Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,470 18 apr 2024 17:37
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 33,180 - 33,555
  • 6.212.668 Gem. (3M) 7,5M

Shell nieuwtjes.

5.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 158 159 160 161 162 ... 287 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 april 2015 08:06
    quote:

    relic schreef op 10 april 2015 22:29:

    ''Een hogere olieprijs is niet alleen van belang om de deal rendabel te maken, maar ook om de winstgevendheid op peil te houden het dividendrendement van Shell waar te kunnen maken, je krijgt een enorme verwatering'', aldus Tehupuring. ''Of je het aandeel nu moet kopen? Het belangrijkste is je visie op de olie- en gasprijs. Wie denkt dat de economie zal aantrekken en daardoor ook de vraag naar energie en wie denkt dat het aanbod zal afnemen, die kan de belegging verantwoorden. Dat is wat Ben van Beurden doet. Hij neemt eigenlijk de gok, het is een beetje een opportunistische overname'', aldus Jim Tehupuring.
    Dus Jim Tehupering die economie heeft gestudeerd aan VU (niet de beste plek om economie te studeren) weet het dus beter dan die prutsers van het scenarioteam en top van Shell, die zich al tientallen jaren met niets anders bezig houden dan olie en gas?

    www.shell.com/global/aboutshell/who-w...

    www.shell.com/global/future-energy/sc...

    Ik waag het te betwijfelen.
  2. forum rang 10 voda 12 april 2015 09:38
    Opvallende stijger 2: Shell

    Ook Shell raakte deze week betrokken bij overnamenieuws, maar dan als overnemende partij. Het concern wil zijn Britse sectorgenoot BG Group inlijven voor ruim 70 miljard dollar in contanten en aandelen.

    Het is daarmee een van de grootste overnames in jaren binnen deze sector. Het is niet alleen een kans, maar simpelweg ook een noodzaak, gezien de forse daling van de olieprijzen sinds vorige zomer.

    Consolidatieslag
    Lage olieprijzen betekent immers minder investeren en dat raakt de hele olie- en gassector. Daarom zijn consolidaties noodzakelijk. De aanzet werd vorig jaar al gegeven, toen dienstverleners aan de olie- en gassector Halliburton en Baker Hughes fuseerden.

    LNG
    ING verwacht dat de overname een positieve impact zal hebben op de vooruitzichten van Shell, met name doordat zijn positie in LNG (liquid natural gas) hiermee aanzienlijk wordt versterkt. Hierdoor wordt de afhankelijkheid van de ontwikkeling van de olieprijs minder groot, want LNG wordt de komende jaren naar verwachting steeds belangrijker.

    Analisten van Barclays maken zich niet zo'n zorgen over de olieprijzen. Zelfs als die langer dan verwacht relatief laag blijven, is het volgens hen een goede deal, die ervoor kan zorgen dat Shell meer cash genereert en gedisciplineerder met zijn investeringen omgaat.

    Desinvesteringen
    Dat lijkt een goede inschatting, want de gecombineerde groep van Shell/BG zal naar verwachting substantiële desinvesteringen doen van niet-kernactiviteiten. Shell verwacht daarmee de komende jaren 30 miljard dollar op te halen. De overname zelf levert de oliereus waarschijnlijk een besparing op van 2,5 miljard dollar, waarvan 60% komt door te snijden in het gezamenlijke exploratie-budget van de twee bedrijven.

    Prijskaartje
    Wat betreft de overname zijn er nog wel wat haken en ogen, zoals het hoge prijskaartje, vindt ING. Maar ook eventuele mededingingsbezwaren in bijvoorbeeld China en vooral de hoge kosten.

    "Om aan te nemen dat Shell een premie van 50% kan betalen voor BG en aanzienlijke synergieën kan bewerkstelligen, en hiermee ook nog eens waarde kan creëren voor zijn aandeelhouders, terwijl er daarnaast een dividend wordt behouden voor een uitgebreide aandeelhoudersbasis, vergt een heleboel optimisme", vindt een vermogensbeheerder van Carmignac Gestion. Hij wijst erop dat Shell geen fantastische staat van dienst heeft in overnames.

    Als alles goed gaat, kan de fusie begin 2016 worden afgerond. Tot die tijd zal het slagen of falen van de deal waarschijnlijk een stempel blijven drukken op het aandeel. De koers van Shell steeg deze week met 1,5%.

    Bron: Alex
  3. forum rang 10 voda 13 april 2015 16:05
    Shell verkoopt 185 benzinestations in Groot-Brittannie

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell Plc (RDSA) verkoopt 185 bezinestations in Groot-Brittannie, als onderdeel van het afstoten van niet-kernactiviteiten.

