Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Ruimte naar 506

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

484 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 augustus 2015 07:59
    Op de aex is er nog een vette gap open op 471+- die binnenkort (<2 wkn) gevuld zal worden. Nu ga ik uit van een kleine uitbraak, doel waarschijnlijk 500.5+-
    Het ziet er voor de bullen nu niet echt goed uit, ik zal dus ook de 465+- niet uit willen sluiten of zelfs een 445+- voordat überhaupt nieuwe highs op het bord kunnen komen. En dat is als ik het bullish bekijk, wat na het doorbreken van de supporten tussen de toppen eigenlijk niet gepast is, en een daling binnen maanden tot onder de 380 niet moet verrassen.
  2. Dead cat bounce 1 augustus 2015 08:33
    quote:

    Haager schreef op 1 augustus 2015 07:59:

    Op de aex is er nog een vette gap open op 471+- die binnenkort (<2 wkn) gevuld zal worden. Nu ga ik uit van een kleine uitbraak, doel waarschijnlijk 500.5+-
    Het ziet er voor de bullen nu niet echt goed uit, ik zal dus ook de 465+- niet uit willen sluiten of zelfs een 445+- voordat überhaupt nieuwe highs op het bord kunnen komen. En dat is als ik het bullish bekijk, wat na het doorbreken van de supporten tussen de toppen eigenlijk niet gepast is, en een daling binnen maanden tot onder de 380 niet moet verrassen.
    Snap wat je bedoelt maar dat word niet toegelaten zeker niet op zo kleine index als de AEX . Kijk alleen al
    maar naar het verloop van de AEX en de DAX gisteren die werden gewoon netjes op 11250 en 495/494 gehouden
    denk jij dat de ECB dat niet kan ?

    Mario Draghi: Whatever it Takes to Save the Euro

  3. forum rang 6 JoostVLS 1 augustus 2015 09:19
    quote:

    Shoryuken schreef op 31 juli 2015 18:46:

    Ik ben nu 31 jaar amigo. mijn schrijfstijl op fora laat mijn 'echte ik'' zien. Een jongen van 18. Maar helaas is dat allang geleden. Wat gaat tijd hard he? ik herriner me nog hoe Dennis Bergkamp die bal van Frank de Boer aannam en in de kruising schoot tegen Argentinie. Prachtig! Nu is dat alweer 17 jaar geleden. Meer dan de helft van mijn leven geleden.

    Zelf heb ik vroeger topvoetbal gedaan. Ajax (lichting van Rafael, Nigel, Wesley en al die anderen met mijn 31 jaar). Helaas redde ik het niet. Ik was gewoon niet goed genoeg. En om nou als semi prof ergens bij Shaktar Donetsk op de bank te zitten vond ik niks.

    HBO afgemaakt. En daarna de Uni. Ben met beleggen begonnen tijdens de kredietcrisis. Geen idee wat ik deed. Aandelen kopen en afwachten. En tja dat kon eigenlijk niet misgaan. Met het geld dat ik verdiende met werken en de aandeeltjes heb ik een huis gekocht. (overigens gewoon hypotheek betalen hoor, simpel appartementje).

    En nu werk ik als manager bij een multinational. Leuk. Maar ik verlang nog naar die tijd dat ik een kind was. Had ik maar mijn best gedaan met voetbal. Dan was ik misschien nu international. Had ik maar een turbo long met hefboom 167 ING gekocht toen het aandeel op 2.50euro stond.. en nu verzilverd.

    Zoveel belissingen hadden mijn leven anders kunnen doen lopen. Maar ondanks alle beslissingen ben ik tevreden. Omdat ik jullie heb. Eurobench forumleden. Mijn vrienden. mijn makkers. mijn broeders.

    Dank voor je sympathieke reactie.
    Je lijkt me een nuchtere, leuke vent.
    Toch ben je teveel de hele godganse dag met de beurs bezig.
    Dat gaat geen geld opleveren, echt niet.
    En knap hoe je dat combineert met je MT baan.
    Vergeet niet dat IT af en toe checkt wat hun mensen uitvoert online.
    Anyway, denk dat je de meeste winst maakt door b.v. een fonds te pakken en die om moverende redenen te laten lopen.
    FYI, ik heb een ladinkje calls Arcelor dec 2016 uitoefen 10.
    Waarom ? Als de staalprijzen aantrekken staat dit fonds zo weer 14
    Fijn weekend !
  4. [verwijderd] 1 augustus 2015 09:22
    quote:

    Five Aces schreef op 1 augustus 2015 06:04:

    Kan heel goed dat er volgende week alsnog 500 staat.

    Maar 1 woord van waarschuwing. Het soort TA welke Bas op deze site publiceert gaat heel vaak nat bij een trend reversal. Dwz je hebt een top, terugtest/correctie en vervolgens verwacht je een nieuwe high, maar die high komt niet en het gaat langzaam over naar een paar maanden zwakte/dalende markt.

