Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Moet Griekenland uit de euro en eurozone?

2.531 Posts
Pagina: «« 1 ... 119 120 121 122 123 ... 127 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 DurianCS 27 juli 2015 15:49
    quote:

    Jan Pal schreef op 27 juli 2015 15:38:

    [...]

    Die betaald slechts n beetje meer ja.
    De rijkste 10 procent huishoudens (dat zijn ongetwijfeld vaak tweeverdieners) betaalt 223 maal zoveel belasting als de armste 10 procent. De rijkste 10 procent betaalt ook meer dan de andere 90 procent bij elkaar.
  2. pardon 27 juli 2015 19:15
    ma 27 jul 2015, 18:49 | 0 reacties
    IMF wijst op Griekse risico's
    WASHINGTON -
    De ontwikkelingen in Griekenland blijven een risico vormen voor de eurozone. Daarvoor waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maandag. De organisatie stelt in een rapport over de muntunie dat de autoriteiten niet zelfgenoegzaam over de omvang van de bedreigingen moeten worden.
    „De eurozone is evenwichtiger dan in de afgelopen jaren”, aldus het IMF. „Maar de unie blijft blootgesteld worden aan kwetsbaarheden.”
    De instelling stelt dat desnoods alle beschikbare instrumenten gebruikt moeten worden om de besmettingsrisico's uit Griekenland te beheren. Ook benadrukt het IMF om te blijven werken aan „de architectuur” van de monetaire unie en de Europese beveiligingsmechanismes blijvend te verbeteren.
  3. [verwijderd] 27 juli 2015 21:57
    quote:

    DurianCS schreef op 27 juli 2015 15:49:

    [...]
    De rijkste 10 procent huishoudens (dat zijn ongetwijfeld vaak tweeverdieners) betaalt 223 maal zoveel belasting als de armste 10 procent. De rijkste 10 procent betaalt ook meer dan de andere 90 procent bij elkaar.
    Sprookjesverteller

    T gaat niet om absolute getallen.

    Dus als ik t lage tarief van 36,5% betaal,
    Dan betalen de echt rijken nog eens 223 maal zoveel..?
    Nounou
  4. forum rang 5 DurianCS 27 juli 2015 22:13
    quote:

    Jan Pal schreef op 27 juli 2015 21:57:

    [...]

    Sprookjesverteller

    T gaat niet om absolute getallen.

    Dus als ik t lage tarief van 36,5% betaal,
    Dan betalen de echt rijken nog eens 223 maal zoveel..?
    Nounou

    Lees gerust nog eens wat er staat i.p.v. van je er uit proberen te zwammen.
    hint: er worden twee groepen met elkaar vergeleken.
  5. [verwijderd] 27 juli 2015 22:33
    quote:

    DurianCS schreef op 27 juli 2015 22:13:

    [...]
    Lees gerust nog eens wat er staat i.p.v. van je er uit proberen te zwammen.
    hint: er worden twee groepen met elkaar vergeleken.
    Waar probeert Jan Pal zich uit te zwammen? Dat is mij niet duidelijk. Maar zijn rekensom is mij ook niet duidelijk, lijkt mij althans niet relevant.
  6. forum rang 5 DurianCS 27 juli 2015 23:03
    quote:

    Spaepen schreef op 27 juli 2015 22:33:

    [...]

    Waar probeert Jan Pal zich uit te zwammen? Dat is mij niet duidelijk. Maar zijn rekensom is mij ook niet duidelijk, lijkt mij althans niet relevant.
    Hij komt met een individuele belastingbetaling terwijl er twee groepen vergeleken worden. Dat is totaal irrelevant.
  7. pardon 28 juli 2015 10:27
    Geschil over toezeggingen Griekenland
    Gepubliceerd op 28 jul 2015 om 10:19 | Reacties: 1 | Onderwerpen: Griekenland
    ATHENE (AFN/BLOOMBERG) - De onderhandelingen tussen Griekenland en zijn geldschieters, over het derde steunpakket, zijn dinsdag begonnen met een geschil over toezeggingen die de Griekse regering eerder heeft gedaan. Zo was er onduidelijkheid over bepaalde maatregelen die al doorgevoerd zouden moeten zijn om in aanmerking te komen voor een nieuw noodkrediet.

    Technische experts van onder meer de Europese Centrale Bank (ECB), het Internationaal Monetair Fonds (IMF), en de Europese Commissie zijn in Athene om te onderhandelen met hun Griekse collega's. Gesproken wordt over de bezuinigingen die het land de komende jaren moet doorvoeren in ruil voor een nieuw noodkrediet van maximaal 86 miljard euro. Zo zal het Griekse pensioenstelsel op de schop moeten en zijn verdere hervormingen, bezuinigingen en belastingverhogingen noodzakelijk.

    In de komende twee weken moet een voorlopig akkoord worden bereikt. Lukt dit niet, dan is waarschijnlijk een nieuw overbruggingskrediet nodig om het land van een faillissement te redden.

  8. pardon 28 juli 2015 17:33
    Heropening Griekse aandelenbeurs nadert
    Gepubliceerd op 28 jul 2015 om 17:16 | | Onderwerpen: Griekenland
    Indices
    AEX 484,67 +0,65%
    DAX PERF... 11.155,86 +0,90%
    EUR/USD 1,1050 -0,38%
    Gold Wor... 1.095,30 +0,09%
    LONDEN-F... 6.553,21 +0,74%
    NY-DJ-In... 17.528,58 +0,50%
    NY-Nasda... 5.052,21 +0,25%
    ATHENE (AFN/BLOOMBERG) - De heropening van de aandelenbeurs en andere financiële markten in Athene is een stap dichterbij gekomen. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft ingestemd met voorstellen die de heropening mogelijk moeten maken, zo liet een woordvoerster van de beurs in Athene dinsdag weten.