    De benzinestations blijven onder Shell-vlag opereren en zullen tenminste de komende vijf jaar Shell-brandstof blijven afnemen, meldt het Brits-Nederlandse concern, zonder de waarde van de verkoopprijs te geven.

    Na de voorgenomen fusie met BG Group ter waarde van ruim $70 miljard wil Shell 's werelds grootste producent van LNG en een grote speler in de diepwaterolievelden in Brazilie worden.

    Het concern heeft in het desinvesteringprogramma in 2014 en 2015 al $15 miljard aan activiteiten verkocht en plant nog eens voor $30 miljard aan desinvesteringen in de periode 2016-2018, zodra de fusie met BG is voltooid.

    Door Sarah Kent; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


  4. forum rang 10 voda 15 april 2015 16:21
    Shell

    Naast DSM staat alleen nog Royal Dutch Shell op de bescheiden lijst met favoriete dividendpicks van Theodoor Gilissen uit eigen land.

    Over de geplande overname van de Engelse BG Group schrijft analist Jos Versteeg het volgende: ‘Royal Dutch Shell verwerft zich hiermee toegang tot omvangrijke olie- en gasreserves en verschuift de omzet zo verder naar LNG-gas. De overname, met een prijskaartje van circa 64 miljard euro, wordt voor ongeveer 70 procent met nieuwe aandelen gefinancierd en verbetert de vrije kasstroom van Shell.’

    Aandeleninkoopprogramma

    Jos Versteeg verwacht hierdoor dat Shell in staat is om het dividend, van 1,88 dollar per aandeel, minimaal te handhaven, ‘hetgeen een dividendrendement van ruim 6 procent voor aandeelhouders Shell betekent’.

    Versteeg voegt daar nog aan toe dat door de samenvoeging met activa van BG Group, een deel van de activiteiten van Shell niet meer cruciaal is en na integratie van BG in 2016 kan worden afgestoten. ‘Dit zal naar verwachting zo’n 30 miljard dollar kunnen opleveren, waardoor Shell een omvangrijk aandeleninkoopprogramma kan financieren.’

    Door Barbara van Cooten

    www.belegger.nl/beurstips-en-handelsk...
  5. Brogembank 20 april 2015 16:52
    Beste jasmits,
    Zoals u waarschijnlijk bekend is, is Halliburton een belangrijke dienstverlener aan de olie industrie, niet in 't minst in de US, grootste consument van olie en inmiddels weer één van de grootste olie producerende landen. HAL's outlook lijkt mij dus relevant voor de toekomstige resultaten van o.m. Shell.
    Vandaar.
  6. forum rang 10 voda 23 april 2015 18:39
    Shell wil banden met Petrobras aanhalen

    DONDERDAG 23 APRIL 2015, 18:30 uur | 1 keer gelezen

    BRASILIA (AFN) - Bestuursvoorzitter Ben van Beurden van Shell wil de banden met het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobras aanhalen. Dat zei hij donderdag na afloop van een ontmoeting met president Dilma Rousseff.

    Van Beurden benadrukte dat Brazilië een belangrijk land is voor Shell en dat het Brits-Nederlandse concern er zal blijven investeren. Aan het eind van dit decennium zal Shell een vijfde van zijn productie uit het land halen. De topman bestempelde Petrobras, dat al geruime tijd is verwikkeld in een corruptieschandaal, een competent bedrijf en stelde dat de onderneming sterker uit de zaak zal komen.

    Een versterking van de positie van Shell in Brazilië was een van de voornaamste redenen dat het concern eerder deze maand een overnamebod van ruim 64 miljard euro uitbracht op de Britse gasproducent BG.
  7. forum rang 10 voda 27 april 2015 15:05
    'Twee derde minder winst voor Shell'

    MAANDAG 27 APRIL 2015, 14:11 uur | 271 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Shell heeft in het eerste kwartaal twee derde minder winst geboekt dan een jaar eerder. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten. Het energieconcern presenteert zijn resultaten donderdag om 08.00 uur.

    De winst op basis van geschatte actuele voorraadkosten (ccs) exclusief eenmalige posten, de maatstaf voor zowel Shell als de financiële markten, wordt geraamd op 2,5 miljard dollar. Een jaar eerder schreef Shell nog 7,3 miljard dollar bij.

