Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,450 23 apr 2024 09:08
  • -0,010 (-0,18%) Dagrange 5,450 - 5,510
  • 41.964 Gem. (3M) 313,7K

Nokia HERE te koop

4.995 Posts
Pagina: «« 1 ... 81 82 83 84 85 ... 250 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. mjmj 27 mei 2015 20:55
    quote:

    mjmj schreef op 27 mei 2015 14:55:

    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
    Volgens mij stond hier: het wordt een mogelijk een "hanging man" vandaag. Dit is een begrip uit de Japanse candle stick methode. Dat is een bepaalde TA van grafieken. Het was een puur belegginggerelateerde opmerking. Vreemd dat deze bijdrage van mij verwijderd is.
  2. forum rang 6 Tom3 27 mei 2015 22:29
    quote:

    Kalleman schreef op 27 mei 2015 21:38:

    Hadden we deze al gezien??

    gpsworld.com/autonomous-vehicle-ambit...

    Ik ben nieuw hier; goed forum!

    Grappig om te lezen dat de schrijver van het artikel vindt dat Here het beste af is bij het Duitse consortium. Wij weten van oudgediende echter dat het hoogste bod waarschijnlijk afkomstig zal zijn van de Location Based Industry. Alles bij elkaar opgeteld zou het best wel een zo kunnen zijn dat er alleen op Here wordt geboden om te voorkomen dat het bij een tegenpartij terecht komt. Ze lopen toch 1,5 jaar achterop bij Tom2. Als Here dus ook al niet interessant zou zijn voor een internet gigant, maar ze zouden toch winnen van een automotive bieder, dan dreigt Here dus in een soort niemandsland terecht te komen. Harold Goddijn hoeft zich dus geen zorgen te maken
  3. [verwijderd] 28 mei 2015 09:23
    quote:

    Bertussie schreef op 28 mei 2015 09:17:

    Zojuist in de hoofddraad van TT ge[plaatst, maar voor de volledigheid ook hier:

    Tencent and NavInfo bid for Nokia HERE with 4 billion dollars
    2015-5-28


    www.navinfo.com/en/news/detail.aspx?i...
    Dit is de best case senario van JP morgan, maakt 29,40 euro p/a TT
  4. san marco 28 mei 2015 09:29
    NRC vandaag:

    De auto van de toekomst wordt een soort smartphone

    Mobiliteit De auto-industrie vecht met tech-bedrijven over het gebruik van digitale kaarten en locatiedata. Die zijn cruciaal nu auto’s steeds slimmer worden. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen?

    Marc Hijink en Wouter van Noort

    Amsterdam. Wie in 2025 bij een stoplicht staat, ziet auto’s zichzelf rondrijden zonder bestuurders. Ze communiceren via allerlei sensoren met elkaar, hun omgeving, de weg en het internet. Ze passen zich zonder morren aan de andere weggebruikers aan. De inzittenden hoeven nergens op te letten en bekijken rustig een filmpje en drinken een kop koffie.

    Auto nodig? Je drukt op een knop in een app en hij komt uit zichzelf voorgereden. En dat stoplicht is tegen die tijd misschien niet eens meer nodig: auto’s bepalen met slimme algoritmes zelf wel wie er voorrang heeft.

    Natuurlijk: er zijn nog heel wat obstakels te overwinnen voordat het echt zover is. Maar opmerkelijk veel verschillende bedrijven zetten in op deze toekomstvisie. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de belangstelling voor Here, de kaartdivisie van Nokia die te koop staat.

    Natuurlijk: er zijn nog heel wat obstakels te overwinnen voordat het echt zover is. Maar opmerkelijk veel verschillende bedrijven zetten in op deze toekomstvisie. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de belangstelling voor Here, de kaartdivisie van Nokia die te koop staat.

    Vorige week meldde persbureau Bloomberg dat taxi-appbedrijf Uber en de Chinese webgigant Baidu samen een bod willen doen van circa 4 miljard dollar. Ook een Duits autoconsortium van BMW, Audi (VW) en Daimler (Mercedes) zou interesse hebben, net als softwaregigant Microsoft. Digitale kaarten zijn cruciaal voor slimme auto’s: om ze de goede kant op te laten rijden, en omdat ze de basis vormen van veel locatiediensten.

    Ook het Nederlandse TomTom zit middenin deze ontwikkeling. Dit Amsterdamse bedrijf, een van de belangrijkste concurrenten van Here, levert digitale kaarten aan automakers en heeft ook een licentiedeal met Apple. Deze maand maakte TomTom bekend dat het contract met Apple na drie jaar „verlengd en uitgebreid” wordt. Hoe die uitbreiding eruit ziet, mag Jan-Maarten de Vries van de automotive-tak van TomTom niet zeggen. Volgens hem zit zijn bedrijf nu op een „sweet spot” in de industrie. Het afgelopen jaar verdubbelde de beurskoers van TomTom bijna.

