Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,321 19 apr 2024 17:35
  • -0,058 (-1,72%) Dagrange 3,270 - 3,330
  • 13.480.877 Gem. (3M) 13,6M

PB

2.608 Posts
Pagina: «« 1 ... 85 86 87 88 89 ... 131 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 juli 2015 16:20
    KPN sluit overeenkomst met Tele2 en M7 over toegang tot vaste netwerk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN.AE) heeft met Tele2 en M7 overeenstemming bereikt over toegang tot het vast netwerk van KPN, meldt het concern maandag voorbeurs.

    De toegang tot het netwerk van KPN is op basis van Virtual Unbundled Local Access (VULA) en betreft een periode van 7 jaar.

    Deze diensten zijn een alternatief voor de ontbundelde toegang tot het passieve netwerk die KPN verleent aan marktpartijen, meldt het concern in het persbericht.

    KPN meldt dat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) niet direct bij de onderhandelingen betrokken is geweest, maar nog wel instemming zal moeten verlenen. Dit wordt binnenkort verwacht, geeft het concern aan.

    Tot slot stelt KPN dat de overeenkomst met de wholesale partijen het concern in staat stelt het kopernetwerk verder te upgraden met gebruik van de nieuwste technologieen, waardoor onder andere de snelheid verbeterd zal worden.

    Het aandeel sloot vrijdag op EUR3,59.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  2. forum rang 10 voda 21 juli 2015 16:15
    KPN niet eens met opgelegde boetes ACM voor benadelen concurrenten

    Door Levien de Feijter

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN.AE) is het niet eens met boetes die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) het telecombedrijf heeft opgelegd voor het benadelen van concurrenten en tekent bezwaar aan.

    ACM geeft het concern twee boetes van in totaal EUR8 miljoen en heeft na een bezwaarprocedure van KPN een eerder opgelegde boete verlaagd naar EUR600.000 van EUR2,7 miljoen.

    Het gaat om een boete van EUR6 miljoen voor overtredingen bij het aanbieden van een dienst voor storingssignalering (ISDN lijnbewaking). Concurrenten wisten volgens het ACM niet dat deze service bestond en konden hun klanten daarom geen vergelijkbare dienst aanbieden. KPN heeft de plicht om concurrenten die gebruik maken van zijn netwerk te informeren over de diensten die KPN aan klanten aanbiedt.

    De tweede boete heeft een hoogte van EUR2 miljoen en is gerelateerd aan het aanbieden van glasvezeltechniek (SDF backhaul) in de periode 2009 tot en met 2012. Het ACM verwijt de onderneming concurrenten geen goed aanbod te hebben gedaan en KPN zou zijn dochterbedrijven bovendien een lager tarief hebben berekend voor de glasvezeltechniek dan is toegestaan.

    "Het is niet de eerste keer dat KPN voor dit soort gedrag boetes krijgt", zei bestuurlid Anita Vegter van ACM dinsdag. "Het is belangrijk dat KPN met zijn sterke marktpositie aan de verplichtingen voldoet die wij KPN opleggen."

    Een woordvoerder van KPN zegt bezwaar aan te tekenen tegen de boetes. "We zijn het niet eens met de inhoud en de hoogte van de boete. Het gaat om zaken uit het verleden die we hebben opgelost in 2012 en 2013 en er was geen sprake van opzet."

    Met betrekking tot de eerder opgelegde boete inzake de zakelijke doorschakeldienst *21 heeft de ACM het bedrag verlaagd van EUR2,7 miljoen naar EUR600.000, nadat KPN bezwaar had aangetekend. KPN meldt hier tegen in beroep te gaan.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


  3. forum rang 10 voda 22 juli 2015 16:26
    KPN mag lopende Spotify-contracten uitdienen

    Gepubliceerd op 22 jul 2015 om 11:49 | Views: 1.837
    `
    DEN HAAG (AFN) - KPN mag nieuwe klanten geen abonnement op de muziekdienst Spotify meer aanbieden zonder het dataverbruik in rekening te brengen. Lopende contracten hoeven evenwel niet te worden aangepast. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) woensdag laten weten.

