Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1386 1387 1388 1389 1390 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 april 2015 07:24
    Duizenden asielzoekers wachten op huizen
    DEN HAAG -

    Asielzoekerscentra met vluchtelingen die recht hebben op een woning zijn overvol door een gebrek aan onderdak. Er wachten nu ruim 13.000 vluchtelingen met een verblijfsvergunning op een huis.

    En de huurmarkt groeit en de wachttijden groeien gestaag door .
    Asielzoekers die ons klauwen vol geld kosten hebben nog voorrang ook op gewone hardwerkende eigen mensen.

  2. [verwijderd] 1 april 2015 10:50
    quote:

    zzzaai schreef op 1 april 2015 07:44:

    Ja door hun eigen kut beleid komen er meer asielzoekers
    Door hun eigen kut beleid zijn er minder woningen
    En dat vinden ze dan gek

    Door hun eigen kut beleid zijn er woeker winkel huren
    Door hun eigen kut beleid staan die allemaal leeg
    En dat vinden ze dan gek

    Door hun eigen kut beleid
    Het is allemaal politiek: verdeel en heers!
  3. forum rang 10 voda 1 april 2015 17:19
    Dijsselbloem: Hogere buffer voor hypotheken niet per se onwenselijk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nieuwe regels voor kapitaalbuffers zullen waarschijnlijk leiden tot hogere kapitaaleisen voor Nederlandse banken, met name voor hun portefeuilles met hypotheken, maar dat is "niet op voorhand onwenselijk", stelt minister van Financien Jeroen Dijsselbloem woensdag in antwoord op Kamervragen.

    Volgens de minister is het aannemelijk dat de risicogewogen balans van Nederlandse banken groter wordt door de plannen voor een nieuwe 'kapitaalvloer', omdat de risicoweging voor Nederlandse hypotheken op dit moment relatief laag is, dankzij lage wanbetalingspercentages.

    Nederlandse banken zijn dus relatief gevoelig voor dergelijke nieuwe regelgeving, ook omdat hypotheken ongeveer een derde van de totale bankbalans van Nederlandse banken uitmaken.

    Hoewel hogere kapitaalbuffers niet per se onwenselijk zijn, moet het Bazels Comite voor het bankentoezicht er wel op letten dat bepaalde banken of leningenportefeuilles niet disproportioneel worden getroffen.

    Aanleiding voor de Kamervragen waren uitspraken van chief financial officer Kees van Dijkhuizen van ABN Amro in februari, die waarschuwde dat de kapitaalvloeren "een grote impact" kunnen hebben op de kapitaalpositie van Nederlandse banken. Hij werd bijgevallen door financieel directeur Bert Bruggink van Rabobank. Die waarschuwde daarop dat de hypotheekrente voor huiseigenaren door de nieuwe regels fors zou kunnen stijgen. Later trok Bruggink dit in en zei hij dat de bank mogelijk een deel van zijn hypotheken zou verkopen, als de buffereisen te sterk zouden stijgen. Bruggink zei te vrezen voor een verviervoudiging van de risicoweging voor Nederlandse hypotheken.

    Banken konden tot en met 27 maart hun commentaar geven op de plannen. Dat hebben de Nederlandse banken gedaan in een reactie die afgelopen vrijdag werd gepubliceerd op de website van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

    Ook De Nederlandsche Bank (DNB) kan als lid van het Bazelse Comite waar nodig Nederlandse punten onder de aandacht brengen, stelt Dijsselbloem. Als bepaalde aspecten van de nieuwe regels disproportionele impact hebben op Nederlandse banken, de woningmarkt of de kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf, kan ook het kabinet hier aandacht voor vragen, op het moment dat de aangepaste regels in Europese regelgeving worden doorgevoerd.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


