Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,908 23 apr 2024 17:35
  • +0,008 (+0,89%) Dagrange 0,905 - 0,923
  • 4.300.077 Gem. (3M) 6,9M

Griekenland

218 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 | Laatste | Omlaag ↓
  1. jsj 14 juli 2015 01:57
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 13 juli 2015 20:30:

    Vernederend

    Het struikelblok van Merkel en Tsipras bleek de oprichting van een fonds, waarin geld wordt gestort van Griekse staatsbedrijven die worden geprivatiseerd. Merkel wilde dat Griekenland het geld dat daarmee vrijkomt, zo'n 50 miljard euro, gebruikt om zijn staatsschuld af te lossen. Vernederend, vond Tsipras. Hij stelde voor om de opbrengst te investeren in de Griekse economie.

    Na de ingreep van Tusk werd een compromis gesloten. Er wordt 25 miljard gebruikt om de banken in Griekenland weer gezond te maken, met nog eens 25 miljard wordt de staatsschuld afgelost en geïnvesteerd in de economie.

    Ik ben geen idioot!
    De Duitse minister van Financiën Schäuble

    Het was het slotakkoord van een lang weekend onderhandelen, waarin het er volgens de Financial Times niet zachtzinnig aan toeging. Al tijdens het overleg van de Eurogroep op zaterdag was de stemming grimmig.

    "Ik ben geen idioot!", riep de Duitse minister van Financiën Schäuble laat op de avond tegen Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank. Voor Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem reden genoeg om de vergadering te beëindigen. "We gaan morgen weer verder."

    De uitval van Schäuble was voorafgegaan door uitbarstingen van de Franse en Finse minister. "Het lukt jullie al een halve eeuw niet om hervormingen door te voeren", riep de laatste tegen de Griekse minister Tsakalotos, die de uitbarsting gelaten onderging. "Het ging er echt hevig aan toe", zegt een van de aanwezigen tegen de Britse krant.
    Cerar valt uit

    Toen zondag de leiders van de EU-landen het stokje overnamen, werd het er niet gezelliger op. De Sloveense premier Cerar trok behoorlijk van leer tegen Tsipras, die bijval kreeg van de Italiaanse premier Renzi.

    De Franse president Hollande maakte zich op zijn beurt weer kwaad over de halsstarrige houding van Duitsland, dat volgens hem te veel aanstuurde op een Grexit. "Dat nooit", zei Hollande.
    Tsipras aan het kruis

    Na de dwingende woorden van Tusk stelde Hollande voor dat Merkel en Tsipras in het kantoor van Tusk tot een compromis zouden komen over het fonds. Dat kwam er, waarna de bijeenkomst kon worden afgesloten.

    Hoewel het voor alle regeringsleiders een lange nacht was, is er volgens een ingewijde van de Financial Times maar één slachtoffer. "Ze hebben Tsipras daarbinnen aan het kruis genageld", zei hij na afloop van het overleg.

    Maar het leed is nog niet geleden voor Tsipras. Hij moet de afgesproken punten deze week door het Griekse parlement loodsen. Een Grexit is voorlopig van tafel, maar de weg naar een definitieve oplossing is nog lang.
    Chapeau, mooi stuk. Doet pijn om te zeggen, maar echt mooi stuk.

    Enige wat er niet in staat is dat de belanghebbenden, wij, weinig invloed hebben op de mensen met een zg visie, ze horen slimmer, doortastender, te zijn dan wij. We hebben ze zelf hebben gekozen, consequenties zijn aan ons. Beslissingen zijn makkelijk, leven met de gevolgen van een beslissing valt vaak tegen.

    Ondertussen wil `ik` na 40 jaar werken minstens zoveel als een Griek. Wat voor verdrag moet je sluiten om dat te bereiken. Jij, het electoraat, waar ik ook bij hoor, maken een keus. Gevolg is een Dijselbloem met principes herkozen,joepie, Tsipras heeft pro forma, een failliet land, Coelho heeft 30.000 ambtenaren naar huis gestuurd.

    Eenduidig is voor volgelingen van Nietzche. Als je niet voldoet doe je niet mee.