    Sinds 15 mei mogen internetaanbieders geen diensten meer aanbieden waarvan het tarief per Mb afwijkt van het overige internetverkeer. Bij Eindeloos Spotify van KPN is dat wel het geval, omdat het streamen van muziek gratis is terwijl voor het overige dataverkeer wel moet worden betaald.

    KPN is op 1 mei gestopt met het aanbieden van Eindeloos Spotify. De laatste contracten lopen eind april 2017 af.
  4. forum rang 10 voda 27 juli 2015 17:00
    Zakelijke markt blijft KPN dwars zitten - Preview

    AMSTERDAM (Dow Jones)--KPN (KPN.AE) zal woensdag een lichte daling van de omzet bekendmaken, verwachten analisten. De omzet wordt geraamd op EUR1,756 miljard tegen EUR1,820 miljard in 2014. Naar verwachting zullen de consumentenmarkten verder verbeteren, maar blijft de zakelijke markt worstelen met besparingen bij klanten. De geschoonde EBITDA over het tweede kwartaal zal naar verwachting uitkomen op EUR594 miljoen, vrijwel gelijk aan dezelfde periode een jaar terug. De verwachting van KPN is dat de geschoonde EBITDA zal zijn gestabiliseerd tegen eind 2015, zo zei het concern bij eerdere cijferpublicaties. In de voorbije kwartalen wist KPN een flink aantal nieuwe klanten binnen te halen en daarmee de aanhoudende druk op traditionele spraakdiensten en prijsdruk in de mobiele zakelijke markt te compenseren. Beleggers zijn benieuwd of dat weer is gelukt. KPN publiceert zijn kwartaalresultaten woensdag om 7.30 uur. Maandag omstreeks 13.30 uur noteert het aandeel 2,1% lager op EUR3,46, terwijl de AEX met 1,1% daalt. (ben.zwirs@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  5. forum rang 10 voda 28 juli 2015 16:27
    ACM stemt in met overeenkomst KPN met Tele2 en M7

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft zijn goedkeuring gegeven aan de overeenkomsten van Koninklijke KPN nv (KPN.AE) met Tele2 en M7 over toegang tot het vaste netwerk van KPN, meldt KPN dinsdag voorbeurs.

    De overeenkomsten en de instemming van de ACM zorgen ervoor dat KPN het kopernetwerk verder kan upgraden met gebruik van de nieuwste technologieen, meldt het concern in het persbericht.

    De toegang tot het netwerk van KPN is op basis van Virtual Unbundled Local Access (VULA) en betreft een periode van 7 jaar.

    Deze diensten zijn een alternatief voor de ontbundelde toegang tot het passieve netwerk die KPN verleent aan marktpartijen.

    KPN sloot maandag op EUR3,46.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  6. forum rang 10 voda 29 juli 2015 16:22
    KPN ziet winst sneller herstellen - Update

    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'KPN ziet winst sneller herstellen' om meer informatie, commentaar CEO en CFO en actuele koers toe te voegen)


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN.AE) bleef in het tweede kwartaal last houden van de krimpende zakelijke markt, maar zag de groei van het aantal klanten aanhouden en spreekt van betere vooruitzichten voor de brutowinst.

    "De sterke operationele prestaties, in combinatie met een strikte kostenbeheersing, vertaalt zich in verbeterde financiele prestaties", zegt chief executive Eelco Blok over de afgelopen verslagperiode.

    De geschoonde winst voor rente, belasting, afschrijving en amortisatie (EBITDA) stabiliseert zich volgens hem eerder dan gedacht. Het concern verwacht inmiddels dat dit cijfer dit jaar in lijn zal zijn met het resultaat in 2014. Daarnaast zal de vrije kasstroom sterk toenemen.

    De geschoonde EBITDA steeg in het tweede kwartaal naar EUR602 miljoen, van EUR593 miljoen een jaar eerder, dankzij een groeiend klantenbestand en kostenbesparingen, deels tenietgedaan door lagere omzet in de zakelijke markt.

