Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Neerwaartse druk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

333 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Adas 28 mei 2015 21:20
    quote:

    Priamos schreef op 28 mei 2015 21:05:

    Goh, wat verrassend. Yanks herstellen dadelijk volledig.

    Dat verwacht je toch niet..................... hahahahahahahaha
    Wij nodigen u van harte uit voor het unieke Online Seminar 'De Beurs gaat nooit meer omlaag!' door Selwyn Duijvestijn op dinsdag 2 juni 2015 om 20.00 uur.
  2. Adas 28 mei 2015 21:29
    [quote alias=HJ deTuinman id=8518966 date=201505281943]
    Heb sinds gisteren met een hoop verlies gezeten met mijn shorts, maar toch niet verkocht. Was dus ook best een beetje "billen knijpen", maar gelukkig vanmiddag bij -0,60% de meeste verkocht.
    Nu nog maar een beperkt aantal over en die lopen nog tot september. Die laat ik vanwege de enorme overwaardering van (bijna) alle aandelenkoersen lekker staan.

    Voor mij persoonlijk wel een hele grote vraag wat de AEX morgen en de komende dagen gaat doen.

    Extra lastig (blijkbaar ook voor Bas) is het effect van TINA in combinatie met positieve/negatieve geruchten over Griekenland. Dat maakt het m.i. voor beleggers extra moeilijk; al is het maar vanwege alle speculaties, die evengoed wel de AEX alle kanten op sturen, maar niet of nauwelijks te voorspellen zijn.

    De financiele markten bewegen de afgelopen weken tussen hoop en vrees en dat resulteert in een index tussen globaal 490 en 503. Griekenland houdt de markten in haar greep en dat zorgt op de rente- en valutamarkten voor grote uitschieters. Omdat het nog niet helemaal zeker is of de Grieken nu wel of niet binnenboord blijven, willen we in deze nieuwsbrief een aantal optieposities verzilveren, welke op zeer mooie winsten staan. De markten zijn fors in beweging en dat biedt met name voor de trendvolgende systemen hele mooie kansen. We zien dan ook dat deze systemen in onze stal het fantastisch doen. Maar ook bijvoorbeeld de Bunds zijn momenteel volop in herstel en de turbo long doet het dan ook prima, zoals U hieronder in het overzicht kunt zien.

    De Dollar, die vanaf 1.15 weer terugvalt naar de 1.08. De Bundfuture die in herstel is vanaf de dieptepunten. Dit zijn zaken die aangeven dat de markten zich aan het klaarmaken zijn voor de volgende stijgingsgolf. Wij gaven aan, in ons dagcommentaar en in deze nieuwsbrief, dat de Aex naar de 518 punten mocht gaan in het tweede kwartaal. We hebben dus de hele maand juni hiervoor nog de tijd. In het derde kwartaal mag de Aex op weg naar de 560 punten. Zoals bekend, werken wij al meer dan 18 jaar met vaste koersdoelen en stoplosses en dat wordt enorm gewaardeerd. Ook bij de fondsen individueel is het duidelijk terug te zien dat we in een zijwaartse consolidatie zitten. De markten worden door een aantal zwaargewichten boven de 500 punten gehouden, waaronder ASML, Royal Dutch Shell en Unilever. Uiteraard doet ING met een koers boven de 15 euro prima zaken. Wij verwachten dat er binnenkort een aantal achterblijvers opgepikt gaan worden en met name in telecomland zien we een nieuwe fusie- en overnamegolf ontstaan. KPN mag dus gekocht worden en op de plank gelegd worden voor een verwachte rally naar 4.20 euro.

    Aan het begin van het jaar gaven wij U een lijst met koersdoelen mee van onze favorieten. Vele van deze fondsen hebben ons koersdoel inmiddels ruimschoots gehaald. Wat verder opvalt, is dat beleggen voor velen van U inmiddels weer een zeer hot item aan het worden is. Nog nooit was het bij Beursfoon zo druk met de toestroom van nieuwe klanten, ondanks het feit dat we al meer dan 18 jaar bestaan. Nu de rentes zo laag staan, zijn ook spaarders op zoek naar alternatieven om nog enig rendement te kunnen behalen. De financiele markten zijn momenteel het alternatief en we zien dan ook het aantal beleggers fors toenemen. Mede door de stimuleringsmaatregelen van Mario Draghi komt er heel veel vers geld naar de markten. Dit zorgt de komende maanden voor hogere koersen.

    De Bund Futures zakken compleet in elkaar, hierdoor lopen de rentes fors op en dat geeft druk op de aandelenmarkten! Het Take 5 systeem profiteert enorm van deze daling van de Bund Future en maakt 100% in een week tijd. Profiteer nu van de aanbieding en maak kans op 300% rendement en wordt lid. Klik hier voor meer informatie.

    Wat kunnen we de komende twee weken verwachten?
    De Aex heeft de afgelopen week een tradingrange van globaal de 498 aan de onderkant en de 503 aan de bovenkant. Tijdens onze laatste nieuwsbrief hadden we net te maken met een forse dip en toen zijn we flink ingestapt. Nu willen we juist weer een plaatsje opzoeken aan de zijlijn, want pas boven een slotstand van 504 punten zal de Aex weer gaan versnellen. Tot die tijd kan je beter even rustig afwachten, maar bij een dip richting de 488 stappen wij uiteraard direct weer in, immers de strategie is en blijft buy on the dips de komende maanden.

    Arcelor Mittal staat fors onder druk en noteert rond de 10 euro en het fonds wilt nog niet echt van zijn plaats komen. Ook hier geldt, als het fonds onder de 9 euro komt, instappen en staan we boven de 10 euro, dan weer even winst nemen. Philips doet momenteel rond de 25 euro en mag de komende weken verder omhoog en langlopende calls is een leuk handelsidee, of een turbo long.

    De conclusie die we kunnen trekken, is dat de Aex in een zijwaartse tradingrange zit en dat het wachten is op een uitbraak of een flinke dip om weer in te stappen. Tot die tijd dient U geduld te bewaren en wij zitten uiteraard voor U klaar als er een kans is, om deze direct voor U te benutten. We houden onze visie vast dat de Aex deze zomer naar de 560 punten kan.

    Wij zien de volgende weerstanden op AEX 503, 508, 518, 523 De volgende steunniveaus zijn bij ons van toepassing, AEX 498, 493, 488, 478 Deze rubriek wordt ondersteund met een weekgrafiek.

    volgens dit verhaal is nog niks overgewaardeerd
  3. Ssilver 28 mei 2015 22:42
    quote:

    Priamos schreef op 28 mei 2015 21:05:

    Goh, wat verrassend. Yanks herstellen dadelijk volledig.

    Dat verwacht je toch niet..................... hahahahahahahaha
    Ik word er ook schijtziek van, vanmiddag short nasdaq gegaan stond op mooie winst ik dacht dat komt wel goed en ik kijk net............ GROEN en mijn positie weer lekker rood.
    What the fuck doe ik nog met deze onzin
333 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links