Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flinke verliezen op beurzen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Studentenrekening 1 september 2015 12:22
    We leven in de kunstmatige blessuretijd van dit financieel systeem. Hebzucht en decadentie hebben geleid tot onhoudbare schulden en enorme ongelijkheid. Denk dat Nederland straks alleen maar spijt moet hebben dat we niet maximaal hebben geprofiteerd van de globale 'op de pof economie' zoals Frankrijk, Italië, China, de VS, Japan, Griekenland en al die andere meuklanden die ons in hun ondergang mee zullen trekken. Uiteindelijk komt er een massale default waarbij de landen met de hoogste schulden netto het grootste voordeel zullen genieten.

    Moet wel eerlijk zeggen dat ik een aardige doemdenker ben als het gaat om de toekomst van de moderne kapitalistische wereldeconomie. ;)
  2. [verwijderd] 1 september 2015 12:23
    quote:

    NewBully schreef op 1 september 2015 12:00:

    Misschien omdat de wereldeconomie afkoelt... ondanks de extreme maatregelen zoals 0% rente... kwantitatieve verruiming... overheden die aandelen opkopen en short selling verbieden... enz

    Het is juist door manipulatie dat de beurzen zo hoog staan.
    De fundamentals en K/W van het merendeel der bedrijven zijn echter momenteel beter dan ooit. En daar gaat het toch in feite om of niet (meer)?

    Short selling verbieden? Wereldwijd wmb.
  3. [verwijderd] 1 september 2015 14:09
    De Nederlandse economie groeit volgend jaar harder dan eerder werd verwacht, zo voorspelt het Centraal Planbureau (CPB). Het bruto binnenlands product (bbp) groeit in 2016 naar verwachting met 2,4 procent.

    In juni raamde het planbureau de economische groei in 2016 nog op 2,1 procent. De economische groei voor dit jaar wordt op 2 procent geraamd. Die verwachting blijft daarmee gelijk aan de eerdere raming in juni.

    Arbeidsmarkt
    De werkloosheid zakt volgend jaar, zoals eerder voorspeld, naar verwachting van 7 procent naar 6,7 procent van de beroepsbevolking. Het overheidstekort valt met 1,5 procent in 2016 echter hoger uit dan eerder gedacht. Het CPB schatte het gat op de begroting volgend jaar eerder nog in op slechts 0,8 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

    Werknemers zien hun lonen volgend jaar naar verwachting gemiddeld met 1,4 procent stijgen. De koopkracht neemt mede daardoor met 1,1 procent toe, voorspelt het CPB. Dankzij die ontwikkelingen neemt de consumptie verder toe, wat de economische groei een duwtje in de rug geeft. De groei wordt anderzijds gedrukt door de lagere gasproductie.

    Wereldhandel
    Verder trekt de voor Nederland belangrijke wereldhandel in 2016 waarschijnlijk flink aan. Die stond in de eerste maanden van 2015 onder druk, vooral door tegenvallende handel in Azië en de Verenigde Staten.
  4. Maan Arkenbosch 1 september 2015 14:48
    In plaats van consumeren zullen veel mensen hun schulden afbouwen, waardoor nog minder beschikbaar komt voor de economie. China, Arabische Staten, Rusland, Griekenland, vluchtelingen en de enorme schuldenbergen maken de beleggers kopschuw. Kijk naar het Japan scenario. en de Kitshkin/Kondriatieff golfbeweging. Alles zakt behalve goud. Kijk goed naar het premie verschil tussen het fysiek goud/zilver en de papieren Comex noteringen. Wordt dat groter, dan is sprake van de bel voor de laatste ronde===> Voorwaarts beleggers, terug!!
  5. Mick75 1 september 2015 15:10
    De Indiase economie groeit dit jaar met meer dan 7%. De cijfers van afgelopen kwartalen liegen er niet om. De cijfers van italie en Spanje (+3%) laten groei zien. De cijfer van Japan (+1%) laten groei zien. De werkeloosheid in Italie en Duitsland neemt af. Winkelverkopen gaan wederom omhoog. Industrie van Chicago liet afgelopen maand wederom een groei zien. De groeiontwikkeling van de VS is naar boven bijgesteld. Zelfs het miserabele Griekenland lijkt veel beter gegroeid dan verwacht.

    En het enige wat hier constant voorbij komt is dat er zorgen zijn over de 3e economie van de wereld, omdat deze zijn groeiverwachting van 7% waarschijnlijk niet gaat halen. Dit terwijl de Eurozone en de VS (die te samen 4 keer zo groot zijn als China) veel beter groeien dat de mogelijke afname in China.

    Sites als deze zijn een grote manipulatie van het klootjesvolk.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links