    De geschoonde omzet over het tweede kwartaal daalde nog wel, met 3,8% tot EUR1,751 miljard. De stabiliserende omzet in de consumentenmarkt was nog niet voldoende om de aanhoudende krimp in de zakelijke markt op te vangen, aldus KPN.

    Analisten rekenden vooraf op een aangepaste EBITDA van EUR594 miljoen en een omzet van EUR1,756 miljard.

    De groei van het aantal klanten zette de afgelopen maanden door. KPN haalde 31.000 nieuwe breedbandklanten binnen en 64.000 nieuwe interactieve TV-klanten. Bij Consumenten Mobiel kwamen er 70.000 nieuwe abonnees bij.

    Consumenten Mobiel zette met een omzettoename van 5,6% tot EUR374 miljoen de beste prestatie neer. De aangepaste EBITDA nam met 61% toe tot EUR82 miljoen. Het marktaandeel van KPN steeg tot 44%, een groei van 2 procentpunten vergeleken met een jaar terug.

    De Zakelijke Markt blijft echter zwaar. De omzet daalde met 8,9% tot EUR662 miljoen en de EBITDA liep zelfs met 20% terug tot EUR123 miljoen.

    Om ook hier het tij te keren, zoals al lukte op de consumentenmarkt, kijkt KPN onder meer naar de 'sterke groeimogelijkheden' in de vraag naar gebundelde klantproposities en andere nieuwe diensten, zoals cloud. Daarnaast zal KPN de personeelsreductie bij het zakelijke onderdeel in de tweede helft van het jaar versnellen om de kosten te verminderen.

    Wanneer sprake zal zijn van afnemende daling en vervolgens stabilisering bij de zakelijke markt, kan CEO Blok niet zeggen. Maar verbetering komt eraan, ergens in de komende kwartalen, belooft hij.

    Het vereenvoudigingsprogramma ligt op schema, laat KPN verder weten. De gerealiseerde besparingen kwamen eind tweede kwartaal uit op EUR230 miljoen. Eind 2016 moeten die zijn opgelopen tot zeker EUR400 miljoen. Van de 2.000 tot 2.500 banen die moeten verdwijnen zijn er 1.150 inmiddels gerealiseerd.

    KPN zal een interimdividend van 3 cent per aandeel uitkeren en is van plan het dividend dat werd ontvangen van Telefonica Deutschland ook door te sluizen aan zijn aandeelhouders. Dat betekent een extraatje van 3,4 cent per aandeel.

    Het is de bedoeling dat het dividend volgend jaar wordt opgehoogd. Hoeveel er bovenop de 8 cent van dit jaar komt, wil Blok echter nog niet uit de doeken doen. Dat wordt begin volgend jaar bekendgemaakt, zegt hij.

    Het belang in Telefonica Deutschland, dat KPN verkreeg via de verkoop van zijn Duitse tak E-Plus, wordt ondertussen nog altijd gezien als een financiele investering. Dat betekent dat ooit afstand wordt gedaan van de aandelen, zegt chief financial officer Jan Kees de Jager. Maar daar heeft het bedrijf geen haast mee, stelt hij.

    Op de beurs staat KPN woensdag in de plus. Omstreeks 12.40 uur noteert het aandeel 3,4% hoger op EUR3,59, terwijl de AEX met 0,3% stijgt.


    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

  7. forum rang 10 voda 29 juli 2015 16:23
    KPN gaat via Internet of Things krimpende zakelijke markt te lijf

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN.AE) wil met nieuwe initiatieven op het gebied van cloud computing, hosting en het Internet of Things (IoT) de dalende trend op de zakelijke markt keren en uiteindelijk weer gaan groeien.

    "We zijn er nog niet, maar we zijn op de goede weg", zegt chief executive Eelco Blok tijdens een telefonische toelichting op de kwartaalresultaten. "We hebben er vertouwen in dat we ook op de zakelijke markt de dalende trend kunnen ombuigen, zoals al is gelukt op de consumentenmarkten", belooft hij.

