vorige week nog maar een oefeninkje geweest zijn.
    zou het? Voorlopig weet niemand het en volgt men de trein richting het zuiden of noorden... er is genoeg te verdienen in deze markt als je maar voor korte ritjes gaat. Ik ben voorzichtig, maar met wat index futures is de volatiliteit heerlijk.

    We hebben dit in het verleden inderdaad vaker gezien, maar of er nog een dump volgt betwijfel ik echt. Wat is er nu veranderd? Enige wat we nu weten is wat we al wisten, china moet je met een korrel zout nemen. Zowel in negatieve als in positieve zin... Probeer te profiteren, maar blijf voorzichtig.

  6. forum rang 10 voda 31 augustus 2015 16:36
    AEX lager op laatste dag augustus

    Gepubliceerd op 31 aug 2015 om 15:43 | Views: 1.216

    AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden maandagmiddag in het rood. De onzekerheid over China en over de mogelijke renteverhoging in de Verenigde Staten bleven de markt op de laatste dag van een bewogen beursmaand in de greep houden.

    De AEX-index noteerde in de middaghandel 0,7 procent lager op 442,74 punten. De Amsterdamse hoofdindex stevent af op een koersverlies van zo'n 10 procent in augustus. De MidKap klom 0,2 procent naar 667,11 punten.

    De beurs in Parijs leverde 0,9 procent in. De DAX in Frankfurt verloor 0,8 procent en koerst af op de slechtste beursmaand in vier jaar. Londen was dicht. De beurs in Shanghai, waar de onrust afgelopen maand begon, raakte in augustus 12,5 procent aan beurswaarde kwijt.

    Fagron

    Grootste daler in de AEX was staalproducent ArcelorMittal met een min van ruim 5 procent. Het Egyptische kunstmestbedrijf OCI ging aan kop met een plus van bijna 2 procent, na publicatie van de halfjaarcijfers van de afgesplitste bouwtak Orascom Construction.

    In de MidKap prijkte Fagron bovenaan met een plus van bijna 20 procent, nadat was gebleken dat de Belgische miljardair Marc Coucke een belang van meer dan 3 procent houdt in de toeleverancier aan apotheken. Sterkste daler was PostNL met een verlies van 2,4 procent.

    Volkswagen

    Eni won in Milaan 1,7 procent. Het Italiaanse energieconcern heeft naar eigen zeggen een supergigantisch gasveld gevonden voor de kust van Egypte. Het zou gaan om de grootste gasvondst in de Middellandse Zee ooit, met het equivalent van 5,5 miljard olievaten aan gas.

    In Frankfurt daalde Volkswagen 1,4 procent. Het Duitse autoconcern en het Japanse Suzuki Motor zetten een punt achter hun moeizame samenwerking. Het Duitse energieconcern RWE leverde 3,8 procent in door zorgen over het dividend. In Parijs ging Iliad 4,4 procent omlaag. Het Franse telecomconcern kwam met cijfers die op sommige punten tegenvielen en opmerkingen over felle concurrentie.

    De euro was 1,1235 dollar waard, tegen 1,1175 dollar bij het Europese slot op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,7 procent tot 44,45 dollar. Brentolie werd 2,1 procent goedkoper en kostte 49,01 dollar per vat.
  7. forum rang 10 voda 1 september 2015 17:00
    Weer fors verlies AEX

    Gepubliceerd op 1 sep 2015 om 16:52 | Views: 2.951

    AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam koerste dinsdag op de eerste handelsdag van de maand september weer fors in het rood. Wederom werd de stemming op het Damrak gedrukt door China. Een krimp van de Chinese industrie voedde de vrees voor een afzwakkende groei van de op één na grootste economie ter wereld. Ook elders in Europa stonden de graadmeters daarom op verlies.

    Op het Damrak koerste de AEX omstreeks 16.40 uur 2,8 procent lager op 432,64 punten. De MidKap daalde 2,2 procent naar 655,05 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen leverden tot 3,1 procent in.

    Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de activiteit van de industrie in augustus is afgenomen tot het laagste niveau in drie jaar. In de eurozone nam de industriële bedrijvigheid vorige maand wel toe.

    Altice

    Grootste daler in de AEX was kabelbedrijf Altice met een min van ruim 7 procent. Staalconcern ArcelorMittal volgde met een verlies van 3,4 procent. Tankopslagbedrijf Vopak was de enige stijger bij de hoofdfondsen met een plus van 0,2 procent. In de MidKap stond de toeleverancier aan apotheken Fagron onderaan met een min van 7,2 procent, na de koerswinst van bijna 18 procent een dag eerder.