    J.
  2. forum rang 10 voda 14 juli 2015 22:21
    Tsipras worstelt verder met deal eurolanden

    Gepubliceerd op 14 jul 2015 om 22:18 | Views: 1 |

    ATHENE/MADRID (AFN/DPA) - De Griekse premier Alexis Tsipras heeft dinsdagavond in een televisieprogramma gezegd dat het akkoord met schuldeisers van maandag is opgedrongen door grote Europese landen, maar helaas moet worden uitgevoerd. Zij waren volgens hem vooral wraakzuchtig vanwege het Griekse referendum van een week eerder.

    Maar Tsipras zei de verantwoordelijkheid voor de regering te blijven nemen ondanks het nare akkoord. Dit jaar wordt er volgens hem verder gepraat over kwijtschelding van schulden en investeringen ter waarde van 35 miljard euro. Daarna kan een 'Grexit' worden uitgesloten en kan de Griekse economie weer gaan groeien. Dan zullen de inkomsten rechtvaardiger verdeeld worden, zei Tsipras voor de publieke omroep ERT.

    Spaanse media meldden op basis van een vertrouwelijk rapport van het IMF dat veel meer Griekse schulden moeten worden kwijtgescholden dan tot dusverre is overwogen. De Griekse staatsschuld loopt in de komende twee jaren mogelijk op tot 200 procent van het bruto binnenlands product.

    Verkiezingsbeloften

    Het akkoord dat Tsipras maandag uiteindelijk slikte, is in strijd met zijn voornaamste verkiezingsbeloften om op te houden met bezuinigen en pijnlijke maatregelen terug te draaien. Maar de links-radicale Tsipras heeft betoogd dat overeenstemming met de Europese schuldeisers nodig is om de euro te houden. Een deel van zijn partij, de Coalitie van Radicaal Links (Syriza), is woedend.

    Dinsdagmiddag zijn maatregelen die de schuldeisers uitgevoerd willen zien, voorgelegd aan het parlement. Volgens het dagblad To Vima worden ze woensdagavond laat goedgekeurd door een meerderheid die de premier dankzij de centrumrechtse oppositie houdt.

    Syriza heeft 149 zetels in het parlement van 300 zetels. De steun van de kleine coalitiepartner met dertien zetels, de Onafhankelijke Grieken van defensieminister Panos Kammenos, lijkt voorbij en circa dertig Syriza-parlementariërs zouden zo boos zijn dat ze hun hun premier niet meer steunen. Drie oppositiepartijen willen de schuldeisers echter verder tegemoetkomen om het land zo in de eurozone te houden. Zij hebben samen 106 zetels.
  3. jsj 14 juli 2015 23:33
    En dat lezend krijg ik toch een beetje een nare kriebel. Als inwoner, via je regering, leen je geld. Dat betaal je terug. 'T is niet geleend van de "loan shark", die een risico neemt om geld te verdienen. 'T is geleend van die Duitser die in je vakantie dorp zit. En die z'n belasting wel betaald. 1150e heb ik ze nu al geleend. Net zoals de pasgeboren baby van de buren. En de oma in het verzorgingstehuis om de hoek. Alle drie willen we het terug. Ik wil een nieuwe auto, de baby wil een opleiding, en oma wil af en toe gewassen worden. Niet onredelijk lijkt me. Kriebel komt als er wordt gepraat over wraakzucht.

    Als De Griek per referendum nou beslist dat hij me die 1150e niet teruggeeft, weet je wat: mag hij ook niet meer meedoen met ons spelletje Europeaan pesten. Wij kiezen en lijden lijdzaam onder onze keuzes, weet niet waarom zij kiezen en dan vervolgens mogen piepen dat ze uitgeperst worden.

    Niemand is verbaasd dat als hij z'n hypotheek niet betaald hij z'n huis uitgezet wordt, in welk land waar ter wereld dan ook, behalve een Griek; Die zegt dat hij recht heeft op dat huis omdat hij 15 jaar geleden dacht dat ie het kon betalen en dat hij al genoeg heeft betaald.

    Bah.

