Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Maagdenhuis ontruiming live

193 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 mei 2015 23:29
    quote:

    hirshi schreef op 22 mei 2015 19:13:

    'Belastingbetaler wordt kind van de rekening'

    De universiteit rept over een schade van 500.000 euro, maar volgens minister Jet Bussemaker van Onderwijs is dat onderzoek nog niet afgerond. De UvA zou nog aan het kijken zijn of het de schade kan verhalen op de bezetters en of zij privacygevoelige informatie in handen hebben gekregen. Daarover bericht het ANP.

    Het is te hopen dat al dat kijken leidt tot adequaat handelen.

    Het kan toch niet zo zijn dat de schade die door dat tuig is aangericht wordt afgewenteld op de belastingbetaler.

    www.powned.tv/nieuws/politiek/2015/05...

    Groet.
    Ha, ha precies de juiste mood, waarin deze regering de oudjes wil hebben voordat de grote pensioenafbraak gaat beginnen.
    Niet huilen straks.
  2. [verwijderd] 22 mei 2015 23:50

    Geniet je loopt wat achter. Die pensioenafbraak is al lang bezig. Hoeveel jaar zijn nu al de pensioenen niet meegegaan met prijsstijgingen?

    Hoeveel betalen de oudjes niet zelf meer voor de zorg? Ik heb het dan niet over die thuiszorg, want veel zijn gewoon een werkster. Niets mis mee, maar daar hoeft toch niet iedereen aan mee te betalen?

    Groet, Jonas
  3. forum rang 6 pietje-2005 22 mei 2015 23:53
    De oudjes? Pensioenafbraak?
    En die jongeren, die tot hun tachtigste zogenaamd werken en dan een goed pensioen krijgen totdat ze doodgaan op hun 130e?
    Allemaal flauwekul, natuurlijk, om te proberen deze crisis door te komen.
    Oh nee, dat is waar, de crisis is allang voorbij, hahaha.

  4. [verwijderd] 23 mei 2015 00:26

    Dit was een beetje overdreven door me. Er zijn heus wel talentvolle hardstuderende studenten. Beetje een tik bij uit de tijd dat ik hoofd Contol (moderne term) was bij een heel grote onderzoekinstelling.

    Al die onderzoekers vonden ons maar ballast en financiële neuzelaars. Voor het tegenwicht ga je dan de andere kant uit dus wij stelden: we hebben 3000 mensen die wat onderzoeken, maar eigenlijk komt er geen bal uit. Het is maar een stelletjes verschrikkelijke kostenveroorzakers.

    Volgende dag kwam er dan meestal weer zo een onderzoeker langs. Dan was het: deze lijkt bij uitzondering goed bezig en die moeten we een beetje helpen met de centen. De rest aan onderzoekers was dan nog steeds vrij nutteloos en geld verspillend bezig.

    Groet, Jonas
  5. [verwijderd] 24 mei 2015 17:15

    Nou hier heb je het al. Dat krijg je als slap bestuur. Praten met de studenten moet je doen, maar gebouwen schade aanbrengen en andere studenten de dupe laten worden, is different cook.

    Het wordt tijd dat dat Gehele Bestuur van de U.v.A. consequenties verbind aan het getoonde wanbestuur.

    "UvA moet €10.000 lappen

    MEDIAWATCH - De Universiteit van Amsterdam moet een schadevergoeding van bijna 10.000 euro betalen aan een student die zich wegens een technische storing niet kon inschrijven voor vakken en studievertraging opliep. Dat meldt AT5 zondag. De student maakte bezwaar, maar mocht zich van de UvA niet alsnog inschrijven. De kantonrechter gaf de student deze maand gelijk en oordeelde dat de universiteit op moet draaien voor de studievertraging die de student heeft opgelopen.

    MediaWatch (Disclaimer)

    ANP MediaWatch is alleen een signaleringsdienst. Het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud."

    Groet, Jonas
  6. forum rang 7 hirshi 26 mei 2015 20:01
    De bezetters van het Maagdenhuis moeten de schade aan het UvA-pand uit eigen zak gaan betalen. Dat vindt de Tweede Kamer. Kamerleden namen vanmiddag een motie aan die minister Jet Bussemaker van Onderwijs opdraagt om die opdracht mee te geven aan het UvA-bestuur.

    VVD, CDA, PVV en SGP dienden de motie vorige week in bij een debat over de bezetting van het Maagdenhuis. Zij zijn bang dat de rekening voor de bezetting, die volgens de UvA op minstens 500.000 euro wordt geschat, uiteindelijk op het bordje van de belastingbetaler terecht zou komen.

    Bussemaker zag die motie niet zitten. Volgens haar is dat een zaak van de UvA. Bovendien waren de bezetters een gemêleerd gezelschap. 'Überhaupt is dan de vraag wie waarvoor aansprakelijk moet worden gesteld, want we hebben allemaal geconstateerd dat er verschillende groepen aanwezig waren. Dat is veel meer een juridische vraag.'

    Een Kamermeerderheid is het daar niet meer eens. Zij willen dat het ministerie zich hard maakt om te zorgen dat degenen die schade hebben veroorzaakt, daar ook voor betalen.