    De afgelopen jaren zorgde de krimpende zakelijke markt steevast voor flinke druk op de inkomsten van het telecombedrijf. Zakelijke klanten letten sterk op de kosten en rationaliseren en optimaliseren daarom hun telecomportfolio, resulterend in voortdurend afnemende omzetten en dalende winstgevendheid.

    Het afgelopen kwartaal daalde de omzet bij de zakelijke markt nog met 8,9% tot EUR662 miljoen en liep de bedrijfswinst (EBITDA) zelfs met 20% terug tot EUR123 miljoen.

    Maar KPN zit niet stil. Nieuwe initiatieven op het vlak van cloud computing, hosting en het Internet of Things (IoT) moeten op termijn weer voor groei gaan zorgen. In juli van dit jaar nam KPN bijvoorbeeld IS Group al over, waarmee het concern zijn positie versterkte op de snel groeiende markt voor cloud computing, waarbij software naar een online omgeving wordt verplaatst.

    Daarnaast moet de zakelijke markt een impuls krijgen van het Internet of Things (IoT): de technologie om allerlei apparaten met elkaar te verbinden via het internet. "Wij willen als KPN bijdragen aan de vestiging van een Internet of Things ecosysteem in Nederland", zegt chief financial officer Jan Kees de Jager tijdens de telefonische toelichting.

    Daarom zal KPN in de loop van het jaar 'LoRa' introduceren in Nederland; een technologie om specifiek apparaten die weinig stroom gebruiken aan het internet te koppelen, vervolgt hij.

    LoRa is een nieuwe dienst die naast de bestaande 2G, 3G en 4G netwerken gaat draaien en kleine informatiepakketjes over een grote afstand verstuurt door middel van lage frequentie radiosignalen. Het zal dan gaan om relatief simpele data-overdracht, zoals het doorgeven van een locatie, gegevens voor dijkbewaking of gezondheidsdata uit wearables, zegt De Jager.

    Ook op dit vlak was KPN in het eerste halfjaar al druk. Via investeringsfonds KPN Ventures nam het concern een belang in Actility, een Frans bedrijf dat netwerk-, cloud- en platformoplossingen aanbiedt voor de IoT-markt. Actility en KPN waren beide betrokken bij de oprichting van de LoRa alliantie in maart van dit jaar.

    Naast de nieuwe initiatieven zal KPN inzetten op meer bekende manieren om het zakelijke onderdeel weer winstgevend te krijgen, zoals kostenbesparingen, het vereenvoudigen en standaardiseren van diensten en de bundeling van diensten, ofwel Multi Play, wat ook op consumentenmarkt succesvol is gebleken.

    Het afgelopen halfjaar steeg de omzet uit Multi Play al met 77% en groeiden de inkomsten uit de nieuwe diensten als cloud, hosting en IoT met 40%.

    Dat was nog niet voldoende om de lagere inkomsten uit onder meer traditionele spraakdiensten en netwerk- en IT-diensten te compenseren, maar op termijn moet dat wel gaan lukken, zegt Blok. Wanneer sprake zal zijn van afnemende daling en vervolgens stabilisering, kan de CEO niet zeggen. Maar verbetering komt eraan, ergens in de komende kwartalen, belooft hij.


