Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Heineken AEX:HEIA.NL, NL0000009165

  • 91,160 23 apr 2024 14:36
  • -0,040 (-0,04%) Dagrange 90,720 - 91,940
  • 226.101 Gem. (3M) 580,8K

Heineken koersdoelen

709 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 19 februari 2015 16:12
    Heineken aandeleninkoop verhoogt belangen van Holding, Femsa - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het door Heineken nv (HEIA.AE) aangekondigde aandeleninkoopprogramma van EUR750 miljoen zal het belang van Heineken Holding (HEIO.AE) in de NV met 1 procentpunt verhogen naar 51,0% en bij ongewijzigd beleid van Femsa zal het belang van de Mexicanen in Heineken nv met 0,3 procentpunt toenemen tot 12,8%, berekent Richard Withagen van Kepler Cheuvreux. De free float zal op basis van de slotkoers van donderdag afnemen tot 36,2%. In de taxaties van de analist zorgt de aandeleninkoop voor een stijging van de geschatte winst per aandeel met EUR0,01 in 2015 en met EUR0,03 in 2016 en 2017. Het advies blijft hold bij een koersdoel van EUR65,00. Omstreeks 10.25 uur noteert het aandeel 0,7% hoger op EUR66,06, terwijl de AEX vlak staat. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  2. forum rang 10 voda 31 maart 2015 16:06
    Heineken koersdoel omhoog naar EUR66,79 bij SNS - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Securities verhoogt het koersdoel voor Heineken (HEIA.AE) naar EUR66,79 van EUR59,00, in reactie op gunstige valuta-verhoudingen en het aandeleninkoopprogramma. Analist Gerard Rijk merkt op dat het bierconcern de positieve trends van 2014, waaronder eveneens lagere grondstofprijzen en de lage rente, ook in 2015 zal vasthouden. Hij waarschuwt echter voor het niet te onderschatten negatieve sentiment in de belangrijke Nigeriaanse markt, als de islamitische presidentskandidaat Buhari inderdaad gaat winnen, waar het naar uitziet. Het advies blijft hold. Omstreeks 11.45 uur noteert het aandeel 0,7% lager op EUR71,77, terwijl de AEX met 0,3% daalt. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  3. forum rang 10 voda 31 maart 2015 16:07
    Heineken koersdoel omhoog naar EUR78,00 bij KBC - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--KBC Securities verhoogt het koersdoel voor Heineken (HEIA.AE) naar EUR78,00 van EUR72,00 in reactie op de regionale organisatie-aanpassingen en de managementwijzigingen. KBC-analist Wim Hoste merkt op dat het moeilijk is de impact van deze wijzigingen te kwantificeren, maar dat Heineken onderstreept dat ze zullen bijdragen aan de middellangetermijndoelstelling voor verbetering van de operationele winstmarge. Hij ziet voldoende potentiele waarde in het aandeel voor deze koersdoelverhoging en handhaaft het advies op buy. Omstreeks 11.35 uur noteert het aandeel 0,2% lager op EUR72,01, terwijl de AEX ook met 0,2% daalt. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  4. forum rang 10 voda 14 april 2015 16:04
    Heineken koersdoel omhoog naar EUR66,96 bij SNS - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Securities verhoogt het koersdoel voor Heineken (HEIA.AE) naar EUR66,96 van EUR66,79 in reactie op een aantal actuele ontwikkelingen. Analist Gerard Rijk wijst erop dat Heineken met de verwerving van een meerderheidsbelang in de Sloveense brouwer Pivovarna Lasko zijn Europese marktpositie versterkt. Daar tegenover staat een verslechtering van de positie in Indonesie vanwege beperking van alcoholverkoop in het retailkanaal, en marktverzwakking in Nigeria, Mexico, Brazilie en Sub-Sahara Afrika. Ook in West-Europa zijn de marktomstandigheden op jaarbasis niet sterk, aldus de SNS-analist. Hij voorziet dat 2015 dankzij lagere energie- en grondstofkosten meer een jaar van margeverbetering dan van volume- en omzetgroei zal zijn. De sterke dollar en de aandeleninkoop stuwen het aandeel. Het advies blijft neutral. Omstreeks 10.40 uur noteert het aandeel 0,1% lager op EUR75,00, terwijl de AEX met 0,1% stijgt. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  5. forum rang 10 voda 14 april 2015 16:21
    'Kleine overname Heineken in Slovenië'

