Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,700 19 apr 2024 17:35
  • -0,280 (-4,68%) Dagrange 5,700 - 5,925
  • 569.243 Gem. (3M) 307,3K

6 juli-12 juli TomTom in 2 belangrijke rekensommen!

1.719 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 86 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 juli 2015 21:41
    Koersdip van vandaag lijkt op die van 5 juni.
    Eens even kijken wat er toen aan de hand was...

    Niets bijzonders:
    AEX daalde 1,2%
    Grieken hadden toen moeten aflossen
    het was heel warm
    veel modbreaks
    MM schreeuwde 10,50 slotkoers
    steeds maar weer in stapjes lager
    virtuele "bodem" uiteindelijk in elkaar getrapt
    -/- 6%
  2. pbr 7 juli 2015 21:58
    quote:

    Natte krant schreef op 7 juli 2015 21:41:

    Koersdip van vandaag lijkt op die van 5 juni.
    Eens even kijken wat er toen aan de hand was...

    Niets bijzonders:
    AEX daalde 1,2%
    Grieken hadden toen moeten aflossen
    het was heel warm
    veel modbreaks
    MM schreeuwde 10,50 slotkoers
    steeds maar weer in stapjes lager
    virtuele "bodem" uiteindelijk in elkaar getrapt
    -/- 6%
    Ben meer benieuwd wat de dag erna gebeurde !
  3. [verwijderd] 7 juli 2015 22:32
    quote:

    pbr schreef op 7 juli 2015 22:22:

    [...]
    Zag ik ook
    Maandag dus
    Kon het niet zo snel achterhalen
    Vrees morgen verder door putje
    Die maandag was er een herstel van 2 1/4 %
    Het vervolg is (ook) historie.
    Mijn idee: de koers zal op geen enkele dag hetzelfde verloop vertonen als een dag in het verleden.
    Patroon wel. De range is duidelijk bepaald na de doorbraak door de 10.
    De weerstand is duidelijk rond 10,50.
    De steun is onbepaald of mogelijk 9,25 (mijn inschatting).
    Shorters hebben deels afgebouwd of stuivertje gewisseld.
    Shortlener UBS heeft afgebouwd.

    En dan zijn er nog een paar belangrijke nieuwsfeiten die algemeen bekend zijn.
  4. [verwijderd] 7 juli 2015 22:44
    Fondsen stevig hoger gesloten.

    Fondsen uit de AEX met een notering op Wall Street zijn dinsdag flink hoger gesloten ten opzichte van de slotstanden op het Damrak.



    Aegon (+2,3%)
    ArcelorMittal (+3,8%)
    ASML (+2,1%)
    ING Groep (+2,8%)
    Philips (+1,8%)
    RELX (+1,5%)
    Royal Dutch Shell (+2,1%)
    Unilever (+1,5%)



    Op basis van deze koersuitslagen zou de AEX niet op 456,64 punten zijn gesloten, maar op 463,15 punten.



    Euro/dollar: 1,1014.
    www.deaandeelhouder.nl/news/2015/7/7/...
  5. Mojo 7 juli 2015 23:13
    Griekenland komt met nieuwe steunaanvraag
    Vandaag, 21:30

    Griekenland zal een nieuwe steunaanvraag indienen bij het Europese noodfonds ESM. Dat bleek dinsdag in Brussel, waar eerst de ministers van Financiën en daarna de regeringsleiders uit de eurozone bijeen kwamen om zich te beraden op de gevolgen van het 'Nee' in het Griekse referendum.

    ?

    Hoewel de precieze Griekse financieringsbehoefte nog moet worden vastgesteld door de Europese Commissie, de ECB en het IMF, gaan EU-functionarissen ervan uit dat het steunbedrag een stuk hoger zal uitvallen dan de €29 mrd die eerder op tafel lag voordat Tsipras tot woede van zijn EU-collega's besloot eerst zijn volk te raadplegen.

