Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,905 24 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,893 - 0,917
  • 6.519.524 Gem. (3M) 6,9M

Sectornieuws - biotech

6.426 Posts
Pagina: «« 1 ... 123 124 125 126 127 ... 322 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Spreidstand 10 augustus 2015 21:54
    Ongekende koopgolf in farmasector

    Thieu Vaessen
    Vandaag, 20:00
    Update: vandaag, 21:42
    Zelfs voor de specialisten is het af en toe niet meer bij te houden, de ongekende overnamegolf in de farmasector. In de eerste helft van dit jaar hebben farmabedrijven al voor ruim €?250 mrd aan transacties gedaan. De sector ligt daarmee op koers om het recordjaar 2014 te overtreffen.


    Aan de grote kooplust van farmaceutische ondernemingen liggen meerdere oorzaken ten grondslag, maar één verklaring springt eruit. Dat is de opkomst van nieuwe medicijnen voor zeldzame ziektes, vaak weesgeneesmiddelen genoemd, die bedrijven een heel mooi rendement beloven op te leveren.

    Overnamebod

    Kenmerkend is het overnamebod van het Amerikaans-Ierse Shire vorige week op Baxalta, een nieuw bedrijf dat zich nog maar net heeft afgesplitst van Baxter. Shire biedt maar liefst $?30 mrd, wat beleggers een premie van 36% op zou leveren. Als de overname doorgaat, zou het gaan om de een na grootste farmadeal dit jaar.

    Topman Flemming Ornskov van Shire is duidelijk in zijn strategische doelstelling: samen met Baxalta denkt hij ‘wereldwijd de leidende onderneming in medicijnen tegen zeldzame ziektes’ te worden. Hij verwacht dat de twee bedrijven samen de komende vijf jaar zo’n dertig nieuwe medicijnen kunnen lanceren, onder meer voor oogaandoeningen en bloederziekte.

    In ontwikkeling

    Nederlandse biotechbedrijven zijn volop bezig met de ontwikkeling van geneesmiddelen voor zeldzame ziekten. Enkele voorbeelden.

    Taaislijmziekte
    Zowel Galapagos als Proqr, beide gevestigd in Leiden, ontwikkelt medicijnen tegen taaislijmziekte, ook wel CF of cystische fibrose genoemd. Het gaat om een erfelijke aandoening, waardoor het slijm in het lichaam van patiënten te dik en te taai is.

    Angio-oedeem
    HAE of erfelijk angio-oedeem is een zeldzame aandoening, waarbij patiënten spontaan zwellingen krijgen, vaak in het gezicht. Die zwellingen kunnen dodelijk zijn als ze de luchtwegen afknellen. Het Nederlandse Pharming heeft een geneesmiddel ontwikkeld.

    Graft versus host
    Bij beenmergtransplantaties doen zich soms afweerreacties voor die bekendstaan als het Graft versus host-syndroom. Het biotechbedrijf Kiadis Pharma, sinds kort genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en Brussel, werkt aan een oplossing.

    LPLD
    LPLD is een zeldzame ziekte waarbij vet uit voedsel niet in het bloed van patiënten wordt afgebroken. Uniqure uit Amsterdam heeft een gentherapie ontwikkeld. Het medicijn, dat mogelijk leidt tot volledige genezing, kost meer dan €?1 mln per therapie.

    Biotechbedrijven

    In het verleden richtten farmaceutische ondernemingen zich juist op de grote bekende ziektes, omdat de grote groepen patiënten logischerwijs het meeste perspectief boden op goede verkoopcijfers, zo vertelt Hans Schikan, voormalig topman van het Nederlandse biotechbedrijf Prosensa. Maar biotechbedrijven bleken afgelopen jaren in staat medicijnen te ontwikkelen voor zeldzame ziektes. In het geval van Prosensa gaat het om een middel tegen de ziekte van Duchenne, een zeldzame spierziekte.

    Weesgeneesmiddelen vormen een aantrekkelijke groeimarkt voor farmabedrijven. Van de circa 7000 zeldzame ziektes is pas een klein deel behandelbaar. Vaak gaat het gaat ook om erg dure medicijnen. ‘Veel van deze middelen bieden een goede oplossing voor patiënten, en dat rechtvaardigt een goede prijs’, zegt Schikan. Analist Rahul Jasuja van de Amerikaanse zakenbank Noble vult aan: ‘Het gaat vaak om ernstige en levensbedreigende ziektes. Dat geeft pricing power.’ Met andere woorden: als een bedrijf dominant is met een bepaald medicijn, is het in staat een hoge prijs af te dwingen.