    DINSDAG 14 APRIL 2015, 09:35 uur | 101 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - De overname door Heineken van de Sloveense brouwer Pivovarna Lasko is een kleine aankoop. De overnameprijs van ruim 114 miljoen euro is acceptabel gezien de te verwachten kostenvoordelen, aldus analist Wim Hoste van KBC.

    De marktvorser handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 78 euro. Het aandeel Heineken stond dinsdagochtend na zo'n twintig minuten handel op het Damrak nagenoeg onveranderd op 75,12 euro. De AEX won 0,2 procent.

  6. twinkletown 15 april 2015 18:36
    Bron: FD 15-april-2015

    Twee islamitische partijen hebben een voorstel ingediend om geheel Indonesië alcoholvrij te maken. Het drinken van een biertje zou op twee jaar gevangenisstraf kunnen staan. De maatregel pakt vooral negatief uit voor Heineken en Bintang, biermerken die in het land veel geschonken worden. Vooral aan toeristen.

    Indonesië is de grootste moslimgemeenschap ter wereld, en voor moslims is het nuttigen van alcohol verboden. De moslimpartijen noemen echter gezondheid en niet religie als argument om hun wetsvoorstel in te dienen. Zo willen de indieners kinderen in Indonesië beschermen tegen de gevaren van alcohol.

    Eind dit jaar

    De wet, die eind dit jaar van kracht kan worden, houdt in dat de verkoop, productie, distributie en consumptie van alle dranken met meer dan 1% alcohol verboden wordt. Dit zou Heineken sterk raken; via zijn meerderheidsaandeel in brouwer Multi Bintang heeft Heineken bijna 70% van de Indonesische biermarkt in handen. De omzet die de brouwer realiseert in het land is goed voor 2% van zijn wereldwijde omzet. Volgens cijfers van de International Wine and Spirits Record groeit de biermarkt in het land jaarlijks met 5-6%.

    President Joko Widodo moet echter de wet nog tekenen voordat deze van kracht is. Minister van economische zaken Sofyan Djalil gaf daarbij al een waarschuwing. 'We moeten de regelgeving niet excessief maken, omdat het toerisme kan doden. Voor Westerlingen is alcohol een onderdeel van hun levensstijl.' In het voorstel is een uitzondering gemaakt voor resorts op het eiland Bali en voor 5-sterrenhotels. Met name Bali trekt veel toeristen, onder meer uit Australië en Europa.

    Alcohol

    Plannen voor totale drooglegging zijn er al langer in Indonesië, maar tot nu toe is er nog geen wet actief geworden. Wel is de verkoop van drank al deels aan banden gelegd. Zo besloot de Indonesische regering recent de verkoop van drank in buurtwinkels vanaf donderdag te verbieden.

    Heineken wil zich nog verder verdiepen in de wet die het totaalverbod zou moeten regelen. Maar de snelheid waarin alles gaat vindt de brouwer zorgwekkend. 'We begrijpen dat de overheid drankmisbruik onder jongeren wil aanpakken, maar er zijn ook andere middelen om dat te bereiken', zo zegt een woordvoerder. Het concern vraagt de Indonesische overheid om in de dialoog te worden betrokken. 'We willen ondernemen in een voorspelbaar klimaat, daar is nu geen sprake van.'

    Op dit moment verkoopt Heineken grofweg de helft van alle drank via retailkanalen, zoals supermarkten. De andere helft gaat via horeca. Hoeveel drank de fabrikant via resorts en hotels verkoopt is niet bekend gemaakt.

