Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Heineken AEX:HEIA.NL, NL0000009165

  • 92,700 25 apr 2024 17:29
  • +0,240 (+0,26%) Dagrange 91,980 - 93,260
  • 409.325 Gem. (3M) 606,1K

PB

1.101 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 56 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 10 april 2015 15:52
    Goede resultaten van Europese concerns consumentenproducten - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Bij de start van het kwartaalcijferseizoen van Europese producenten van consumentengoederen is goed nieuws te verwachten, zeggen analisten van RBC Capital Markets in een rapport over voorziene resultaten van 13 grote concerns, waaronder Unilever (UNA.AE) en Heineken (HEIA.AE). De analisten wijzen daarbij op het verbeterende consumentenvertrouwen in ontwikkelde markten, en dan met name in de VS. Ze voorzien op jaarbasis voor de onderzochte bedrijven een gemiddelde autonome omzetgroei in het eerste kwartaal van dit jaar van 3,5% tegen 2,9% in het laatste kwartaal van 2014, waarmee de versnelling van de omzetgroei wordt voortgezet. Omstreeks 14.00 uur noteert het aandeel Unilever 0,% hoger op EUR40,57 en Heineken 0,2% hoger op EUR74,18, terwijl de AEX met 0,6% stijgt. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  2. forum rang 10 voda 13 april 2015 16:17
    'Heineken beste bod op Sloveense brouwer'

    MAANDAG 13 APRIL 2015, 14:41 uur | 132 keer gelezen

    LJUBLJANA (AFN) - Heineken heeft het beste bod uitgebracht voor een belang van 51 procent in de Sloveense brouwer Pivovarna Lasko. Dat meldde de Sloveense krant Finance, zonder de bron te vermelden.

    Andere partijen die interesse hebben in de brouwer, zijn volgens de krant KKR, CVC, Bain Capital en Mid Europa Partners. Pivovarna Lasko is de grootste brouwer van Slovenië. Naast bier produceert het bedrijf ook andere dranken en mineraalwater.

  3. forum rang 10 voda 13 april 2015 17:21
    Heineken neemt meerderheidsbelang in Sloveense brouwer

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) maakt maandag bekend dat via een bindend akkoord met een consortium van aandeelhouders een belang van 51,11% heeft genomen in de grootste brouwer in Slovenie, Pivovarna Lasko d.d (PILR.LJ).

    Heineken kocht 4.471.054 aandelen Pivovarna Lasko voor EUR25,56 per stuk, hetgeen een totale waarde van EUR114,3 miljoen impliceert.

    De overname is onderhevig aan goedkeuring van de gebruikelijke autoriteiten en wordt gevolgd door een verplicht overnamebod aan alle overgebleven aandeelhouders, meldt Heineken.

    "Deze acquisitie versterkt onze positie binnen de regio en brengt twee complementaire sterke lokale merken binnen onze bestaande portefeuille", aldus chief executive Jean-Francois van Boxmeer.

