Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Varoufakis verbindt lot aan referendum

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 juli 2015 14:27
    quote:

    sobbor2 schreef op 2 juli 2015 14:19:

    goed nieuws toch , pipo mag toch weg.
    Eerst zien, dan geloven.
    Politici weten het altijd uit te leggen zodat het voor hen gunstig uitpakt. En met al die verschillende uitspraken en gedraai van Tsipras en Varoufakis kan het dus alle kanten op.

    Ik denk dat daarom de beurs zo rustig is vandaag. Iedereen wacht op zondag.
  2. [verwijderd] 2 juli 2015 15:26
    quote:

    Arod74 schreef op 2 juli 2015 13:14:

    Allemaal bedoeld voor verdere onderhandelingen. Als hij aftreedt heeft de EU een probleem want dan moeten ze maanden op een nieuwe regering wachten en dat levert een hoop onrust op, plus nog meer woede van de Griekse bevolking.

    Hij kan dus niet aftreden, maar hij kan er wel mee dreigen.
    En dat geeft dus maar weer aan hoe onverantwoordelijk het gedrag van Varoufuckis is - zowel naar Griekenland als Europa toe. Zijn Eigen ego weegt zwaarder voor hem dan het algemeen belang welk hij zou moeten dienen als politicus.
  3. [verwijderd] 2 juli 2015 15:28
    Het is frappant dat hij zegt dat er opnieuw onderhandeld zal worden bij een NEE. Europa heft juist gezegde dat dit juist NIET zal gebeuren.

    Varoufuckis snapt het dus nog steeds niet... danwel, hij weet verdomd goed dat wat hij zegt onzin is maar voed als demagoog het griekse volk zodat hij langer op het pluche kan blijven zitten. Hoe dan ook, hij is volstrekt onbetrouwbaar deze sujet.
  4. Eventus docebit 2 juli 2015 15:28
    quote:

    Arod74 schreef op 2 juli 2015 13:14:

    Allemaal bedoeld voor verdere onderhandelingen. Als hij aftreedt heeft de EU een probleem want dan moeten ze maanden op een nieuwe regering wachten en dat levert een hoop onrust op, plus nog meer woede van de Griekse bevolking.

    Hij kan dus niet aftreden, maar hij kan er wel mee dreigen.
    Weet ik niet. Volgens mij hebben de Europese leiders zich er allang mee verzoend dat een groot deel van de schuld kwijtgescholden moet worden. Het komt er alleen op aan dat het niet lijkt alsof dat onder druk van dreigementen en grillig gedrag gebeurt. Het had mij niets verbaasd als er allang over die schulden was gesproken wanneer Syriza niet als een stier in een porceleinwinkel tekeer was gegaan.

    Dus ik denk dat die onrust meevalt. Alleen voor de Griekse bevolking zal het een heel vervelende periode worden. En misschien voor beleggers.
  5. forum rang 6 Chiddix 2 juli 2015 17:21
    quote:

    Eventus docebit schreef op 2 juli 2015 15:28:

    [...]
    Het had mij niets verbaasd als er allang over die schulden was gesproken wanneer Syriza niet als een stier in een porceleinwinkel tekeer was gegaan.



    Het IMF is voorstander , om wat weg te strepen maar EU politici verzetten zich. Ze hebben eigenlijk boter op hun hoofd. Maar er gaan zwakke stemmen op in Brussel , dat ernaar gekeken wil worden.
    Dat wegstrepen is een hot item bij de Griekse regering. Tsipras heeft weinig zin in een akkoord zonder een toezegging van wegstrepen. Daar wil hij het Griekse volk niet mee opzadelen.
    Jan Kees de Jager leefde in een andere wereld toen hij zei, het geld komt terug met rente erbij. Toen Rutte 1 sneuvelde, nam Jan Kees de benen uit de politiek. Een held op sokken.
  6. Eventus docebit 2 juli 2015 17:52
    JKdJ wist donders goed dat het a) noodzakelijk was om Griekenland te steunen, zij het niet om economische maar om geopolitieke redenen en b) dat een schuld als die van de Grieken niet houdbaar zou zijn. Maar politiek is in veel opzichten gewoon een toneelstuk, een soort van goochelshow die opgevoerd moet worden om dingen voor elkaar te krijgen.

