Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draadje voor evt adviezen van andere aandelen dan Imtech....

41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 1230 1231 1232 1233 1234 ... 2069 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 april 2015 12:06
    quote:

    Beresterk schreef op 17 april 2015 22:44:

    Lees dit forum met zeer veel belangstelling. Interessante meningen. Interessante tips (Ja, PM, zeker ook van u).
    Eén vraag aan Pieterbell inzake VALE. Zie dat u juist nu afscheid heeft genomen van dit aandeel. Versta dat. Het is een echte bloeder. En er lijkt aan die constante dalingen maar geen einde te komen. Maar toch? Op dit moment is werkelijk iedereen negatief over de prijs van ijzererts. Statements als "Kan niet lager! Blijft laag tot eind 2017. Afnemende vraag." vliegen ons om de oren. Is dit nou niet een typisch geval van "buy low"? VALE lijkt mij te groot om echt kapot te krijgen. Sterker nog. Voert de productie gewoon sterk op terwijl de prijzen fors kelderen. Dan denk ik dat VALE het spel van de chicken perfect speelt: de prijs zo sterk laten kelderen, dat je concurrenten wel weg moeten rennen. Kijk inmiddels naar ATLAS. Imho zit VALE gewoon aan de handle. Nog meer erts erbij, nog lagere prijzen. En zien wie er overblijven. Of zie ik dat verkeerd?
    OK .... ik zie zeker geen herstel voor volgende week. Maar over een jaar? Twee jaar? Dan zou dit aandeel tegen de huidige koers toch best kunnen dubbelen. Is dan toch een serieus en benijdenswaardig rendement, denk ik. Of denk ik verkeerd.
    Bijvoorbaat dank voor uw reactie.
    Hallo Beresterk,
    @VALE, vorig jaar flink op verloren en heb toen mijn positie flink teruggebracht. Dit jaar weer een aantal malen verhandeld en een pluk in portefeulle gehouden voor de zeer lange termijn, dus in het vriesvak voor dividend only.
    De laatste week weer een dump flink bijgekocht en warempel stond in voor dit jaar op winst en heb ze laten gaan, was zeer aangenaam verrast en wilde deze heugelijke gebeurtenis niet ongemerkt voorbij laten gaan.
    Voor de LT verwacht ik wel dat VALE het gaat redden, te big to fall maar ik hou ook rekening met het gegeven dat VALE voor 12...15 jaar geleden rond de $2 koerste en dit nivo kan ondanks dat het bedrijf flink veranderd is in deze jaren kan deze $2....4 beslist nog een keer terugkomen gezien de overcapaciteit en dus lage erts prijzen, lage koers van de BRAS REAL en schulden in US$, waarschijnlijk wordt het dividend voor 2015 overgeslagen.
    Op zich zal VALE het samen met de groet 3 wel gaan redden maar toch blijf ik voorlopig aan de zijlijn.
    Idem voor CLF, door gunstig te handelen heb ik daar een kleinen winst behaalt, of deze partij het gaat redden is maar de vraag hebben wel kwalitatief goede erts en vaste afnemers maar ook een dito schuldenberg die onder de huidige prijzen behoorlijk drukt, 'n redding door 'n partij als GLENCORE behoort daar wel tot de mogelijkheden..
    Succes........Peter
  2. [verwijderd] 18 april 2015 12:28
    quote:

    pieterbell schreef op 18 april 2015 11:32:

    [...]DZR is nog onder ons, zag gistermiddag een berichtje van hem in de koffiekamer, wellicht problemen met de navigatie welke hem verhinderen om de tullow tip felicitaties in ontvangst te nemen.
    Onze profitmaker zal in een andere gedaante spoedig weer opduiken verwacht ik daar naar ik heb begrepen in het verleden onder de alias ' roadrunner' actief is geweest, dus wellicht kunnen we hem binnenkort onder een andere alias weer signaleren..
    Allen veel plezier bij de lunch en bij een volgende keer hoop ik van de partij te zijn.........Peter
    Even een berichtje voor de andere forumleden hier: Reden dat ik de moderator heb gevraagd mijn profiel te verwijderen was gelegen in alleen het volgende