    Brugfinanciering

    Griekenland zou graag een splitsing zien tussen een 'brugfinanciering' voor de komende maanden en een compleet programma voor een paar jaar. Maar de meeste eurolanden voelen daar niet voor, zegt een EU-bron. Het is wel denkbaar dat een aflossing van €3,5 mrd aan de ECB, op 20 juli, grotendeels wordt betaald met winsten die de ECB heeft geboekt op de Griekse staatsleningen.

    Alle ESM-leningen zijn net als onder het vorige, afgewezen programma gebonden aan strikte condities. Omdat het vertrouwen in de Griekse regering tot onder het nulpunt is gezakt, zal Athene moeten bewijzen dat het actie onderneemt, voordat er geld wordt uitgekeerd. 'Alles hangt af van de bereidheid van de Grieken om zich te voegen naar de voorwaarden', zegt een EU-functionaris.
    Grexit

    Als het vertrouwen niet wordt hersteld, doemt een feitelijk vertrek uit de eurozone op. Steeds meer ministers en premiers praten nu openlijk over een Grexit. Vooral in de oude programmalanden, de nieuwe eurolidstaten en België en Luxemburg is het geduld op.

    'Voor de Griekse regering is het iedere dag mañana, voor ons kan het niet iedere dag mañana zijn', zo verwoordde de Litouwse president Dalia Grybauskaite de verontwaardiging van veel leiders over het feit dat de nieuwe Griekse minister van Financiën, Euclides Tsakalotos, dinsdag nog geen concreet voorstel indiende bij de Eurogroep die aan de Eurotop voorafging.
    Misverstand

    Maar volgens een hoge EU-diplomaat zou het onverstandig zijn geweest al met voorstellen te komen, voordat er op het hoogste politieke niveau conclusies waren getrokken uit de uitslag van het referendum. Hoewel Jeroen Dijsselbloem, die de Eurogroep voorzit, vooraf had aangedrongen op snelheid, deed hij het ontbreken van een voorstel na afloop luchtig af als een misverstand.
    De Eurogroep bespreekt de aanvraag woensdag telefonisch. Naar verwacht zullen de ministers de instellingen vragen om een analyse van de financiële risico's voor Griekenland en de eurozone als de steun niet wordt gegeven, de financieringsbehoefte en de schuldhoudbaarheid. In Brussel was dinsdag sprake van een extra Eurotop op zondag om de aanvraag goed te keuren.

    Opluchting

    In kringen rond de Eurogroep werd de komst van Tskakalotos, die maandag de breedsprakige Yanis Varoufakis opvolgde, met opluchting begroet. De theatrale uitbarstingen waarmee zijn voorganger opzien baarde, zijn Tsakalotos vreemd. Volgens de doorgaans kritische Belg Johan van Overtveldt gaf hij een goede uitleg van de Griekse beleidsplannen.

    Een EU-diplomaat wees er dinsdag op dat het IMF vorige week heeft becijferd dat Griekenland tot eind 2018 €52 mrd nodig heeft, waarvan €36 mrd van de eurolanden. Daarin zijn de aflossingen die Griekenland de komende weken moet doen nog niet meegenomen, evenmin als de gevolgen van de onrust van de afgelopen weken.
    Betaling aan ECB

    Griekenland moet op 20 juli €3,5 mrd betalen aan het ECB. Volgens een bron bij een Europese instelling liggen er - als alles tegen de Griekse gewoonte in volgens plan zou verlopen - twee à drie weken tussen de steunaanvraag bij het ESM en de eerste uitkering op grond van een derde steunprogramma.

    Dat zou betekenen dat de eurolanden een brugfinanciering klaar moeten zetten om te voorkomen dat Griekenland in gebreke blijft bij de ECB. Als Griekenland goede wil toont, zou daarvoor een beroep kunnen worden gedaan op winsten die de ECB dit jaar en vorig jaar hebben gemaakt op de verkoop van Griekse staatsleningen. Bij elkaar gaat het om €3,35 mrd.