    Veranderde regelgeving

    Zowel Schikan als Jasuja wijst erop dat veranderde regelgeving een belangrijke rol heeft gespeeld. Zowel in Europa als in de Verenigde Staten is onderzoek naar weesgeneesmiddelen gestimuleerd, vooral doordat de verkooprechten van farmaceutische bedrijven beter zijn verankerd. Daardoor kunnen ze hun investeringen makkelijker terugverdienen. Nog een voordeel voor de farmabedrijven: patiënten met zeldzame ziektes moeten de dure middelen vaak jarenlang gebruiken.

    In de praktijk blijkt het begrip weesgeneesmiddel overigens rekbaar. Dat is met name goed zichtbaar in de oncologie, zegt sectorspecialist Frank Raaphorst van Rabobank. ‘Door nieuwe wetenschappelijke inzichten worden patiëntengroepen bij kanker steeds kleiner. We gaan steeds meer naar behandeling op maat.’ Farmabedrijven investeren dan ook volop in nieuwe behandelingen voor kanker, vaak ook voor kleine subgroepen.

    Strategie

    Geconfronteerd met de nieuwe groeimarkt kiezen gevestigde farmabedrijven ervoor biotechbedrijven die veelbelovende medicijnen ontwikkelen, op te kopen. Dat is grotendeels een bewuste strategie. Farmabedrijven hebben zelf bezuinigd op hun researchafdelingen, nu blijkt dat het voordeliger is om de succesvolle biotechondernemingen eruit te pikken.

    Prosensa is zelf een aardige illustratie van de trend. Het biotechbedrijf uit Leiden is eind vorig jaar overgenomen door het Amerikaanse Biomarin, dat zich ook al toelegt op de ontwikkeling en verkoop van weesgeneesmiddelen. Biomarin is met al zijn ervaring en financiële slagkracht hard op weg om het geneesmiddel van Prosensa de laatste hindernissen te laten nemen op weg naar marktintroductie.

    'Overdreven koersen'

    De overnamegolf heeft de prijzen van biotechbedrijven tot grote hoogte opgedreven. Een sterk voorbeeld is de overname afgelopen mei van Synageva Biopharma door Alexion Pharmaceuticals, voor $?8,4 mrd. En dan te bedenken dat het belangrijkste geneesmiddel van Synageva, inderdaad voor een zeldzame aandoening, nog niet is goedgekeurd.

    Door hun hoge aandelenkoersen zijn de grote biotechbedrijven ook in staat traditionale farmaconcerns af te troeven. Zo moest Johnson & Johnson begin dit jaar met lede ogen toezien hoe het bij de overnamestrijd rond Pharmacyclics werd afgetroefd door Abbvie. De prijzen zijn inmiddels zo hoog dat topman Andrew Witty van GlaxoSmithKline dit voorjaar waarschuwde voor overdreven koersen, die hij toeschreef aan ‘goedkoop geld’. Witty zei dat hij zich niet zal laten verleiden tot het doen van onverantwoorde overnames.
    Kleine winstmarges

    Raaphorst en Jasuja wijzen erop dat de overnamegolf in de farmasector meer oorzaken kent dan alleen de opkomst van weesgeneesmiddelen. De grootste overname dit jaar komt op conto van het Israëlische Teva dat voor $?40 mrd de generieke, patentvrije geneesmiddelen van Allergan overnam. De winstmarges van generieke geneesmiddelen zijn juist buitengewoon klein. Daardoor is het voor een bedrijf als Teva zaak zo grootschalig mogelijk te produceren.

    Intussen beschikt Allergan dankzij de verkoop van zijn generieke divisie over een grote overnamekas. Topman Brent Saunders kondigde direct aan dat hij dit kapitaal niet onbenut zal laten. Allergan gaat op zoek naar nieuwe aankopen, die het concern een nog innovatiever karakter moeten geven. Conclusie: aan de overnamegolf komt voorlopig nog geen einde.
  2. forum rang 10 voda 11 augustus 2015 16:32
    KBC gaat Kiadis volgen met buy-advies

    Gepubliceerd op 11 aug 2015 om 09:21 | Views: 2.347

    AMSTERDAM (AFN) - KBC Securities gaat het aandeel van biotechnologiebedrijf Kiadis Pharma volgen met een koopadvies en een koersdoel van 14,50 euro. Dat maakte de Belgische bank dinsdag bekend.

    Aanjagers voor het aandeel zijn volgens de marktvorsers de zogenoemde Fase II werkzaamheidsuitlezing het product ATIR101 in het eerste kwartaal van 2016. Het risico daarvan is al weggenomen door de interimuitlezing. Ook de uitlezing van de herhaalde doseringstudie, die begint in het derde kwartaal en definitieve resultaten zal leveren in het derde kwartaal van 2016, zal effect hebben op het aandeel.