  4. forum rang 6 NewKidInTown 2 april 2015 15:54
    Waar ik me heel grote zorgen over maak, is niet zo zeer het hoge prijsniveau maar meer het hoge schuldniveau.
    Hypothecaire schulden zijn m.i. het alvast opnemen van toekomstig inkomen. Een inkomen dat allerminst zeker is en lasten die ook allerminst zeker blijven in de toekomst.
    En natuurlijk het bijna niet meer kunnen rekenen, laat staan begrijpend kunnen rekenen van de meeste consumenten tegenwoordig. Als bijna iedereen een afweging maakt op basis van een vergelijking tussen de huren en de lasten bij kopen, schort er iets ernstigs aan de huidige situatie.
    De lage, naar mijn mening naar beneden gemanipuleerde rente naar onnatuurlijk lage niveaux zou alle seinen op rood moeten zetten.
    Daarnaast moet je rekening houden met de ongezonde geopolitieke situatie en een ongekend lange periode van ruim 70 jaar zonder noemenswaardige oorlogen in Europa. Daarnaast een verschuiving van economische groei van het Westen naar het goedkopere Azie.
    Zou ik nog bijna onbenoemd laten de verdere mondialisering en de toestroom van ongeletterden uit culturen die het Westen volkomen vreemd zijn, zich geen eigen inkomen zullen kunnen verwerven maar wel een inkomen nodig hebben en zullen krijgen. Dit alles zal een neergaande invloed op de inkomens hebben.
    Laat ik het culturele maar helemaal buiten beschouwing.
    Neemt niet weg dat we er in Europa met pretstudies die voorbereiden op marketing, communicatie en het dozenschuiven van elders geproduceerde spullen, niet zullen komen.
    Ergo, alvast een voorschot nemen op toekomstig inkomen is enorm riskant en zal voor verdere problemen zorgen. Renteniveau: zeg het maar, maar een niveau van bijna nul is onnatuurlijk en zal in de toekomst omhoog gaan.
    Hebben we het nog niet gehad over demografische situatie: zullen we in de toekomst genoeg jongere mensen hebben die de nu bestaande en dure woningen zullen gaan kopen ? En welk inkomen hebben deze nieuwe kopers en wat kunnen ze betalen. En zijn dat de nieuwkomers, kansenhebbers ?

    Kid heeft er een hard hoofd in en verwacht voor de komende jaren, zeg een jaar of 15, een verder dalend prijsniveau met af en toe een jaar met een hick-up er tussendoor.
  5. Brievenbus 2 april 2015 16:53
    Ach ja, tenslotte, wie herinnert zich over 15 jaar een zekere kid die ALWEER ongelijk bleek te hebben.....

    do 02 apr 2015, 12:25
    Meer huizenkopers bij oplopende prijzen

    door onze financiële redactie
    AMSTERDAM -
    De woningverkopen stijgen in een iets hoger tempo. In maart nam het aantal verkopen toe met 15.800 woningen, 30% meer dan vorig jaar.
    In februari dit jaar waren dat er 15.700 woningen, in januari 14.300 stuks.
    Die toename blijkt uit cijfers van Makelaarsland, de grootste makelaarsketen van Nederland. Ook het aantal bezichtigingen blijft hoog. Verkopers en makelaars liepen mee met 188.000 rondleidingen in maart, tegen 197.000 in februari dit jaar. De 188.000 verkopen waren nog exclusief de 150.000 bezoeken voor de Open Huizen Dag.
    Populaire wijken
    In de populaire steden gaan zoekers vrij snel over tot aankoop. In Amsterdam en Utrecht wordt bijvoorbeeld vaak boven de vraagprijs betaald voor woningen op de mooiste plekken.
    ,,Ze willen wil direct stappen zetten vanwege de oplopende huizenprijzen'', stelt Jeroen Stoop, directeur van Makelaarsland.
    Hypotheekgarantie
    Daarnaast pakken de woningzoekers nog het voordeel van de nog geldende Nationale Hypotheek Garantie. De grens om hiervan gebruik te maken is nu nog €250.000, per 1 juli gaat de grens omlaag.
    Het totale bedrag van koopsom en bijkomende kosten, zoals notariskosten, advieskosten en overdrachtsbelasting mag dan niet boven de €245.000 uitkomen.
  6. Da Freeze 3 april 2015 08:45
    Jaja, die oplopende woningprijzen zijn echt de toekomst waar iedereen op wacht.