    Pivovarna Lasko is bekend van de merken Lasko en Union.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  4. forum rang 10 voda 16 april 2015 16:06
    Restricties bierverkoop Indonesie treft vooral Heineken, Diageo - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De door de nieuwe Indonesische regering ingevoerde restricties voor de verkoop van bier is negatief voor de brouwsector, en vooral voor Heineken(HEIA.AE) en Diageo (DGE.LN), die respectievelijk 51% en 12% marktaandeel in dat land hebben, stellen analisten van Moody's. Zij wijzen erop dat dit een verscherping van de afvlakking van groei in opkomende markten zal opleveren. Indonesie is een relatief kleine, maar snel groeiende biermarkt, merken ze verder op. Ze maken de kanttekening dat Indonesie voor beide concerns nog geen 2% van hun geconsolideerde bieromzet uitmaakt en dat de Indonesische restricties geen grote consequenties voor hun kasinstroom zullen hebben. Bovendien is alcoholvrij bier een snel groeiend marktsegment en daarin is Heineken met Bintang Zero marktleider. Maar de analisten wijzen erop dat het restrictieve beleid in Indonesie geen op zichzelf staande situatie is. Ze noemen China, Rusland, Turkije en Singapore als andere landen met recent ingevoerde meer of minder strenge restricties op de verkoop van bier en spreken van een groeiende trend, die kan overslaan naar andere opkomende economieen. Ze zien in het algemeen groeivertraging in de bierconsumptie in opkomende markten en aanhoudende zwakke marktomstandigheden in Europa, en hebben hun outlook voor de wereldwijde drankenindustrie verlaagd naar stabiel van positief. Heineken heeft bij Moody's een Baa1-rating met de outlook stabiel en Diageo heeft A3 stabiel. Omstreeks 15.55 uur noteert het aandeel Heineken 0,4% lager op EUR74,34, terwijl de AEX met 0,5% daalt. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  5. forum rang 10 voda 16 april 2015 16:10
    Heineken onderzoekt consequenties gedeeltelijk verkoopverbod bier in Indonesie
    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) onderzoekt de consequenties van het gedeeltelijk verbod van verkoop van bier in Indonesie, dat donderdag is ingegaan. De nieuwe Indonesische regering heeft de verkoop van bier via minimarkten en andere kleine lokale winkeltjes verboden, en zegt daarmee drankmisbruik onder jongeren te willen tegengaan.

    Bier mag nu in Indonesie formeel alleen nog verkocht worden in supermarkten, hotels en restaurants. "We weten nog niet precies of bepaalde eilanden of regio's daarvan worden uitgezonderd, en hoe strikt de nieuwe nationale wet op lokaal niveau wordt nageleefd", zegt Heineken directiewoordvoerster Christine van Waveren desgevraagd tegen Dow Jones.

    In Indonesie wordt circa 12-15% van de totale off-trade bieromzet via minimarkten en kleine lokale winkeltjes verkocht, geeft zij aan. "Buiten de supermarkten zijn de kleine, lokale winkeltjes een belangrijk verkoopkanaal voor de lokale bevolking", aldus de woordvoerster.

    Heineken is in Indonesie marktleider en heeft een belang van bijna 82% in maatschappij Multi Bintang Indonesia Tbk in Jakarta, die een landelijke verkoop- en marketingorganisatie, en twee lokale brouwerijen op Java heeft voor de productie van onder meer het lokale biermerk Bintang en het premium Heineken merk.

    Dat belang is een erfenis uit het koloniale tijdperk, toen het huidige Multi Bintang in 1929 als Nederlandsch-Indische Bierbrouwerijen in Medan werd opgericht.

    Wat exact de omzet van Heineken in het overwegend islamitische Indonesie is, wil de woordvoerster niet zeggen, maar ze bevestigt desgevraagd dat het om niet meer dan enkele procenten van de totale omzet (EUR19,257 miljard in 2014) van het concern gaat.

    "Via ons lokale management en de Indonesische brancheorganisatie GIMI proberen wij te achterhalen in welke winkels en hoe strikt het verkoopverbod moet worden nageleefd. Ook proberen we de dialoog met de nieuwe regering aan te gaan, om ze ervan te overtuigen dat er betere methoden zijn om drankmisbruik door jongeren en andere groepen te voorkomen", zegt Van Waveren. "Handhaving werkt beter dan een totaal verbod dat kan leiden tot illegale productie en zwarte handel", licht zij toe.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

  6. forum rang 10 voda 23 april 2015 17:17
    Heineken bouwt brouwerij in Ivoorkust

    DONDERDAG 23 APRIL 2015, 14:31 uur | 86 keer gelezen

    ABIDJAN (AFN/RTR) - Heineken gaat een nieuwe bierbrouwerij bouwen in Ivoorkust. De investering van 100 miljard West-Afrikaanse frank (151 miljoen euro) wordt gedaan met de op Afrika gerichte handelsonderneming CFAO.