    Kiadis Pharma noteerde dinsdag omstreeks 09.17 uur 0,4 procent hoger op 12,25 euro.
  3. [verwijderd] 12 augustus 2015 14:27
    Dyax Corp (DYAX) Issues Update on DX-2930 Manufacturing Process

    FREE Breaking News Alerts from StreetInsider.com!

    StreetInsider.com Top Tickers, 8/12/2015

    August 12, 2015 7:42 AM EDT


    Get Alerts DYAX Hot Sheet

    Price: $23.53 --0%

    Overall Analyst Rating:
    BUY (Up Up)

    Revenue Growth %: +1,246.9%

    Trade DYAX Now!




    Dyax Corp (NASDAQ: DYAX) provided an update regarding its ongoing manufacturing initiatives for DX-2930. Discovered by Dyax, DX-2930 is an investigational fully human monoclonal antibody inhibitor of plasma kallikrein being developed for the prevention of hereditary angioedema (HAE) attacks.

    Dyax’s manufacturing partner, Rentschler Biotechnologie GmbH (Rentschler), is responsible for providing cGMP (Current Good Manufacturing Practice) drug substance for certain future clinical trials and commercial supply. In preparation for commercial-scale production, Rentschler has commenced characterization and validation of the DX-2930 manufacturing processes. In addition, Rentschler will also support Dyax in the preparation of its submissions to regulatory authorities for marketing approval of the product. If DX-2930 is approved, Rentschler will be responsible for producing commercial supply. Dyax and Rentschler entered into a definitive manufacturing services agreement in 2014.

    “Rentschler is a leading manufacturer of FDA and EMA licensed products, has extensive expertise in high quality production of monoclonal antibodies, and an excellent track record in manufacturing products for both clinical trials and commercial markets,” said Gustav Christensen, President and Chief Executive Officer of Dyax. “Their knowledge will be important as we work to prepare the CMC (Chemistry, Manufacturing and Controls) dossiers and other requisite regulatory filings. We look forward to initiating the Phase 3 trial for DX-2930 in HAE patients during the latter part of this year, and we expect that supportive results from this study will be the basis for our BLA submission to the FDA for marketing authorization.”

    “We are extremely pleased to be working with Dyax to produce DX-2930,” said Dr. Klaus Schoepe, Vice President of Project Management at Rentschler. “We are utilizing our expertise to deliver a first-class quality product and consequently contribute to the availability of this important medicine and the improvement of the health status of patients.”
  4. forum rang 10 voda 17 augustus 2015 11:56
    Esperite verkrijgt patent voor ontwikkeling immuuntherapieen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Esperite nv (ESP.AE) heeft de volledige rechten gekregen voor het gebruik van een breed internationaal patent waarmee exosomen uit mesenchymale stamcellen (MSC) kunnen worden gebruikt in de ontwikkeling naar behandelingen tegen een breed aantal ontstekings- en auto-immuunziekten, zoals artritis, multiple sclerose, taaislijmziekte, type 1 diabetes, Graft- versus- host ziekte en hersen- en ruggenmergletsel.

    Exosomen zijn kleine blaasjes die worden uitgescheiden door cellen en hebben bepaalde biologische markers die meer informatie kunnen geven over de prognose voor diverse ziektes, inclusief het opsporen van kanker. Ze helpen ook om medicijnen preciezer toe te dienen, waardoor de dosering kan worden verlaagd en bijwerkingen worden tegen gegaan.

    De technologie waarvan Esperite nu het patent kan gebruiken, zorgt voor meer effectieve, veilige en betaalbare therapieen als een alternatief voor allogene stamceltherapieen, aldus het biotechbedrijf uit Zutphen.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  5. [verwijderd] 17 augustus 2015 14:39


    www.equities.com/editors-desk/investi...



    Global Blood Therapeutics (GBT) is a biopharmaceutical company dedicated to discovering, developing and commercializing novel therapeutics to treat grievous blood-based disorders. The company is based in South San Francisco, CA.

    Three other companies are scheduled for the week of Aug. 9. The full IPO calendar is available at IPO Premium.

    GBT is a biopharmaceutical company dedicated to discovering, developing and commercializing novel therapeutics to treat grievous blood-based disorders.

    Phase 1/2 clinical trial
    GBT is developing its initial product candidate, GBT440, as a once-daily, oral prophylactic therapy for sickle cell disease, or SCD, and are currently evaluating GBT440 in both healthy subjects and SCD patients in a randomized, placebo-controlled, double-blind clinical trial that GBT characterizes as a Phase 1/2 clinical trial.