    Dat is allemaal niet zo erg als je wat in aandelen of op de langere termijn handelt, maar als je met turbo's zit te speculeren en eigenlijk alleen de komende paar dagen belangrijk zijn dan kan je echt heel goed nat gaat als je er op handelt.
    helemaal mee eens Aces
  5. Dead cat bounce 1 augustus 2015 09:45
    quote:

    Five Aces schreef op 1 augustus 2015 09:02:

    Denk jij nou werkelijk dat het de ECB iets uitmaakt of de AEX op 494 staat of op 470?

    Bij een beurskrach van 50% dan beginnen die centrale banken zich pas een keer druk te maken niet als je 2% onder top staat.
    nee ze stoppen voor niks 60 miljard per maand in de beurs .
  6. simon'74 1 augustus 2015 09:56
    idd. staal en olie prijzen down, maar ik denk niet lang meer.
    als die weer up gaan is helemaal up, en komt die 522 echt wel in zicht. wat mijn verwachting is.
    ik zie het allemaal niet zo slecht in als jullie hierboven beschrijven. eerst nog een nieuwe jaartop neerzetten dan staal en olie prijzen nog eens omhoog. met terugkomende vakantie gangers die de rit niet willen missen. most likely scenario. maar het is altijd goed om rekening te houden met worst case scenario
    grtz
  7. Dead cat bounce 1 augustus 2015 10:15
    quote:

    shorter6 schreef op 1 augustus 2015 09:59:

    s&p is een duidelijke blowoff top aan het maken.... duurt niet lang meer....
    zie maandgrafiek

    OH... zie china PMI! geen groei!!!

    nl.investing.com/economic-calendar/

    voortekenen; china PMI, commodities, renteverhoging vooruitzicht.... etc
    S&P ziet er inderdaad slecht uit bedankt voor de tip misschien mooie
    short voor de komende week . Rode candle met buikje zei die man toch op dat
    YouTube filmpje ;-)
  8. [verwijderd] 1 augustus 2015 10:25
    quote:

    shorter6 schreef op 31 juli 2015 22:29:

    griekse beurs gaat een megaklapper up maken.

    vlak voordat ze dicht gingen zag het er naar uit dat er geen deal zou komen.

    hint?
    Voor zover ik heb kunnen nagaan was 5331,68 de hoogste stand van de Griekse beurs (11.01.2007). Daar is nog 15% van over. Na het verkrijgen van het eerste steunpakket op 2 mei 2010 heeft de beurs daar negatief op gereageerd met een daling van 15-20% (open 1878,78; hoog 1903,34; slot 1630,46). Men is toen blijkbaar gaan beseffen dat het economisch zo slecht ging dat er dringend hulp nodig was. Op 20 februari 2012 was er een akkoord over een tweede steunpakket. Ook een negatieve reactie (open 827; hoog 847,63; slot 749,69). Nu zit er een derde steunpakket aan te komen. Over de ins en outs moet nog onderhandeld worden. Het is dus op dit nog lang niet zeker of hierover een akkoord komt. Komt er wel een akkoord, dan betwijfel ik of er een positieve reactie op de beurs komt. Economisch gaat het nog beroerder dan een paar jaar geleden. Maar de koers van de aandelen wordt in theorie bepaald door vraag en aanbod. Wie aandelen heeft, zal moeten besluiten deze na heropening van de Griekse beurs te verkopen met een dik verlies (bv Attica Bank, huidige koers 0,07 dwz een koersdaling van 96,53% sedert 2010). Veel animo om te verkopen zal er in mijn ogen niet zijn. Veel animo om aandelen te kopen zal er gezien de nieuwste eisen ook niet zijn. Voor de aandelenkoop mag vanaf maandag alleen nieuw geld worden aangewend. Jan de Griek met de pet op zal moeten toch eerst moeten besluiten zijn matras te plunderen. Persoonlijk zou ik hier niet over prakkiseren, in de wetenschap dat er veel Griekse bedrijven mogelijk door de malaise over de kop zullen gaan. Blijven de buitenlandse investeerders over die waarschijnlijk de Griekse bedrijven waarin zij investeren een koude sanering opleggen met massa-ontslagen. Wie het weet mag het zeggen, de politici in ieder geval niet.
    En dan de AEX. Afhankelijk wat de kuddedieren doen. Zowel massaal kopen of massaal verkopen behoort tot de mogelijkheden. We zullen het de komende week zien. Zelf ben ik dinsdag bij opening ingestapt op 484,73; in de loop van de dag bij Paribas AEX Index ingestapt op 504,54. Full loaded. Lang blijf ik niet zitten. Er is nog een joker op 475.
    En als we het toch over ‘Loaded’ hebben, een muziekje op deze mooie zaterdag.
    www.youtube.com/watch?v=sTuIfYizAps