    De plannen werden aangekondigd in de Ivoriaanse stad Abidjan door Heineken-bestuurder Siep Hiemstra. Hij is president bij het bedrijf voor Afrika en het Midden-Oosten. De brouwerij moet jaarlijks 1,6 miljoen hectoliter bier gaan produceren en vanaf eind volgend jaar in gebruik worden genomen.

    Volgens Hiemstra zal de brouwerij vooral voor de lokale markt gaan produceren.
  7. forum rang 10 voda 23 april 2015 18:36
    Heineken aandeelhouders stemmen in met (her)benoemingen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandeelhouders van Heineken nv (HEIA.AE) hebben donderdag ingestemd met de benoeming van Laurence Debroux als nieuwe CFO en lid van de Raad van Bestuur van het bierconcern. De Francaise, afkomstig van JC Decaux SA (DEC.FR), volgt Rene Hooft Graafland in deze functie op. De aandeelhouders van Heineken nv stemden tevens in met de herbenoeming van Michel de Carvalho als lid van de Raad van Commissarissen.

    De aandeelhouders van Heineken Holding nv (HEIO.AE) stemden donderdagmiddag in met de benoeming van Michel de Carvalho als uitvoerend bestuurder van de Raad van Beheer, de herbenoeming van Charlene de Carvalho-Heineken als uitvoerdend bestuurder, en de herbenoeming van Charlotte Kwist als niet-uitvoerend bestuurder van de Raad van Beheer van Heineken Holding.

    De aandeelhouders van Heineken nv en Heineken Holding stemden ook in met alle andere agendapunten.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

  8. forum rang 10 voda 30 april 2015 16:27
    Offensieve koopkans voor Heineken

    NICO BAKKER | DONDERDAG 30 APRIL 2015, 14:47 uur | 237 keer gelezen |

    Over een breed front werden Europese aandelen de afgelopen dagen van de hand gedaan. Thans indiceert mijn marktlens dat voor diverse fondsen zich offensieve koopkansen aandienen. Tijdens mijn wekelijkse lunch webinar presenteerde ik Heineken als een van de koopkandidaten. Ik zal voor u een blik werpen op de daggrafiek en aangeven aan welke voorwaarden moet worden voldaan om aan de koopkant in actie te komen.

    Het Aandeel Heineken heeft het de eerste maanden van 2015 uitstekend gedaan. Vanaf het moment dat de gemiddeldelijn opwaarts is gekruist in januari, is een sterke uptrend gestart. Er is een solide patroon van hogere bodems en toppen waarneembaar, hetgeen duidelijk tot uiting komt in de stijgende gemiddeldelijn.

    Stevige berentikken

    Onlangs reikten de spelers tot een top op 76,14, waarna een correctiebeweging van start ging. Met enkele forse zwarte candles is de koers flink onderuit gehaald en zijn de spelers gezakt tot aan de steun op 69,56. Bij dit steunniveau droogt de neerwaartse druk flink op. Vandaag is namelijk een witte candle in de maak waarvan de body boven de groene Steunlijn ligt. De RSI probeert de dynamische OS-lijn opwaarts te kruisen, hetgeen eveneens bodemvorming en herstel aanwakkert. De steun lijkt zodoende voor de tweede keer te fungeren als springplank voor de kopende partijen

    Vandaag wordt de eerste aanzet gegeven voor bodemvorming, maar meer bevestiging is wel gewenst. Als maandag opnieuw een witte candle wordt geproduceerd en de RSI terugkeert uit OS-gebied, kan weer een aanval worden gedaan op de rode streep op ruim 76,00. Het opwaarts potentieel is vooralsnog beperkt tot aan dit weerstandniveau, het is waarschijnlijk dat de uptrend over gaat in een trading range (een zijwaartse koersverloop, met aan de onderkant ruim 69,00 en 76,00 aan de bovenkant). Het offensieve steunscenario is valide zolang de groene steunlijn intact blijft.