    SCD is a disease marked by severe pain “crises,” recurrent hospitalizations, multi-organ damage, and early mortality.

    Targets the underlying mechanism
    GBT440 targets the underlying mechanism of red blood cell sickling, which GBT believes may provide the potential to treat SCD rather than only its associated symptoms.

    In addition to GBT440 for the treatment of SCD, GBT is leveraging its deep scientific expertise in the chemical and biological mechanisms of blood-based disorders to target hypoxemic pulmonary disorders and hereditary angioedema, or HAE.

    GBT owns rights to its product candidate portfolio in the United States, Europe and other major markets. GBT owns or co-owns one issued U.S. patent that covers the composition of matter for GBT440, which is due to expire in 2032 (absent any applicable patent term extensions), and GBT owns or co-owns additional pending patent applications in the United States and selected foreign countries.

    Given the concentrated prescriber bases for its targeted indications, GBT intends to promote its products with a specialty sales force in the United States and Europe.

    GBT is also evaluating options for commercializing GBT440 in other significant markets, given the concentration of SCD in populations of African, Middle Eastern and South Asian descent.

    Sickle Cell Disease
    SCD is a chronic, inherited blood disorder caused by a genetic mutation in the beta-chain of hemoglobin, which results in the formation of abnormal hemoglobin known as sickle hemoglobin, or HbS. Hemoglobin is contained within red blood cells, or RBCs.

    In its deoxygenated state, HbS has a propensity to polymerize, or bind together into long, rigid rods within an RBC, much like a “sword within a balloon.” Once HbS polymerizes, the RBC assumes a sickled shape and becomes inflexible, which can cause blockage in small blood vessels.

    Beginning in childhood, SCD patients suffer unpredictable and recurrent episodes or crises of severe pain due to blocked blood flow to organs, which often lead to psychosocial and physical disability. This blocked blood flow, combined with hemolytic anemia (the destruction of RBCs), can lead to multi-organ damage and early death.

    A 2014 publication noted that in the United States, SCD results in a decrease of approximately 25 to 30 years in life expectancy.

    Current treatment options
    Current treatment options for SCD are limited to hydroxyurea, or HU, blood transfusions and bone marrow transplantation.

    The utilization of these treatments is significantly limited due to their suboptimal efficacy and significant toxicity. As a result, patients with SCD continue to suffer serious morbidity and premature mortality.

    Intellectual property
    GBT’s patent portfolio includes three issued U.S. patents, two allowed U.S. patent applications, and several U.S. and foreign patent applications in the early stages of prosecution.

    The issued patent (U.S. Patent No. 9,018,210) covering the composition of matter for GBT440 and analogs, which GBT may own jointly with the Regents of the University of California, or the Regents, was granted on April 28, 2015 and is currently expected to expire in 2032 absent any applicable patent term extensions.

    The issued U.S. patents (U.S. Patent Nos. 8,952,171 and 9,012,450), covering the composition of matter for GBT440 analogs, were granted on February 10, 2015 and April 21, 2015, respectively, and are currently expected to expire in 2033 and 2032, respectively, absent any applicable patent term extensions. GBT also owns U.S. Patent No. 9,012,450 jointly with the Regents.

    Competition
    There are many public and private biopharmaceutical companies, universities, governmental agencies and other research organizations actively engaged in the research and development of products that may be similar to GBT’s product candidates or address similar markets. In addition, the number of companies seeking to develop and commercialize products and therapies similar to GBT’s product candidates is likely to increase.

    In the area of SCD, GBT expects to face competition from HU (marketed as DROXIA or Hydrea by Bristol-Myers Squibb Company as well as in generic form), which is currently the only approved therapeutic for the treatment of SCD.

    Several companies are also developing product candidates for chronic treatment in SCD, including Selexys Pharmaceuticals Corporation (in collaboration with Novartis AG), which is engaged in the clinical development of SelG1, an anti-P-selectin monoclonal antibody, and Baxter International Inc., which is conducting a Phase 2 clinical trial of Aes-103, an orally available small molecule compound that is also intended to work by increasing hemoglobin oxygen affinity. GBT also expects to face competition from one-time therapies for SCD, including hematopoietic stem cell transplantation, gene therapy and gene editing.

    In particular, Bellicum Pharmaceuticals, Inc. is conducting a Phase 1/2 clinical trial of BPX-501 as an adjunct T-cell therapy administered after allogeneic hematopoietic stem cell transplant in pediatric patients with orphan inherited blood disorders, and bluebird bio, Inc. is currently engaged in the clinical development of LentiGlobin BB305, which aims to treat SCD by inserting a functional human beta-globin gene into the patient’s own hematopoietic stem cells, or HSCs, ex vivo and then transplanting the modified HSCs into the patient’s bloodstream.

