Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Ondenkbaar om steun Grieken te bespreken'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. kenner66 5 juli 2015 23:39
    Het kost mij morgen veel geld maar het zij zo je kunt een junk niet eeuwig blijven helpen want dat gaat nog veel meer kosten laat ze maar lekker afkicken met eigen middelen en wat de rijke Grieken in Zwitserland hebben aan vermogen kun je in een klap het probleem oplossen. Komen die ook eens aan de beurt wat een goed voorbeeld is om ook eens die zaken vullers bij ons eens aan te pakken. Zou misschien een idee zijn voor alle landen let wel alleen de oplichters en zaken vullers , niet de hard werkende ondernemers in europa , maar de ceo,s van zorg instellingen en wooncorporaties bijvoorbeeld die een gouden handdruk krijgen van tonnen.
  2. [verwijderd] 5 juli 2015 23:46
    quote:

    MoreMoney schreef op 5 juli 2015 23:36:

    Dus het is vele malen goedkoper om weer met de Grieken om tafel te gaan en wat schulden af te schrijven. De ECB leent dan nog wat ELA-geld en de Grieken krijgen 50 miljard om te hervormen.

    Denk je serieus dat Tsipras en Varoufuckis op een verantwoorde manier met 50 miljard weten om te gaan?

    50 miljar was het doel qua overheidsdesinvesteringen dat 5 jaar terug werd gesteld. Gerealiseerd? 2 mrd
  3. kenner66 5 juli 2015 23:47
    Waarom zou de beurs morgen hard moeten zaken dat begrijp ik niet helemaal er is geen enkel bedrijf wat minder winst gaat maken door die Grieken. Ik heb liever aandelen van een goed bedrijf bv shell , philips , DL of ieder ander aex bedrijf dan euro,s op de bank als die omvallen heb je niets en met aandelen ben je nog altijd investeerder en aandeel houder hoe klein ook in een bedrijf.
  4. forum rang 7 wiegveld 5 juli 2015 23:53
    De zuid europese landen willem een oplossing want die hebben ze ook ooit nodig! Frankrijk voldoet ook al jaren niet aan afspraken en zal dat nooit doen.
    De noord europese landen gaan hun extra deel betalen en morgen is Dijsselbloem alles vergeten wat ie gezegd heeft.
    De EU gaat aan dat soort slappelingen ten omder Hollande en Renzi gaan zorgen voor extra Grieks geld en anders drukken ze het zelf wel!
  5. MoreMoney 5 juli 2015 23:56
    quote:

    alfaomega schreef op 5 juli 2015 23:46:

    [...]

    Denk je serieus dat Tsipras en Varoufuckis op een verantwoorde manier met 50 miljard weten om te gaan?

    50 miljar was het doel qua overheidsdesinvesteringen dat 5 jaar terug werd gesteld. Gerealiseerd? 2 mrd
    Ik heb niet gezegd dat de Grieken er verantwoord mee om zullen gaan. Ik stel alleen dat de EU geen andere keus heeft dan met de Grieken verder te gaan.

    Ik verwacht ook niet dat het de laatste keer geweest is. Dit wordt een periodiek terugkerend toneelspel in het theater van de EU.
  6. Traveler@repair 6 juli 2015 02:21
    De door de elite-bankiers aangestuurde schulden van bijkans alle, ja alle westerse landen... Deze staatsobligaties zijn de basis van de veel te grote derivatenhandel. Zodra één van deze pilaren onder deze handel valt, oftewel zijn schuld niet meer erkent, valt die handel om, oftewel is er een crsis a la 2008 of erger middels het domino-effect.
    Daarbij komt dat de rente op deze schulden een te grote last is voor de landen, niet alleen voor Griekenland, maar voor allemaal, juist ook de VS.

    Pluim op de hoed van met name de minister van financien van Griekenland dat hij dit wil doorbreken.
    Juiste timing nu de rente zo gigantisch laag staat.

    Hij heeft gelijk, nu de schulden herschikken, oftewel tegen een nul tarief rente. Duitsland en Nederland hebben al staatleningen rond dat tarief.

    Dat daarna de andere lidstaten dat ook gaan willen, lijkt me een duidelijke en goede zaak.

    De 3% norm zal dan ook op de schop kunnen en naar een 1% of zelfs lagere norm.
    Maar daar zit de derivatenhandel niet op te wachten..