    Bij de kleinere bedrijven klom RoodMicrotec 6 procent. De dienstverlener aan de chipindustrie haalde een grote order van 9 miljoen euro binnen van een niet nader genoemde klant.

    Bayer

    In Frankfurt verloor Bayer 3,3 procent. Het Duitse chemieconcern blijft streven naar een aparte beursnotering van zijn divisie Material Science, die per 1 september werd omgedoopt tot Covestro. ,,We liggen op schema en zijn niet bezorgd over China", zei het hoofd van het polymeerbedrijf Patrick Thomas tegen de Duitse krant Rheinische Post. De beursgang is gepland voor midden 2016.

    De euro was 1,1249 dollar waard, tegen 1,1195 dollar bij het Europese slot op maandag. Een vat Amerikaanse olie werd 5,2 procent goedkoper op 46,65 dollar. Brentolie zakte 5,3 procent in prijs en kostte 51,25 dollar per vat.

  8. [verwijderd] 1 september 2015 20:13
    Benieuwd hoe lang we dit China geouwehoer nu weer krijgen om de koersen in te laten storten.
    Trouwens:China tovert al jaren met cijfertjes. In werkelijkheid gaat het al tijden niet zo goed als de cijfers doen voorkomen. Dit betekent ook dat de omzet van bedrijven welke zaken doen met China feitelijk niet veel veranderd.
    Aangezien het PMI cijfer van vannacht één á twee jaar terug ook al op dit niveau zat ook al deed men dit toen hoger voorkomen...
    Apple gaf recent al aan dat zij géén omzetderving hebben gehad in China dit voorjaar. Benieuwd wanneer de volgende multinationals meer soortgelijke berichten gaan komen...

  9. Belegde boterham 1 september 2015 22:07
    quote:

    cha44 schreef op 1 september 2015 20:13:

    Benieuwd hoe lang we dit China geouwehoer nu weer krijgen om de koersen in te laten storten.
    Trouwens:China tovert al jaren met cijfertjes. In werkelijkheid gaat het al tijden niet zo goed als de cijfers doen voorkomen. Dit betekent ook dat de omzet van bedrijven welke zaken doen met China feitelijk niet veel veranderd.
    Aangezien het PMI cijfer van vannacht één á twee jaar terug ook al op dit niveau zat ook al deed men dit toen hoger voorkomen...
    Apple gaf recent al aan dat zij géén omzetderving hebben gehad in China dit voorjaar. Benieuwd wanneer de volgende multinationals meer soortgelijke berichten gaan komen...

    Correct Cooke over China: blogs.wsj.com/digits/2015/08/24/apple...

    Vreemd genoeg papegaait een ieder elkaar na over cijfers die niet kloppen? Heb nog nergens overtuigend bewijs gelezen...

    Overigens hadden zowel de Wereldbank als meen ik het IMF dezelfde verwachting qua groeicijfers als China zelf.

    Nu weet ik niet hoe de Wereldbank en het IMF de groeicijfers berekenen, vermoedelijk ook met cijfers aangeleverd door China, maar frappant dat zij zich voor het karretje spannen om met foute cijfertjes te gaan rekenen.

    Het zijn tenslotte geen hobbyclubjes van school-dropouts bij het IMF en de Wereldbank :-).
  10. [verwijderd] 2 september 2015 10:41
    quote:

    Brievenbus schreef op 2 september 2015 10:29:

    Zoooooo, en daar is die fraaie streep naar beneden weer; hoe duidelijk kan men het maken dat herstel beslist ongewenst is?
    Oftewel, wat nu weer?>
    Oorzaak is men nu aan het bedenken.
    Eerst de daling (met dank aan Londense beurshufters) , dan de reden..
1.130 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 57 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,53 +0,81%
EUR/USD 1,0671 +0,17%
FTSE 100 8.062,38 +0,48%
Germany40^ 18.046,40 +1,04%
Gold spot 2.301,50 -1,11%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+33,86%
PROSUS
+3,74%
ALLFUN...
+3,45%
JUST E...
+3,03%
BAM
+3,00%

Dalers

RANDST...
-6,56%
Akzo N...
-4,99%
NSI
-4,00%
FASTNED
-3,76%
Fugro
-1,54%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links