    Spannende fase

    De spelers proberen een bodem te bewerkstelligen boven de oude steun op 69,56. Offensieve beleggers kunnen anticiperen op bodemvorming door thans kleine koopposities in te nemen. Als maandag opnieuw een witte candle wordt gevormd en de RSI een up-cross met de OS-lijn maakt, is er meer bevestiging van bodemvorming en zijn extra koopposities gerechtvaardigd. Een aantrekkelijke propositie voor de actieve belegger!

    www.belegger.nl/column/2664527/offens...
  9. forum rang 10 voda 13 mei 2015 19:28
    Heineken - Kopen

    Heineken: concurrent Carlsberg heeft gedurende het eerste kwartaal van het jaar een bedrijfsresultaat gerealiseerd wat 9% beter was dan verwacht (DKK 661 miljoen). De omzet van de groep kwam uit op DKK 13,5 miljard (verwacht DKK 12,127 miljard). De groep presteerde ijzersterk in West Europa waar een volumegroei van 7% werd gerealiseerd. Hierbij profiteerde de groep van het opbouwen van voorraden door klanten. Exclusief dit effect zou de groei 2% zijn geweest was ijzersterk is vergeleken met Heineken en AB Inbev. De operationele marge van de groep steeg met 190 basispunten tot 7,7% terwijl het operationele resultaat in Europa 27% beter was dan verwacht. In Oost Europa waren de resultaten slechter dan verwacht maar wel werd het marktaandeel in Rusland op peil gehouden. In Azië waren de cijfers fractioneel beter dan verwacht: Kopen.

    Bron: Beursgenoten
  10. forum rang 10 voda 21 mei 2015 16:17
    'Reorganisatie bij Heineken'

    Gepubliceerd op 21 mei 2015 om 14:05 | Views: 2.418

    AMSTERDAM (AFN) - Heineken schrapt in Nederland 150 arbeidsplaatsen bij zijn hoofdkantoor. Dat stelde een woordvoerster van vakbond FNV donderdag. De banen verdwijnen in Amsterdam en onder hoofdkantoormedewerkers in Zoeterwoude.

    Een woordvoerder van Heineken wilde geen commentaar geven op het cijfer. ,,De aantallen zijn voor rekening van FNV'', zo gaf ze aan, en de ondernemingsraad moet zich nog uitspreken. Volgens FNV zullen er binnen de Heineken Group ook in Singapore en de Verenigde Staten banen komen te vervallen.

    Wel gaf Heineken aan dat er eind maart bekend is gemaakt te reorganiseren om strategische doelstellingen eerder te bereiken en sneller in te kunnen spelen op groeimogelijkheden. Een van de voornaamste wijzigingen die destijds werden geopenbaard was een indeling van de activiteiten in vier geografische regio's. Ook werden in het bestuur wat aanpassingen doorgevoerd.

    Volgens FNV werken er op het hoofdkantoor zo'n 1400 mensen. Naast de banen die verdwijnen moet er op 140 posities opnieuw worden gesolliciteerd. ,,Voor 290 mensen is de situatie dus onzeker'', voegde de woordvoerster van de bond toe. Volgens FNV wil Heineken het reorganisatietraject snel doorvoeren en werknemers al voor 1 juli duidelijkheid verschaffen. ,,Wij hebben formeel onze zorg geuit, deze termijn is veel te kort. Het zou daarbij ook voor het eerst zijn dat Heineken een reorganisatie zo snel wil doorvoeren''.
  11. forum rang 10 voda 27 mei 2015 16:14
    Shell, ING en Heineken waardevolste merken

    Gepubliceerd op 27 mei 2015 om 09:16 | Views: 3.662

    AMSTERDAM (AFN) - Shell, ING en Heineken zijn de meest waardevolle Nederlandse merken. Dit blijkt uit het woensdag gepubliceerde wereldwijde onderzoek van Millward Brown naar de top honderd van meest waardevolle merken.

    ING Bank is binnen de mondiale banken top tien met 18 procent groei de sterkste stijger. ING staat daarmee op de vijfde plek in de wereldwijde finance top tien met een waarde van 11,5 miljard dollar.