    Sociale huurwoning belandt steeds vaker op vrije markt'

    Steeds meer sociale huurwoningen belanden op de vrije markt.

    Dat schrijft de Volkskrant op basis van een onderzoek van de Woonbond, dat vrijdag wordt gepubliceerd.

    De woningcorporaties maken de prijzen voor nieuwe huurders hoger, terwijl de vraag naar goedkope huurwoningen groot blijft. De afgelopen twee jaar is de gemiddelde kale huurprijs voor nieuwkomers met 29 procent gestegen.

    Bij het onderzoek van de Woonbond werd het aanbod van corporatiewoningen in acht grote woningmarktgebieden drie weken lang bekeken. De gemiddelde kale huur steeg naar 605 euro per maand, bijna eenderde meer.

    De huur van 15 procent van de 2688 huizen in het onderzoek kwam boven de 710 euro. Boven de 710 euro betekent dat een in de vrije markt komt en hebben de bewoners geen recht op huurtoeslag.
    Zorgelijk

    De situatie is zorgelijk, aldus directeur van de Woonbond Ronald Paping. "Ouderen, gehandicapten en psychiatrische patiënten moeten langer zelfstandig wonen en in de crisisopvang wachten ruim 66 duizend mensen op een huis, onder wie bijna zesduizend kinderen. En de asielzoekerscentra puilen uit doordat dertienduizend vluchtelingen wachten op een sociale huurwoning," aldus Paping.

    Volgens Paping zijn dit de groepen die met urgentie een beroep kunnen doen op een sociale huurwoning. "Maar de mensen met de laagste inkomens, die sinds 2010 veel koopkracht hebben ingeleverd, betalen daarvoor nu de rekening. Voor hen is het nog lastiger geworden een betaalbare huurwoning te vinden."

    www.nu.nl/geldzaken/4024049/sociale-h...
  7. 2008drama 3 april 2015 11:46
    quote:

    Da Freeze schreef op 3 april 2015 08:45:

    Jaja, die oplopende woningprijzen zijn echt de toekomst waar iedereen op wacht.

    Sociale huurwoning belandt steeds vaker op vrije markt'

    Steeds meer sociale huurwoningen belanden op de vrije markt.

    De huur van 15 procent van de 2688 huizen in het onderzoek kwam boven de 710 euro. Boven de 710 euro betekent dat een in de vrije markt komt en hebben de bewoners geen recht op huurtoeslag.
    Zorgelijk

    De situatie is zorgelijk, aldus directeur van de Woonbond Ronald Paping. "Ouderen, gehandicapten en psychiatrische patiënten moeten langer zelfstandig wonen en in de crisisopvang wachten ruim 66 duizend mensen op een huis, onder wie bijna zesduizend kinderen. En de asielzoekerscentra puilen uit doordat dertienduizend vluchtelingen wachten op een sociale huurwoning," aldus Paping.

    Steeds.... Uit bovenstaand blijkt dus dat 15% de vrije sector in gaat. Dus van wellicht 14% naar 15 procent.. Kortom bijna net zoveel als vorig jaar en het jaar ervoor en het jaar ervoor.

    Immers dat sociale woningbouw door huurders na pak em beet twintig jaar huur duurder zijn geworden er uit gaan en weer opnieuw worden aangeboden is van alle tijden.

    Dus gelul van een dronken aardbei.

    En ja hoor daar zijn weer de mongolen, de zwakzinnigen, asielzoekers, en de bejaarden die er weer met bosjes bij hun haren erbij worden gesleept omdat er een schrijnende situatie is.