    IMF minder dringend

    Volgens een EU-bron is de wanbetaling aan het IMF, die eind vorige maand is ontstaan, een minder dringend probleem. Tijdens de Eurogroep bleek wel dat de meeste eurolanden niets voelen voor een splitsing tussen afspraken op korte en langere termijn.
    'Een ESM-programma heeft maar één smaak. Het maakt niet uit of het voor twee maanden of voor drie jaar wordt afgesloten. Dus waarom zou je het twee keer doen?'

  6. [verwijderd] 8 juli 2015 07:20
    quote:

    *Justin* schreef op 8 juli 2015 01:07:

    Uitspraken van Tusk geven aan dat t komend weekend echt spannend wordt, met alle EU landen (ook de niet eurolanden) erbij.

    www.nu.nl/griekenland/4083918/grieken...
    Klopt Justin, het gaat er echt er op of eronder worden. De Grieken zullen de keuze moeten maken en tijd voor spelletjes of onderhandelingstechnieken zijn voorbij. Wanneer ik het goed begreep dan willen ze tot een lastenverlichting voor de Grieken komen door de rente te verlagen, de looptijd van de leningen te verlengen en als laatste, en deze had ik nog niet eerder gehoord de 3,5 miljard die ze op 20 juli moeten betalen, halen uit de winst die de ECB met de leningen behaald heeft, en die zouden ze dus niet echt betalen. Het eerste stuk stamt uit 2012 en ik weet niet of dat dit verder uitgebreid is. en het laatste is echt nieuw voor mij en is een resultaat wat de Griekse regering mag claimen. Alhoewel als je kijkt wat een halfjaar traineren de economie gekost heet was het wellicht beter geweest om netjes te onderhandelen, de economie verder optuigen, hervormingen doorvoeren dat had ws veel meer dan 3,5 miljard opgeleverd. Verder verwacht ik dat als we een paar jaar verder zijn en de Europese economieën staan er beter voor dat er toch een haircut gaat plaatsvinden.

    De grote vraag voor mij is, wat wil Tsipras? Wil hij macht en zijn linkse idealen uitvoeren. Dan gaat hij dit gebruiken om de Grieken uit de Euro te leiden en over naar het " socialistische " Rusland, waar Griekenland van oudsher goede banden mee heeft, kijk naar de kerk, of wil hij echt een Griekenland binnen de EU en Euro, zoals blijkbaar 75% van de Griekse bevolking? Ik heb heel lang gedacht het eerste maar zijn maatregelen na het referendum en het maken van een nationaal kabinet, of onderhandelingsteam duidt toch op binnen Europa blijven. Evenals het aftreden van de nog extremere Varouflakis.

    Spannende tijden we gaan het beleven. Voor de KT beleggersbelangen is optie 2 het beste en voor de LT weet ik het niet. Voor de Grieken weet ik het óók niet maar neig ik ook naar binnen de EU mede omdat wat ze ook kiezen er hervormd zal moeten worden. De demografische samenstelling vereist dat Griekenland de tering naar de bering gaat zetten, de vergrijzing is daar veel verder dan hier het geval is en hier wordt het ook onhoudbaar. Oudedagsvoorzieningen en gezondheidszorg zullen de komende decennia de pan uitrijzen wanneer we nu niets doen. Hier en daar.
  7. pbr 8 juli 2015 07:38
    quote:

    10€ schreef op 8 juli 2015 07:25:

    "Tsipras belooft geloofwaardig plan"

    Allerlaatste kans voor de Grieken, ze zullen nog 1x wat proberen, maar daarna zal het wel goedkomen. Ik verwacht groene beurzen komende dagen.

    Dit weekend Grexit een feit

    Spel van Tsiptas uiteindelijk beloond door domme EU
    Dit is waar hij steeds op aangestuurd heeft
    Hij laat alleen de EU het besluit nemen
    Let ook goed op hoe vrolijk en ontspannen hij eruit ziet
    Hij houdt iedereen voor de gek
1.719 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 86 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links