    De winstdaling is zowel te wijten aan de fors gedaalde olieprijs als aan hogere kosten. In het eerste kwartaal van 2014 koste olie nog ruim 100 dollar per vat, bijna het dubbele van het huidige prijspeil. De winning van olie en gas wordt steeds moeilijker, onder meer doordat geboord wordt in extreem diep water. Een ander pijnpunt, met name voor Shell, is de winning van olie uit teerzanden in Canada. Daar wordt relatief weinig olie onttrokken aan grote hoeveelheden grond.

    Tegenslag

    Shell kampt ook met tegenslag bij de winning van gas in Groningen, waar de productie flink is verlaagd na een reeks aardbevingen. Het concern kondigde in januari aan de komende drie jaar ruim 15 miljard dollar minder te investeren dan eerder was gepland vanwege de fors gedaalde olieprijs. Shell kondigde echter begin april aan de Britse gasproducent BG over te nemen voor omgerekend 64 miljard euro, een stap die met name de posities in Brazilië en Australië moet versterken.

    Shell heeft dan wel diepe zakken, de mega-aankoop leidde toch tot nervositeit over het dividendbeleid van het concern. Dat bedroeg zowel in het eerste kwartaal als in het vierde kwartaal van 2014 0,47 euro per aandeel. De vraag is of het dividend donderdag gehandhaafd wordt of verlaagd.
  8. forum rang 10 voda 29 april 2015 15:58
    Shell boekt 64% lagere winst - Preview

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell plc (RDSA) boekt donderdag om 08.00 uur een geschoonde winst op basis van geschatte actuele kosten, de CCS-winst, over het eerste kwartaal van 2015 van EUR2,615 miljard versus de EUR7,327 miljard in dezelfde periode een jaar eerder, is de gemiddelde verwachting van tien door Dow Jones geraadpleegde analisten. Als die verwachting uitkomt dan rapporteert Shell een 64% lagere winst, terwijl de totale olie- en gasproductie naar verwachting 7,1% lager uitvalt op 3,25 miljoen vaten olie-equivalent per dag. Shell worstelt met een lagere vraag van klanten als gevolg van de enorme toename in het aanbod van Amerikaans schaliegas en de sinds de zomer van 2014 fors gekelderde olieprijs.(ellen.proper@wsj.com)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  9. forum rang 10 voda 29 april 2015 17:19
    Shell to raise India's Hazira LNG plant capacity by 50pct in 2016-17

    Reuters reported that India's Hazira LNG Limited will expand the capacity of its liquefied natural gas terminal on the west coast by 50% to 7.5 million tonne per annum in the fiscal year to March 2017.

    Royal Dutch Shell owns through its unit Shell Gas a 74% stake in Hazira LNG, while Total Gaz Electricite France, a unit of France's Total, holds the remainder.

    India is expanding the capacity of its gas import facilities, part of efforts to increase the share of cleaner fuel in its energy mix to improve air quality.

    India currently has infrastructure to annually import and regassify 25 million tonnes of the super-cooled fuel and the capacity of the existing facilities is expected to rise to 41 million tonne per annum in 2016 to 2017.

    The report said that new terminals with capacities of up to 27 million tonne per annum were at various stages of planning on both the eastern and western coasts of India.

    It said that "The increase in Hazira LNG capacity from 5 million to 7.5 million tonne a year will become available at the end of year 2016 to 2017."

    Shell did not respond to a request for comment.

    With a 26% stake, Shell is also part of a consortium building Kakinada LNG on the east coast.

    The report said that in the current fiscal year India's gas deficit is expected to widen to 300 million standard cubic metres a day from 152 million standard cubic metres a day in 2012 to 2013.

    India's local gas production currently falls far short of what was planned, due mainly to a significant decline in the output of Reliance Industries Limited -operated KG-D6 block on the east coast.

    Reliance and partner BP have blamed geological complexities for the fall in output but the oil regulator believes they failed to drill enough wells.

    Falling output had already prompted the government to disallow about USD 2.4 billion in cost recovery to Reliance up to 2013 to 2014, leading to arbitration proceedings over the issue.

    Source : REUTERS
  10. forum rang 8 Wilbar 30 april 2015 08:17
    On this page a summarised overview of the Royal Dutch Shell plc first quarter 2015 results and links to the full set of results documents and webcast.

    •Royal Dutch Shell’s first quarter 2015 earnings, on a current cost of supplies (CCS) basis (see Note 2), were $4.8 billion compared with $4.5 billion for the first quarter 2014.

    •First quarter 2015 CCS earnings excluding identified items (see page 4) were $3.2 billion compared with $7.3 billion for the first quarter 2014, a decrease of 56%.

