Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,900 25 apr 2024 10:24
  • -0,005 (-0,55%) Dagrange 0,889 - 0,910
  • 686.587 Gem. (3M) 6,9M

Sectornieuws - biotech

6.426 Posts
Pagina: «« 1 ... 121 122 123 124 125 ... 322 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 juli 2015 10:58
    Voor het eerst heeft het Europese geneesmiddelenbureau (EMA) besloten dat er een malariavaccin op de markt mag komen. Farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) is meer dan dertig jaar bezig geweest met de ontwikkeling ervan.

    De EMA bepaalt of een middel op de Europese markt mag komen voor gebruik bij mensen, nadat het medicijn alle onderzoeks- en ontwikkelingsstadia heeft doorlopen. De Europese Commissie neemt zulke adviezen doorgaans binnen enkele maanden over.

    EMA adviseert een vergunning voor het malariamiddel Mosquirix te verstrekken om het aan baby's in Afrika te kunnen geven in landen waar het risico op malaria het grootst is.

    Enthousiast en kritisch

    Malariadeskundige Bart Knols sprak zich vorig jaar tegen de NOS enthousiast uit over het op komst zijnde vaccin. Meerdere farmaceuten werken al jarenlang aan de ontwikkeling van een malariavaccin, maar het was volgens hem nog nooit in de geschiedenis voorgekomen dat een middel zo dicht bij de praktijk kwam.

    Maar Knols temperde toen ook meteen de verwachtingen. "Een vaccin, hoe goed ook, zal nooit de 'magic bullet' zijn in de bestrijding van malaria. Natuurlijk is het goed om een vaccin als biomedisch wapen aan de gereedschapskist tegen malaria toe te kunnen voegen, maar het is niet de heilige graal."
  2. forum rang 10 voda 24 juli 2015 14:44
    Omzet Abbvie stijgt maar verkopen reuma-medicijn vallen tegen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--AbbVie inc (ABBV) heeft in het tweede kwartaal meer omzet behaald dan een jaar eerder, op een hogere winst, maar de verkopen van zijn reuma-medicijn kwamen onder verwachting uit.

    Het Amerikaanse biotechbedrijf, dat samenwerkt met Midkapper Galapagos nv (GLPG.AE) zag de verkoop van zijn reuma-medicijn Humira in het tweede kwartaal met 7,6% toenemen tot $3,54 miljard, maar geraadpleegde analisten hadden een omzet van $3,66 miljard voorzien uit de verkoop van het middel.

    Abbvie ondersteunt Galapagos in de ontwikkeling van zijn eigen reuma-medicijn, filgotinib. Binnenkort worden 24-weeks resultaten van een Fase 2 studie bekendgemaakt en op basis daarvan zal het Amerikaanse bedrijf beslissen om filgotinib te licenseren, waardoor Galapagos mijlpaalbetalingen en royalty's tegemoet kan zien die mogelijk in de miljarden lopen.

    Abbvie's omzet steeg met 19% op jaarbasis in de periode april-juni, en kwam uit op $5,48 miljard. Hier gingen door FactSet geraadpleegde analisten uit van een omzet van $5,6 miljard.

    De aangepaste nettowinst per aandeel kwam met $1,08 wel boven de verwachting uit van $1,06 uit. De totale nettowinst was $1,37 miljard, of 83 dollarcent per aandeel, van $1,1 miljard, of 68 dollarcent per aandeel in het tweede kwartaal van 2014.

    Abbvie bevestigde vrijdag de outlook voor heel 2015 van een aangepaste winst per aandeel van tussen $4,10-$4,30, waar analisten uitgaan van $4,28.

    Eerder op de middag werd bekend dat sectorgenoot Biogen inc (BIIB) een winstwaarschuwing heeft gegeven voor heel het jaar omdat de verkoop van Tecfidera, een medicijn tegen multiple sclerose, terugloopt sinds men vorig jaar oktober bekendmaakte dat een Duitse patient is overleden na gebruik van het middel. De Amerikaanse Food and Drug Administration gaf daarop in november een waarschuwing over Tecfidera.