    In HAE, GBT expects to face competition from several FDA-approved therapeutics, including Cinryze, marketed by Shire plc in the United States and Europe for the prevention of angioedema attacks in adults and adolescents; Firazyr, marketed by Shire plc in the United States, Europe and certain other geographic territories for the treatment of acute angioedema attacks in adult patients; KALBITOR, marketed by Dyax Corp. for the resolution of acute attacks in adolescent and adult HAE patients; Berinert, marketed by CSL

    Behring for the treatment of acute abdominal, facial or laryngeal attacks of HAE in adults and adolescents; and Ruconest, marketed by Pharming Group NV in Europe and Salix Pharmaceuticals, Ltd. in the United States for the treatment of acute angioedema attacks in adult patients.

    GBT is also aware of companies, including Dyax Corp. and Biocryst Pharmaceuticals, Inc., that are engaged in the clinical development of other product candidates, including a kallikrein monoclonal antibody and oral kallkrein inhibitors, respectively, for the treatment of HAE patients.

  6. [verwijderd] 19 augustus 2015 11:45

    Dyax Corp. (NASDAQ:DYAX) provided an update regarding its ongoing manufacturing initiatives for DX-2930

    by Scott Najarian

    August 18, 2015



    (Business Wire) Dyax Corp. (NASDAQ:DYAX) provided an update regarding its ongoing manufacturing initiatives for DX-2930. Discovered by Dyax, DX-2930 is an investigational fully human monoclonal antibody inhibitor of plasma kallikrein being developed for the prevention of hereditary angioedema (HAE) attacks.

    insidetrade.co/dyax-corp-nasdaqdyax-p...





    Dyax’s manufacturing partner, Rentschler Biotechnologie GmbH (Rentschler), is responsible for providing cGMP (Current Good Manufacturing Practice) drug substance for certain future clinical trials and commercial supply. In preparation for commercial-scale production, Rentschler has commenced characterization and validation of the DX-2930 manufacturing processes. In addition, Rentschler will also support Dyax in the preparation of its submissions to regulatory authorities for marketing approval of the product. If DX-2930 is approved, Rentschler will be responsible for producing commercial supply. Dyax and Rentschler entered into a definitive manufacturing services agreement in 2014.

    “Rentschler is a leading manufacturer of FDA and EMA licensed products, has extensive expertise in high quality production of monoclonal antibodies, and an excellent track record in manufacturing products for both clinical trials and commercial markets,” said Gustav Christensen, President and Chief Executive Officer of Dyax. “Their knowledge will be important as we work to prepare the CMC (Chemistry, Manufacturing and Controls) dossiers and other requisite regulatory filings. We look forward to initiating the Phase 3 trial for DX-2930 in HAE patients during the latter part of this year, and we expect that supportive results from this study will be the basis for our BLA submission to the FDA for marketing authorization.”

    “We are extremely pleased to be working with Dyax to produce DX-2930,” said Dr. Klaus Schoepe, Vice President of Project Management at Rentschler. “We are utilizing our expertise to deliver a first-class quality product and consequently contribute to the availability of this important medicine and the improvement of the health status of patients.”

  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 augustus 2015 17:58
    Zwakke plek ontdekt in verdediging van bacteriën
    Vandaag, 16:31
    Binnenland
    ANP

    Een groep onderzoekers van het Imperial College in Londen heeft een zwakke plek ontdekt in het verdedigingsmechanisme van bacteriën. Maar één eiwit stuurt een groot deel van het arsenaal aan waarover bacteriën beschikken om zich te beschermen tegen aanvallen. Het is het eiwit met de naam sigma54. De onderzoekers hebben hun bevindingen gepubliceerd in Science van deze week.

    De wetenschappers van het Imperial College, die hulp kregen van collega's van een Chinese en twee Amerikaanse universiteiten, zijn meteen begonnen met een vervolgonderzoek. Dat richt zich op het vinden van een manier om de werking van het eiwit stil te leggen. Dat zou kunnen leiden tot de ontwikkeling van een nieuwe categorie antibiotica die precies dat ene eiwit kan vernietigen. Veel potentieel ziekmakende bacteriën zoals de Klebsiella- en Salmonella-soorten regelen hun verdediging met het sigma54-eiwit.
    Stress

    Sigma54 reguleert een reeks processen in de bacterie. Als er geen dreiging is, houdt het eiwit het verdedigingssysteem van de bacterie in de ruststand. Bij stress komt het eiwit in actie. Dat kan zijn als er voor de bacterie voedselgebrek dreigt, maar ook als de bacterie op een antibioticum stuit of op een reactie van het afweersysteem van mens of dier.

