Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 26,460 25 apr 2024 16:20
  • -0,660 (-2,43%) Dagrange 26,380 - 26,980
  • 73.956 Gem. (3M) 80,8K

Galapagos 2015: de inhoudelijke discussie

3.351 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 168 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 augustus 2015 20:39
    quote:

    pe26 schreef op 27 augustus 2015 13:02:

    Zuiderbuur, RA-BEGIN (Eli lily/Incyte) monotherapie komt over enkele weken uit. 4mg 1x per dag.

    Wil toch graag verifiëren of de onderstaande geconstateerde verschillen met DARWIN2 kloppen.
    Als er dit jaar al resultaten van RA-BEGIN naar buiten komen verwacht ik die eerder in december (late 2015) dan in september. De kans bestaat dat er enkel een persbericht met top-line resultaten verspreid wordt en dat er pas volgend jaar op een of ander congres wat meer data openbaar worden gemaakt.

    In de fase 3 studies met baricitinib zit inderdaad een gradatie en RA-BEGIN werd inderdaad getest bij patiënten die slechts een beperkte voorgeschiedenis hebben op het vlak van RA-medicatie. Over de naam van die studie zal wel nagedacht zijn zeker?
  2. [verwijderd] 28 augustus 2015 18:34
    In zowel het rapport van Jefferies als in dit bericht van CS wordt gesproken over de opt-in begin oktober, blijkbaar gaat men ervan uit dat de 60 dagen (nagenoeg) geheel benut worden?

    En die voucher, daar weet ik niks van, ik heb wat rondgezocht en ik krijg de indruk dat die voucher bestemd is voor kindergeneeskunde
    ir.unither.com/releasedetail.cfm?Rele...
    waarschijnlijk zit ik ernaast en was hij daar oorspronkelijk voor bedoeld maar mag hij anders ingezet worden?
  3. [verwijderd] 28 augustus 2015 19:10
    quote:

    mr. gala schreef op 28 augustus 2015 18:34:

    In zowel het rapport van Jefferies als in dit bericht van CS wordt gesproken over de opt-in begin oktober, blijkbaar gaat men ervan uit dat de 60 dagen (nagenoeg) geheel benut worden?

    En die voucher, daar weet ik niks van, ik heb wat rondgezocht en ik krijg de indruk dat die voucher bestemd is voor kindergeneeskunde
    ir.unither.com/releasedetail.cfm?Rele...
    waarschijnlijk zit ik ernaast en was hij daar oorspronkelijk voor bedoeld maar mag hij anders ingezet worden?

    United Therapeutics heeft die voucher inderdaad op die manier verdiend maar was vrij om hem te verkopen aan de hoogste bieder ("The sponsor receives the PPRV upon approval of the rare pediatric disease product application and it can be sold without limitation.").

    En wat die 60 dagen betreft. Stel je eens in de plaats van AbbVie. DARWIN3 loopt nog. Wil je het risico lopen nu 200 miljoen te betalen en volgende week te vernemen dat er een probleem is opgedoken in DARWIN3? Ik weet het, die kans is zeer klein maar waarom zou je het risico lopen? En AbbVie kan intern ook al vóór dat het die licentie officieel genomen heeft beginnen aan de voorbereidingen fase III.
  4. [verwijderd] 28 augustus 2015 22:31
    quote:

    aossa schreef op 28 augustus 2015 22:26:

    $$$'s rules America!
    Ja blijkbaar. Je zou toch zeggen dat ze een protocol hebben liggen waar ze zich aan moeten houden. Blijkbaar is bovenin de beslisboom al de vraag opgenomen hebben ze extra gedokt (voucher) nee ga naar normale doorlooptijd en bij ja ga door naar verkorte doorlooptijd :-)
  5. [verwijderd] 29 augustus 2015 11:41
    quote:

    aossa schreef op 28 augustus 2015 22:36:

    Is imo een kwestie van capaciteit, prioriteit, planning, zweet... en connecties.

    Vandaar beter een grote pharma inschakelen, die de spelregels, connecties en zere tenen weet, dan op eigen houtje wat te willen versieren.
    Bovendien leuk als het goed gaat en blijft gaan met het in Chicago gevestigde ABBVIE.(home town van Obama en een stad die ook wel wat extra werkgelegenheid kan gebruiken)
  6. [verwijderd] 30 augustus 2015 21:28
    quote:

    Rekyus schreef op 19 augustus 2015 20:14:

    6. De productiekosten van ‘kleine moleculen’ als baricitinib en filgotinib in een tablet bedragen een fractie van die van een complex eiwit zoals bijvoorbeeld adalimumab (Humira) in een steriele injectievloeistof. Ga maar van uit van kosten ter grootte van hoogstens 10% (of nog een stuk minder) van de ex-fab verkoopprijs. Bij eiwitten kan dat aandeel gemakkelijk oplopen tot 30% of meer. Een agressieve prijsstrategie, gericht op de gevestigde aanbieders, behoort in principe dus tot de mogelijkheden, maar is niet waarschijnlijk vanwege de geringe prijselasticiteit. Een 10% lagere prijs vertaalt zich immers nagenoeg direct in een 10% lager bruto-omzetresultaat, terwijl het zeer de vraag is of daar voldoende extra afzetvolume tegenover staat om tot een positief saldo onder aan de streep te komen. Prijsconcurrentie door filgotinib gericht op baricitinib of op de TNF-alpharemmers is dan ook een onwaarschijnlijke optie.
    @ Rekyus

    Ik ben het volledig met je eens dat filgotinib veel goedkoper te produceren is dan adalimumab maar die 30% of meer lijkt me wel niet meer van deze tijd. De laatste jaren zijn de productiekosten van biologische producten toch wel aanzienlijk gedaald.

    In het voorbije tweede kwartaal bestond 64% van de omzet van AbbVie uit Humira-verkopen. De verkopen van Humira totaliseerden 3537 miljoen $. De totale 'cost of products sold' bedroeg in het tweede kwartaal 916 miljoen $. Zelfs als men al deze kosten zou toewijzen aan Humira zou de kostprijs van Humira minder dan 26% van de Humira-omzet bedragen. En in die 916 miljoen zitten natuurlijk nog de productiekosten van alle andere geneesmiddelen en allerhande royalties. De werkelijke kosten liggen dus veel lager dan die 26%.

    Het probleem is natuurlijk dat farma- en biotech-bedrijven geen details over productieprocessen en marges op individuele producten bekend maken. En dan moet men als belegger afgaan op wat her en der geschreven wordt. En je kan de meest uiteenlopende ramingen terugvinden. www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC... is niet echt recent meer (2009) maar werd wel geschreven door iemand van Bioprocess Development bij Genentech. Het artikel gaat niet over adalimumab maar over mAbs in het algemeen. De auteur schrijft o.a. dat “The fraction of the sales price associated with the drug substance COGs for a process with a titer of 2 or 5 g/L would be very small (approximately 1–5% at most).” Zelfs als er nog rekening gehouden zou moeten worden met de marges van de tussenpersonen denk ik dat de kosten om mAbs te produceren nog altijd lager dan 15% van de ex-fab verkoopprijs liggen.

    Deze bedenking doet overigens geen afbreuk aan jouw redenering over prijsconcurrentie.
  7. [verwijderd] 30 augustus 2015 23:00
    Kunne jullie mij uitleggen? Wat gebeurde er met de koers van Gala op euronext toen zij die Nasdaq-notering kregen? Zijn dit verschillende aandelen maar lijken qua Koers gelijk te lopen? Hoe is dit in zijn werk gegaan. Dit in het kader van TiGenix. Staan nu aan 1€ ... Is de nasdaq-ipo (mocht die er morgen zijn) dan ook 1€? Zouden dan toch evenveel aandelen moeten zijn? Of indien slechts 1/5 er van dan een IPO aan 5€? Heb al overal zitten zoeken maar krijg het niet te snappen. Iemand met een theoretisch voorbeeldje? Dank!!!
  8. [verwijderd] 31 augustus 2015 00:19
    quote:

    pe26 schreef op 30 augustus 2015 23:20:

    Dit is het GALAPAGOS Forum.
    In Koersdraadje 2015 van Galapagos zijn de antwoorden hierop te vinden rond
    datum van Nasdaq notering.

    ja natuurlijk, net OMDAT jullie hier ervaring mee hebben ... is het hier 'elk het zijne'-principe? Beetje info delen over alle beleggers heen kan geen kwaad? Heb het dus na zoeken nog niet duidelijk gevonden.
  9. forum rang 4 aossa 31 augustus 2015 09:58
    quote:

    PinkViewer schreef op 31 augustus 2015 00:19:

    [...]ja natuurlijk, net OMDAT jullie hier ervaring mee hebben ... is het hier 'elk het zijne'-principe? Beetje info delen over alle beleggers heen kan geen kwaad? Heb het dus na zoeken nog niet duidelijk gevonden.
    Verkeerd draadje: hier wordt 'inhoudelijk' gediscuteerd over GLPG en wat in de pipeline zit. Ik gaf op het TIG forum reeds een antwoord, ook kan je bv. de PB's betreffende de Nasdaq IPO nalezen op de website van www.GLPG.com

    Edit: zie ook: www.iex.nl/Forum/Topic/1324877/44/Gal...
3.351 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 168 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links