    Op zich kan je het verhaal vrij makkelijk uitleggen: die schuld moest bij de banken weg omdat die anders omvallen en dat zou totale financiële chaos met zich meebrengen. Je kon er nergens anders mee naartoe dan naar het publiek domein. Dat je die schuld dáár vroeg of laat moest wegstrepen was duidelijk, maar je zou de transfer nooit voor elkaar krijgen als je dat vanaf het begin zou zeggen. Dus eerst plechtig beloven dat alles terugkomt en dan de geesten rijp maken voor afschrijving. In de tussentijd moeten de Grieken zich dan van hun goede kant laten zien om het te verdienen, die moeten een tijdje lijden. En dit was aardig op de goede weg, totdat Syriza aan de macht kwam. Die hebben geprobeerd het proces te forceren en dat roept een reactie op. Het gaat Syriza niet meer lukken om schuldafschrijving te krijgen, wat Europa betreft kunnen ze de boom in. De andere landen kunnen het zich niet permitteren om toe te geven aan het gedrag van de Griekse regering.

    Neemt niet weg dat Griekenland nóóit in deze positie terecht hadden mogen komen. Bij de toetreding zijn echt grove beoordelingsfouten gemaakt. Maar gegeven het feit dat ze nu in de Euro zitten kom je er niet meer door ze de Euro uit te flikkeren.
  7. forum rang 6 Chiddix 2 juli 2015 19:12
    Brussel wilde Griekenland er graag bij hebben bij de toetreding tot het bondgenootschap en de EMU. En daar is nog niets in veranderd. De Grieken slaan de deur dicht en Jeroen zet hem direct weer op een kier. En de deur ging uiteraard weer open. De Grieken kwamen ditmaal zeggen , we gaan akkoord maar over de BTW en pensioenen willen we nog enige aanpassing.
    Nu is het maar de vraag, wat voor aanpassing? Bij een nee a.s zondag kan Tsipras weer onderhandelen en er wat extra s uitslepen.
    Ben het met Tsipras eens, die zegt , dat we een betere onderhandelingspositie hebben bij een nee. Dus niet uit de EU maar een redelijker eindresultaat.
  8. Eventus docebit 2 juli 2015 21:36
    Griekenland is z'n geloofwaardigheid kwijt omdat ze steeds ja en nee tegelijkertijd zeggen. Volgens mij is de boodschap van Europa nu: laat ons eerst maar eens weten wat we aan je hebben en dan praten we weer verder. Heel kinderachtig, alsof je een kleuter op z'n "stoute stoel" zet. Maar ik moet zeggen dat de Griekse regering het er ook naar maakt. Die zijn óf totaal in paniek nu, óf ze proberen een strategie uit die faliekant aan het mislukken is.
  9. [verwijderd] 3 juli 2015 14:38
    We lijken wel gek Henkie,we zijn de sociale dienst van Griekenland, laat ze de eigen broek ophouden ,gewoon afspraken niet nagekomen ,Stop de uitkering per direct, Eruit, eindelijk !HET is een Beroeps werklozenstaat die nog een beetje bijverdienen en hun inkomsten niet opgeven maar wel intussen om elk dubbeltje bedelen maar dat komt wel uit andermans zak .
    Wij Grieken zijn sociaal, wij Grieken delen alles zolang jullie meer hebben................Slim maar...... ik moet erop kotsen!!!!

    ga werken tot je 67e zoals alle europeanen ,ipv 55 en er dan nog een baantje bij nemen. Er zijn natuurlijk altijd mensen die tussen wal en schip terecht komen , ja die hebben hulp nodig .

    wat is er mis met werken ........ je wordt er zo moe van......het kost zoveel vrije tijd ??????? wees blij dat je kunt werken , produceren dat moet er gedaan worden geld binnen halen elke euro is er een, ipv consumeren met geleend geld ,maar ik denk dat de kultuurverschillen te groot zijn en daarom is alles tot mislukken gedoemd terug naar de drachme lijkt mij de enige weg.
33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links