    Biogen verwacht nu een winst per aandeel over heel 2015 in een bandbreedte van $14,25 en $14,70, waar eerder $15,45-$15,85 werd voorzien. De omzetgroei komt dit jaar tussen de 6-8% uit, waar Biogen eerder uitging van 14-16%.

    De nettowinst steeg in de verslagperiode wel, naar $927,3 miljoen, van $714,5 miljoen een jaar eerder. De omzet steeg op jaarbasis met 7% tot $2,59 miljard.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  3. forum rang 10 voda 24 juli 2015 16:37
    GSK krijgt positieve beoordeling malaria medicijn

    AMSTERDAM (Dow Jones)--GlaxoSmithKline plc (GSK.LN) heeft van de Europese toezichthouder op de gezondheidszorg, de European Medicines Agency (EMA), een positieve beoordeling gekregen over zijn malaria-medicijn Mosquirix (RTS,S), meldde de Britse farmaceut vrijdag.

    Het medicijn, waaraan GSK al bijna 30 jaar werkt, is bedoeld voor babies van 6 weken tot 17 maanden en uit recente studies blijkt dat binnen de eerste 18 maanden van drie doses van RTS,S, het aantal malariagevallen bij kinderen in de leeftijd 5-17 maanden met bijna de helft afnam en met 27% bij babies van 6-12 weken.

    Uit de studie bleek verder dat vier doses van RTS,S voor een afname van malariagevallen met 39% zorgen in de vier jaren dat men nabehandelingen deed bij kinderen en met 27% in driejarige nabehandelingen bij babies.

    Volgend op het besluit van de EMA, zal de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een aanbeveling doen over hoe RTS,S gebruikt zal gaan worden naast andere hulpmiddelen waarmee malaria wordt bestreden. Dit hangt ook af van de goedkeuring van nationale toezichthouders. De WHO verwacht dat deze aanbeveling voor het eind van dit jaar afgegeven kan worden.

    Bij een positieve beoordeling zal GSK de WHO vragen om een wetenschappelijke beoordeling wat betreft de kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid. Wordt deze zogenaamde pre-kwalificatie afgegeven, dan zal GSK per land in Sub-Sahara Afrika de aanvraag doen om het middel op de markt te krijgen.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  4. [verwijderd] 24 juli 2015 19:42
    Een stukje uit de CC van Shire.

    Turning now to slide 17 and our product sales performance. Starting with our HAE products, CINRYZE continues to perform well and delivered sales of $139 million, up 8% on a constant exchange rate basis.

    Sales this quarter were held back by destocking of about $10 million, and we continue to see increases in the number of new patients and their utilization of CINRYZE. FIRAZYR was up 20% on a constant exchange rate basis driven by continued strong growth in the underlying number of patients on therapy.

    En voor wie zin heeft....................

    www.thestreet.com/story/13229770/1/sh...
  5. forum rang 10 voda 26 juli 2015 16:14
    'Grote deal tussen Teva en Allergan'

    Gepubliceerd op 26 jul 2015 om 14:23 | Views: 868

    NEW YORK (AFN) - Het Israëlische farmacieconcern Teva is in vergevorderde onderhandelingen verwikkeld met Botox-producent Allergan over een overname van diens divisie voor generieke medicijnen. Dat meldden ingewijden rond de gesprekken.

    Met de deal zou 40 tot 45 miljard dollar gemoeid zijn. Mogelijk kan maandag al een overeenkomst naar buiten worden gebracht. Generieke medicijnen zijn geneesmiddelen waarvan de patenten zijn verlopen. Teva is 's werelds grootste producent van dat soort medicijnen. Allergan werd eerder dit jaar overgenomen door branchegenoot Actavis.

    Teva werkt momenteel ook aan een overname van rivaal Mylan. Mylan verzet zich daartegen. Waarschijnlijk ziet Teva af van die overname als de deal met Allergan doorgaat.

    Allergan maakte zondag bekend dat het voor 560 miljoen dollar in contanten het Amerikaanse farmacieconcern Naurex overneemt. Naurex maakt medicijnen tegen zware depressies. De overname moet dit jaar worden afgerond.
  6. forum rang 10 voda 27 juli 2015 16:08
    Teva wil Allergan Generics kopen voor $40,5 mrd

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Teva Pharmaceutical Industries ltd zei maandag de generieke medicijnentak van Allergan plc over te nemen voor $40,5 miljard in contanten en aandelen, waarmee het Israelische bedrijf zichzelf in de top van de wereldwijde medicijnfabrikanten positioneert.

