Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VNO-NCW: economie met sprongen vooruit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 april 2015 22:12
    De stemmen dat de economie zo vooruit springt komen uit dezelfde hoek die 7+- jaar geleden nog van mening waren dat de crisis gewoon aan Nederland voorbij zou gaan. Er was niet toevallig ook een krimp in het aantal leden VNO-NCW?

    Oh, hun portemonnaies zijn goed gevuld, het zal hun een worst wezen.
  2. z0n0p 19 april 2015 11:14
    Growth without jobs. Deflatie wordt wel eens gezien als een "gevaar", maar growth without jobs is er ook eentje. In beide gevallen moet je naar de oorzaken kijken.

    Deflatie: veel te maken met technologische ontwikkelingen die productie goedkoper maken en toenemende concurrentie door ondernemingen die nieuwe verdienmodellen introduceren. Is eigenlijk niets mis mee aangezien dit goed is voor de koopkracht bij gelijkblijvende lonen. Je kunt meer en betere producten kopen.

    Growth without jobs: heeft oa te maken met sectoren groeien maar geen banen voortbrengen. Financiele sector groeit financieel als een gezwel maar brengt geen banen voort. Sterker: daar vindt ook kaalslag plaats. Technologie zal huishouden in de administratieve en logistieke sector. Hoeveel banen zijn er nog in de Rotterdamse haven? Is in ieder geval (allang) geen banen Mainport meer.

    Kortom: stoppen met het gezwam over "banenplannen", maar HEEL goed nadenken (politiek!!!) hoe we over een jaar of 10 onze samenleving inrichten als er meer dan 25% van de beroepsbevolking geen betaalde baan heeft. Dat kan heel ontwrichtend gaan werken met allerlei sociale effecten die we nu nog niet vermoeden. Als je daar nu geen ideeen over hebt, moet je niet als politiek over 10 jaar lopen zeuren over "met de kennis van nu".
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links