Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Griekenland weegt juridische stappen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

60 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 juni 2015 10:16
    quote:

    roadrunner 300 schreef op 30 juni 2015 09:27:

    [...]Juist dat weg zetten had al veel eerder moeten gebeuren maar achteraf kijk je een koe in zijn dinges.
    Overigens of het daadwerkelijk gaat dorren is nog maar de vraag vergeet niet dat t een spotgoedkoop vakantieland word weer terug in de drachmes.
    Verder kunnen deals met de Russen en Chinezen ook positief uitpakken l.t.
    De vreemde aanname dat schulden zomaar worden weggestreept wil er ook maar niet in bij mij dat gebeurd namelijk nooit wel kan staatspapier heel lang waardeloos zijn maar weggooien nooit!
    Als we de Grieken wegpesten staat de deur open in Europa voor ISIS, Rusland en China. Atoomkoppen richting Europa is dan een reeële optie.

    Tart een volk nooit, hoe rijk en geavanceerd je ook bent. Het is historisch gezien de grootste fout en de ondergang van menig rijk.
  2. [verwijderd] 30 juni 2015 10:42
    quote:

    Dom-dom schreef op 30 juni 2015 10:16:

    [...]

    Als we de Grieken wegpesten staat de deur open in Europa voor ISIS, Rusland en China. Atoomkoppen richting Europa is dan een reeële optie.

    Tart een volk nooit, hoe rijk en geavanceerd je ook bent. Het is historisch gezien de grootste fout en de ondergang van menig rijk.
    Maar wie pest wie nu eigenlijk?
  3. PP parels 30 juni 2015 11:05
    Wat wordt hier weer een hoop ondoordachte flauwekul uitgekraamd. Hieronder een reactie op één van die missers:
    quote:

    ressiva_ schreef op 30 juni 2015 09:21:

    ... En er is genoeg geld, dat zie je wel aan die 10 miljard die de grieken al van hun rekening hebben gehaald. De miljarden liggen al op de Kaaiman-eilanden!
    Die 10 miljard die wordt door bijna 11 miljoen mensen opgenomen. Wat zou jij doen met een beetje reserve geld op de bank en fors bedrag aan maandelijkse verplichtingen in een situatie waarin de Grieken zich nu bevinden? Waarschijnlijk zou je voor alle zekerheid meer opnemen dan die magere 1000 Euro per Griek waar jij zo over moppert.
    Overigens wordt in Griekenland veel contant betaald. Grieken nemen daarom aan het eind van de maand (een deel van) hun inkomen op. Die €1000 is in dat licht eigenlijk helemaal niet bijzonder. Maar ja sommige posters hier schreeuwen liever dan dat ze nadenken en hun opinie onderbouwen.
  4. PP parels 30 juni 2015 11:36
    Nog een voorbeeld van flagrante flauwekul die hier wordt gepost. Een fraai staaltje ongenuanceerde blabla gelardeerd met opzettelijk selectieve verwijzingen en dikdoenerij
    quote:

    alrob schreef op 30 juni 2015 08:04:

    Een lidmaatschap heeft ook verplichtingen. Exceptio non adimpleti contractu. Tja de RomeinseBeschaving kwam niet zomaar na de Griekse beschaving. In den beginne was er de chaos volgens de bijbel. En wie anders dan de Grieken hebben die gecreëerd.
    En wie veroorzaken nu de chaos?
    Precies!
    Aan die Romeinse beschaving kwam ook een eind en wel met een enorme chaos die nog altijd van invloed is op het huidige Europa. Het Romeinse rijk brak in twee delen. Het oostelijke deel, waar Griekenland toe behoorde, heeft nog vele honderden jaren redelijk georganiseerd voortbestaan. Het westelijke deel, waar de west-Europese landen toebehoren, kreeg na jaren chaos even een opleving met Karel de Grote. Helaas kregen de zonen van Karel de drie delen van het rijk en gingen elkaar bestrijden. Ziedaar hoe geweldig Duitsland, Frankrijk, Spanje en in de periferie ook andere gebieden (bijvoorbeeld het huidige Italië, België en Nederland) verder zijn gegaan. Honderden jaren worden nu nog de donkere eeuwen genoemd omdat er weinig van bekend is en de beschaving weinig voortgang boekte. En toen werd het weer beter en gebruikten die beschaafde landen hun welvaart om elkaar te blijven bestrijden.

    En als wij het toch over chaos hebben... De EU heeft een behoorlijke chaos gemaakt door maar steeds groter te willen worden en een gemeenschappelijke munt in te voeren. Dat terwijl niet aan de noodzakelijke voorwaarden werd voldaan. En natuurlijk door niet in te grijpen bij rampzalige ontwikkelingen bij banken en in landen.
    De banken (vooral uit Noord-Europa) leenden geld uit aan o.m. Griekenland vanwege de hogere rente terwijl ze het risico negeerden. De EU zou ze immers redden. En ja, dat gebeurde ook nog! EU, IMF (indirect) en diverse landen hebben zo de schulden van de banken overgenomen. Allemaal om de banken en hun EU te redden. Is deze chaos wanbestuur? Nee, de Grieken hebben het gedaan. Ze zijn niet onschuldig maar de te jonge kat werd op het spek gebonden door ambitieus maar onverantwoordelijk bestuur van de EU!
  5. [verwijderd] 30 juni 2015 11:46
    ik ben de weg kwijt. ik weet het niet, kan geen kop en staart zien.