    Teva zei dat Allergan $33,75 miljard in cash ontvangt en voor $6,75 miljard in aandelen Teva, daarmee een belang verkrijgend van 10%.

    Teva is reeds de grootste fabrikant van generieke medicijnen wereldwijd en lijft nu de op twee na grootste concurrent in.

    Door de overname verkrijgt Teva schaalgrootte in de zeer competitieve markt voor generieke geneesmiddelen, maar ook de mogelijkheid om meer kosten te besparen. Dat kan het concern helpen om de klappen op te vangen van het aflopen van een aantal belangrijke patenten.

    Teva maakte maandag in een apart persbericht bekend de pogingen om concurrent Mylan nv in te lijven te beeindigen.


    Door Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  7. forum rang 10 voda 28 juli 2015 16:08
    Merck presteert beter dan verwacht en verhoogt outlook

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Merck & Co. (MRK) heeft een fors lagere nettowinst geboekt dan een jaar eerder, maar verhoogt zijn outlook, zo blijkt dinsdag tijdens de publicatie van de tweedekwartaalcijfers.

    Voor het gehele boekjaar voorziet het concern een winst per aandeel van $3,45 - $3,55, waar eerder nog werd uitgegaan van een nettowinst van $3,35 - $3,48 per aandeel.

    "We investeren in groei van onze sterkste merken en de meest belovende assets in onze pijplijn, terwijl we onze kostenbasis verlagen", aldus Chief executive Kenneth Frazier.

    Het concern boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van $687 miljoen, ofwel $0,24 per aandeel, van $2 miljard, ofwel $0,68 per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

    Exclusief eenmalige items, zoals kosten gerelateerd aan overnames en desinvesteringen, kwam de winst uit op $0,86 per aandeel, waar gerekend werd op $0,81 per aandeel.

    De omzet daalde 11% tot $9,79 miljard. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een omzet van $9,81 miljard. De daling werd veroorzaakt door valuta-effecten.

    De omzet uit de verkoop van medicijnen daalde met 6%, maar steeg, exclusief valuta-effecten, met 3%.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  8. forum rang 10 voda 28 juli 2015 16:09
    Pfizer verhoogt outlook hele boekjaar

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Pfizer Inc. (PFE) verhoogt zijn outlook voor het gehele boekjaar, waarbij de groei in het tweede kwartaal werd gedreven door nieuwe medicijnen.

    Het concern voorziet voor het gehele boekjaar een aangepaste winst van $2,01- $2,07 per aandeel, waar eerder nog werd gerekend op een nettowinst van $1,95 - $2,05 per aandeel. Het bedrijf verhoogde tevens zijn omzetverwachting en meldde een omzet te voorzien van $45-$46 miljard, waar eerder nog werd gerekend op een omzet van $44 -$46 miljard.

    Het aandeel wint voorbeurs 1%.

    Een reeks octrooiexpiraties drukten recent op de verkopen van de Amerikaanse farmaceut, waarbij de sterke dollar tevens op de resultaten woog. In een poging het tij te keren smeedde het concern samenwerkingsverbanden en werd uitgekeken naar mogelijke fusies en overnames.

    In februari maakte het concern bekend Hospira Inc., een producent van injecteerbare geneesmiddelen en infusie technologieen, over te nemen voor circa $16 miljard.

    Het concern boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van $2,63 miljard, ofwel $0,42 per aandeel, tegen $2,91 miljard, ofwel $0,45 per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

    De aangepaste winst kwam uit op $0,56 per aandeel.

    De omzet daalde 7% tot $11,9 miljard.

    Analisten vooraf geraadpleegd door Thomson Reuters rekenden op een nettowinst van $0,52 per aandeel op een omzet van $11,42 miljard.