    •Compared with the first quarter 2014, CCS earnings excluding identified items benefited from improved Downstream results reflecting steps taken by the company to improve financial performance, higher realised refining margins, lower costs, and increased trading contributions. In Upstream, earnings were impacted by the significant decline in oil and gas prices and lower trading contributions. Weaker exchange rates resulted in a hurt to deferred tax positions of some $700 million compared with the first quarter 2014, which were not included as identified items. This was partly offset by lower costs and new high-margin liquids production volumes from new deep-water projects and improved operational performance.

    •Basic CCS earnings per share excluding identified items for the first quarter 2015 decreased by 56% versus the same quarter a year ago.

    •Cash flow from operating activities for the first quarter 2015 was $7.1 billion. Excluding working capital movements, cash flow from operating activities for the first quarter 2015 was $7.5 billion.

    •Cash dividends paid to Royal Dutch Shell plc shareholders in the first quarter 2015 were $2.9 billion. During the first quarter some 12.7 million shares were bought back for cancellation for a consideration of $0.4 billion.

    •Gearing at the end of the first quarter 2015 was 12.4%.

    •A first quarter 2015 dividend has been announced of $0.47 per ordinary share and $0.94 per American Depositary Share (“ADS”).
    .
    www.shell.com/global/aboutshell/inves...
  11. forum rang 10 voda 30 april 2015 16:00
    Shell winstdaling van 56% minder fors dan voorzien - 2e Update

    (Tweede update van eerder gepubliceerd bericht 'Shell winstdaling van 56% minder fors dan voorzien' om uitspraken van Chief Financial Officer Simon Henry van Shell en aanvullende achtergrondinformatie toe te voegen.)


    Door Ellen Proper

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell plc (RDSA) heeft over het eerste kwartaal van 2015 een minder aanzienlijke winstdaling geleden dan analisten voorzagen, nu het bedrijf zwaar lijdt onder de olieprijs die sinds de zomer van 2014 gekelderd is.

    De geschoonde winst op basis van geschatte actuele kosten, exclusief bijzondere posten, daalde met 56% tot op $3,2 miljard, van $7,3 miljard in het eerste kwartaal van 2014. Tien door Dow Jones geraadpleegde analisten voorzagen echter een forsere winstdaling op jaarbasis van 64% tot $2,615 miljard.

    Deze CSS-winst wordt door analisten nauwlettend gevolgd, omdat het kosten en baten uit voorraden en andere niet operationele posten buiten beschouwing laat.

    Inclusief bijzondere posten verbeterde de de geschoonde CCS-winst met 7% naar $4,76 miljard, van $4,47 miljard een jaar eerder. Een belastingvoordeel in het Verenigd Koninkrijk van $600 miljoen stuwde dit resultaat op.

    Shell worstelt met een lagere vraag van klanten, als gevolg van de enorme toename in het aanbod van Amerikaans schaliegas, en met de olieprijs, die sinds de zomer van 2014 gekelderd is.

    De omzet daalde met 40% tot $65,7 miljard, van $109,7 miljard een jaar eerder.

    Eerder deze maand kondigde Shell aan de Britse sectorgenoot BG Group te kopen voor $70 miljard. Dat wakkerde speculatie aan dat de lage olieprijzen consolidatie in de industrie aanmoedigen.

    Shells kwartaalcijfers bieden goed inzicht in de beweegredenen achter de acquisitie van BG Groep. De productie daalde met 2% op jaarbasis, tot 3,17 miljoen vaten olie-equivalent per dag. Dat staat in tegenstelling tot een toename in de productievolumes die door Shells rivalen BP en Total over het laatste kwartaal werden gerapporteerd. De overname van BG is een snelle oplossing die de productie van het concern naar verwachting met 20% zal versterken.

    De oliegigant verwacht dat de productie in het tweede kwartaal circa 400.000 vaten olie per dag lager zal liggen dan een jaar eerder. Als redenen noemt Shell recente desinvesteringen en onderhoudsplannen bij Pearl GTL in Qatar, de Golf van Mexico en Canada.

    Shell gaf beleggers verder iets meer duidelijkheid over plannen om de investeringen terug te schroeven, die minder ambitieus blijken te zijn dan bij rivalen. Het concern wil de investeringen dit jaar beperken tot $33 miljard, circa $2 miljard minder dan in 2014.

    Eerdere toezeggingen van Shell waren tamelijk vaag. In januari zei het concern de geplande uitgaven met $15 miljard terug te willen dringen in de komende drie jaar.