    De zomer staat voor de deur en wil ik me (tijdelijk) wat minder bezig gaan houden met actief beleggen en ook het schrijven van forumberichten. Aangezien ik echter zag dat veel mensen het toch jammer zouden vinden als ik definitief zou verdwijnen, schrijf ik dit bericht. Daarnaast was het een vrijwillige keuze. Het bericht van Peter hierboven is overigens ook onterecht. Ik heb alleen onder het alias Profitmaker gepost en het alias Roadrunner waarop ik volgens deze heer ooit ook onder gepost zou hebben is mij zelfs onbekend. Een onterechte opmerking dus Peter.
    Je voorkennis is dus wat dit betreft bijna net zo slecht als met aandelen:-)

    Aangezien ik merk dat jullie mijn posts waarderen zal ik toch af en toe nog mijn steentje bijdragen op dit forum maar komende maanden ga ik ook tijd maken voor andere dingen.

    Met Wies zou ik komende maanden graag een keer afspreken aangezien ik zijn visie op de markten als zeer interessant beschouw.
  3. [verwijderd] 18 april 2015 12:31
    quote:

    Profitmaker schreef op 18 april 2015 12:28:

    [...]

    Peter en ook de andere forumleden hier: Reden dat ik de moderator heb gevraagd mijn profiel te verwijderen was gelegen in alleen het volgende

    In de eerste plaats komt de zomer eraan en wil ik me wat minder bezig gaan houden met actief beleggen en ook het schrijven van forumberichten. Aangezien ik echter zag dat veel mensen het toch jammer zouden vinden als ik voorlopig definitief zou verdwijnen, schrijf ik dit bericht. Daarnaast was het een vrijwillige keuze. Het bericht van Peter hierboven is overigens ook onterecht. Ik heb alleen onder het Profitmaker gepost en alias Roadrunner waarop ik volgens deze heer ooit gepost zou hebben is mij onbekend.
    Zijn voorkennis is dus wat dit betreft bijna net zo slecht als met aandelen:-)
    welcome back PM!!
  4. MaranV 18 april 2015 16:06
    quote:

    Dami1973 schreef op 18 april 2015 01:45:

    @maranv

    Wat denk je van pbr volgende week
    Hoe zal het verdere verloop van de koers gaan na de cijfers???
    Of zit het meeste nu al in de koers verwerkt???

    Graag je reactie.
    Gr dami
    Ik heb het aandeel flink verkeerd gelezen in de laatste paar weken dus of ik de uitgelezen persoon ben weet ik niet. Als ik echter de spread tussen PBR & PBR-A in ogenschouw neem, die flink in het voordeel is gelopen van de "inferieure" PBR (commons) aandelen kan ik niet echt tot een andere conclusie komen dan dat de shorters die erop zitten goed bang zijn geworden. De short positie`s zitten immers grotendeels op de commons.

    Nou wil ik niet zeggen dat (institutionele) shorters het altijd goed hebben maar nou het eruit ziet dat ze van gekheid niet weten hoeveel ze moeten coveren kan je concluderen dat het aandeel omhoog kan/gaat/moet zodra de audited financials er zijn. Anders zouden ze immers geen haast hebben met coveren (al blijft het speculatief tot de volgende register uitlezing).

    Als ik even in mijn geheugen graai heeft PBR de 10 dollar grens meerdere keren als stuiterbodem gehad, totdat PWC weigerde de cijfers te gaan tekenen (alweer in november). Als je een beetje met tunnelvisie redenedeert (de overige goede en slechte ontwikkelingen buiten ogenschouw gelaten) is het dus te verwachten dat het aandeel terug naar de 10 gaat als PWC de duim geeft aan PBR.

    Technisch is het aandeel natuurlijk gigantisch overbought maar je zag deze week wel 2 keer concolidatie richting de lage 8, waarna het aandeel dezelfde dag nog weer richting de hoge 8 sloot (met fors volume). Dat is dan weer erg sterk. Ik zie het dus wel gebeuren dat het aandeel nog wat verder doorpakt richting de 22e, wellicht zelfs over de 9 maar dan moet de belofte van de 22e wel gehouden worden.

    Na de audited financials kan het eigenlijk niet anders dan dat het aandeel gaat consolideren voor de wat langere termijn (zeg 3 maanden) dan is het hoge woord er immers uit en is het weer tijd voor bezinning. Het is alleen wel de vraag of we aan die fase beginnen op 8 of 10 dollar.