    J.
  4. [verwijderd] 15 juli 2015 20:24
    quote:

    Beets schreef op 13 juli 2015 13:46:

    Maar als Tsipras er in slaagt het Griekse parlement om te bouwen voor een “ ja “, dat heeft hij “zijn “ parlement wel mee, maar niet het Griekse volk.

    Gevolg: Desastreuze ongeregeldheden in Griekenland. Wellicht een Burgeroorlog.

    De start hiervan lijkt nu begonnen.
  5. jsj 16 juli 2015 00:37
    quote:

    Stefan S schreef op 14 juli 2015 23:50:

    Wat dat aangaat, is Pharming Griekenland in het klein: je blijft er geld in steken en er komt geen mallemoer uit. Verder gaat de vergelijking mank. Net als dit draadje overigens, ik zie geen link met de konijnenbende.
    Is er ook niet. Wachtend op cijfertjes.

    J.
  6. forum rang 10 voda 16 juli 2015 21:32
    aai..

    350 toeristen gedupeerd door Hellas Travel

    Zo'n 350 mensen zijn gedupeerd doordat touroperator Hellas Travel alle vluchten heeft geschrapt van Groningen Airport Eelde (GAE) naar het Griekse eiland Corfu. Dat meldt Wijck Advocaten in Maastricht donderdag, die door de touroperator in de arm is genomen.

    De vakantiegangers die nog zouden vertrekken, zijn gewezen op alternatieve vluchten naar Corfu. Maar zij moeten die reis zelf betalen, terwijl het de vraag is of ze de tickets die ze via Hellas Travel hebben geboekt vergoed krijgen. ,,Op korte termijn kunnen geen snelle resultaten verwacht worden'', meldt het advocatenkantoor.

    Alternatieve vluchten
    Er verblijven op dit moment nog zo'n tweehonderd mensen op Corfu die via Hellas Travel hebben geboekt. De meesten vliegen vrijdag met de laatste vlucht van de touroperator terug naar Nederland. Voor zestig passagiers die later terug zouden komen, zijn alternatieve vluchten geregeld.

    Hellas Travel huurde tegen een vaste prijs vliegtuigen van Aegean Airlines. Doordat het aantal boekingen sterk is gedaald en veel mensen hun reis hebben geannuleerd door de onzekere situatie in Griekenland, kan de touroperator Aegean Airlines niet meer betalen.

    www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/artic...
  7. [verwijderd] 18 juli 2015 20:48

    De luchtmacht is jaarlijks 2,7 miljoen euro kwijt aan vliegbonussen voor 220 ex-piloten die al jaren niet meer in de cockpit zitten. De zogeheten garantietoelagen tot ruim 1700 euro per persoon per maand kunnen tot tientallen jaren worden uitgekeerd bovenop het vaste loon en zijn oorspronkelijk bedoeld om te voorkomen dat vliegers na hun actieve loopbaan terugvallen in inkomen.

    www.youtube.com/watch?v=niqrjP1VDeY

  8. [verwijderd] 18 juli 2015 21:42
    ABN AMRO heeft zijn bestuurders, met uitzondering van topman Gerrit Zalm, vorig jaar een loonsverhoging van 100.000 euro toegekend. Dat bedrag compenseert volgens ABN deels bonussen die de afgelopen jaren niet zijn uitgekeerd vanwege de nationalisering van de bank.
    Door de loonsverhoging steeg het vaste salaris van de bestuurders vorig jaar met bijna 17 procent naar 707.500 euro. Die verhoging past volgens de staatsbank bij het bonusverbod voor staatsgesteunde banken. Die biedt namelijk de mogelijkheid om gemiste bonussen te compenseren voor een bedrag ter waarde van 20 procent van het vaste salaris.

    www.youtube.com/watch?v=VTReB0eakWQ
  9. [verwijderd] 18 juli 2015 21:59
    Mooi Beets, eindelijk eens nieuws waar de burger blij van wordt. Tis toch geweldig dat die Staatbankiers gewoon van het Staatsbanket kunnen blijven snoepen. Nu maar hopen dat ABN snel , met niet al teveel verlies, verkocht kan worden zodat de mannen weer aan een rijk gevulde dis kunnen schuiven ipv de huidige gaarkeuken.
  10. forum rang 10 voda 21 juli 2015 21:27
    Oxi? :-(

    S&P verhoogt rating Griekenland, kans Grexit minder dan 50%

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Standard & Poor's heeft de kredietwaardigheid van Griekenland dinsdagavond met twee stappen verhoogd naar CCC+ (van CCC-) en ziet de kans op een Grexit nu op minder dan 50%.

