Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aegon liet beleggers Koersplan teveel betalen

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel Aegon
  2. 01 mrt Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 andre68 14 juni 2013 12:25
    Vertragen, uitstellen, rekken, traineren, draaien, dralen.......op een gegeven liggen daders én gedupeerden op het kerkhof.......

    Dáár sturen de woeker-oplichters op aan.

    Clubs als Aegon, NN en andere woekerverzekeraars verdienen het niet om ons geld in "beheer" te krijgen. Pas ook heel goed op met een potentieel nieuw drama, de pensioenVERZEKERINGEN (beschikbare premieregelingen).

    Je kan wat van pensioenfondsen vinden, maar pensioenVERZEKERAARS woekeren er nog steeds lustig op los.

    Laat je niet meer bestelen door deze afroom-clubs.
  2. kwast-c 14 juni 2013 13:04
    quote:

    steelfighter72 schreef op 14 juni 2013 12:30:

    Aegon is zwaar de pineut, manipuleert de koers snel omhoog en dumpt de boel zodat de gedupeerden gecompenseerd kunnen worden
    Dit schreef ik o.a. naar Aegon op 08-06-2011.

    4) De berekende risicopremie is buiten alle proporties ,zeker gezien naar de leeftijd(5 jaar) van de Verzekerde ten tijde van het sluiten van de verzekering.
    5)Ook de verzorgingspremie is te hoog, er wordt geen rekening gehouden met een steeds kortere restantduur waarover mogelijk de premie dient te worden vrijgesteld bij het voortijdig overlijden van de verzekeringnemer.

    9) Het is voor ieder duidelijk geworden,dat een eigen fonds ( Aegon Equity Fund ) zeer nadelig uitpakt voor de verzekerden,omdat Aegon zelf de verdeling van aandelen-rendementen naar eigen willekeur kan toedelen aan de eigen beleggingspot of aan het Aegon Equity Fund,zijnde de beleggingspot van verzekerden. Er is geen objectieve verslaglegging gedaan van de samenstelling van het aandelenbelang,verdeeld over de verschillende aandelen,zoals bij een extern beleggingsfonds als bijv. de Robecofondsen.Bovendien wordt dit argument(het nadelige uitpakken van een eigen huisfonds)extra versterkt door de verkregen inside-information van ex-medewerkers die beweren dat er regelmatig is gemanipuleerd .Dit gebeurde in de “Spaarbeleg”periode,met de in de jaarlijkse verschijnende verslagfolder genoemde beleggingsresultaten/jaarpercentages.
    10) De vaststelling van het zgn tontinerendement op einddatum ( de overlevenden /overblijvende delen de pot ) geschiedt willekeurig door Aegon en is niet gebaseerd op de werkelijke sterfte in de groep verzekerden van een bepaald uitkeringsjaar,zoals dit wel het geval is/was bij ABC van Amev/Fortis,die werken/ werkten met beleggingkassen op jaarbasis.

    In de jaren 80/90 ging je in vertrouwen met je verzekerings agent om,óók deze verzekerings agenten zijn door die maatschappijen bedrogen, het zijn zuiver de maatschappijen die gewoekerd hebben. ALLIANZ wil ik hierbij niet vergeten te noemen !
  3. steelfighter72 14 juni 2013 15:29
    mooie hiervan is wel dat de polis die dit jaar tot uitbetaling is gekomen, via dit vonnis tot een snelle individuele schikking voor een nabetaling kan leiden, de boefjes

    hmmm 21 jaar x 12 x 15% van 150 euro + wettelijke rente over 21 jaar looptijd

    toch nog een leuke vakantie ;)
    Maar het haalt na lange nog niet het rooskleurige prognose opbrengst als werd voorgespiegeld

    en nu zijn ze weer bezig, want ze manipuleren de koers omhoog, zodat de huidige beleggers zullen gaan bloeden voor deze onrechtmatige daad

    Voorziening getroffen .... dat duidt dus duidelijk op erkenning van aansprakelijkheid! Dus huidige beleggers moeten niet gaan janken als de koers naar 2 gaat, speculeer erop en trap er niet in
  4. kwast-c 14 juni 2013 17:08
    quote:

    steelfighter72 schreef op 14 juni 2013 15:29:

    mooie hiervan is wel dat de polis die dit jaar tot uitbetaling is gekomen, via dit vonnis tot een snelle individuele schikking voor een nabetaling kan leiden, de boefjes

    hmmm 21 jaar x 12 x 15% van 150 euro + wettelijke rente over 21 jaar looptijd

    toch nog een leuke vakantie ;)
    Maar het haalt na lange nog niet het rooskleurige prognose opbrengst als werd voorgespiegeld

    en nu zijn ze weer bezig, want ze manipuleren de koers omhoog, zodat de huidige beleggers zullen gaan bloeden voor deze onrechtmatige daad

    Voorziening getroffen .... dat duidt dus duidelijk op erkenning van aansprakelijkheid! Dus huidige beleggers moeten niet gaan janken als de koers naar 2 gaat, speculeer erop en trap er niet in
    Het volgende schreef ik ook in de hierboven genoemde brief:

    1) De prognosepercentages van resp. 10,12 en 14 %,zoals in de polis genoemd,waren niet reëel ondanks de toenmalige hausse in de aandelenmarkt. Deze prognosepercentages waren niet gebaseerd op gemiddelde aandelenrendementen over langere perioden van bijvoorbeeld 20 jaar zoals wel had gemoeten (zie ook brief 25 mei 2011 “historisch rendement”)om zo een reëler beeld te scheppen.
    2) Er was hier dus sprake van misleiding (onrechtmatige daad) omdat uit de folders en polissen niet naar voren kwam/bleek,dat het om genoemde rendementspercentages ging,waarbij een aantal procenten hoger rendement nodig was om de daarachter vermelde kapitalen te bereiken!

    Ik kreeg het bekende flut antwoord op deze brief, zij konden eer niets aan doen en vonden het jammer dat ik niet tevreden was. Deze verzekering heb ik in 2012 afgekocht!

  5. [verwijderd] 14 juni 2013 18:49
    Als ze ook maar verplicht word een redelijke rente te betalen over de tijd dat men heeft lopen rekken dan is er niets aan de hand.
    Ik kreeg die van mij vorig jaar uitgekeerd na 16 jaar iedere maand 75 gulden betaald te hebben later 34,03 euro.
    Na mijn uitbetaling had ik rond de 320 euro winst en er zat ineens een overlijdensdekking verzekering in die niet in me contract stond, waar niets over gemeld was dat deze geld ging kosten.
    Kan me wel herinneren eind jaren negentig toen alles door het dak ging qwa beleggingen er een gratis verzekering op kwam (Gratis ja ja) en toen kwam 9/11 en er was ineens een terroristen stukje toegevoegd aan de contracten en zo dachten ze overall onderuit te komen.
    Ben sinds 1999 ruim 140.000 gulden zo'n 64.000 euro kwijtgeraakt aan dit soort beleggingen voor je oude dag.
    Hufters zijn het beleggingen met klikken zodat deze niet kon dalen maar na 9/11 kon ineens alles dalen.
  6. [verwijderd] 16 juni 2013 23:42
    AEGON gaat er weer helemaal bovenop komen 330ix - ik verwacht dat de koers hier niet negatief op zal reageren want het was vrijdag al bekend en de koers is aardig gestegen - ik denk dat door de duidelijkheid nu de koers verder omhoog kan. ALS klopt dat we de 349 gaan passeren met de stand van de AEX en dus weer verder omhoog gaan...dan voorspel ik een AEGON-koers van 6> euro voor 2014.
    ING zie ik zelf in dit scenario naar de 8 euro gaan !!!
    Hopelijk morgen een stap in die richting door boven de 349 te sluiten :-) en dan kunnen we idd verder klimmen de aankomende periode naar 374 en 400 later dit jaar.
    REMEMBER - be back in September (hoewel dat meestal Oktober is de laatste jaren).
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 juli 2015 10:30
    wo 29 jul 2015, 07:00 | 29 reacties
    Koersplan-klant laat miljoenen aan compensatiegeld bij Aegon liggen
    Manno van den Berg
    Amsterdam -

    Ruim driehonderdduizend Nederlanders met een Koersplan van Aegon hebben zich (nog) niet aangemeld voor de compensatieregeling van de verzekeraar. Ze laten gemiddeld enkele honderden euro’s per woekerpolis liggen.

    Stef Smit van ConsumentenClaim heeft er buikpijn van: „Het is te gek voor woorden dat Aegon het geld straks in eigen zak kan houden. We schatten dat het om circa €90 miljoen gaat. Daarom onze oproep: Meld je bij de verzekeraar aan, je verliest geen recht op eventuele verdere compensaties. Vooral mensen met een polis die vóór 1 januari 1996 is ingegaan en inmiddels is beëindigd, laten geld liggen. Driekwart heeft recht op een uitkering,” aldus de directeur van de claimstichting, die namens 90.000 leden van Vereniging Woekerpolis procedures voert tegen aanbieders van woekerpolissen.

    Aegon stelt dat grote individuele verschillen het onmogelijk maken een gemiddeld compensatiebedrag te noemen. Schattingen van derden lopen uiteen van €200 tot €400 per contract. In totaal heeft de verzekeraar circa €200 miljoen voor deze compensatieronde gereserveerd.

    Veel gedupeerden lijken zich echter niet bewust te zijn van de regeling, waarvoor ze zich inmiddels al een jaar aan kunnen melden, grote advertenties door Aegon ten spijt. Smit: „De tijd dringt, tot 16 augustus kunnen mensen zich nog online, op de website van Aegon, aanmelden, daarna wordt het lastiger.”

    Naast Koersplan geldt de regeling ook voor vergelijkbare Aegon-producten als Mixplan, Vermogensplan en Fiscaal Voordeelplan. Volgens Aegon gaat het in totaal om bijna 600.000 polissen.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Aegon

5,798 23 apr
+0,096 +1,68%
Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links