    Ik laat het lekker rennen want PBR onder degelijk management is mij minstens 15 dollar waard en het sentiment op PBR lijkt tussen totale wanhoop en ongeremde euforie te swingen. Wanhoop is geweest, nu de euforie maar wie kan zeggen wanneer de wanhoop weer toeslaat?
  5. [verwijderd] 18 april 2015 16:23
    quote:

    p1woord schreef op 18 april 2015 16:04:

    Pm,
    We zitten in Brasschaat. Kei gezellig hier
    Jammer dat je er niet bij bent,maar t bier smaakt er niet minder om

    Proost

    Groot gelijk mannen! Zeg tegen Wies dat ik binnenkort een bezoek aan Mol combineer met een lunch met hem! Have fun together!
    Respect en klasse voor Wies die dit georganiseerd heeft!
  6. [verwijderd] 18 april 2015 16:30
    quote:

    Levy schreef op 18 april 2015 16:22:

    [...]

    Als het weer in Brasschaat net zo mooi is als hier in Amsterdam, dan hebben jullie mazzel. Ik had er graag bij geweest!
    En ik hoop dat het weer daar mooier is dan hier aan de cote! Complimenten aan Wies voor het initiaf nemen en het uitvoeren van. Had er ook graag bij geweest.
  7. [verwijderd] 18 april 2015 17:17
    Het is echt jammer dat Knor hier niet meer is. Hij is verdraait goed in balansen lezen en het inschatten van goodwill. Maar ook KOS is daar zeer goed in. Heb hem nooit meer gezien op dit draadje. En onze momentum trader Andre maar zeer beperkt.
    Ik heb Brasschaat laten varen. Gisteren al een halve dag in de auto gezeten vanuit Berlijn. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn `genuss am fahren` beduidend minder is geworden. Ik vind 180 k/u niet meer relaxed. Pak volgende keer gewoon de ICE. Leuk initiatief van Wies. Misschien een volgende keer.
  8. ch@rter 18 april 2015 17:38
    quote:

    pieterbell schreef op 17 april 2015 12:58:

    [...]Bij crises zoekt men de veilige havens op en dat is nu een maal goud en zilver op en bij voorkeur fysiek in het handje..
    Maar iemand zal deze edele metalen moeten delven en vandaar dat ook deze ETF's NUGT en JNUG wellicht bij crises kunnen stijgen.
    Maar gezien het speculatieve gehalte is een kleine positie tov je eigen vermogen aan te raden, deze kunnen nu eenmaal tot grote hoogte stijgen maar ook naar '0' afdalen..
    Succes..........Peter
    Klopt dat ze ze opzoeken als "veilige haven" zeker fysiek, waar je later als je oud bent zelfs je bed mee kunt ophogen.
    Enfin het gaat mij erom dat bijna alle miners en etf's in dollars noteren en "als deze straks weer sterk gaat stijgen ivm dat griekse geneuzel, wat een keer moet gaan gebeuren, je daarop behoorlijk gaat inleveren.
    Dank!
    Grt
  9. MaranV 18 april 2015 21:09
    quote:

    Dami1973 schreef op 18 april 2015 18:07:

    @maranv

    Bedankt voor je duidelijke uitleg
    Nu lees ik juist dat ook de financiering voor dit jaar weer rond is
    Klopt dit???
    Zo ja dan moet dit ons toch wel een extra steuntje in de rug voor maandag geven??

    Gr dami
    Volgens mij kunnen ze het dit jaar gewoon uitzitten met de cash die er nog was op 1 januari (+- 25 miljard) maar er lopen ook schulden af dit jaar (14 miljard dacht ik) dus daar worden alvast vervangende leningen voor aangetrokken. Daarnaast is de leninggrens voor capex voor dit jaar (uit mijn hoofd gezegd) vastgesteld op minder dan 20 miljard.

    In het uiterste geval dus 34 miljard, minus de 25 zit je op 9 miljard te kort. Dat dit gat nu opgevuld is met leningen kan heel goed kloppen. Niet echt schokkend want zodra de audited financials er liggen kan PBR gewoon de internationale bond markt weer op maar waarschijnlijk zijn de voorwaarden van de Braziliaanse banken en de Chinezen wel voordeliger dan die van de bonds.