    - Door Chelsey Dulaney; Vertaald en bewerkt door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  9. forum rang 10 voda 29 juli 2015 16:17
    Forse winstdaling GlaxoSmithKline

    LONDEN (Dow Jones)--GlaxoSmithKline plc (GSK.LN) maakte in het tweede kwartaal fors minder winst, vooral te wijten aan de lagere marges die zijn ontstaan sinds de Britse farmaceut zijn sterk winstgevende oncologie-franchise ruilde tegen de vaccinatie-tak van het Zwitserse Novartis. Verder werden de resultaten negatief beinvloed door de sterke waardestijging van het pond.

    GlaxoSmithKline is een onderneming met lagere marges geworden sinds de ruil van $20 miljard aan activa met Novartis eerder dit jaar. De vaccinatie-activiteiten die de Britse onderneming overnam hebben lagere marges en dit geldt ook de joint-venture die de twee zijn aangegaan voor 'over de toonbank'-geneesmiddelen.

    GlaxoSmithKline bevestigde woensdag wel de outlook voor dit en volgend jaar. De winst per aandeel komt dit jaar naar verwachting uit tussen de 15-20% en zal zich volgend jaar in de dubbelcijferige percentages bevinden.

    In het tweede kwartaal daalde de nettowinst met 77% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder tot GBP149 miljoen, terwijl de operationele winst, een belangrijke graadmeter voor de onderneming, op jaarbasis 4% daalde tot GBP1,35 miljard. De omzet steeg in de verslagperiode met 6% tot GBP5,89 miljard.

    Negatieve valuta-effecten niet meegerekend steeg de omzet met 7% en de operationele winst met 3%.


    Door Denise Roland; vertaald en bewerkt door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; amsterdam@wsj.com

  10. forum rang 10 voda 29 juli 2015 16:35
    Bayer boekt 21% hogere nettowinst in tweede kwartaal

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Duitse farmaceut Bayer AG (BAYN.XE) heeft in het tweede kwartaal van 2015 een 21% hogere nettowinst geboekt, vanwege gunstige valuta-effecten.

    De nettowinst voor de periode eindigend op 30 juni kwam uit op EUR1,15 miljard, versus EUR953 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Dit is conform de verwachting van analisten.

    De omzet steeg 18,2% tot EUR12,09 miljard, in vergelijking tot EUR10,22 miljard een jaar eerder, vanwege sterke verkopen van recent gelanceerde farmaceutische producten zoals de bloedverdunner Xarelto.

    De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en goodwill-amortisatie (EBITDA) steeg met 33,2% tot EUR2,9 miljard, tegen EUR2,18 miljard een jaar eerder.

    Het concern stelde de resultaten over 2014 licht bij met uitzondering van de nettowinst en de winst per aandeel, omdat de diabetes divisie wordt geclassificeerd als een "beeindigde activiteit".

    Het concern voorziet voor het gehele boekjaar een omzet van circa EUR47 miljard. Eerder werd uitgegaan van een omzet van EUR48-49 miljard. Het concern herhaalde de verwachting een stijging te voorzien van de EBITDA voor bijzondere posten van tegen de 20%.


    - Door Christopher Alessi; Vertaald en bewerkt door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  11. forum rang 10 voda 30 juli 2015 16:25
    Kiadis rondt patientenwerving af voor Fase2 studie behandeling leukemie

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Kiadis Pharma nv (KDS.AE) heeft de werving van 23 patienten voor een klinische Fase 2 studie met zijn belangrijkste potentiele medicijn in de behandeling voor leukemie en andere bloedaandoeningen, ATIR101, afgerond, meldt het biotechbedrijf uit Amsterdam donderdagochtend.

    De behandeling wordt getest in combinatie met hematopoietische stamceltransplantatie (HCT), om de zogenoemde transplantatie gerelateerde mortaliteit (TRM) te meten. Tot nu toe kregen 21 van de 23 patienten al een transplantatie, waarvan 19 patienten ook ATIR101 gebruiken. De overige patienten zitten momenteel in verschillende fasen van hun behandeling, en worden ofwel voorbereid op de HCT, of krijgen ATIR1010 toegediend. De 23e patient zal de behandeling met het potentiele medicijn in het derde kwartaal starten en de studie loopt tot de laatste patient is behandeld. De eerste eindresultaten van de Fase 2 studie worden in het eerste kwartaal van 2016 verwacht.

