Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gouden kansen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. NOOTJExx5i6c 24 juli 2015 20:07
    ik dacht pensioen in een fonds in aandelen, kosten voor beheer waren volgens pensioenfonds hoger dan de opbrengst, dan het pensioen van de vakbond, dir. eigenaar van een bedrijf en ik krijg nu netto 417 euro per maand. verhuur onroerend goed box 3 en een 4% per jaar meerwaarde gehad. meer opbrengst dan de aex die bijgesteld is en nog weinig opleverd maar wel 1.2 % belasting over betalen + div belasting en op de bank brengt iedere miljoen negatieve rente op voor de belegger. mijn vader zei het al, in je eigen bedrijf je geld stoppen en hard werken
  2. Heupie van Salland 25 juli 2015 19:50
    quote:

    Orca schreef op 22 juli 2015 13:31:

    Gewoon fysiek kopen. Niet gaan aanrommelen met turbi of opties of certificaten of allocated, dat is nou net niet de functie van dat spul.
    Als je het wil hebben koop je het fysiek, alle andere vormen hebben counterparty risk. En het mooie is nou juist dat je die mogelijkheid kan uitsluiten door fysiek te kopen.
    Gewoon fysiek kopen? Net alsof dat simpel is. Als je Au koopt hoe doe je dat dan. Als je ervan af wilt dan heb je meteen al meerdere % verlies. En waar sla je dat Au dan op. etc. etc.
  3. Heupie van Salland 25 juli 2015 20:01
    quote:

    provi-zent schreef op 23 juli 2015 13:04:

    En dan moeten we Zilver niet vergeten. Deze betrek ik binnen mijn 8% - 10% goudblootstelling.

    [/quote]

    Vergeet niet dat Zilver ook nog een hoge industriële toepassing kent, vele malen meer dan dat goud dat heeft... bvb in zonnepanelen wordt ook zilver gebruikt

    Anyhow, denk dat goud zijn glans wel een beetje verloren heeft, maar in tijden van crisis kan het wat klappen in je porto opvangen. Ik heb wat (goudmijn) aandelen in de vorm van Freeport McMoran, die doen naast goud ook koper en andere resources en keren een redelijk dividend uit en zijn behoorlijk afgestraft de laatste tijd. Daarnaast ook wat zilvermijnaandelen (PAAS) opgepikt de laatste tijd, zijn ook door het putje gegaan... garantie tot aan de voordeur :)
    Hopelijk heb je ook gelezen dat er 200 bezitters zijn van dezelfde kilo goud. Au moet je dus fysiek hebben, anders heb je lucht.
  4. Heupie van Salland 25 juli 2015 20:05
    quote:

    aex010 schreef op 23 juli 2015 13:15:

    Een mogelijkheid is ook om goud of zilver te kopen via bullionvault. Wat je koopt wordt fysiek opgeslagen in Zwitserland of Londen. Heb het zelf ooit gedaan en veel geld mee verloren. De firma lijkt me zeker wel betrouwbaar, maar de verhalen van de goudprijs die zullen stijgen tot ongekende hoogten wegens de manco's van ons huidige systeem met z'n fiatgeld zijn tot nu toe nooit uitgekomen. Ik zal het zelf in elk geval niet meer doen en heb dus ook zeker geen belang bij voornoemd bedrijf.
    En zijn er nog steeds mensen die geloven dat hun goud er echt is en echt wordt opgeslagen ? Dat was in het begin van het 'geld' wel, maar nu dan ook weer ? Ik geloof er geen ene snars van, tja.
  5. Heupie van Salland 25 juli 2015 20:07
    quote:

    pmsbutternutter schreef op 23 juli 2015 16:59:

    Wanneer je geld op een bankrekening hebt staan is het niet meer van jou. Je hebt slechts een vordering op de bank en bij een faillissement wordt je net zo als alle andere crediteuren behandeld dus helemaal achteraan in de rij. Die € 100.000 is een farce een zoethoudertje om het klootjes volk in slaap te sussen want die kan nooit en te nimmer worden gegarandeerd.
    En hoe los jij dat op ?
  6. Heupie van Salland 25 juli 2015 20:13
    quote:

    ed.p schreef op 22 juli 2015 17:31:

    "goudmensen" zijn bange schijterts, dat als eerste. Ten tweede: een enorme woordenbrei die er uiteindelijk op neerkomt: Als je geen duidelijke visie hebt over waar het naar toe gaat
    is het niets anders dan gokken: goed of fout.
    Mee eens, toch vind ik dit een interessant artikel. Ook wil ik opmerken dat bij het innemen van een positie als je een visie hebt ook gokken is. Alles in de 'geldwereld' is speculeren want niemand weet waar de giga van factoren heen schieten en hun uitwerking hebben.
  7. Heupie van Salland 30 juli 2015 22:09
    quote:

    fred optie schreef op 30 juli 2015 05:17:

    Ik heb dezemaand goud munten gekocht.spreiding. heb nog beetje cash over. Geloof niet in geld meer ook niet echt in goud. Maar goud lukt mij op langere termijn beter dan geld.
    Als je iets koopt heb je een probleem, want je moet er ook ooit vanaf. Goeden munten zijn duurder dan fysiek goud en hoe kom je ervan af. Als je jong bent én geld hebt kan je een goedkoop appartement kopen en verhuren. Huurwoningen voor alleengaanden zijn schaars. Denk ik.
  8. [verwijderd] 1 augustus 2015 00:20
    quote:

    fred optie schreef op 30 juli 2015 05:17:

    Ik heb dezemaand goud munten gekocht.spreiding. heb nog beetje cash over. Geloof niet in geld meer ook niet echt in goud. Maar goud lukt mij op langere termijn beter dan geld.
    Leuk, gouden munten. Wat ga je er mee doen, op de schoorsteen zetten? Ik adviseer mensen die geloven in doemscenario's van de armageddon predikende goudgoeroe's een stukje land in Oost-Groningen te kopen. Daar komt voorlopig niemand langs als de pleuris uitbreekt en kun je lekker je eigen aardappeltjes en groentes verbouwen.
32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links