    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

  8. forum rang 10 voda 29 juli 2015 16:29
    Solide kwartaal voor KPN - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het tweede kwartaal van KPN (KPN.AE) was solide wat betreft de EBITDA en beter dan verwacht qua vrije kasstroom, zegt Rabobank. Op basis daarvan durft het bedrijf het aan de verwachtingen voor 2015 opwaarts bij te stellen, wat met zich mee brengt dat de analistenconsensus met enkele procentpunten omhoog kan, zeggen de analisten van de bank. Vooral Consumenten Mobiel was een positieve verrassing met een omzetgroei uit diensten van 3% en de EBITDA-toename van 61%. Consumenten Thuis was min of meer conform verwachting, terwijl de Zakelijke Markt uitdagend blijft en zelfs verder is verslechterd de afgelopen periode. De kostenbesparingen zullen in het tweede halfjaar echter effect gaan sorteren, wat de marges goed zal doen. Het advies blijft buy. Woensdag omstreeks 9.40 uur noteert het aandeel 2,7% hoger op EUR3,56, terwijl de AEX met 0,9% stijgt. (ben.zwirs@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  9. forum rang 5 hvasd2 29 juli 2015 16:32
    [quote alias=voda id=8669048 date=201507291629]
    Solide kwartaal voor KPN - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het tweede kwartaal van KPN (KPN.AE) was solide wat betreft de EBITDA en beter dan verwacht qua vrije kasstroom, zegt Rabobank. Op basis daarvan durft het bedrijf het aan de verwachtingen voor 2015 opwaarts bij te stellen, wat met zich mee brengt dat de analistenconsensus met enkele procentpunten omhoog kan, zeggen de analisten van de bank. Vooral Consumenten Mobiel was een positieve verrassing met een omzetgroei uit diensten van 3% en de EBITDA-toename van 61%. Consumenten Thuis was min of meer conform verwachting, terwijl de Zakelijke Markt uitdagend blijft en zelfs verder is verslechterd de afgelopen periode. De kostenbesparingen zullen in het tweede halfjaar echter effect gaan sorteren, wat de marges goed zal doen. Het advies blijft buy. Woensdag omstreeks 9.40 uur noteert het aandeel 2,7% hoger op EUR3,56, terwijl de AEX met 0,9% stijgt. (ben.zwirs@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com



    [/quote

    *KPN koersdoel omhoog naar EUR3,90 van EUR3,60 bij Rabobank

    (MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

    July 29, 2015 10:26 ET (14:26 GMT)

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
  10. forum rang 10 voda 30 juli 2015 16:45
    De Jager koopt aandelen KPN

    Gepubliceerd op 30 jul 2015 om 09:15 | Views: 3.098

    AMSTERDAM (AFN) - De financieel directeur van KPN, Jan Kees de Jager, heeft circa 175.000 euro geïnvesteerd in aandelen van zijn eigen bedrijf. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    De voormalige minister van Financiën kocht 48.980 aandelen KPN voor 3,57 euro per stuk. De Jager, die sinds vorig jaar financieel directeur is van het telecombedrijf, bezit nu in totaal 206.410 aandelen KPN.

    Het aandeel KPN sloot woensdag op 3,60 euro.
  11. forum rang 10 voda 6 augustus 2015 16:44
    Poe, poe... :-)

    Topman Blok koopt aandelen KPN

    Gepubliceerd op 6 aug 2015 om 08:28 | Views: 3.955

    AMSTERDAM (AFN) - Topman Eelco Blok van KPN heeft iets meer dan 18.000 euro geïnvesteerd in aandelen van zijn eigen bedrijf. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Blok kocht 4978 aandelen KPN voor 3,62 euro per stuk. Hij bezit nu 630.087 aandelen in het telecombedrijf. Onlangs bleek al dat financieel directeur Jan Kees de Jager circa 175.000 euro investeerde in aandelen KPN.
  12. forum rang 10 voda 6 augustus 2015 16:56
    Koersdoel KPN omhoog bij ING

    Gepubliceerd op 6 aug 2015 om 08:01 | Views: 2.854

    AMSTERDAM (AFN) - Het koersdoel voor het aandeel KPN is door analisten van ING opgevoerd van 3,70 euro naar 4,20 euro. Dat meldde de bank donderdag in een rapport over het telecombedrijf. Het advies op het aandeel bleef daarbij buy.

    Het verhogen van de richtprijs volgt onder meer op de hogere ebitda-verwachtingen die ING voor de onderneming hanteert. Ook wat lagere gewogen gemiddelde kosten van kapitaal (wacc) spelen een rol. De marktvorsers adviseren het aandeel te kopen en wijzen daarbij op de lage waardering van KPN ten opzichte van branchegenoten.

    Die lage waardering is volgens ING onterecht, gezien de verbeteringen bij het bedrijf ,,die aan kracht winnen". Ook ziet ING bijvoorbeeld ruimte voor extra kostenbesparingen.