    Eerder bleek uit een Fase 1 studie al dat ATIR101 in hoge doses veilig toegediend kan worden, zonder dat er een ernstige acute vorm van transplantaat versus gastheerziekte ontstaat. Op de langere termijn blijft 67% van de patienten, die een effectieve dosis ATIR101 toegediend hebben gekregen, zeker vijf jaar langer leven.

    Uit een in december gepresenteerde interim analyse van de Fase 2 studie, bleek dat zes van de tien patienten tot zes maanden na toediening met ATIR101 geen zware infecties kregen.

    Kiadis heeft, naast ATIR101 ook ATIR201, een potentiele therapie die zich richt op erfelijke bloedziekten met aanvankelijk de focus op thalassemie, een aandoening die zorgt voor de vernietiging van rode bloedcellen en waardoor zuurstof niet goed wordt opgenomen in het bloed. Naar verwachting start de klinische fase van dit middel begin volgend jaar.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  12. forum rang 10 voda 30 juli 2015 16:41
    Nieuwe medicijnen helpen farmaceuten vooruit

    Gepubliceerd op 30 jul 2015 om 10:00 | Views: 2.063

    PARIJS/LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceuten Sanofi en AstraZeneca hebben afgelopen kwartaal geprofiteerd van het succes van recent geïntroduceerde geneesmiddelen. Dat bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de medicijngiganten.

    Het Franse Sanofi zag de omzet in het tweede kwartaal met 5 procent oplopen naar 9,4 miljard euro. Het grootste bedrijf van Frankrijk, gemeten naar marktwaarde, zag de voor eenmalige kosten aangepaste nettowinst met een vijfde oplopen tot 1,8 miljard euro. Sanofi boekte vooral goede resultaten met medicijnen voor patiënten met multiple sclerose.

    AstraZeneca, de op een na grootste pillenmaker van Groot-Brittannië, deed goede zaken met bloedverdunners en diabetesmedicijnen. Die compenseerden de krimpende opbrengsten van oudere medicijnen grotendeels. Astra-Zeneca werd daardoor optimistischer over de omzet in 2015. Die krimpt naar verwachting marginaal, waar eerder nog werd gerekend op een afname met circa 5 procent tegen constante wisselkoersen.
  13. forum rang 10 voda 30 juli 2015 16:43
    'Galapagos blijft aantrekkelijk'

    Gepubliceerd op 30 jul 2015 om 09:32 | Views: 3.210

    AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Galapagos biedt ondanks de sterke opmars van de afgelopen maanden nog altijd een mooie koopkans als de koers even wat verzwakking laat zien. Dat stelde analist Jan De Kerpel van KBC Securities donderdag. Hij verlaagde wel zijn advies van buy naar accumulate.

    Biotechnologiebedrijf Galapagos meldde woensdagavond belangrijke onderzoeksvorderingen. Die versterken volgens KBC de overtuiging dat partner AbbVie aan de verdere ontwikkeling van de betreffende producten wil meewerken, wat kan leiden tot een mijlpaalbetaling van 200 miljoen dollar.

    KBC hanteert een koersdoel van 55 euro voor het aandeel Galapagos. Dat noteerde donderdag rond 09.25 uur 4,4 procent in de plus op 54,20 euro. Begin januari stond het aandeel nog op circa 15 euro.

  14. [verwijderd] 30 juli 2015 19:43

    Dyax Corp. Announces Second Quarter 2015 Financial Results


    July 29, 2015 04:01 PM Eastern Daylight Time

    BURLINGTON, Mass.--(BUSINESS WIRE)--Dyax Corp. (NASDAQ: DYAX) today announced financial results for the second quarter ended June 30, 2015. Dyax will host a webcast and conference call at 5:00 p.m. (ET) today to review financial results and provide updates on DX-2930, KALBITOR® (ecallantide) and the Licensing and Funded Research Portfolio (LFRP). The Company will also provide an introductory overview of its internal development candidates.

    www.businesswire.com/news/home/201507...
  15. forum rang 10 voda 31 juli 2015 20:29
    Kiadis haalt 2 miljoen extra op

    Gepubliceerd op 31 jul 2015 om 19:45 | Views: 261

    AMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma heeft 2 miljoen euro extra opgehaald met het uitoefenen van de extra toewijzingsoptie. Dat maakte het biotechnologiebedrijf vrijdag bekend.