    Het Griekse ministerie van Financiën beslist uiteindelijk op welk moment, en onder welke voorwaarden de handel wordt hervat. Naar verwachting zal de handel niet in een keer volledig worden vrijgegeven.

    De Griekse financiële markten zitten al een maand op slot, nadat de banken in het land ten onder dreigden te gaan aan de grote onzekerheid over de toekomst van Griekenland. De Griekse banken zijn sinds 19 juli weer open, maar er zijn nog altijd diverse restricties van kracht.

  9. pardon 28 juli 2015 23:24
    di 28 jul 2015, 21:08 | 1 reactie
    Duitse economen willen uitgang in eurozone
    WIESBADEN (AFN) -
    Eurolanden die niet aan de regels willen voldoen, moeten in een noodgeval uit de muntunie kunnen worden gezet. Dat stelt de economische adviescommissie van de Duitse regering, bekend als 'de wijze mannen', in een dinsdag gepubliceerd rapport over de gevolgen van de Griekse crisis voor de eurozone.
    ,,Een land dat permanent niet wil samenwerken, moet niet in staat zijn het bestaan van de euro in gevaar te brengen'', aldus de Duitse topeconomen. ,,De terugtrekking van een lidstaat uit de muntunie zou daarom als laatste middel mogelijk moeten zijn.''
    Tot voor kort gold een exit van een euroland uit de muntunie als een taboe in politieke kringen. Eerder deze maand drong de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble echter al aan op een tijdelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone, zodat het land in eigen tempo orde op zaken zou kunnen stellen.
    Sterker
    De adviseurs geven in hun rapport verder aan niets te zien in de roep om een gedeelde begroting voor alle eurolanden, of een minister van Financiën voor de muntunie. Het heeft volgens hen geen zin om landen collectief verantwoordelijk te maken voor de mogelijke kosten hiervan, als besluiten over fiscaal en economisch beleid onveranderd op nationaal niveau worden genomen.
    Maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen om de crisis te bestrijden, hebben de eurozone volgens de economen wel sterker gemaakt. Ze wijzen daarbij op de vorming van de Europese bankenunie en de oprichting van het reddingsfonds voor landen met financiële problemen (ESM).
  10. pardon 29 juli 2015 17:16
    Tsipras blijft rekenen op schuldhulp
    Gepubliceerd op 29 jul 2015 om 14:44 | Reacties: 3
    14:44 - Tsipras blijft rekenen op schuldhulp
    ATHENE (AFN) - De Griekse regering zal meewerken aan de invoering van de maatregelen die de andere eurolanden eisen in ruil voor nieuwe financiële steun. Daarna kan het land rekenen op schuldhulp van zijn geldschieters. Dat stelde de Griekse premier Alexis Tsipras woensdag in een interview op de Griekse radio.

    Daarin stak de Griekse premier zijn afkeer van de bezuinigingen en hervormingen die van Griekenland worden geëist opnieuw niet onder stoelen of banken. Volgens de premier doet dit echter niet ter zake, omdat zijn regering zich aan de afspraken zal houden die op de eurotop van eerder deze maand zijn gemaakt. Vervolgens kan Griekenland volgens Tsipras na een eerste evaluatie van het programma, in november, rekenen op schuldhulp.

    De eurolanden beloofden eerder al schuldhulp als Griekenland aan de voorwaarden voor steun voldoet. Daarbij wordt onder meer gedacht aan een verlenging van de looptijd van leningen. Een directe afschrijving van schulden is volgens de politieke leiders niet aan de orde.

    Starre houding

    Tsipras wijt de achteruitgang van de Griekse economie in de afgelopen maanden aan de starre houding van de andere eurolanden. Over zijn eigen rol in de onderhandelingen heeft hij naar eigen zeggen geen spijt. De economische schade die is ontstaan door de maandenlange onzekerheid over de verdere rol van Griekenland in de eurozone kan volgens Tsipras weer worden hersteld.

    Veel economische schade ontstond doordat de banken enkele weken de deuren moesten sluiten, nadat Tsipras een referendum over de voorwaarden voor noodsteun had uitgeroepen. Na het akkoord tussen Griekenland en zijn geldschieters besloot de Europese Centrale Bank (ECB) de noodsteun voor de Griekse banken weer op te voeren, waarna zij hun deuren in beperkte mate weer konden openen.

  11. [verwijderd] 29 juli 2015 23:15
    De retail in Griekenland is met 70% in elkaar gezakt, winkeliers zien totaal geen verbetering na het laatste steun pakket.
    Steeds meer goed opgeleiden Grieken kiezen eieren voor hun geld en verlaten het land. Vanaf 2010 hebben al meer dan 7.500 goed opgeleiden artsen het land verlaten en dit aantal stijgt nog steeds.
  12. mjmj 30 juli 2015 16:23
    Griekenland binnenkort weer in de headlines?

    IMF wil ws niet meedoen met 3e bailout:

    According to the summary, IMF staff concluded Greece no longer clears two of the four requirements in the IMF’s "exceptional access criteria" – the Fund framework that allows it to grant bailouts of larger-than-normal size.

    Under the criteria, a bailout recipient must be able to prove it has the “institutional and political capacity” to implement economic reforms, and that “there is a high probability that the member’s public debt is sustainable in the medium term”.

    www.zerohedge.com/news/2015-07-30/lag...
2.531 Posts
Pagina: «« 1 ... 119 120 121 122 123 ... 127 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0733 +0,33%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.929,80 -0,88%
Gold spot 2.335,46 +0,84%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links