Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,140 19 apr 2024 17:38
  • -1,040 (-4,30%) Dagrange 23,140 - 23,900
  • 402.519 Gem. (3M) 383,2K

Fugro - april 2015

4.597 Posts
Pagina: «« 1 ... 125 126 127 128 129 ... 230 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 april 2015 15:35
    Helft Fugro verkocht op 26,86 en 26,89, op Galapagos ingestapt op 32,45 en 32,58

    Ik zie Fugro nog niet door de 27 breken en Galapagos zie ik vandaag wel boven de weerstand van 32,5 eindigen, dus morgenochtend zie ik Fugro dalen en Galapagos stijgen.

    Daarna zien we wel weer of we uitstappen bij Galapagos en instappen bij Fugro.

    iig wil ik vrijdag einde dag met Fugro het weekend in en volgende week maandag met Galapagos de test resultaten in.
  2. forum rang 10 voda 21 april 2015 16:27
    Wie van de drie?

    Het is overduidelijk, Fugro wil niet overgenomen worden door Boskalis. De rechter heeft besloten dat Fugro’s Antilliaanse administratiekantoor middels ouderwetse maar rechtsgeldige beschermingsconstructies de baas is en blijft over Fugro’s aandelen. Boskalis gaat in hoger beroep, maar zegt tegelijkertijd Fugro niet over te willen nemen. Ik ben ervan overtuigd dat Boskalis samen met investeringsmaatschappij HAL een sluw spel speelt en de werkelijke intenties niet uitspreekt. Is dat oneerlijk? Absoluut niet. Bij dit pokerspel heeft Boskalis’ ceo Peter Berdowski vaker bewezen kil en meesterlijk te zijn. En HAL? Als altijd gesloten als een mossel. Op wie zou ik mijn kaarten zetten?

    Boskalis kan volgens de rechter wel de beschermingsconstructie ter discussie stellen. Fugro heeft om die reden dit onderwerp als ‘bespreekpunt’ op de agenda gezet van de aandeelhoudersvergadering op 30 april. Als ik de statuten van het administratiekantoor goed gelezen heb, kan dit bespreekpunt pas een breekpunt worden als ten minste twee derde van de aandeelhouders, nee certificaathouders, én het administratiekantoor én het bestuur van Fugro het eens zijn. Onmogelijk! Dan blijft het moraal van de rechter in hoger beroep over als breekijzer. Lukt dat niet, dan mag Boskalis gezien zijn belang (vanaf 15%) in ieder geval een voordracht doen voor een (nieuwe) Fugro-bestuurder.

    Ik kan niets met het idee dat Boskalis wel een enorm, dus aanmerkelijk ‘financieel’ belang heeft en desondanks de strategische waarde slechts in ‘samenwerkingsverbanden’ verwoordt. Wat kan dan wel?

    HAL heeft een belang van 48% in Vopak, 34% in Boskalis, 13% in SBM en een lading geld waar je u tegen zegt, zeker na de recente beursnotering van de brillenwinkels. Het is ­duidelijk dat Fugro in deze ­portefeuille past.

    Denk aan het volgende: HAL neemt het Fugro-belang van Boskalis over. HAL zet een eigen bikkel in het Fugro-bestuur, sturend op samenwerking met bedrijven in de HAL-portefeuille. Boskalis boekt ruwweg €?200 mln contante winst op deze transactie. De premie die HAL betaalt kan grotendeels terugverdiend worden met een bonusdividend van Boskalis uit de koerswinst van Fugro in combinatie met het reguliere 2014-­dividend van Boskalis.

    Waarop zet ik mijn geld? In dit scenario stokt de koers van Fugro doordat een volledige overname van tafel is. De herinvestering van de berg cash in een Fugro-belang genereert niet direct waarde voor HAL en is op z’n best koers­neutraal. Boskalis maakt een boekwinst op het Fugro-belang en wordt ‘intern’ voorzien van aanpalende diensten. Een bonusdividend van Boskalis maakt HAL en u blij. Om die reden is Boskalis mijn wie van deze drie.

    Marco Groot is medeoprichter van consultancy- en coachingsbureau 8daw. Hij werkte 25 jaar in de financiële sector, onder meer als hoofd aandelen van Rabobank. Disclaimer en meer columns op fd.nl/groot
4.597 Posts
Pagina: «« 1 ... 125 126 127 128 129 ... 230 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links