    Bron Het Parool.
  7. [verwijderd] 26 mei 2015 22:55
    quote:

    KidBackInTown schreef op 26 mei 2015 19:54:

    Helemaal eens om die schade te verhalen op de daders. Maar mij is totaal onduidelijk waarom al die "Einsteins" en andere "bollebozen" in de 2e kamer daar hun zegje over moeten doen.
    Het komt van een 2e en 1ste kamer elite die niet houdt van democratische geluiden en studenten die verandering eisen.
    Daar hebben ze slechte ervaringen mee.
    Hopelijk zien we nog eens een vervolg op het Maagdenhuis.
  8. [verwijderd] 28 mei 2015 12:11
    Financieel wanbeleid en de UvA: de schade
    politiek.thepostonline.nl/column/fina...

    Dinsdag nam de Tweede Kamer een motie aan om de schade van de Maagdenhuisbezetting te verhalen op de bezetters. De heren Duisenberg (VVD), Rog (CDA), Beertema (PVV) en Bisschop (SGP) maakten zich nu ineens wél zorgen om het onderwijsbudget van de UvA. Alhoewel, deze rechtse partijen deden dit natuurlijk uit naam der belastingbetaler. Een mooie afleidingsmanoeuvre: het is immers veel fijner als die belastingbetaler fulmineert over vermeend langharig tuig dan wanneer hij zich druk maakt om – ik noem maar wat – de 7 miljard euro die de staat verliest met de verkoop van ABN Amro.

    Leugens en lacunes
    Wéér werd overal in de berichtgeving het bedrag van €500.000 genoemd (de Telegraaf, de Volkskrant, RTL Nieuws). Dat getal bekt lekker, maar er is allang aangetoond dat dit niet schade van de bezetters is. Folia gaf helder inzicht, NRC Next deed een factcheck. Allemaal zinloos: media herhalen liederlijk onwaarheden. Alsof dat niet erg genoeg is, wordt er in de verslaggeving rond de Maagdenhuisbezetting nooit gesproken over de schade van het financieel wanbeleid van de UvA waar al dat protest toch mee is begonnen.

    Frames boven waarheid
    Dat archief moet je ook wel willen aanspreken. Maar media zijn niet geïnteresseerd in waarheid, ze zijn geïnteresseerd in verkoop- en kijkcijfers. Dat is de reden waarom je Thierry Baudet en andere gekkies zo vaak bij actualiteitenprogramma’s ziet: relletjes verkopen. Media houden daarom van frames. Het Maagdenhuis was daarvoor een eldorado. Pauw probeerde het met een generatieconflict, De Telegraaf met ‘speelkwartier’ en verschillende kranten met ‘vernielingen aan monumentaal pand’.

    Het is dezelfde reden waarom gevestigde media zo weinig schrijven over TTIP: er hoort (nog) geen lekker frame bij. Pas als dat frame er eenmaal is, kan de inhoud prettig genegeerd worden en de berichtgeving beginnen. Politicologen en communicatiewetenschappers klagen al sinds de jaren ’80 dat medialogica de politiek dicteert. Verslaggeving van verkiezingen gaat vooral over de wedstrijd (‘horse race’-berichten noemen we dat), met bijbehorende voor- en nabeschouwingen.

    Janboel
    Twee weken terug was Jet Bussemaker te gast bij Buitenhof. In het kekke CV’tje dat dan op het scherm verschijnt stond keurig dat zij vòòr haar baan als Minister van Onderwijs Rector van de HvA was. Misschien wist presentator Pieter-Jan Hagens niet dat zij dus in hetzelfde CvB zat als Louise Gunning; waarschijnlijker is dat hij geen belang had om haar te vragen naar haar betrokkenheid en eigen aandeel in de ontstane janboel.

    Vrij naar Mulisch: zonder het slechte geheugen van de media zou politiek helemaal niet mogelijk zijn. De bezetting van het Maagdenhuis heeft de burger moed gegeven. Dankzij (en alleen dankzij!) dit protest komt er een commissie die onderzoek gaat doen naar de oorzaken én gevolgen van genomen financiële beslissingen, en komen er structurele veranderingen. Ik begrijp best dat mannen als Duisenberg en Rog daar nerveus van worden en er alles aan willen doen om het volk te ontmoedigen zich te verzetten tegen incapabele bestuurders. Ik begrijp alleen niet dat de media aan hun kant blijven staan.
  9. forum rang 7 hirshi 12 juni 2015 12:39
    De omvang van de schade aan het Maagdenhuis en het Bungehuis veroorzaakt door bezetters eerder dit jaar bedraagt bijna 700.000 euro. Dat maakte de Universiteit van Amsterdam (UvA) vrijdag bekend.

    De schade aan het Maagdenhuis bedraagt 523.000 euro. Maar dit bedrag kan nog oplopen tot 543.000 euro, als alle nota's ontvangen zijn. Bovendien bedragen de kosten voor de bezetting van het Bungehuis 142.000 euro. Ook zijn er nog diverse kosten gemaakt als gevolg van beide bezettingen, waaronder de inzet van beveiliging bij debatten en demonstraties. Deze schadepost bedraagt 61.000 euro.

    „De gehele schadelast ten gevolge van de bezetting van het Maagdenhuis en het Bungehuis is als claim ingediend bij de verzekeraar en wordt op dit moment beoordeeld”, aldus de universiteit.

    Bron: De Telegraaf.
193 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links