  7. twinkletown 16 april 2015 14:47
    quote:

    twinkletown schreef op 15 april 2015 11:04:

    Bijzonder slecht nieuws voor Heineken:

    www.indoweb.nl/heineken-en-bintang-ni...
    Aanvullende info van
    DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) onderzoekt de consequenties van het gedeeltelijk verbod van verkoop van bier in Indonesie, dat donderdag is ingegaan. De nieuwe Indonesische regering heeft de verkoop van bier via minimarkten en andere kleine lokale winkeltjes verboden, en zegt daarmee drankmisbruik onder jongeren te willen tegengaan.

    Bier mag nu in Indonesie formeel alleen nog verkocht worden in supermarkten, hotels en restaurants. "We weten nog niet precies of bepaalde eilanden of regio's daarvan worden uitgezonderd, en hoe strikt de nieuwe nationale wet op lokaal niveau wordt nageleefd", zegt Heineken directiewoordvoerster Christine van Waveren desgevraagd tegen Dow Jones.

    In Indonesie wordt circa 12-15% van de totale off-trade bieromzet via minimarkten en kleine lokale winkeltjes verkocht, geeft zij aan. "Buiten de supermarkten zijn de kleine, lokale winkeltjes een belangrijk verkoopkanaal voor de lokale bevolking", aldus de woordvoerster.

    Heineken is in Indonesie marktleider en heeft een belang van bijna 82% in maatschappij Multi Bintang Indonesia Tbk in Jakarta, die een landelijke verkoop- en marketingorganisatie, en twee lokale brouwerijen op Java heeft voor de productie van onder meer het lokale biermerk Bintang en het premium Heineken merk.

    Dat belang is een erfenis uit het koloniale tijdperk, toen het huidige Multi Bintang in 1929 als Nederlandsch-Indische Bierbrouwerijen in Medan werd opgericht.

    Wat exact de omzet van Heineken in het overwegend islamitische Indonesie is, wil de woordvoerster niet zeggen, maar ze bevestigt desgevraagd dat het om niet meer dan enkele procenten van de totale omzet (EUR19,257 miljard in 2014) van het concern gaat.

    "Via ons lokale management en de Indonesische brancheorganisatie GIMI proberen wij te achterhalen in welke winkels en hoe strikt het verkoopverbod moet worden nageleefd. Ook proberen we de dialoog met de nieuwe regering aan te gaan, om ze ervan te overtuigen dat er betere methoden zijn om drankmisbruik door jongeren en andere groepen te voorkomen", zegt Van Waveren. "Handhaving werkt beter dan een totaal verbod dat kan leiden tot illegale productie en zwarte handel", licht zij toe.