    Het Brits-Nederlandse Shell blijft met een waarde van bijna 19 miljard dollar stabiel op de tweede plek achter ExxonMobil (ruim 20 miljard dollar).

    Heineken is met een waarde van bijna 10 miljard dollar nog steeds het derde, maar wel meest internationale biermerk ter wereld. Achter Bud Light en Budweiser die vooral in hun thuismarkt Amerika erg sterk zijn. Heineken voelt echter de hete adem van Stella Artois (8,6 miljard dollar) en Corona (8,5 miljard dollar) in zijn nek.

    Biermarkten

    ,,In de ontwikkelde biermarkten West-Europa en Noord-Amerika zijn de biervolumes al jaren aan het afnemen. Van de grote biermerken Budweiser, Heineken, Stella Artois en Guinness is Heineken al jarenlang het meest succesvolle internationale biermerk'', zegt onderzoeker Rob van Benthem.

    Voorlopig zijn de grote groeimarkten in Azië volgens hem nog te gefragmenteerd en ontbreekt het daar aan een echte biertraditie voor Heineken om echt door te breken als premium merk. ,,Een consistente positionering van Heineken als premium bier waar mensen graag wat meer voor betalen, zal het merk ook in de toekomst doen groeien.''
  12. forum rang 10 voda 9 juni 2015 16:08
    Heineken CEO tevreden over deal met Femsa

    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE/HEIO.AE) is tevreden over de samenwerking met FEMSA en dat is wederzijds. De Mexicaanse grootaandeelhouder heeft het Nederlandse bierconcern laten weten geen plannen te hebben zijn belang in Heineken nv en Heineken Holding te verkopen. Dat zei bestuursvoorzitter Jean-Francois van Boxmeer dinsdag tegen analisten op de jaarlijkse Global Consumer Conference van Deutsche Bank in Parijs.

    FEMSA heeft een belang van ruim 12,5% in Heineken nv en van iets meer dan 14,9% in Heineken Holding, dat het in 2010 verwierf in ruil voor de overdracht van zijn biertak Femsa Cerveza aan Heineken.

    "Het resultaat van onze investering in Femsa Cerveza is 'overall' beter dan vooraf ingeschat", zei Van Boxmeer tegen de analisten, zonder dat nader te specificeren.

    De CEO zei dat Heineken nu vooral inzet op autonome groei, met de focus op innovaties en premium biermerken, en voorlopig geen grote acquisities meer voorziet.

    "Groei in volwassen markten als Europa moet vooral komen uit meer variatie, omdat de consument meer keuze eist. In de VS hebben we ervaren dat de afhankelijkheid van e e n of een paar merken niet werkt. We spelen daar nu op in door de introductie in meer regionale markten van cider, radler en speciaalbieren als Desperados en Affligem."

    Van Boxmeer is "tevreden" over de geografische spreiding van Heineken, na de grote overnames van Femsa Cerveza in Zuid-Amerika en van APB in Azie, en joint ventures en autonome groei door investeringen in Afrika.

    "We willen in Afrika nog wel wat landen aan onze marktpositie toevoegen, maar ik ga daarover geen namen noemen", zei Van Boxmeer, die verwees naar recente succesvolle investeringen in Nigeria en Ethiopie.

    De CEO meldde desgevraagd dat Heineken de focus op productiviteitsverbetering en kostenbesparingen een permanent onderdeel van de bedrijfsvoering heeft gemaakt. Hij wees daarbij op de recente organisatie-aanpassing, met samenvoeging van leidinggevende functies en van geografische divisies. "In Europa hebben we afgelopen jaren veertien brouwfaciliteiten gesloten en de productiviteit met 2,5% verhoogd", noemde hij als een ander voorbeeld.