    Het bestaan van sigma54 was bekend, maar het belang van het eiwit was nog niet duidelijk. De onderzoekers hebben van zeer geavanceerde technologie gebruik gemaakt om de structuur en het functioneren van sigma54 in kaart te brengen. Dat deden ze in een speciale deeltjesversneller, een synchrotron, de enige die Engeland rijk is.
    Genetische informatie

    In het lab ontdekten de wetenschappers wat sigma54 doet. Het activeert een bepaald mechanisme in de cel, het RNA polymerase. Dat hecht vervolgens aan DNA van de cel en kan daar nieuwe genetische informatie aan toevoegen, zoals genen die de bacterie ongevoelig maken voor de werking van het antibioticum dat ze tegenkomen.

    Door de werking van sigma54 te blokkeren zou dat niet meer mogelijk zijn.
  8. forum rang 10 voda 25 augustus 2015 16:34
    Kiadis Pharma maakt voortgang met ontwikkeling medicijn bloedkanker

    Door Marleen Groen

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Kiadis Pharma nv (KDS.AE) maakte goede voortgang met de ontwikkeling van zijn belangrijkste potentiele medicijn in de behandeling tegen leukemie en andere bloedaandoeningen, ATIR101, blijkt dinsdagochtend uit de halfjaarcijfers.

    Onlangs werd de werving van patienten voor een Fase 2 studie met het middel afgerond, en de eerste resultaten van die studie worden nog steeds in het eerste kwartaal van 2016 verwacht, bevestigde Kiadis Pharma dinsdag, dat eerder al aangaf een mogelijkheid te zien om ATIR101 al in het vierde kwartaal van 2016 op de markt te krijgen in Europa en Canada, terwijl in de VS mogelijk een versnelde procedure via de US Food and Drug Administration (FDA) kan worden opgezet.

    Kiadis Pharma heeft naast ATIR101 ook ATIR201 in de pijplijn. Dit is een potentiele therapie die zich richt op erfelijke bloedziekten met aanvankelijk de focus op thalassemie, een aandoening die zorgt voor de vernietiging van rode bloedcellen waardoor zuurstof niet goed wordt opgenomen in het bloed. Naar verwachting start de klinische fase van dit middel begin volgend jaar.

    Het biotechbedrijf, gevestigd in onze hoofdstad, maakte dinsdagochtend voor het eerst interimresultaten bekend, nadat het begin juli een notering aan Euronext Amsterdam kreeg.

    Op financieel gebied zijn de cijfers nog niet zo veelzeggend, deels omdat de opbrengst van de beursgang van EUR34,7 miljoen nog niet in de resultaten is meegenomen. Er werd in de halfjaarsperiode geen omzet geboekt, en het operationele resultaat en de kosten namen toe tot EUR11,7 miljoen negatief, van EUR2,9 miljoen negatief een jaar eerder, terwijl het nettoverlies toenam tot EUR9,6 miljoen, van EUR3,5 miljoen negatief in dezelfde periode in 2014.

    De kaspositie, een belangrijke graadmeter voor een biotechbedrijf, kwam eind juni uit op EUR2,5 miljoen, van EUR3,6 miljoen een jaar eerder. De actuele kaspositie is hoger vanwege de IPO-opbrengst, die in de interimcijfers dus nog niet is meegenomen.

    Het aandeel sloot maandag op EUR11,15.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  9. [verwijderd] 25 augustus 2015 19:37
    Shire plc (NASDAQ: SHPG) has entered into an agreement with Sanquin Blood Supply, the manufacturer of CINRYZE (C1 esterase inhibitor [human]), providing Shire access to its manufacturing technology and allowing Shire to source additional manufacturers to meet the growing demand for CINRYZE.

    "We wanted the freedom to operate and expand in a way that makes strategic sense for our business," said Flemming Ornskov, M.D., CEO, Shire. "When Shire acquired ViroPharma in January 2014, we inherited an arrangement under which Sanquin was the exclusive manufacturer for CINRYZE. We're pleased that Sanquin was open to expanding our partnership and agreeing to support us as we increase production options for this important therapy."

    The specific terms of the agreement are confidential, but involve payments to Sanquin on achievement of certain milestones, including a successful technical transfer to a second source manufacturer. Sanquin will continue to serve as a key partner with Shire to increase global supply of CINRYZE.

    www.streetinsider.com/Corporate+News/...
  10. [verwijderd] 25 augustus 2015 19:52
    quote:

    Wishdom schreef op 25 augustus 2015 19:37:

    Shire plc (NASDAQ: SHPG) has entered into an agreement with Sanquin Blood Supply, the manufacturer of CINRYZE (C1 esterase inhibitor [human]), providing Shire access to its manufacturing technology and allowing Shire to source additional manufacturers to meet the growing demand for CINRYZE.