    Allemaal krijgen ze minimaal tussen de 2 en 6K netto per maand aan bijstand, toeslagen bijzondere hulp etc.

    Nederland is by far socialer dan Belgie, Engeland, Frankrijk, Duitsland etc etc. Laat staan schurkenstaten etc etc. en nog is het niet genoeg.

    Er staan duizenden maar ook duizenden en duizenden sociale huizen vrij in Emmen, Hengelo, Heerlen, Hoerlo, Hufterscha, Schubbekutteveen etc. etc.

    www.funda.nl/huur/emmen/huis-48234391...

    Woonbond is Communisme.
  8. [verwijderd] 3 april 2015 12:21
    Mja de UK, daar mochten huurders van hun woningen hun huizen tegen de hoofdprijs kopen van die heks Thatcher
    En ja dan krijg je rellen he

    Kosten van wonen zijn gemelleerd omdat je dan niet alleen maar van die kut juppen in een wijk krijgt, die geen geld aan de middenstand uitgeeft maar alleen bij de makro

    Als jij ergens bent geboren moet je voorrang krijgen om daar een woning te vinden, voor een redelijke prijs, niet iedereen kan en wil kopen
    Zodat je misschien een beetje voor je ouders kunt zorgen als die behoevend zijn

    De maatschappij ben jij, ja ook jij 2008drama
    Maar als die er zo uitziet als jij wenst wil ik niet in jou maatschappij leven

    Hopelijk heb je kinderen, die als je oud bent eens op bezoek komen, en dan niet 100 km moeten rijden, en daarna 10 euro parkeergeld hoeven betalen want dan is het sne bye bye drama2008, we gaan erweer vandoor

    Idioot!
  9. [verwijderd] 3 april 2015 12:26
    quote:

    Brievenbus schreef op 2 april 2015 16:53:

    Ach ja, tenslotte, wie herinnert zich over 15 jaar een zekere kid die ALWEER ongelijk bleek te hebben.....

    do 02 apr 2015, 12:25
    Meer huizenkopers bij oplopende prijzen

    door onze financiële redactie
    AMSTERDAM -
    De woningverkopen stijgen in een iets hoger tempo. In maart nam het aantal verkopen toe met 15.800 woningen, 30% meer dan vorig jaar.
    In februari dit jaar waren dat er 15.700 woningen, in januari 14.300 stuks.
    Die toename blijkt uit cijfers van Makelaarsland, de grootste makelaarsketen van Nederland. Ook het aantal bezichtigingen blijft hoog. Verkopers en makelaars liepen mee met 188.000 rondleidingen in maart, tegen 197.000 in februari dit jaar. De 188.000 verkopen waren nog exclusief de 150.000 bezoeken voor de Open Huizen Dag.
    Populaire wijken
    In de populaire steden gaan zoekers vrij snel over tot aankoop. In Amsterdam en Utrecht wordt bijvoorbeeld vaak boven de vraagprijs betaald voor woningen op de mooiste plekken.
    ,,Ze willen wil direct stappen zetten vanwege de oplopende huizenprijzen'', stelt Jeroen Stoop, directeur van Makelaarsland.
    Hypotheekgarantie
    Daarnaast pakken de woningzoekers nog het voordeel van de nog geldende Nationale Hypotheek Garantie. De grens om hiervan gebruik te maken is nu nog €250.000, per 1 juli gaat de grens omlaag.
    Het totale bedrag van koopsom en bijkomende kosten, zoals notariskosten, advieskosten en overdrachtsbelasting mag dan niet boven de €245.000 uitkomen.
    ach, het zal allemaal wel wat beter gaan dan een jaar terug...maar ik ben inmiddels ook zeer vertrouwd met: kijken, kijken, kijken, maar niet (kunnen) kopen.
    Die 150.000 bezoekers t.t.v. De Open Huizen Dag zijn waarschijnlijk voor het overgrote deel dezelfde als die 188.000 rondleiding aanvragers of draait het om gluren bij de buren.

