Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beproeving Imtech

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Orca 28 juli 2015 10:31
    "U hoeft u niet meteen zorgen te maken om het voortbestaan van het bedrijf, de banken verzekeren de boel wel met hun belang van de helft."

    Het gaat niet om het bedrijf, het gaat om het aandeel. En ik zou me juist wel zorgen maken om het voortbestaan van het aandeel want de banken gaan op enig moment de stekker eruit trekken om de compensabele verliezen te unlocken.
    Dus ik zou hier hééééél erg af blijven.
  2. pieren 28 juli 2015 23:50
    Beste Arend-Jan,
    Mag ik je herinneren aan het interview wat je met van de aast had vorig jaar en waar vragen op iex gesteld konden worden.
    Ik stelde voor om als vraag te stellen aan van de aast: of hij zijn excuses aan de aandeelhouders zou maken (en met terugwerkende kracht zou verklaren dat imtech beter failliet had kunnen gaan in 2013/2014 ipv 1.1 mrd van aandeelhouders onder valse voorwendselen op te halen) wanneer er weer een emissie aan zou komen?

    Het is oplichting, want een kind kon al berekenen (zeker in 2013 (na 1e emissie); in 2014 (na 2e enissie was het iets lastiger) dat er weer nieuw geld nodig was.
  3. erjee-ff 29 juli 2015 18:24
    Arend Jan, je stelt een terechte vraag, namelijk hoe van de puzzelstukjes weer een gave hut te maken. Het probleem is een beetje dat de bindende factor daarvoor verkocht is.

    Installatietechniek en ICT kruipen steeds dichter naar elkaar toe, denk aan bijvoorbeeld het gebouw "The Edge" in Amsterdam waar de verlichting smart is, en volledig via ethernet (dus een normaal data netwerk) gevoed wordt en data uitwisselt. Denk aan domotica, denk aan sensoren, gebouw-infra. Denk internet of things.

    Imtech was in het verleden uitstekend gepositioneerd om van deze ontwikkelingen te profiteren, met de ICT dienstverlener en de installatietechniek. En nu is de ICT dienstverlener verkocht om de schuldenlast te verlichten.

    Wat ik vermoed dat er gaat gebeuren is dat de banken de volledige controle over gaan nemen, en Imtech stukje bij beetje gaan ontmantelen, om hun verliezen zo veel mogelijk te beperken. Het is duidelijk dat Imtech alle controle kwijt is.

    Mocht men toch willen groeien, dan kan dat. "Gewoon" weer een ICT dienstverlener optuigen en knallen. Ik zie er wel brood in...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links