    Desondanks kan het eigenlijk alleen maar koersondersteunend werken lijkt me.
  10. durobinet 18 april 2015 22:49
    Geplaagd Petrobras haalt miljarden op
    Gepubliceerd op 18 apr 2015 om 09:24 | Views: 2.882

    RIO DE JANEIRO (AFN/BLOOMBERG) - Het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras kan voorlopig aan zijn betalingsverplichtingen blijven voldoen. Het concern heeft via contracten en leningen, waarvoor het overigens zwaar leunt op Braziliaanse staatsbanken, 6,1 miljard dollar (5,6 miljard euro) opgehaald, zo werd zaterdag bekend.
    Daarmee voldoet de bank in ieder geval voor dit jaar aan zijn financieringsbehoefte. Een viertal banken is goed voor circa 3,1 miljard dollar van het totaal. Voor de overige 3 miljard dollar kan het bedrijf bogen op een omvangrijk leasecontract voor olieplatforms.
    Petrobras is verwikkeld in een omvangrijke fraudezaak. Werknemers van het bedrijf zouden steekpenningen hebben aangenomen van toeleveranciers in ruil voor opdrachten. Onder meer de Nederlandse oliedienstverlener SBM Offshore zou betrokken zijn geweest bij de fraude, net als het Britse Rolls-Royce en meerdere Zwitserse banken.
    Als gevolg van de fraude is de publicatie van de jaarcijfers van Petrobras al enkele keren uitgesteld. Als gevolg daarvan is het bedrijf voorlopig afgesneden van de kapitaalmarkten om geld op te halen. Het olieconcern maakte eerder bekend dat het eind april met cijfers naar buiten zal komen.
  11. p1woord 19 april 2015 16:04
    Robbert-jan (wies) nogmaals hartelijk bedankt voor je royale ontvangst .Ik was er al op vrijdag .we hebben heerlijk en gezellig gegeten vrijdagavond met je leuke en zeer mooie vriendin(ik dacht dat je alleen verstand van aandelen en auto's had,hoe heb je haar gevonden)het was zeer gezellig met onze forum vrienden.Dit is niet te verbeteren
  12. Mr Mattie 19 april 2015 18:16
    Beste mede forum leden,

    Wat vinden jullie van het aandeel CTC media (NASDAQ:CTCM). Het is een van de grootse media bedrijven van Rusland. Als dat hele gedoe rondom Rusland weg is en de grote buitenlands investeerders en weer instappen verwacht ik dat de koers rond de tien a 15 dollar kan liggen. En tijdens het wachten per jaar 0,60$ cent dividend per aandeel.
    Hoe denken jullie over dit aandeel en wat is jullie visie over Rusland over 5 jaar?

    mvg mattie

  13. [verwijderd] 19 april 2015 19:35

    @ Mattie, ik deel je mening, maar ik realiseer me wel dat het politieke tumult lang een nadelige weging op Russia Inc in 't algemeen heeft, ik volg niet specifiek alle aandelen, ik heb voor Gazprom gekozen , omdat ik geloof in de enorme hoeveelheden Gas dir Rusland naar China gaat exporteren, ik geloof ook dat Russia Inc , om maar even alle Russische beursgenoteerde aandelen onder één noemer te zetten, zwaar staan ondergewaardeerd voor Beurswaarde tegenover boekwaarde, de Roebel is natuurlijk een zwaar afgestrafte valuta wat ook nog een extra neerwaartse weging heeft gegeven, maar eens als het tij keert, zullen deze aandelen het allen in verhouding beter doen dan anderen.

    we mogen enkel nooit vergeten dat we hier wel naar Europese of Westerse maatstaf ons in high risk shares bevinden, dus als je een investering neemt moet dat in verhouding staan tot dat risico en moet je ook erin geloven dat de reward/returns ook dat risico kunnen waarmaken.
    ik denk dat dit kan en ik heb daarom ook een LT investment genomen in Gazprom, ik heb ze gekocht in FF in euro.

    succes met je beslissing
41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 1230 1231 1232 1233 1234 ... 2069 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,39 +0,79%
EUR/USD 1,0647 -0,05%
FTSE 100 8.023,87 0,00%
Germany40^ 18.015,30 +0,87%
Gold spot 2.304,54 -0,98%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

AEX
+0,79%
AMX
+0,20%
AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links