    Kiadis ging begin juli naar de Amsterdamse en Brusselse beurs. De totale opbrengst van de beursgang komt met het extra geld op 34,7 miljoen euro
  16. [verwijderd] 3 augustus 2015 19:53


    Shire plc (SHPG) to Acquire Foresight Biotherapeutics in $300M Deal

    Shire plc (NASDAQ: SHPG) has acquired New York-based, privately held Foresight Biotherapeutics Inc. for $300 million. With the acquisition, Shire acquires the global rights to FST-100 (topical ophthalmic drops combining 0.6% povidone iodine (PVP-I) and 0.1% dexamethasone), a therapy in late-stage development for the treatment of infectious conjunctivitis, an ocular surface condition commonly referred to as pink eye. This acquisition further strengthens Shire's late-stage pipeline, has a clear strategic fit with lifitegrast, which is in late-stage development for treatment of dry eye disease, another ocular surface condition, and further demonstrates Shire's commitment to building a leadership position in ophthalmics.

    "With the acquisition of Foresight Biotherapeutics, Shire demonstrates its commitment to eye care while advancing its strategy of addressing high unmet medical need through transformative treatments for rare diseases and specialty medicines," said Flemming Ornskov, M.D., CEO, Shire. "Ophthalmics is a highly-attractive growth area for Shire and this acquisition allows us to strengthen our presence in this therapeutic area. It is highly synergistic with the planned lifitegrast commercial structure. FST-100 and lifitegrast, if approved, would address two of the leading reasons people seek eye care treatment."

    Michael Weiser, M.D., Ph.D., Director, Foresight Biotherapeutics, added: "We're excited about the potential benefits of FST-100 for patients and the physicians who care for them. In our discussions with experts in the field, we've heard their enthusiasm for the possibility of a treatment that could reduce inflammation while killing virus and bacteria without the risk of unnecessary antibiotic use. We're pleased that Shire has committed to moving this program forward in development, so FST-100 might become an important treatment option for patients with either viral or bacterial conjunctivitis."

    Currently no therapy exists to resolve both clinical signs and symptoms and eradicate adenovirus, which is the most common cause of viral conjunctivitis. Approximately 50 percent of infectious conjunctivitis cases have a viral etiology, and 65 to 90 percent of these are caused by adenovirus. Viral conjunctivitis is highly infectious and transmissible, causing lost work and school days as well as increased healthcare costs and risks from unnecessary antibiotic prescriptions.There are 5.9 million cases of infectious conjunctivitis annually in the United States and approximately 5.4 million cases in the EU annually.

    If approved by regulatory agencies, FST-100 has the potential to become the first agent to treat both viral and bacterial conjunctivitis. This is important as it is frequently difficult to ascertain the etiology of the condition based on clinical presentation.

    "As a researcher and clinician, I know first-hand the significant unmet patient need for an effective treatment for infectious conjunctivitis as well as the challenges associated with treating this condition, so I'm excited about the potential of FST-100," said Edward Holland, M.D., Director, Cornea Services at the Cincinnati Eye Institute and Professor of Ophthalmology at the University of Cincinnati. "I'm also pleased to know that Shire, with its research and commercial expertise, will further develop FST-100 with the goal of bringing it to market as a treatment option for this significant clinical problem."

    Shire has acquired the global rights to FST-100 and will evaluate an appropriate regulatory filing strategy for additional markets outside the United States. Under the terms of the agreement, Shire will make a cash payment of $300 million to complete the acquisition of Foresight Biotherapeutics.

    FST-100 and Its Clinical Development Program

    The phase 2 proof-of-concept efficacy and safety clinical trial program for FST-100 involved two studies in adenoviral conjunctivitis - one three-arm study and another two-arm pilot study. While the two-arm study showed a trend toward efficacy, there were too few subjects testing positive for a viral presence for the study to deliver meaningful results, and it was not statistically significant. In the three-arm study, patients were randomized to receive FST-100, PVP-I or vehicle four times daily for five days. Patients treated with FST-100 showed a statistically significant improvement in rates of clinical cure and viral eradication vs. vehicle at Day 6 (30.6% vs. 6.4%, p=0.0033). In the same trial, there was a trend toward clinical significance for FST-100 versus PVP-I (30.6% vs.18.0%, p=0.1432). The most common treatment emergent adverse events were corneal infiltrates (19%), punctate keratitis (22.4%) and eyelid edema (12.1%).