    Het aandeel KPN sloot woensdag op 3,64 euro.
  13. [verwijderd] 7 augustus 2015 11:23
    quote:

    voda schreef op 6 augustus 2015 16:56:

    Koersdoel KPN omhoog bij ING

    Gepubliceerd op 6 aug 2015 om 08:01 | Views: 2.854

    AMSTERDAM (AFN) - Het koersdoel voor het aandeel KPN is door analisten van ING opgevoerd van 3,70 euro naar 4,20 euro. Dat meldde de bank donderdag in een rapport over het telecombedrijf. Het advies op het aandeel bleef daarbij buy.

    Het verhogen van de richtprijs volgt onder meer op de hogere ebitda-verwachtingen die ING voor de onderneming hanteert. Ook wat lagere gewogen gemiddelde kosten van kapitaal (wacc) spelen een rol. De marktvorsers adviseren het aandeel te kopen en wijzen daarbij op de lage waardering van KPN ten opzichte van branchegenoten.

    Die lage waardering is volgens ING onterecht, gezien de verbeteringen bij het bedrijf ,,die aan kracht winnen". Ook ziet ING bijvoorbeeld ruimte voor extra kostenbesparingen.

    Het aandeel KPN sloot woensdag op 3,64 euro.

    Vanaf april 2015 komt er slechts maximaal 0,05/maand bij. We zitten nu op €3,65. Die €4,20 duurt dus nog 11 maanden. Tot volgend jaar zomer dus?
    De druk op een versnellende uitbraak neemt toe!
  14. forum rang 10 voda 28 augustus 2015 15:05
    KPN advies omhoog naar buy - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS verhoogt het advies voor KPN (KPN.AE) naar buy van neutral en verhoogt tevens het koersdoel naar EUR4,00 van EUR3,40, onder andere omdat de vrije kasstroom verder zal verbeteren vanwege het efficiente gebruik van nieuwe technologie, een snelle verbetering van de staat van dienst van het management en omdat het concern een aantrekkelijk overnamedoelwit blijft. Het aandeel sloot donderdag op EUR3,45. (patrick.buis@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  15. forum rang 10 voda 28 augustus 2015 15:15
    'KPN geen logisch doel voor Altice'

    Gepubliceerd op 28 aug 2015 om 10:50 | Views: 2.913

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Een overname van KPN is geen doel op zich voor het internationale kabelconcern Altice. Dat zei topman Dexter Goei van Altice vrijdag tijdens een bijeenkomst in Amsterdam.

    Volgens Goei zijn er over de hele wereld bedrijven te vinden die in aanmerking komen voor een fusie of een overname. ,,Maar dat hangt uiteraard af van de prijs", zo zei hij. ,,Goedkope activa zijn schaars, zeker nu de waarderingen hoog zijn." Volgens Goei zijn kapitaalkosten geen goede motivatie voor overnames en fusies. Daarnaast benadrukte hij dat terugkoop van aandelen niet het goede gebruik van kapitaal is.

    Analisten stelden eerder dat een overnamegolf in de versplinterde Europese telecommarkt op komst is. KPN wordt daarin vaak genoemd als mogelijke prooi. Eerder hintte ook Goei op mogelijke belangstelling voor de Nederlandse telecommarkt.

  16. forum rang 10 voda 3 september 2015 16:34
    Aanlegverplichting glasvezel KPN vervalt

    Gepubliceerd op 3 sep 2015 om 10:51 | Views: 3.714

    DEN HAAG (AFN) - KPN kan niet worden verplicht om bedrijven die gevestigd zijn op minder dan 250 meter van zijn bestaande glasvezelnetwerk, daar op aan te sluiten als een wholesale-afnemer als Tele2 of Vodafone daar om vraagt. Dat meldde het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) donderdag.

    Toezichthouder ACM (Autoriteit Consument en Markt) had KPN in een marktanalysebesluit zo'n aanlegverplichting opgelegd. KPN stapte daarop naar het CBb, dat eerder al besloot in afwachting van de definitieve uitspraak de zogenoemde near-netverplichting te schorsen.
2.608 Posts
Pagina: «« 1 ... 85 86 87 88 89 ... 131 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links