  7. forum rang 6 Chiddix 6 juli 2015 02:59
    quote:

    Hein2 schreef op 6 juli 2015:

    Voorlopig niets meer uitlenen, iedereen op vakantie ze hebben in Brussel tenslotte hard genoeg gewerkt tot eind september, daarna de boel weer eens opstarten, en moet je dan eens zien!!
    Goed initiatief. Alleen dat eerste moet je maar doorstrepen. De Grieken hebben een noodkrediet nodig. T is veel erger dan gedacht. Al lossen ze niets af , komen ze nog in de problemen. En banken zitten ook op zwart zaad omdat er zoveel gepind is.
    De Grieken lijken de EU klem gereden te hebben. De bal ligt bij de Grieken, zeggen ze in Brussel. Ik vrees , dat het andersom is.
  8. lecrayon 6 juli 2015 05:37
    Weet er iemand hoeveel geld er echt in de Griekse economie is gepompt? Bv door openbare werken of R&D naar grondstoffen....iedereen valt maar over het geleende bedrag, maar als het alleen gediend heeft tot versterken van bankbalansen is Gr er niets mee opgeschoten. Die vereiste herstructureringen hebben ook alleen geleid tot hoge werkloosheid en daarmee verlies aan inkomsten.
  9. forum rang 5 DurianCS 6 juli 2015 13:14
    quote:

    MoreMoney schreef op 5 juli 2015 23:36:

    Europa gaat morgen gewoon weer om tafel met de Grieken. De belangen zijn veel groter dan die miljarden die er tot nu toe in gestopt zijn.

    De exposure van banken op Grieks obligaties is al lang verlegd van de private banken naar ons als belastingbetaler. Zoals altijd ontlopen de banken het risico en zijn de burger het haasje. Elke euro die niet terugkomt is een euro ten laste van de belastingbetaler.

    De echte blootstelling zit momenteel in de target-2 gelden. Een leuk bedacht speeltje van de EU-banken. Geld wordt namelijk nooit echt overgeboekt van land naar land, maar er wordt een boekhouding bijgehouden van baten en schulden. Die kunnen dan tegen elkaar weggestreept worden. De grote exporterende landen hebben met die boekhouding enorm veel geld tegoed van de landen die minder exporteren. Griekenland uit de EU betekent een enorme afschrijving.
    Het valt wel mee. Dit target-2 saldo is de afgelopen jaren ongeveer gehalveerd en bedraagt nu nog ca. 50 miljard. Dat is goed te overzien.
  10. [verwijderd] 6 juli 2015 14:50
    Er zijn meer praktische oplossingen mogelijk :
    je gaat op duizend plaatsen in Griekenland en zee boren naar iets van waarde in de grond en daar maak je euro's mee en betaal je af.olie, edelstenen, edelmetalen of verstopte schatten ja.

    Of 2 je verkoopt al je museumbezit aan de hoogste bieders.

    eerder is misschien beter belasting te heffen over 40 jaar belastingontwijking door de 2000
    mijonais/miljardairs, maar dit wordt vakkundig uit de media gehouden.Als die 1200 miljard houden samen , wat zou je dan kunnen doen?

    Eilandjes verkopen aan rijken , Rusland of China.

    Als grieknland uit NAVO gaat kunnen wel de Perzen nog even die oude rekening komen innen.

    Al het zeewater gebotteld verkopen gaat het , denk ik, niet halen.

    groeten.
  11. [verwijderd] 6 juli 2015 19:32
    De ellende van feestvieren op de pof is dat de rekening later toch komt ,en dan heb je een kater .En dit is al jaren aan de gang . Nee laten we nog maar ff door feesten we hebben nu geen tijd voor serieuze zaken dat komt morgen wel ,Manjana Manjana en dat is de zuid europese cultuur op de pof leven ,want Noord Europa betaalt de rekening wel en die klootzakken moeten tot hun 67e werken ,En dat is een algemeen gedachtengoed Sociaal en democratisch hebben de zuidelijke landen deze mentaliteit . Opzouten liever vandaag dan morgen ,De mark terug de gulden terug en laten ze het maar uitzoeken met de rest van Europa Merkel moet dat zo lanzamerhand
    in haar gedachten hebben gehad

  12. taurus86 6 juli 2015 19:45
    Achter ieder cijfer schuilen mensen. Mensen, die eervol en bekwaam het werk doen, dat hun wordt opgedragen. Die er hun toekomst op hebben gebouwd en nu door een ´onbeschofte Nederlander ´van hun toekomst worden beroofd.
    Hebben we in al die eeuwen van brute onderdrukking en roverij dan helemaal niets geleerd? Als we werkelijk aan schuldvergelijking gaan doen, over de laatste 4 eeuwen, dan staan WIJ morgen bij de bank in de rij. Erger, we graaien in de vuilnisbakken in Bloemendaal en Wassenaar en vechten om het laatste zwoertje van de spek.
35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links