Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aperam AEX:APAM.NL, LU0569974404

  • 27,020 23 apr 2024 17:35
  • -0,500 (-1,82%) Dagrange 27,020 - 27,660
  • 149.024 Gem. (3M) 191,4K

Aperam naar 50 euro in 2015?

2.182 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 110 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 juli 2015 18:45
    Telegraaf
    Aperam ziet resultaat verbeteren
    LUXEMBURG (AFN) - De producent van roestvrij staal Aperam heeft in het tweede kwartaal een bedrijfsresultaat behaald van 155 miljoen dollar (140,5 miljoen euro), tegen 133 miljoen dollar in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat maakte het bedrijf woensdag nabeurs bekend.
    Naar Aperam detailpagina >

    Daarmee voldoet Aperam aan zijn eigen doelstelling voor een verdere verbetering van het resultaat. Het bedrijf gaf echter aan dat voor het derde kwartaal op een lager resultaat wordt gerekend dan in het tweede kwartaal vanwege de seizoensgebonden zwakkere vraag en de moeilijke marktomstandigheden. Voor heel 2015 is Aperam voorzichtig vanwege het economische klimaat en de onzekerheid over de ontwikkeling van de nikkelprijs.
    De omzet kwam uit op ruim 1,26 miljard dollar, iets meer dan in het voorgaande kwartaal. Aperam verscheepte 486.000 ton roestvrij staal, tegen 469.000 ton in de eerste drie maanden van dit jaar.
    De nettoschuld bedroeg aan het einde van het tweede kwartaal 454 miljoen dollar, tegen 508 miljoen dollar aan het einde van het eerste kwartaal. Aperam had eerder gezegd te rekenen op een lichte daling van de schuld. Ook voor het derde kwartaal wordt een lichte schulddaling voorzien.
  2. [verwijderd] 29 juli 2015 18:47
    De Aandeelhouder

    Redactie ABM Financial News - 29 juli 2015, 18:07
    Voorzichtigheid fabrikant over rest van 2015.
    Aperam heeft in het tweede kwartaal fractioneel beter gepresteerd dan analisten hadden voorzien. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de fabrikant van roestvast staal.

    CEO Timoteo Di Maulo zei voorzichtiger te zijn over de rest van het jaar, onder meer vanwege de onzekere ontwikkeling van de ijzerertsprijs.

    In het tweede kwartaal boekte Aperam een omzet van 1.264 miljoen dollar, tegenover 1.444 miljoen dollar een jaar eerder. Op kwartaalbasis steeg de omzet evenwel met 6 miljoen dollar en de fabrikant verscheepte 4 procent meer.

    Dit leverde afgelopen kwartaal een bedrijfsresultaat (EBITDA) op van 155 miljoen dollar. Hoewel dit minder was dan de 164 miljoen dollar vorig jaar, was dit wel nipt meer dan de stijging op kwartaalbasis die analisten voorzagen van 133 miljoen naar 152 miljoen dollar.

    De stijging van het bedrijfsresultaat op kwartaalbasis was volgens Aperam te danken aan een hogere vraag uit Europa, een seizoensmatig herstel in Zuid-Amerika en kostenbesparingen.

    De nettowinst kwam uit op 66 miljoen dollar, 57 procent meer op kwartaalbasis en zelfs 83 procent meer op jaarbasis.

    Outlook
    Voor het derde kwartaal mikt Aperam op een lager bedrijfsresultaat dan in het tweede kwartaal. Deels is dit het gevolg van de zomerperiode en deels ook van de huidige economische omstandigheden, aldus de fabrikant.

    De nettoschuld daalde van 508 miljoen dollar eind maart naar 454 miljoen dollar ultimo juni. Dit was een flink sterkere afname dan ABN AMRO had voorzien. Voor het derde kwartaal verwacht Aperam een lichte verdere afname van de schuld.

    Op een groen Damrak sloot Aperam woensdag 2,3 procent hoger op 38,31 euro.

    Door: ABM Financial News.
    Info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20-262 29 78

    © Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
  3. [verwijderd] 29 juli 2015 18:50
    Electrical Steel, sorry voor Google Translate

    Elektrisch staal , ook wel lamineren staal , silicium elektrisch staal , silicium staal , relais staal of transformator staal , is specialiteit staal toegesneden op bepaalde produceren magnetische eigenschappen, zoals een kleine hysteresis gebied (kleine energiedissipatie per cyclus of lage kern verlies ) en hoge doorlaatbaarheid .
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 juli 2015 18:57
    Net Income Attributable to Equity Holders of the Parent
    Our net result was a profit of $ 108 million for the six months ended June 30, 2015, compared to a profit of $ 55 million for the six months ended June 30, 2014


    Uitgaande van ca 190 miljoen euro netto winst in geheel 2015 en 78 M aandelen, zou de netto winst p/a ca 2,40 euro kunnen bedragen.
  5. Stif 29 juli 2015 19:04
    quote:

    zilvers schreef op 29 juli 2015 18:38:

    Voor de goede orde lees henkvanee ipv kick. hoe dan ook heb respect voor de reactie van henk
    Sorry, ik wist niet dat ik op een pvda forum was.
    Ik denk alleen anders over Aperam en zijn reactie vind ik wel erg kort door de bocht. Het is mijn recht daarop te reageren en als jij mijn reactie respectloos vind so be it. Ik zeg morgen EUR 40,- kraken.
  6. forum rang 10 voda 29 juli 2015 19:28
    Aperam voorzichtig over outlook, onzekerheid ontwikkeling nikkelprijs

    Door Ellen Proper

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Producent van roestvast staal Aperam sa (056997440.LU) heeft over het tweede kwartaal van 2015 een lichte omzet- en operationele winstdaling geboekt, en blijft voorzichtig over winstvooruitzichten met onzekerheid over de prijsontwikkeling van nikkel, als gevolg van de economische vertraging in China.