    kan iemand me helpen met grote getallen?
    waar vindt ik vergelijkingsmateriaal?

    hoe veel heeft elke griek de afgelopen crisis eigenlijk ontvangen?
    hoe veel geld is er van het ene instituut naar het andere verplaatst?
    hoe veel per kop wordt er geproduceerd (bnp)
    hoe veel proivéschuld per hoofd van de bevolking
    hoe veel staatsschuld?

    enz
  6. [verwijderd] 30 juni 2015 14:31
    quote:

    Hellaas schreef op 30 juni 2015 08:07:

    [...]
    Ik zie in Griekenland niets anders dan armoede. Ik weet niet over welke bovenstand jij praat. Van de 320 miljard schuld is slecht 80 miljard daadwerkelijk schuld. De rest is allemaal (absurde) rente daarop. En van wie hebben ze dat geld gekregen? Onze gulle bankiers die dachten grof hier te kunnen verdienen! Exact hetzelde wat in de VS is gebeurd waar iedereen zomaar geld kreeg terwijl we wisten dat ze het niet terug konden betalen.

    Met andere worden ons eigen schuld.
    Dat is een mooie: Het is onze eigen schuld.

    mvg, AB,TJE. Nog even werken aan je spelling, het gaat je goed.
  7. [verwijderd] 30 juni 2015 14:40
    Die geleende miljarden, kwamen die uit iemands reserves opgebouwd uit winsten na hard werk en afgetrokken belastingen? Of werden die miljarden in het bestaan gebracht in het kader van die lening, bij middel van druk op de knop?

    Is rente geoorloofd op een uit het niets gecreëerde rij enen en nullen?

    Maar Grieken hebben het geleende geld hoe dan oook verkwist en hebben niets aan de produktiviteit gedaan. 55+ers klagen vanaf hun luie pensioen stoel dat de EU ze zo veel last bezorgt. In Spanje klagen ze dat er geen werk is, in Griekenland dat er niet genoeg geld komt.

    Als Duitsland bijna 0% rente betaalt, en de Eurozone samen is, is het fair dat Griekenland ten onder gaat aan rente? Lage rente houdt grote schuldenaren selectieff in stand. En wie onderdrukt/uitgezogen moet worden, krijgt hogere rente om de oren. Niet heeeeel fair.
    Heel de Eurozone naar 7%. Dat nivelleert de boel wel. En ontmoedigt boven de stand leven. Zeker als er geen uitbreiding van schuld meer getolereerd wordt, alleen terug betaling op vastgesteld tempo.
  8. [verwijderd] 30 juni 2015 14:45
    quote:

    PP parels schreef op 30 juni 2015 11:56:

    @wollum:
    En deze is ook nog altijd:
    www.nationaldebtclocks.org/debtclock/...
    De link brengt je bij de Nederlandse schuldklok maar je kunt ook gegevens van andere landen krijgen.
    Met deze snelheid van toename van de schuld, groeit die schuld met ongeveer 15 miljard per jaar.

    Globaal, met een " schamele" groei van 1% BNP en een " gewilde" inflatie van 2% neemt de schuld dan relatief niet toe.

    Schuld is nu ongeveer 70% BNP. ( Afspraak Maastricht/EU was een max. van 60% BNP )

  9. [verwijderd] 30 juni 2015 15:10
    En niemand die het heeft over terugdringen nominale schuld of positieve budgetten. Altijd weer over besteden, wat extra schuld nemen. Schuld is winst, right? Slachtofferloze misdaad?

    Ondertussen heeft de VS een begrotingstekort van 50% in de vorm van een moordmachine die het midden-oosten probeert uit te roeien en ook al aan Europa aan het knagen is met wat selectieve ethische zuiveringen.
    Biljoen (trillion) schuld erbij elk jaar, en omdat ze om de 1 of andere reden nog de world reserve currency hebben (hint: bommen en granaten) exporteren ze die schuld doodleuk, geeft amper inflatie in eigen land, verdunt alleen de waarde van reserves van de andere 96% van de wereldbevolking. En daar zeggen we niets over.
    Griekenland is super belangrijk. Al zijn ze gewoon parasieten die afgeknepen kunnen worden van de geldkraan. USA fluistert ons motiefloze sancties tegen Rusland in die vooral de EU export schaden.
  10. [verwijderd] 30 juni 2015 20:42
    Ja dat proberen die ratten ook nog ,kun je nagaan waar dit soort landen mee bezig is te parasiteren op anderen ,ik wordt er misselijk van als ik dit moet lezen van wat ze zeggen een sociaal land , Al 300 miljard van andere belasting betalers in de Europese unie uitgegeven komop zeg stelletje eitjes in Brussel eruit ermee alles per direct afkoppelen geef het aan de belastingbetaler uit of de ex-belasting betaler die in zijn eigen stront moet zitten in het verzorgings tehuis omdat er op bezuinigt wordt vanwege de Griekse diefstal dat is de waarheid 300 miljard naar ouderen en ziekenzorg kan ik me mee leven die mensen hebben hun taak erop zitten
60 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links