    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com
  8. forum rang 10 voda 21 april 2015 16:08
    Advies Heineken omhoog naar overweight bij JP Morgan - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--JP Morgan Cazenove verhoogt het advies voor Heineken (HEIA.AE) naar overweight van neutral. De brouwer heeft dit jaar vooral dankzij de zwakke euro beter gepresteerd dan de sector, maar vanaf nu zal het bedrijf de markt overtreffen door een onderliggende verbetering van de winstgevendheid, zeggen de analisten. Eerdere kostenbesparingen werden tot nu toe voor een groot deel tenietgedaan door economische tegenwind in Europa, maar nu die afneemt en door de sterke opkomende markten zou Heineken in staat moeten zijn de doelen ten aanzien van de EBIT te overtreffen, zeggen ze. Ook ziet JP Morgan voor EUR4-5 miljard ruimte voor overnames of voor aandeleninkopen. Het koersdoel gaat omhoog naar EUR85 van EUR66. Dinsdag omstreeks 9.20 uur noteert het aandeel 1,9% hoger op EUR75,17, terwijl de AEX met 1,1% stijgt. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  9. forum rang 10 voda 22 april 2015 17:15
    Heineken advies naar hold van sell bij S&P Capital IQ - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--S&P Capital IQ verhoogt het advies op Heineken (HEIA.AE) naar hold van sell en het koersdoel naar EUR77 van EUR62 naar aanleiding van de kwartaalcijfers. De analisten tekenen daarbij aan dat de guidance met verbeterde prestaties in heel 2015 is gehandhaafd. Met de koersdoelverhoging brengen ze de waardering voor Heineken in lijn met sectorgenoten. Omstreeks 14.45 uur noteert het aandeel 2,4% lager op EUR73,93, terwijl de AEX met 0,4% stijgt. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  10. forum rang 10 voda 22 april 2015 17:22
    Winstnemingen zetten aandeel Heineken lager - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aandeel Heineken (HEIA.AE) staat woensdag lager door winstnemingen, veronderstelt ING-analist Marco Gulpers, die wijst op een sterke koersstijging van het fonds op dinsdag. De analist zegt dat investeerders vooral moeten kijken naar de beter dan verwachte volumegroei van het bierconcern, zoals woensdag in het kwartaalbericht gerapporteerd. Het advies blijft buy bij een koersdoel van EUR78,50. Omstreeks 10.55 uur noteert het aandeel 1,3% lager op EUR74,75, terwijl de AEX met 0,2% stijgt. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  11. forum rang 10 voda 22 april 2015 17:23
    Heineken volumes en valuta-effecten boven verwachting - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De omzet van Heineken (HEIA.AE) is boven verwachting van Wim Hoste van KBC Securities, die wijst op de hoger dan voorziene volumes en onderschatte positieve valuta-effecten, die de beperkte omzetgroei per hectoliter compenseerden. De KBC-analist ziet structurele mogelijkheden voor verdere omzetgroei, vooral uit opkomende markten. Hij ziet ook potentieel voor aanvullende efficiencyverbetering en margeverhoging. Het advies is buy bij een koersdoel van EUR78,00. Omstreeks 10.40 uur noteert het aandeel 1,5% lager op EUR74,62, terwijl de AEX met 0,2% stijgt. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  12. forum rang 10 voda 22 april 2015 17:27
    Heineken kwartaalcijfers boven verwachting - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) brengt kwartaalcijfers, die boven verwachting van de analisten van Rabobank zijn. Ze wijzen op de hoger dan verwachte autonome volumegroei, met sterke prestaties in Azie en de Amerika's, en het gunstige valuta-effect vanuit de VS, VK, Mexico en Vietnam. Het Heineken-merk en andere premium merken groeiden sterk, wat gunstig bijdraagt aan de EBIT-ontwikkeling. De analisten verwachten hun taxaties en koersdoel opwaarts te gaan bijstellen. Vooralsnog is het koersdoel EUR73,00 bij een buy-advies. Omstreeks 09.20 uur noteert het aandeel 0,7% lager op EUR75,21, terwijl de AEX met 0,8% stijgt. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  13. [verwijderd] 2 juni 2015 09:25
    Gepubliceerd op 2 jun 2015 om 08:29 AMSTERDAM (AFN) - Rabobank heeft zijn koersdoel voor Heineken met 15 procent verhoogd naar 84 euro. Volgens de bank geniet de bierbrouwer een structureel hogere kasstroom vanuit de VS dankzij een sterkere dollar. Van de 9 à 10 miljoen hectoliter die Heineken in Nederland produceert, gaat 5 à 5,5 miljoen hectoliter naar de VS.De aan kracht winnende dollar zorgt er volgens Rabo voor dat het bedrijfsresultaat (ebit) van Heineken in 2016 met 2 procent stijgt, gevolgd door de ,,volle impact'' in 2017. Tegen constante wisselkoersen levert de stijgende dollar vanaf 2017 een structureel voordeel op van 85 miljoen euro, becijferde de bank. De marges in de VS verbeteren daarbij van 11-13 procent tot 16-17 procent.Rabo, dat een koopadvies voor Heineken heeft, was al enthousiast over de brouwer. De zogeheten 'investment case' stoelt onder meer op een dubbelcijferige groei van de winst per aandeel in 2015 en 2016, sterke vooruitzichten voor de groei op de middellange termijn, de kans op een aandeleninkoopprogramma en een relatief bescheiden waardering van het aandeel ten opzichte van andere brouwers.Heineken sloot maandag op 70,34 euro.
709 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links