    De opwaardering heeft te maken met de overbruggingslening van EUR7 miljard die Athene vorige week kreeg en waarmee leningen aan de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds werden afbetaald, maar ook een verwacht derde steunpakket van ruim EUR80 miljard waar nu over onderhandeld gaat worden.

    Volgens S&P is een 'commercieel default', dus een faillissement op obligaties die in handen zijn van de private sector, in de komende zes maanden tot een jaar "niet langer onafwendbaar."

    De kans op een exit van Griekenland uit de eurozone is nu minder dan 50%, maar S&P waarschuwt dat het gevaar nog niet helemaal is geweken. "Het risico is nog steeds groot, wanneer de Griekse regering niet succesvol is in het implementeren van wat een ambitieus programma lijkt te zijn."


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  11. forum rang 10 voda 21 juli 2015 23:13
    Gein!

    De Amerikaanse actrice Lindsay Lohan (29) geniet momenteel van een zonovergoten vakantie op het Griekse eiland Mykonos. Volgens de DailyMail voelt ze zich daar zó relaxed en ontspannen, dat LiLo weinig puf meer heeft om voor een zwempartijtje een net badpak of dito bikini aan te trekken. Lindsay dook namelijk in de Griekse golven in de outfit die ze kort daarvoor nog doodleuk op een feestje droeg.

    Voor afbeelding, zie link:

    www.ad.nl/ad/nl/1002/Show/article/det...

  12. [verwijderd] 22 juli 2015 10:59
    Helaas heren, we zijn failliet!’ zo vertelde de Griekse premier Charilaos Trikoupis aan het parlement. Een wereldwijde depressie had zojuist een gapend gat in de Griekse begroting geslagen. Er was geen andere optie dan voor de vierde keer die eeuw de betalingen aan de schuldeisers uit te stellen.

    Die Europese crediteuren reageerden woedend. Met name in de Duitse pers waren felle commentaren te lezen – er werd voorgesteld om Griekenland maar gewoon onder curatele te stellen. Het was welletjes geweest met die luie Grieken; ze waren door en door onbetrouwbaar. Er moest hoe dan ook meer grip komen op de financiële handel en wandel van deze notoire wanbetaler.

    Vier jaar later was het zover. Griekenland was opnieuw genoodzaakt zich voor financiële hulp tot Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en andere Europese landen te wenden. Die hulp kwam, maar op voorwaarde dat alle schulden alsnog betaald zouden worden én er een internationale financiële commissie in Athene geïnstalleerd zou worden. Een commissie die vergaande bevoegdheden kreeg om de staatsfinanciën op orde te brengen. Griekenland moest en zou tot betaling worden gedwongen.

    We schrijven 1897.

    decorrespondent.nl/2385/De-geschieden...
  13. [verwijderd] 27 juli 2015 18:19
    Deze is ook wel leuk.

    De voormalige Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis was van plan het computersysteem van de Griekse belastingdienst te hacken. Dat wilde hij vervolgens gebruiken om een alternatief betalingssysteem op te zetten en de drachme opnieuw in te voeren.

    Dat blijkt uit een geluidsopname van een telefoongesprek met Varoufakis, die maandagmiddag is vrijgegeven. De Griekse krant Kathimerini maakte zondagochtend al melding van Varoufakis' plan.

    Op donderdag 16 juli, ruim een week na zijn aftreden, had Varoufakis een telefoongesprek met het Omfif, een instituut van een groep hedgefondsmanagers. Varoufakis beweerde in dat gesprek dat hij in december toestemming had gekregen van Tsipras om een alternatief betalingssysteem te onderzoeken. Dat was een maand voor de Griekse verkiezingen die overtuigend werden gewonnen door Syriza.

    'Plan B'
    Varoufakis werkte samen met vier anderen in het geheim aan een 'plan B'. Dat plan moest een alternatief vormen voor een overeenkomst met de Europese instanties over nieuwe noodsteun.