    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

  13. twinkletown 12 juni 2015 22:31
    12-06-2015:
    Heineken krijgt een koersdoelverlaging naar 68 euro van BNP Paribas

    Begrijpelijk advies van BNP Paribas gezien de groei in Azie zeer wordt geremd door de extreem slechte gang van zaken cq voortuitzichten in Indonesie, waar drankgebruik steeds meer en meer wordt ontmoedigd. Heineken is in Indonesie marktleider en heeft een belang van bijna 82% in maatschappij Multi Bintang Indonesia Tbk in Jakarta.
  14. twinkletown 12 juni 2015 23:19
    quote:

    twinkletown schreef op 12 juni 2015 22:31:

    12-06-2015:
    Heineken krijgt een koersdoelverlaging naar 68 euro van BNP Paribas

    Begrijpelijk advies van BNP Paribas gezien de groei in Azie zeer wordt geremd door de extreem slechte gang van zaken cq voortuitzichten in Indonesie, waar drankgebruik steeds meer en meer wordt ontmoedigd. Heineken is in Indonesie marktleider en heeft een belang van bijna 82% in maatschappij Multi Bintang Indonesia Tbk in Jakarta.
    www.bloomberg.com/quote/MLBI:IJ
  15. forum rang 10 voda 15 juni 2015 18:56
    Heineken stopt samenwerking Wieden+Kennedy

    Gepubliceerd op 15 jun 2015 om 18:28 | Views: 187

    AMSTERDAM (AFN) - Heineken stopt de wereldwijde samenwerking met advertentiebureau Wieden+Kennedy (W+K) bij zijn merken Heineken en Desperados. Dat maakte de bierbrouwer maandag bekend.

    Heineken en W+K werkten sinds 2010 samen. De partijen streven er naar de relatie zo snel mogelijk en op een juiste manier af te sluiten. Volgens Heineken is het na vijf jaar tijd geworden om de banden te verbreken en verliep de samenwerking met W+K goed.
  16. forum rang 10 voda 29 juni 2015 16:09
    Heineken ondervindt geen grote gevolgen van Griekse crisis - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) ondervindt geen grote gevolgen van de crisis in Griekenland, zeggen analisten van Rabobank. Het Nederlandse bierconcern is met een marktaandeel van 70-75% en verschillende lokale brouwerijen marktleider in het land, maar het huidige jaarvolume van circa 2 miljoen hectoliter levert slechts 1% van het totale operationeel resultaat (EBIT) van het concern op, merken de analisten op. Ze veronderstellen dat Heineken in cash management en andere maatregelen allang adequaat op de huidige crisis heeft geanticipeerd. Bij Heineken was niet direct iemand voor nadere toelichting beschikbaar. Rabo houdt op Heineken een buy-advies bij een koersdoel van EUR84,00. Omstreeks 09.50 uur noteert het aandeel 2,4% lager op EUR68,68, terwijl de AEX met 2,9% daalt. (bart.koster@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  17. forum rang 10 voda 10 juli 2015 19:25
    Sterke trend voor Heineken

    Door Nico Bakker op 10 jul 2015 om 11:08 | Views: 559

    Het gaat er nogal wild aan toe op het Damrak, koersen worden heftig heen en weer gezwiept, de turbulentie is enorm, maar uiteindelijk zegeviert de stier, zo blijkt uit menig weekgrafiek. Dit laatste is ook het geval bij Heineken. Het ziet ernaar uit dat de solide trend een vervolg krijgt, waardoor de koers kan aantrekken naar 76,00 en hoger. Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en het meest waarschijnlijke scenario schetsen.

    Vervolg upswing

    Dat er sprake is van een sterke trend, blijkt enerzijds uit het proces van hogere toppen en hogere bodems en anderzijds uit koersvorming boven een gestaag oplopende gemiddeldelijn. Ik moet terug naar mei 2014 om de upross van de koers met de gemiddeldelijn te zien, ofwel het startschot van de huidige stijgende trendfase. De koers noteerde toen iets boven de 50,00 euro, waarna de bulls opstoomden tot ruim 76,00. Daar werd getopt, keurig begeleid door de swingteller en de spanningsmeter, waarna een logische reactie volgde tot aan 66,50, ruim boven de sleepkabel.