    Voor het derde kwartaal wordt een lagere operationele winst voorzien dan in de afgelopen verslagperiode, mede door de traditionele seizoensvertraging, maar ook door het huidige economische klimaat.

    Aperam worstelt met de economische groeivertraging in China, 's werelds grootste importeur van grondstoffen, waardoor de prijs van nikkel onder druk staat. Nikkel is een essentiele grondstof voor de productie van roestvast staal. Wanneer de prijzen dalen stellen afnemers hun bestellingen uit, in afwachting van verdere prijsdalingen.

    "We zijn voorzichtig wat betreft het huidig economisch klimaat en voornamelijk vanwege onzekerheden omtrent de ontwikkeling van de nikkelprijs", zegt Aperam CEO Timoteo Di Maulo woensdag in toelichting op de cijfers.

    Tegelijkertijd ontdeed China zich van zijn staal tegen dumpprijzen op de Europese markt, wat een bedreiging vormde voor Aperam, aangezien de prijzen kelderden tot niveaus die in jaren niet werden gezien.

    "Door Europa opgelegde antidumpingsmaatregelen beperken een verdere prijsdaling van staal nu", zegt CEO Di Maulo.

    Aperam rapporteerde over het tweede kwartaal van 2015 een omzet van $1,26 miljard versus $1,44 miljard in diezelfde periode een jaar eerder. De winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) kwam uit op $155 miljoen, versus $164 miljoen.

    Dankzij het hervormingsprogramma Leadership Journey, waaronder kostendiscipline, liep de nettowinst op, naar $66 miljoen, versus $36 miljoen, in diezelfde periode een jaar eerder. Ondertussen werd de schuld verlaagd naar $454 miljoen tegen eind juni, versus $508 miljoen eind maart.

    De vraag in Europa trok aan, met een verdere voorziene toename van een lichte 1% tot 2%.

    In de andere kernmarkt, Brazilie, ziet Aperam zich geconfronteerd met een afnemende vraag door de recessie in het land. In juni werd een terugval in de vraag waargenomen, zegt Di Maulo, wat nog niet in de tweedekwartaalresultaten is terug te zien.

    Verder heeft "de afnemende vraag een impact op Aperam, maar niet een heel aanzienlijke impact", zegt Di Maulo. Het concern weet te compenseren met andere producten en export, aldus de CEO.


    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

  7. forum rang 10 voda 29 juli 2015 19:42
    Even nog een commentaar over de 2e kwartaal (halfjaar cijfers).

    Ik vind het er prima uitzien.

    De CEO is ook heel erg open (lees eerlijk) over de vooruitzichten.
    Je moet ze eens zoeken, die dat durven te doen!
    Alle lof voor het commentaar van deze man.
    Dit is gewoon een solide bedrijf, wat heel erg goed bezig is (al jaren). Knappe prestatie. Die koerssprong is ook niet voor niets.
    Ben ook héél erg benieuwd hoe de enorme shortpositie hierop gaat reageren! Het aandeel is één van de fondsen die het meest geshort wordt.

    Waarom, is mij nog steeds een raadsel. Dat ter zijde.
    Als er posities gesloten (moeten) worden, kan dit een mega koersjump genereren.

    Af wachten maar. Veel succes allemaal, met dit mooie aandeel.
  8. [verwijderd] 29 juli 2015 20:27
    quote:

    voda schreef op 29 juli 2015 19:42:

    Even nog een commentaar over de 2e kwartaal (halfjaar cijfers).

    Ik vind het er prima uitzien.

    De CEO is ook heel erg open (lees eerlijk) over de vooruitzichten.
    Je moet ze eens zoeken, die dat durven te doen!
    Alle lof voor het commentaar van deze man.
    Dit is gewoon een solide bedrijf, wat heel erg goed bezig is (al jaren). Knappe prestatie. Die koerssprong is ook niet voor niets.
    Ben ook héél erg benieuwd hoe de enorme shortpositie hierop gaat reageren! Het aandeel is één van de fondsen die het meest geshort wordt.

    Waarom, is mij nog steeds een raadsel. Dat ter zijde.
    Als er posities gesloten (moeten) worden, kan dit een mega koersjump genereren.

    Af wachten maar. Veel succes allemaal, met dit mooie aandeel.
    tja Voda het ziet er zeker goed uit en je verwacht dat er wat moet gaan gebeuren.. ik ga proberen mijn stukken eens een langere tijd vast te houden... ben benieuwd naar morgen we gaan het beleven. gr k
2.182 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 110 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het zit Aperam niet mee

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links