    The phase 2 clinical data formed the basis of a meeting with the FDA, in which Foresight Biotherapeutics discussed the path forward to conduct a phase 3 clinical development program for FST-100 as a potential treatment for adenoviral conjunctivitis. Upon close of the transaction, Shire will take responsibility for the final development and implementation for the phase 3 clinical program for FST-100, to also include investigation for the treatment of bacterial conjunctivitis. Foresight Biotherapeutics conducted pre-clinical experiments evaluating bacterial killing speed of FST-100 against pathogens that may cause bacterial conjunctivitis, and the resulting data support further exploration.

    Shire's Commitment to Ophthalmics

    In May 2014, Shire established its Ophthalmics Business Unit, solidifying its commitment to growing in this therapeutic area. Shire's multi-faceted approach to discovery, development, and delivery in both rare diseases and specialty conditions includes our efforts to address unmet needs in eye care.

    Shire's growth in ophthalmics has been driven by a combination of strategic acquisitions and organic growth. The Company is focused on continuing to expand the ophthalmics portfolio to include treatment options for rare diseases and those for anterior and posterior eye conditions. Acquisitions in the last two years include SARcode Bioscience, Premacure AB, and BIKAM Pharmaceuticals, which has helped bolster Shire's early-, mid- and late-stage ophthalmics pipeline. The Company currently has an ophthalmics pipeline of investigational products in dry eye, retinopathy of prematurity, autosomal dominant retinitis pigmentosa, glaucoma, and now adenoviral and bacterial conjunctivitis. The acquisition of Foresight Biotherapeutics positions Shire to potentially become a leader in providing treatments for ocular surface conditions, which encompass dry eye disease and infectious conjunctivitis.













    Top News













  17. forum rang 10 voda 4 augustus 2015 16:21
    Shire biedt $30 miljard voor Baxalta

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Shire plc (SHP.LN) wil sectorgenoot Baxalta inc (BXLT) voor $30,6 miljard overnemen, meldde het Ierse bedrijf dinsdag. Met een eventuele fusie zou een marktleider ontstaan op het gebied van zeldzame aandoeningen.

    Onder het voorstel krijgt het Amerikaanse Baxalta, dat tot voor kort onderdeel was van Baxter International, 0,1687 American depository share (ADS) Shire, wat een waarde betekent van $45,23 per Baxalta aandeel. Dit is een premie van 36% op de slotkoers van maandag.

    Een woordvoerder van Baxalta was dinsdag niet direct bereikbaar voor een reactie. Het biotechbedrijf had in 2014 een omzet van $6 miljard. Shire schreef vorig jaar ook een omzet van $6 miljard in de boeken.

    Het Ierse bedrijf, dat primair vanuit Londen opereert, was vorig jaar zelf bijna een overnameprooi voor Abbvie inc (ABBV) maar de overname ter waarde van $54 miljard liep uiteindelijk spaak.

    Abbvie had door de fusie zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk willen vestigen, wat belastingtechnisch gunstiger zou zijn geweest. Maar de Obama-regering stak daar een stokje voor, door strengere belastingregels te implementeren die zogenaamde 'inversions', waarbij een Amerikaans bedrijf een onderneming uit het buitenland overneemt en zijn fiscale verblijfplaats vervolgens verplaatst naar dat land, minder lucratief maken.

    Sindsdien wil Shire verder groeien in de ontwikkeling van potentiele behandelingen tegen zeldzame aandoeningen en nam het in het kader daarvan eerder dit jaar al NPS Pharmaceuticals over voor $5,2 miljard.

    In de voorbeurshandel op Wall Street stijgt Baxalta 21%, terwijl Shire met zijn notering in New York 3,1% verliest.


    Vertaald en bewerkt door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; tess.stynes@wsj.com

6.426 Posts
Pagina: «« 1 ... 121 122 123 124 125 ... 322 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links