    De auto wordt een soort smartphone

    Je kunt de auto van de toekomst het best vergelijken met een rijdende smartphone. Het voertuig verzamelt gegevens met sensoren die bijvoorbeeld de kwaliteit van de weg in de gaten houden (via de tractiecontrole), de borden langs de kant waarnemen (met camera’s) en de doorvoersnelheid van het verkeer (via gps) meten. Ook weersomstandigheden
    (mist, regen, gladheid) worden vastgelegd en doorgegeven. Tegelijkertijd
    communiceert de auto met andere verkeersdeelnemers, om opstoppingen te
    vermijden en botsingen te voorkomen.
    Deze gegevens worden gelinkt aan locaties op nauwkeurige digitale kaarten, die ook nodig zijn om voertuigen zelfstandig te kunnen laten sturen. Kaarten worden ‘live’ ververst met actuele informatie – die halfjaarlijkse updates van de kaart zijn dus verleden tijd. Om alle data uit te wisselen, is wel een standaardformaat nodig.
    TomTom werkt samen met Here, autofabrikanten en toeleveranciers aan NDS, de Navigation Data Standard. De data die auto’s genereren is waardevol. Autofabrikanten zouden de informatie van de sensoren kunnen verkopen aan wegbeheerders en verkeersinformatiediensten. Google, dat zelf kaartsoftware ontwikkelde, gebruikt de digitale kaart voor locatiegebaseerde advertenties. De strijd in de autobranche gaat over wie zich uiteindelijk eigenaar mag noemen van de data over het rij- en reisgedrag van de klant/bestuurder. De privacy staat ook ter discussie, vandaar de moeizame invoering van de Europese alarmdienst eCall,
    waarbij de bestuurder automatisch locatiedata deelt.

    De weg wordt een verkeersinternet

    Niet alleen auto’s krijgen een internetverbinding. Via apps en sensoren zijn alle verkeers-en vervoersstromen digitaal in kaart te brengen en op elkaar af te stemmen. Denk aan treinen die automatisch via een app laten weten dat ze vertraagd zijn, taxi’s die je op een kaart kunt zien en direct kunt bestellen. Maar ook pakketjes die je live via internet kunt volgen. Er ontstaat een compleet ‘verkeersinternet’. Veel bedrijven willen daarin een dominante speler worden. Die race is nog niet gelopen.
    Uber wordt na recente investeringen gewaardeerd op zo’n 50 miljard dollar, vooral omdat investeerders hopen dat het bedrijf potentieel een belangrijke speler is op dat verkeersinternet. Uber zou volgens vorig jaar uitgelekte cijfers in 2015 op zo’n 2 miljard dollar omzet (1,8 miljard euro) rekenen. Omdat de smartphone grote kans maakt de spil te worden in het nieuwe systeem, hebben ook bedrijven die groot zijn in smartphones belangstelling: vandaar de interesse in auto’s van Apple, Google en Microsoft. Chinese bedrijven zoals Baidu en Tencent willen voorkomen dat ook deze markt straks wordt gedomineerd door Amerikaanse
    bedrijven. Grote autofabrikanten houden het liever zelf in de hand, om niet afhankelijk te worden van technologiebedrijven.

    Veiliger op de weg dankzij robotauto
    Het is de vraag hoe lang het duurt voor de autonoom rijdende auto op de weg is. Die zal het wegverkeer veiliger maken. Het gros van de verkeersongelukken wordt door mensen veroorzaakt. Computers worden niet moe of dronken en worden niet afgeleid. Ze doen het daarom doorgaans beter op de weg. Vandaar dat de verwachtingen voor de autonoom rijdende auto hooggespannen zijn. Er wordt veel geëxperimenteerd: Google met zijn taxi (een soort eierdop op wielen), futuristische robotauto’s van Mercedes-Benz en Audi, en Volvo dat honderd autonoom rijdende auto’s de weg opstuurt in het Zweedse Göteborg. Uber ronselt autospecialisten
    van de Amerikaanse topuniversiteit Carnegie Mellon. In de VS rijden ook
    de eerste robottrucks al rond. Fabrikanten gaan ervan uit dat autonoom rijden geleidelijk aan terrein wint. Ze laten bestuurders alvast wennen aan intelligente rijassistenten als automatische noodstopsystemen, adaptieve cruisecontrol en automatisch inparkeren. Zelfs de meest conservatieve fabrikanten denken dat auto’s zichzelf binnen tien jaar kunnen besturen. Auto’s zijn al grotendeels gedigitaliseerd, maar pas als de wetgeving is aangepast kunnen automobilisten met de handen over het elkaar achter het stuur gaan zitten. Het is nog onduidelijk wie er aansprakelijk is als zo’n auto op eigen houtje brokken maakt. Tesla-topman Elon Musk is optimistisch, zei hij eerder deze maand tegen deze
    krant. Hij denkt dat de eerste auto’s zonder chauffeur al over vier jaar rond zullen rijden – elke Tesla kan na een software-update zelf sturen op de snelweg.
  5. san marco 28 mei 2015 09:31
    Vervolg NRC artikel