    Inmiddels hebben de bodemstampers vijf witte candles geproduceerd, waarmee de bodem op 66,50 voldoende wordt bevestigd. Deze week springt de swingteller op +2 en veert de RSI op vanaf de 50 lijn. Een uitstekende bevestiging van het vervolg van de upswing die vorige week is gestart. Alles wijst erop dat de stieren kunnen aantrekken richting de rode streep op 76+. Hierboven komt er ruimte vrij tot circa 85,00, een berekend koersdoel.

    Mee met de trend

    Alle componenten van mijn dashboard staan thans op groen, waardoor een opmars richting de weerstand op 76+ aannemelijk is. Trendvolgende beleggers kunnen dan ook overwegen aan de koopkant in actie te komen. Zij handelen in de richting van de trend, hetgeen uit risico oogpunt de veilige kant is. Het moge duidelijk zijn dat bij koersvorming onder de groene streep de stieren hun dominante positie kwijtraken.

    Klik voor een grotere weergave op de grafiek.

    - See more at: www.belegger.nl/Column/161058/Sterke-...
  18. forum rang 10 voda 13 juli 2015 16:07
    Heineken opent brouwerij in Myanmar - Update

    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Heineken opent brouwerij in Myanmar', om informatie toe te voegen)


    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) heeft zondag in Hmawbi vlakbij de hoofdstad Yangon in Myanmar, het voormalige Birma, een brouwerij ter waarde van $60 miljoen geopend.

    Deze brouwerij, die samen met joint venture partner Alliance Brewery Company Ltd wordt geexploiteerd, biedt werk aan ruim 200 medewerkers en heeft de capaciteit voor de productie van 330.000 hectoliter bier per jaar.

    Met de opening van deze nieuwe brouwerij versterkt Heineken zijn positie in opkomende markten.

    In de nieuwe brouwerij wordt naast het Heineken premium merk ook het nieuwe lokale biermerk Regal Seven gebrouwen.

    Heineken heeft via lokale dochteronderneming Heineken Asia Pacific Pte Ltd een belang van 57% in de joint venture en is daarin geheel verantwoordelijk voor de productie.

    Heineken is niet de eerste buitenlandse bierbrouwer die de markt in het Boedistische land betreedt. Op 7 mei van dit jaar ging de Deense sectorgenoot Carlsberg A/S (CARL-A.KO) met een brouwerij in Bago, ook vlakbij Yangong, de concurrentie aan met de lokale brouwer Myanmar Beer .

    Carlsberg produceert met een belang van 51% in een joint venture met Myanmar Golden Star Breweries in een voor $75 miljoen gebouwde brouwerij Tuborg bier en het lokale rijstbiermerk Yoma.

    De buitenlandse brouwerijen maken gebruik van het opheffen van het embargo op zakendoen met Myanmar, na het opheffen van het militaire regime in 2011.

    De bierconsumptie in het meer dan 53 miljoen inwoners tellende Myanmar is vanwege de snelle economische groei snel stijgend, maar nog steeds 10 keer lager als in aangrenzende markten als Vietnam en Thailand.


    Door Bart Koster, met toegevoegde informatie van Motokazu Matsui; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

  19. forum rang 10 voda 28 juli 2015 16:18
    Herstructurering Zuid-Afrika, Namibie niet ingrijpend voor Heineken - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De herverdeling tussen Heineken (HEIA.AE), Diageo (DGE.LN) en Ohlthaver & List bij de productie, verkoop en distributie van bier, cider en andere dranken in Zuid-Afrika en Namibie betekent feitelijk de terugtrekking van Diageo in de verschillende productie- en marktpartijen aldaar. Heineken betaalt ZAR1,9 miljard (circa EUR136 mln) aan Diageo, maar verder heeft de deal geen grote impact, constateert Wim Hoste van KBC Securities. KBC houdt op Heineken een buy-advies bij een koersdoel van EUR78,00. Omstreeks 10.05 uur noteert het aandeel Heineken 02,% hoger op EUR70,89, terwijl de AEX met 0,3% stijgt. (BTK)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

1.101 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 56 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Heineken: eindelijk weer volumestijging

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links