  9. simon'74 1 augustus 2015 10:42
    daarbij zijn lage olie prijzen goed voor de bedrijven.
    kwartaalcijfers algemeen zijn zover ik weet een beetje het gemiddelde , redelijk maar kan beter. dit zal zich vertalen met de lage olieprijzen in goede 3de kwartaalcijfers. en dan is/gaat de olieprijs ook weer up en zijn we met zijn alle weer een stapje hoger gezet.
    china? die komt er ook zeker wel weer uit.
    maar goed, ieder lult naar zijn eigen porto ;)
  10. [verwijderd] 1 augustus 2015 10:54
    ik denk dat dat chinese pmi rampzalig is voor de olieprijs.
    ben blij dat ik nog niet long ben gegaan.

    @maliqun we gaan het zien :) de grote griekse bedrijven worden amper geraakt. iets meer vennootschapsbelasting ( voor een enkele ) maar dan heb je het ook grotendeels wel gehad. ook sluizen die griekse bedrijven via nederlandse constructies het geld weg. die betalen amper belasting in griekenland. ja, economisch gaat het slechter. we gaan het zien. zijn flinke selloffs geweest.
  11. forum rang 4 Smurf In het Smurfenbos 1 augustus 2015 12:39
    Goede middag,

    De laatste EW van de AEX geeft aan dat er nog wat ruimte is naar boven. De 499,500 en daarna 511. Mocht het inderdaad zo zijn dat er op 457 een iv is gezet dan zou een trendkanaal recht omhoog kunnen ontstaan met als doel 720. (ja dat staat er goed 720)

    De laatste candel van de dag grafiek is een vervelende en zou kunnen duiden op een daling a.s. maandag. Maar eerst zien en dan geloven uiteraard.

    gr
  12. forum rang 4 Smurf In het Smurfenbos 1 augustus 2015 13:11
    Oke de dan de SenP.

    Ik zie dat FQ vorige week er een waarschuwing uit deed voor een daling. Het lijkt er op dat de bodem in de SenP niet is gezet en dat de iv even laat wachten.

    als we kijken naar de trend vanuit 1950 dan zou een bodempje niet verkeerd zijn. De bandbreedte is voldoende en een daling is niet echt nodig.

    Gr
  13. Five Aces 1 augustus 2015 13:19
    quote:

    Dead cat bounce schreef op 1 augustus 2015 09:45:

    [...] nee ze stoppen voor niks 60 miljard per maand in de beurs .
    Jij denkt dat de ECB daadwerkelijk geld in de beurs steekt?

    Nee.

    De ECB koopt van dat geld obligaties op. Alleen is er 1 probleempje voor de bond trader, namelijk de obligaties die in omloop zijn en nog leuk rente opleveren willen ze eigenlijk houden omdat de huidige obligaties haast geen rente geven of rente kosten. Eigenlijk wil die dus niet verkopen en Draghi moet er dus voor een premium prijs aan.

    Daardoor kan de bond trader het dus herinvesteren in obligaties of hij kan er wat anders mee doen.

    Tijdens de Amerikaanse QE werd er een hoop geld naar de aandelenmarkt gesluisd omdat ze het ergens kwijt moeten. Maar je moet het wel even in de tijd zien dat de bullmarkt dus net onderweg was.

    1 groot verschil wat ik nu al zie tussen de Amerikaanse QE's en de huidige Europese is dat de Emerging Markets bijvoorbeeld ook opgeblazen werden met QE geld en dat lijkt nu niet het geval te zijn.

    Zou diezelfde bondtrader, nu nog een keer zijn geld in een aandelen markt steken die al 250-300% opgeblazen is? Ik zou daar niet al te snel vanuit gaan.

    Ondertussen word in de financiële media van de daken geschreeuwd dat we vooral in aandelen moeten omdat het rendement op sparen nul is. Voel je hem aankomen?

    Binnen niet al te lange tijd staat Piet Particulier zich achter zijn oren te krabben hoe het nu weer kan dat hij zijn geld kwijt is en dat die banken het WEER voor elkaar gekregen hebben. Daarmee bedoel ik niet volgende week, maar het duurt ook niet heel erg lang meer.
  14. Sloeki 1 augustus 2015 15:04
    quote:

    shorter6 schreef op 1 augustus 2015 09:59:

    s&p is een duidelijke blowoff top aan het maken.... duurt niet lang meer....
    zie maandgrafiek

    OH... zie china PMI! geen groei!!!

    nl.investing.com/economic-calendar/

    voortekenen; china PMI, commodities, renteverhoging vooruitzicht.... etc
    Oh kijk aan weer een -8% maandag.

    IK DACHT DAT ALLES HOSANNA WAS!??? WE GINGEN WEER SKY HIGH!
484 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links