    Techbedrijf is snel, auto-industrie niet

    Waarom is de auto-industrie zo interessant voor de techsector? Er gaat enorm veel geld in om. Bijvoorbeeld: Tesla haalde in 2014 een omzet van 2,9 miljard euro; Volkswagen meer dan 200 miljard. De machtsverhoudingen verschuiven wel. In het digitale optiepakket heeft de autofabrikant het niet alleen meer voor het zeggen en moet hij ook de smartphonemakers naast zich dulden, bijvoorbeeld via Android Auto en Apple CarPlay. Voor de klanten die een auto bij hun telefoon kiezen, in plaats van andersom.
    Al draait de innovatieslag voornamelijk om de software, de productie van de hardware – het voertuig zelf – blijft complex en kapitaalintensief. Bovendien zijn de marges in de autobranche kleiner; vergelijk de winst van VW (10 miljard op een omzet van 200 miljard in 2014) met die van Apple (35 miljard op een omzet van 165 miljard euro in datzelfde jaar).
    Techbedrijven willen het verkeer liefst in één keer overhoop halen. Automakers zitten in een trager ritme: ontwikkeling van nieuwe modellen duurt jaren, er zijn miljarden geïnvesteerd in productielijnen en distributienetwerken. Elk voertuig dat van de band rolt moet dat geld terugverdienen. Software laat zich makkelijk herschrijven – vandaar het doorgaans beperkte aansprakelijkheidsgevoel in de techsector – maar een productiefout in airbag of nokkenas leidt onherroepelijk tot een dure terugroepactie. Vandaar de voorzichtigheid van automakers bij het invoeren van nieuwe technologie; consumenten eisen betrouwbaarheid
    en levensduur.

    Dat is ook de reden dat het verkeer niet in één klap geautomatiseerd zal worden: de moderne auto gaat te lang mee. ‘Domme’ of niet zo slimme modellen die nu verkocht worden, zullen nog twintig jaar rondrijden tussen hun hoogbegaafde weggenoten. De auto van de toekomst wordt een soort smartphone.
  6. Jejo303 28 mei 2015 11:28
    quote:

    Bertussie schreef op 28 mei 2015 09:17:

    Zojuist in de hoofddraad van TT ge[plaatst, maar voor de volledigheid ook hier:

    Tencent and NavInfo bid for Nokia HERE with 4 billion dollars
    2015-5-28


    www.navinfo.com/en/news/detail.aspx?i...
    Ik krijg de link niet geopend, iemand wel?

    edit: Nu wel.
  7. [verwijderd] 28 mei 2015 11:29
    Major shareholders

    Founder - Harold Goddijn
    26,137,832
    12%

    Founder - Corinne Vigreux WEL ECHTGENOTE VAN GODDIJN!!!
    26,137,831
    12%

    Founder - Pieter Geelen
    26,137,831
    12%

    Founder - Peter-Frans Pauwels
    26,137,832
    12%

    Janivo/Dasym
    22,633,290
    10%


    127,184,616
    56%

    Familie Goddijn heeft dus 2 x 12% = 24%!!!TOTAAL 52.275.664 Stuks!

    Ciao!
  8. forum rang 5 hvasd2 28 mei 2015 11:31
    quote:

    Johan@61 schreef op 28 mei 2015 11:29:

    Major shareholders

    Founder - Harold Goddijn
    26,137,832
    12%

    Founder - Corinne Vigreux WEL ECHTGENOTE VAN GODDIJN!!!
    26,137,831
    12%

    Founder - Pieter Geelen
    26,137,831
    12%

    Founder - Peter-Frans Pauwels
    26,137,832
    12%

    Janivo/Dasym
    22,633,290
    10%


    127,184,616
    56%

    Familie Goddijn heeft dus 2 x 12% = 24%!!!TOTAAL 52.275.664 Stuks!

    Ciao!
    Ik weet zeker dat zij elke avond uit eten gaan !
4.995 Posts
Pagina: «« 1 ... 81 82 83 84 85 ... 250 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links