    "We wanted the freedom to operate and expand in a way that makes strategic sense for our business," said Flemming Ornskov, M.D., CEO, Shire. "When Shire acquired ViroPharma in January 2014, we inherited an arrangement under which Sanquin was the exclusive manufacturer for CINRYZE. We're pleased that Sanquin was open to expanding our partnership and agreeing to support us as we increase production options for this important therapy."

    The specific terms of the agreement are confidential, but involve payments to Sanquin on achievement of certain milestones, including a successful technical transfer to a second source manufacturer. Sanquin will continue to serve as a key partner with Shire to increase global supply of CINRYZE.

    www.streetinsider.com/Corporate+News/...
    Dank je Wish. Sanquin niet meer de enige producent voor Shire, dat kan van alles betekenen.Uitbreiding produktie Cinryze en onvoldoende capaciteit bij Sanquin? Shire niet helemaal tevreden met Sanquin en wil afbouwen? Al lijkt het daar niet meteen op want Sanquin produceert vooralsnog gewoon verder voor Shire.
    Maar dus niet dat de produktie en voorziening van Cinryze in grote problemen gaat komen. Iets waar hier een tijdje terug Deccie bijna dagelijks van ging ejaculeren.
  11. forum rang 10 voda 26 augustus 2015 16:18
    Eenmalige items drukken resultaten Kiadis - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De halfjaarresultaten van Kiadis Pharma (KDS.AE) werden gedrukt door eenmalige items gerelateerd aan de beursgang rond de zomer, schrijft KBC Securities woensdag. De onderliggende cashburn is echter onder controle. Analist Jan de Kerpel verwacht dat het aandeel op de radar van beleggers zal blijven door de nieuwsstroom rondom het Amsterdamse biotechbedrijf, dat zich richt op het ontwikkelen van medicijnen tegen ondermeer leukemie en andere bloedaandoeningen. De Kerpel handhaaft het buy-advies en het koersdoel van EUR14,50. Omstreeks 10.30 uur noteert het aandeel 1,8% lager op EUR11,25. (marleen.groen@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  12. forum rang 10 voda 27 augustus 2015 16:18
    Probiodrug geeft meer uit aan onderzoek, kaspositie neemt af

    Door Marleen Groen

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Probiodrug ag (PDB.AE) had eind juni een kaspositie van EUR14,8 miljoen, tegen EUR18,7 miljoen eind maart, terwijl de uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling (R&D) in het eerste halfjaar opliepen tot EUR4,5 miljoen tegen ongeveer EUR2,8 miljoen een jaar eerder.

    In de eerste zes maanden van het jaar werd opnieuw geen omzet behaald, terwijl het verlies over de periode uitkwam op EUR6,23 miljoen, tegen EUR3,76 miljoen een jaar eerder. Qua financiering moet het Duitse bedrijf het nog steeds hebben van de opbrengst van de IPO vorig jaar. De beursgang in Amsterdam in oktober 2014 leverde Probiodrug ongeveer EUR23 miljoen op.

    Wat betreft zijn pijplijn is Probiodrug het verst in het ontwikkelen van de zogenaamde 'remmer' (inhibitor) PQ912 in de behandeling tegen de ziekte van Alzheimer. De tweede fase van een klinisch onderzoeksprogramma startte in maart, met in totaal 110 patienten die meedoen aan het onderzoek, dat in vijf Europese landen plaatsvindt, waaronder in het VU Medisch Centrum in Amsterdam. De eerste resultaten worden halverwege 2016 verwacht.

    Het aandeel noteert omstreeks 9.20 uur onveranderd op EUR21,50.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; marleen.groen@wsj.com

  13. forum rang 10 voda 27 augustus 2015 17:14
    Probiodrug richt zich op verdere ontwikkeling Alzheimer-medicijn - Update

    (Update van 'Probiodrug geeft meer uit aan onderzoek, kaspositie neemt af' om extra informatie en commentaar management toe te voegen en alinea's te herschrijven)


    Door Marleen Groen

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Probiodrug ag (PDB.AE) richt zich in de komende maanden op de verdere ontwikkeling van de zogenaamde 'remmer' (inhibitor) PQ912 in de behandeling tegen de ziekte van Alzheimer en doet dat op een solide financiele basis.

    Het biotechbedrijf uit het Duitse Halle verwacht dat de R&D-kosten in heel 2015 gelijk blijven aan het niveau een jaar eerder, dus rond de EUR8,1 miljoen, en dit geldt ook voor het verlies, dat over 2014 uitkwam op iets meer dan EUR11 miljoen en in 2015 "op een vergelijkbaar niveau uit moet komen."