    De problemen die zich ontwikkelen in de oliesector komen duidelijk naar voren in de winstresultaten van Shell. Een jaar geleden nam het concern afwaarderingen in het eerste kwartaal van meer dan $2,8 miljard, voornamelijk door de zwakke prestaties van de raffinage-divisie. Dit jaar compenseert dit raffinage-onderdeel voor de exploratie- en productiedivisie, die zwaar onder druk staat door de lage olieprijzen.

    Niet lang geleden spoorden activistische beleggers oliebedrijven aan om de raffinage-divisies van de hand te doen. Die divisies hadden het jarenlang moeilijk, omdat de hoge olieprijzen de kosten voor grondstoffen opstuwden. Maar nu de olieprijzen veel lager liggen, zijn die kosten eveneens teruggedrongen en helpt de raffinage de winstdaling voor grote producenten op te vangen.

    "Het komt niet vaak voor in de olie-industrie dat de downstream raffinage-activiteiten van bedrijven een hoger rendement op kapitaal hebben dan de olie- en aardgasproducerende divisies", benadrukte de Chief Financial Officer van Shell, Simon Henry, donderdag. Dit kwartaal betrof een opmerkelijke uitzondering. De winst bij de raffinagedivisie van Shell steeg met nagenoeg $1 miljard in vergelijking tot een jaar eerder naar $2,65 miljard, terwijl lage olieprijzen de winstgevendheid stimuleerden.

    De upstream-activiteiten, die betrekking hebben op het zoeken naar en het winnen van aardgas en ruwe olie, genereerden 53% minder winst dan een jaar eerder, met $2,54 miljard. Daarbij ging met name winst verloren bij de Amerikaanse bedrijfsonderdelen. Exclusief eenmalige items, waaronder desinvesteringen en een belastingvoordeel, bedroeg de winst echter $675 miljoen, versus $5,7 miljard een jaar eerder.


    Door Ellen Proper, met een bijdrage van Sarah Kent; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

  12. forum rang 10 voda 30 april 2015 16:10
    Cijfers Shell tonen moeilijkheden olie industrie - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De evoluerende problemen in de olie industrie komen duidelijk naar voren in de winstresultaten van Shell (RDSA) die donderdag voorbeurs werden gepubliceerd. Een jaar geleden nam het concern afwaarderingen op in het eerste kwartaal van meer dan $2,8 miljard, voornamelijk door de zwakke prestaties van de raffinage-divisie. Dit jaar compenseert dit raffinage-onderdeel voor de exploratie- en productiedivisie, die zwaar onder druk staat door de lage olieprijzen. Niet lang geleden spoorden activistische beleggers oliebedrijven aan de raffinage-divisies van de hand te doen. Die divisies worstelden jarenlang, aangezien de hoge olieprijzen de kosten voor grondstoffen opstuwden. Maar nu de olieprijzen sterk gedaald zijn sinds medio 2014, zijn die kosten eveneens teruggedrongen en helpt de raffinage de winstdaling voor grote producenten op te vangen. Aandelen Shell stijgen omstreeks 10.55 uur met 0,7% naar EUR28,74.(EPR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  13. forum rang 10 voda 30 april 2015 16:11
    Shell geeft meer duidelijkheid over investeringen - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell (RDSA) gaf beleggers iets meer duidelijkheid over zijn beloofde plannen om de uitgaven terug te dringen, hoewel deze plannen minder ambitieus blijken te zijn dan sommige van de reducties die rivalen voornemens zijn. Het concern meldt de kapitaalinvesteringen dit jaar terug te dringen tot $33 miljard, een afname van circa $2 miljard in vergelijking tot 2014. De eerdere toezeggingen van Shell waren tamelijk vaag. In januari zei het concern de voorgenomen uitgaven met $15 miljard terug te dringen in de komende drie jaar. Omstreeks 10.25 uur noteert het aandeel Shell 0,7% hoger op EUR28,77, terwijl de AEX met 0,5% daalt. (EPR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  14. forum rang 10 voda 1 mei 2015 16:04
    Shell verkrijgt overbruggingsfaciliteit voor overname BG

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell plc (RDSA) maakt vrijdag bekend dat met een groep banken een overbruggingskrediet van GBP10,1 miljard overeen is gekomen in verband met de overname van BG Group plc (BG.LN).

    Vorige maand kondigde Shell aan de Britse sectorgenoot te kopen voor $70 miljard. Deze overname zal, gebaseerd op cijfers van 2014, 25% aan Shell's bewezen olie- en gasvoorraden en 20% aan de productie toevoegen.

    Na de overname zijn Shell en BG samen het op e e n na grootste olie- en gasconcern in de sector na het Amerikaanse Exxon Mobil.


    Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; amsterdam@dowjones.com

5.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 158 159 160 161 162 ... 287 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links