Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hedgefondsen, daytraders en flitshandelaren roken beleggers op Nederlandse markt volledig uit

2.649 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 133 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. whammy 28 augustus 2015 15:55
    De boete kan niet hoog genoeg zijn
    De Autoriteit Financiële Markten heeft een boete opgelegd aan het Amerikaanse hedgefonds AQR Capital Management. AQR heeft in totaal 13 shortposities in Imtech en 1 shortpositie in Vopak te laat gemeld bij de toezichthouder en krijgt daarvoor een boete van €500.000.

    Groot hedgefonds

    AQR, een hedgefonds met meer dan $120 mrd onder beheer, had tussen september en december 2013 een nettoshortpositie in Imtech, zo blijkt uit de registers van de toezichthouder. Op het hoogtepunt bedroeg die iets meer dan 1%. Met shortposities speculeren beleggers op een koersdaling van een aandeel, door stukken te lenen en vervolgens te verkopen, in de hoop dat ze die stukken later tegen een lagere prijs weer kunnen terugkopen.
    Bron:FD
  2. [verwijderd] 31 augustus 2015 15:54
    "Annemarie Jorritsma, lid van de Eerste Kamer en tot voor kort burgemeester van Almere, wordt per 1 september voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP). De NVP heeft dat maandag bekendgemaakt...."(FD.nl)

    Ook deze Soepkip kon de verleiding niet weerstaan, ze hebben gelijk haar NAW-boekje uit haar handtas gegrist.
    Een up to date boekje met de meest hotte nummer uit de haag.."Hier! bel Mark zelf maar op"

    Wat is duur? wat is goedkoop? 2-3 ton is toch zeker haar marktwaarde voor deze bij-functie, na 2 jaar uiterlijk is de werking verdwenen....
  3. forum rang 4 Pbm 1 september 2015 20:50
    Shorters zetten door. De rest van de markt lijkt murf te zijn geworden en daardoor blijven die ook steeds meer weg. Zonder maatregelen of samenwerking zullen de manipulerende shorters nog wel even het beeld bepalen. Iedereen zoekt het excuses als China, dalende grondstoffenprijzen, etc. Grondstofenprijzen zijn uiteraard belangrijk, maar ook deze zijn inmiddels massaal neer beneden gemanipuleerd door partijen. Velen ontkennen dit blijkbaar nog steeds maar afgelopen donderdag 30 augustus leek hiervoor opnieuw bewijs op te doemen. Brent olie steeg op die dag met 10% zonder fundamentele reden. De enige reden was dat shorters in winst namen en de gestorte olie terugkochten waardoor de koers zo hard steeg. Hetzelfde gaat uiteraard ook voor de metalen en grondstof gerelateerde aandelen gebeuren. De vraag is alleen wanneer. Vandaag werd opnieuw duidelijk dat het spel gewoon doorgaat. Zo werd bijvoorbeeld ASML vanmiddag door de verkoop van 1 aandeel 3 eurocent naar beneden gezet. Daarnaast waren er nog veel meer dubieuze transacties in dit fonds. Tevens wilde het aandeel wel omhoog maar telken op EUR 80,60 werd de koers direct omlaag geshort. Hetzelfde beeld bij Arcelor Mittal, dat in eerste instantie goed stand hield maar uiteindelijk fors duikelde. Zo lijken op dit moment ook DL, Shell en ING een kansloze strijd te leveren tegen de shorters. Hierdoor alleen al kan de AEX ook nauwelijks stijgen. De shorters hebben de hele markt meegekregen. Vele kopers blijven daardoor weg. Steunlijnen worden doorbroken waardoor automatische verkoopprogramma's in werking treden. Hetzelfde zien we nu met de Dow Jones. Deze mag vanavond niet boven de 16.145 uitkomen. Komt deze in de buurt dan daalt deze binnen paar seconden met tientallen punten tegelijk. Breekt de Dowcer vanavond doorheen dan kan deze nog wel eens hard stijgen later op de avond. Maar vooralsnog hebben de shorters de overhand. Vreemd overigens dat de overige beleggers dit pikken en geen tegenstrategie ontwikkelen en afspreken.
  4. [verwijderd] 1 september 2015 21:31
    quote:

    Pbm schreef op 1 september 2015 20:50:

    Velen ontkennen dit blijkbaar nog steeds maar afgelopen donderdag 30 augustus leek hiervoor opnieuw bewijs op te doemen. Brent olie steeg op die dag met 10% zonder fundamentele reden. De enige reden was dat shorters in winst namen en de gestorte olie terugkochten waardoor de koers zo hard steeg.
    Sommigen zijn gewoon slecht geinformeerd. De reden dat olie zo onder druk lag de laatste tijd kwam omdat Mexico haar hele jaarproductie in korte tijd afgedekt had met derivaten. Dat gaf wat prijsdruk.
  5. whammy 1 september 2015 22:04
    quote:

    BEN hofnar schreef op 1 september 2015 21:31:

    [...]

    Sommigen zijn gewoon slecht geinformeerd. De reden dat olie zo onder druk lag de laatste tijd kwam omdat Mexico haar hele jaarproductie in korte tijd afgedekt had met derivaten. Dat gaf wat prijsdruk.

    Dat we slecht geïnformeerd zijn zou zo maar kunnen maar meer heeft de daling te maken met de schaliegas ontwikkeling in US hierdoor ontstaat een overproductie op de wereldmarkt en daar zien we nu de gevolgen van.
  6. forum rang 4 Pbm 2 september 2015 21:14
    Het was weer een krankzinnige dag vandaag op de beurs. Iedereen ging positief gestemd van start en binnen 10 minuten stegen de koersen fors over een breed front. Met Arcelor Mittal, ASML en Philips als uitschieters met winsten van zo'n 2% zag het er goed uit. Alleen Shell, Delta Lloyd en Gemalto moesten terug en wel ook zo'n 2%. Zonder enige reden wordt vanaf 9.20 uur Arcelor Mittal zo'n 3% lager gezet binnen 20 minuten. Ook ASML wordt tegelijkertijd 2% lager gezet, ook zonder enige reden, en opnieuw met zeer kleine verkooporders. Analisten, experts, beleggers, allen lijken ze positief gestemd te zijn, zoals we kunnen lezen in de verschillende publicaties. Wie zijn dan in hemelsnaam de verkopende partijen. Pensioenfondsen in ieder geval niet, de grote Nederlandse banken in ieder geval niet, de meeste groe Amerikaanse banken ook niet, want deze geven steeds meer koopadviezen voor de Europese aandelen af. De vraag blijft wie dan wel. Om het vertrouwen in Europese aandelen nog eens te onderstrepen is dit jaar alleen in juli al 26 miljard in beleggingsfondsen gepompt die beleggen in Europese aandelen. Over heel 2014 werd er voor totaal extra slechts iets meer dan 40 miljard euro in de beleggingsfondsen ingelegd. Het meeste geld werd in juli gestort bij BlackRock. Opvallend zijn de dagelijkse zelfde patronen in de koersbewegingen. ASML is declaatstecda tijd iedere keer om 12 uur aan de beurt. Dan daalt dit aandeel fors. Tussen15.00 - 15.30 uur vinden al weken lang de grootste dalingen plaats. Als de Amerikanen net wakker zijn dus. Het is inmiddels bekend dat de aandelen die idool een beleggingsfonds worden aangekocht massaal worden uitgeleend aan shortende partijen die dezelfde aandelen verkopen en geld verdienen door slechts koersdalingen. Voor het uitlenen van aandelen ontvangen de uitlenende partijen een vergoeding en houden het grootste gedeelte daarvan in eigen zak, ipv deze in het beleggingsfonds te stoppen. Tevens is het koersverloop dermate opmerkelijk de laatste tijden, op gezette tijden forse koersdalingen, zonder enige fundamentele reden, koerdalingen door vele kleine verkooporders die bewust worden ingelgd tegen steeds lagere koersen, etc. Waarom zou ik 1 aandeel ASML voor een 3 eurocent lagere koers dan de op dat moment actuele koers. De administratieve kosten van die verkoop zijn immers procentueel dan enorm hoog. Dit kan dus allen gebeuren met een bepaald doel. Vorige week stond de AFM in het nieuws met haar aanzienlijke groep van experts die voortdurend het koersverloop van de aandelen en vreemde transacties op haar schermen volgen. Blijkbaar kijken deze experts naar andere schermen dan de beursschermen.
  7. mjmj 2 september 2015 21:41
    quote:

    Pbm schreef op 2 september 2015 21:14:

    Vorige week stond de AFM in het nieuws met haar aanzienlijke groep van experts die voortdurend het koersverloop van de aandelen en vreemde transacties op haar schermen volgen. Blijkbaar kijken deze experts naar andere schermen dan de beursschermen.
    bron?
  8. mjmj 2 september 2015 21:52
    nog een hedgefund dat flink verdient aan de dalingen:
    www.zerohedge.com/news/2015-09-02/you...

    Maar dit is wel een hedge in de echte zin van het woord, geen shorter voor zover ik het kan zien en ook geen manipulator.

    Dit is wel interessant:

    Our models currently register a 30% probability the VIX will re-test highs above 40 in the next 21 days.
  9. forum rang 4 Pbm 11 september 2015 16:20
    Nederlandse beurs wordt volledig in elkaar gemanipuleerd, voornamelijk door amerikaanse hedgefondsen.. Volg de keorsbewegingen maar. Politiek en toezichthouders moeten optreden tegen het bewust naar beneden manipuleren van de koersen. Niemand lijkt wat te doen. Gewone beleggers worden wanhopig. Wellicht dat uitzending bij Zembla oplossing biedt. Arcelor Mittal, ASML, Shell, Philips, etc iedereen lijkt aan de beurt. Delta Lloyd moet blijkbaar failliet. Dit gaar de Nederlandse belastingbetalen ongelooflijk veel geld kosten. Paar hedgefund mangers worden miljardair en laten straks een slagveld onder hn klanten achter. Want met hun aandelen geschiedt dit allemaal, zonder dat ze het in de gaten hebbe, vrees ik. Nu AEX op -1%, opnieuw zonder redden. Er moeten nu tegenpartijen in de markt opstaan om tegenwicht te bieden en de koersen omhoog jagen. Iecereen weet dat dit niet duurzaam is, maar ondanks het feit dat de beurs weer binnen een paar maanden is hersteld is er al een enorme schade opgetreden, vooral bij pensieonfondsen. Dec Staat dient aardig bij te storten in pensioenfonds ABP.
  10. [verwijderd] 11 september 2015 16:45
    quote:

    Pbm schreef op 11 september 2015 16:20:

    Nederlandse beurs wordt volledig in elkaar gemanipuleerd, voornamelijk door amerikaanse hedgefondsen.. Volg de keorsbewegingen maar. Politiek en toezichthouders moeten optreden tegen het bewust naar beneden manipuleren van de koersen. Niemand lijkt wat te doen. Gewone beleggers worden wanhopig. Wellicht dat uitzending bij Zembla oplossing biedt. Arcelor Mittal, ASML, Shell, Philips, etc iedereen lijkt aan de beurt. Delta Lloyd moet blijkbaar failliet. Dit gaar de Nederlandse belastingbetalen ongelooflijk veel geld kosten. Paar hedgefund mangers worden miljardair en laten straks een slagveld onder hn klanten achter. Want met hun aandelen geschiedt dit allemaal, zonder dat ze het in de gaten hebbe, vrees ik. Nu AEX op -1%, opnieuw zonder redden. Er moeten nu tegenpartijen in de markt opstaan om tegenwicht te bieden en de koersen omhoog jagen. Iecereen weet dat dit niet duurzaam is, maar ondanks het feit dat de beurs weer binnen een paar maanden is hersteld is er al een enorme schade opgetreden, vooral bij pensieonfondsen. Dec Staat dient aardig bij te storten in pensioenfonds ABP.
    Mail je relaas eens naar enkele ministers (met wat hersens) zodat er mogelijk kamervragen over komen. Dan wordt e.e.a. in de publiciteit gebracht en komt er wellicht wat actie. Ministers zijn altijd gevoelig voor zware verliezen bij onze pensioenfondsen want dat treft direct hun kiezers...
2.649 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 133 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0704 +0,02%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.318,07 +0,08%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links