    Wat betreft de pijplijn is Probiodrug het verst in het ontwikkelen van PQ912. De tweede fase van een klinisch onderzoeksprogramma, Saphir, startte in maart, met in totaal naar verwachting zo'n 110 patienten die meedoen aan het onderzoek in zes Europese landen. Dat waren er aanvankelijk vijf, maar nu wordt het onderzoek ook in Frankrijk uitgevoerd, naast ondermeer het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam.

    De eerste resultaten worden nog altijd halverwege 2016 verwacht, zo herbevestigde chief executive Konrad Glund donderdag. Verder zal Probiodrug dit jaar de resultaten van een fase 1-studie met gezonde vrijwilligers publiceren. Daarnaast kijkt men naar de mogelijkheden om de Saphir-studie ofwel te verlengen of een aparte studie op te zetten met PQ912 om de veiligheid en verdraagzaamheid langer te kunnen meten.

    Naast PQ912 heeft het bedrijf ook antilichaam PBD-C06, dat in een preklinische ontwikkelingsfase zit, en nog een andere remmer, PQ1565 waarvoor de toxologische studies in voorbereiding zijn. Probiodrug hoopt dit jaar met PBD-C06 en PQ1565 verdere voortgang te boeken, aldus de onderneming.

    Wat betreft de relatie met andere biotechbedrijven, heeft Probiodrug contact met het Amerikaanse Eli Lilly, dat verder is in de ontwikkeling van zijn Alzheimer-medicijn solanezumab, maar is er van een samenwerking geen sprake.

    Wel werden in de afgelopen maanden "verschillende samenwerkingsverbanden opgestart om de effectiviteit van de QC-remmer [PQ912] voor andere neurodegeneratieve aandoeningen met een ontoereikende behandeling preklinisch te valideren", aldus Glund.

    Een belangrijke financiele graadmeter, de kaspositie, stond eind juni op EUR14,8 miljoen, tegen EUR18,7 miljoen eind maart en EUR20,9 miljoen eind 2014, terwijl de uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling (R&D) in het eerste halfjaar opliepen tot EUR4,5 miljoen tegen ongeveer EUR2,8 miljoen een jaar eerder. Die stijging is de verklaren door de start van de Saphir-studie.

    In de eerste zes maanden van dit jaar werd opnieuw geen omzet behaald, terwijl het verlies over de periode uitkwam op EUR6,2 miljoen, tegen ongeveer EUR3,8 miljoen een jaar eerder. Qua financiering moet het bedrijf het dus vooral hebben van de opbrengst van de IPO vorig jaar. De beursgang in Amsterdam in oktober 2014 leverde Probiodrug rond de EUR23 miljoen op.

    Het aandeel bewoog donderdag niet op de cijfers en noteerde gedurende de dag vlak op EUR21,50.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; marleen.groen@wsj.com

  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 augustus 2015 23:32
    vr 28 aug 2015, 22:29
    ABP stapt uit Mylan vanwege doodstraf
    AMSTERDAM (ANP) -

    Pensioenfonds ABP heeft deze week al zijn aandelen in farmaciebedrijf Mylan verkocht. Het bedrijf doet volgens het fonds voor ambtenaren te weinig om te voorkomen dat zijn spierverslappers worden gebruikt bij de voltrekking van de doodstraf in de Verenigde Staten.

    „Wij vinden dat Mylan zijn verantwoordelijkheid moet nemen, dat doen ze op dit vlak niet”, zei ABP-bestuurder Erik van Houwelingen vrijdag in het tv-programma Nieuwsuur. „Daarom hebben we besloten onze aandelen te verkopen.”

    Onlangs bleek dat de staatsgevangenis in de Amerikaanse staat Virginia een spierverslapper van Mylan op voorraad heeft, bestemd voor gebruik bij aanstaande executies. In een reactie liet Mylan weten in actie te zullen komen als is bewezen dat zijn middelen daadwerkelijk worden gebruikt bij de uitvoering van de doodstraf. Volgens kenners komen andere farmaceuten veel eerder in actie, bijvoorbeeld door tussenpersonen te verbieden producten door te verkopen aan gevangenissen.

    Mylan is een Amerikaans bedrijf, dat eerder dit jaar uit fiscale overwegingen verhuisde naar Nederland. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zou Mylan onlangs hebben aangesproken op zijn rol bij de doodstraf in de VS. Ook andere Nederlandse investeerders zijn in gesprek met de farmaceut over de kwestie.
6.426 Posts
Pagina: «« 1 ... 123 124 125 126 127 ... 322 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links