Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De magie verdwenen?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 april 2015 09:55
    M.i. is de laatste zin het belangrijkst want reken maar dat dit soort berichten in de hoofden van de mensen blijft hangen. Het brengt me op de de gedachten dat in Zuid-Afrika stennis onder het kopje ethnisch conflict wordt gebracht maar wezenlijk draait het om iets natuurlijks wat tot uitdrukking komt in het gedrag van vrouwen: opzoeken van mannen die zichzelf kunnen bedruipen. Kortom: economie en natuurlijk gedrag.
  2. kolenboer 20 april 2015 12:03
    Adobe is, met afstand van de rest, de grootste monopolist ter wereld. Als je in een wachtkamer komt en je pakt een blaadje om te lezen is die 100% zeker met Adobe software gemaakt. Er is geen enkel goed alternatief voort Adobe. Misschien nog wel voor Acrobat maar niet voor hun creatieve software. Ze hebben alle concurrenten opgekocht. Onbegrijpelijk dat dit mocht van de toezichthouders. Alleen daaraan kun je al zien dat de multinationals veel te veel macht hebben. Klanten en resellers zijn de dupe.
  3. [verwijderd] 20 april 2015 14:43
    dit snap ik niet:

    Nog leuker is dat de optieprijzen heel hoog staan voor dit aandeel en dus kunt u mooi combi’s maken. Bijvoorbeeld: u kunt het aandeel kopen en direct een call out of the money schrijven (verkoop bij de juli 70 call).

    U kunt dan een heel mooi rendement maken als u op hogere niveaus het aandeel moet leveren en anders wordt u aankoopprijs fors verlaagd.

    als je call opties schrijft, wil je toch juist dat het aandeel NIET hoger wordt dan de geschreven optie? Dit kost je dan toch meer geld?

    kunt u dit meer uitleggen?

    dank
  4. Andre E 20 april 2015 15:07
    bij het schrijven van zowel call als put opties krijg je premie dus je schrijft een call op een hogere koers dan je aankoop en schrijft een put op een koers beneden je aankoopprijs. Stijgt de koers tot boven je schrijfprijs moet je leveren en dat doe je graag want dan heb je koerswinst en 2x premie ontvangen. Daalt de koers tot onder de schrijfprijs van de put dan moet je nogmaals aandelen aankopen alleen heb je die dan met een forse korting omdat je dan zowel de callprijs en putprijs hebt ontvangen.
  5. [verwijderd] 20 april 2015 15:46

    Hoi Andre, bedankt voor je uitleg, maar toch nog even een vraagje.
    Ik snap inderdaad dat je bij schrijven van opties een premie ontvangt.
    In dit geval zegt hij dus dat je de aandelen al koopt op huidige koers (zeg 70 euro).
    Daarnaast schrijf je call opties 70, waarvoor je premie ontvangt.
    en je schrijft put opties 65, waarvoor je premie ontvangt.

    Als dan de koers tussen 65 en 70 valt, heb je beide premies ontvangen en de aandelen heb je nog, dus kost het je niks? Je hoeft niets te leveren toch?

    Als de koers boven de 70 valt, moet je de call opties leveren, maar je voor je putopties heb je dus je premie ontvangen en hoef je niks te doen. Je kunt dus dan de aandelen die je gekocht hebt op 70 leveren. Betekent toch dat je enige winst...de premie op de puts is?

    En als de koers onder de 65 valt, moet je de aandelen kopen voor 65, terwijl de koers misschien op 60 staat.Dan geldt het omgekeerde, dus je enige winst is dan toch je premie op call opties? Daarnaast zijn de gekochte aandelen van 70, ook minder waard dus een verlies?

    Of begrijp ik het gewoon echt niet goed?
    Als bovenstaande klopt, dan snap ik je opmerking niet over als de koers hoger is dan de geschreven call, moet je leveren en dat is prima want je pakt 2x premie winst en 1x aandeel winst?

    zou je dit misschien kunnen uitleggen?

    In ieder geval bedankt voor de reactie.

    mvg
  6. Andre E 20 april 2015 16:34
    Stel je koopt op 70 dan schrijf je de call op bv 75 en de put op 65. Staat de koers hoger dan 75 dan lever je. Winst per aandeel 5 euro en de 2 premies. Staat de koers lager dan 65 dan koop je bij op 65. Deze aandelen kosten je dus 65 minus de premies op de calls want je hoeft niet te leveren en minus de ontvangen premie op de puts. Stel beide premies zijn 5 euro dan is de 2e partij aandelen binnen op 65 minus 10 is 55. En inderdaad is er verlies op de reeds in bezit zijnde aandelen. Maar door de premies loopt het verlies niet zo hard op.
  7. [verwijderd] 21 april 2015 02:26
    Uiteraard ook de auteur bedankt die het in 1996 geconstateerde probleempje in de sofware waardoor mogelijk alle vliegtuigen op 1 januari 2000 naar beneden konden vallen, gezien de niet overzienbare chaos bij de mensen waardoor het leed in de geschiedenis van de mensheid niet te overzien zou zijn geweest, uiteraard bij de grootbanken en daarbuiten een big issue, op een alleszins professionele wijze zonder hocus pocus gedoe heeft helpen oplossen!

    En degenen die nu bij de banken en daarbuiten bezig zijn om het probleempje met de negatieve rente met de voor de mensen en de software eveneens ongewisse gevolgen op dezelfde professionele succesvolle wijze zonder hocus pocus gedoe met de gevolgen van dien op te lossen namens iedereen in de eurozone en daarbuiten duurzaam suc6 toegewenst!
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links