    De Griekse oud-minister van Financiën wilde het systeem van de Griekse belastingdienst hacken. Alle burgers en bedrijven in Griekenland moesten in dit systeem een digitale rekening toegewezen krijgen. Met een druk op de knop moest dit systeem in werking kunnen worden gesteld. Alle Grieken zouden dan een pincode krijgen, waarmee ze met hun digitale rekening betalingen konden verrichten via de website van de Griekse belastingdienst. Later zouden er ook apps voor op de smartphone komen.

    Dit systeem moest een alternatief vormen voor de euro. Daarnaast was het Varoufakis' bedoeling om met een druk op de knop digitaal de drachme opnieuw in te voeren.

    Jeugdvriend
    Tijdens het telefoongesprek vertelde Varoufakis dat hij een jeugdvriend had gevraagd het systeem van de Griekse fiscus te hacken. 'Ik heb hem toestemming gegeven', aldus Varoufakis, 'jullie mogen dit aan niemand vertellen... Dit is volledig tussen ons, jullie kunnen dit aan niemand vertellen.' De voorzitter van de conference call herinnerde Varoufakis er toen aan dat er tientallen hedgefondsmanagers meeluisterden. Daar lachte Varoufakis om: 'Ik weet het. Als ze het doorvertellen, ontken ik dat ik dit gezegd heb.'

    Varoufakis' vriend zou wel de controle hebben gekregen over de hardware van de Griekse belastingdienst. Maar de software, die was geïnstalleerd door de trojka, bleek niet te kraken.

    Afgeblazen
    Uiteindelijk is het plan afgeblazen door premier Tsipras. Varoufakis had 1000 ambtenaren nodig om het plan echt uit te voeren. Daarvoor kreeg hij geen toestemming van Tsipras, ook niet toen de Griekse banken begin juli bijna geen geld meer hadden. De premier ging liever met Europa in zee, en voorkwam zo een Grexit.

    Het gesprek is hier te beluisteren.

    Oppositie
    Oppositiepartijen To Potami en Néa Dimokratia willen nu van Tsipras weten of hij wist van Varoufakis' plan. Deze partijen hielpen Tsipras zijn akkoord met de Europese instanties door het Griekse parlement te loodsen. Néa Dimokratia wil ook een onderzoek.

    Update 14.50 uur
    Varoufakis heeft zojuist op zijn weblog gereageerd op de berichtgeving over zijn plan B. Hij schrijft onder meer dat de Griekse krant Kathimerini hem niet om wederhoor heeft gevraagd. Ook stelt hij dat zijn geheime 'plan B' los stond van de werkgroep die een alternatief betalingssysteem onderzocht. Varoufakis vindt dat zijn ministerie altijd het publieke belang heeft gediend. Hij spreekt van een lastercampagne.

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/wereld/varou...
  14. [verwijderd] 27 juli 2015 19:00
    quote:

    Beur schreef op 27 juli 2015 18:19:

    Deze is ook wel leuk.

    De voormalige Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis was van plan het computersysteem van de Griekse belastingdienst te hacken. Dat wilde hij vervolgens gebruiken om een alternatief betalingssysteem op te zetten en de drachme opnieuw in te voeren.

    Boefjes

    www.youtube.com/watch?v=4B2a6l6wM2k
  15. [verwijderd] 31 juli 2015 14:25
    “ De Griekse premier Alexis Tsipras heeft vrijdag zijn voormalige minister van Financiën, Yanis Varoufakis, verdedigd over het maken van een noodplan in geval het land zonder geld zou komen te zitten.
    Tsipras zei tegen een parlementariër die er vragen over stelde dat Varoufakis uitdrukkelijk de opdracht had zo'n plan te maken. “

    Het was dus inderdaad een lastercampagne van de ( overheids ) media in Europa.
    Elk ander land in die situatie zou zo preventief hebben gehandeld.
    Behalve Nederland natuurlijk. Onze ambtenaardjes zouden verschrikt wakker zijn geschud door kapsters en fietsenmakers: ‘ He, sukkels we zijn uit de Euro gezet.’
218 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links