    De stijging van tientallen procenten aan kijkers en kopers zetten de markt dan misschien iets hoger, maar de prijsstijgingen staan niet echt in eenzelfde verhouding. De kredietkraan is een heel stuk verder dichtgedraaid en ondanks de lagere rente zorgt het aflossingscomponent voor een rem op noemenswaardige ruimte in prijs omhoog.

    Niet ver van het hele hoge prijsniveau van huizen in de randstad, is er genoeg te vinden onder de 100.000 euro. File rijden loont (financieel althans).
    In Duitsland gaat het ook allemaal niet zo lekker qua huizenmarkt (ondanks de 'fantastische' macrocijfers)...soms vechten mensen elkaar de tent uit voor één bepaald plekje terwijl op relatief korte afstand er zeer betaalbare alternatieven te vinden zijn.
  10. 2008drama 3 april 2015 12:36
    quote:

    zzzaai schreef op 3 april 2015 12:21:

    Mja de UK, daar mochten huurders van hun woningen hun huizen tegen de hoofdprijs kopen van die heks Thatcher
    En ja dan krijg je rellen he

    Kosten van wonen zijn gemelleerd omdat je dan niet alleen maar van die kut juppen in een wijk krijgt, die geen geld aan de middenstand uitgeeft maar alleen bij de makro

    Als jij ergens bent geboren moet je voorrang krijgen om daar een woning te vinden, voor een redelijke prijs, niet iedereen kan en wil kopen
    Zodat je misschien een beetje voor je ouders kunt zorgen als die behoevend zijn

    De maatschappij ben jij, ja ook jij 2008drama
    Maar als die er zo uitziet als jij wenst wil ik niet in jou maatschappij leven

    Hopelijk heb je kinderen, die als je oud bent eens op bezoek komen, en dan niet 100 km moeten rijden, en daarna 10 euro parkeergeld hoeven betalen want dan is het sne bye bye drama2008, we gaan erweer vandoor

    Idioot!

    .. Kutjuppen, Vieze huizenmelkers... wel ik dacht dat ik een rare kijk op de wereld had.. Gaat het een beetje Mr. Droge?

    Nee hoor die ouderen, die zitten er al een hele tijd. Dus die zitten voor een prima huur. Dat is het rad wat voor jouw ogen wordt gedraaid.

    Maar die scoren wel hoge zieligheidspuntjes en dat werkt blijkbaar als ik je posts lees.

    Er zijn namelijk heel weinig ouderen die op hun zevenstigste nog sociale huur zoeken. Die hebben het al of komen uit een "gegoede" situatie zoals een koophuis en eten hooguit de erfenis op van hun kinderen.

    Wel knap dat de Wooonbond de problemen in de ouderenzorg, de azielzoekers en de AWBZ aan het woonprobleem in een zin kunnen koppelen.

    En dat tientje parkeergeld... Laat dat nu net niet nodig zijn in die Verwegistan locaties... Het mes snijdt aan twee kanten!

    Trouwens als mijn kinderen voor dat tientje parkeergeld wegblijven dan ben ik blj dat ze helemaal niet meer komen.

    Hier in Dronten.. lekker centraal in Nederland! Groot huis, kinderen kunnen blijvens slapen.. Je vrinden kunen lekker QAT kauwen op zolder...

    www.funda.nl/huur/dronten/appartement...
  11. [verwijderd] 3 april 2015 12:41
    Zielighiedspuntjes?, wonen is een recht hoor
    En daarmee heeft die woonbond gewoon gelijk
    Niets knaps aan, knap dat jij dit niet ziet
    Moet je eens in een dure wijk gaan parkeren hier in Amsterdam

    En wat voor winkels krijg je als er voor een klein oppervlak 6500 per maand moet worden betaald
    Een lekkere biefstuk ingekocht voor 50 cent uit polen?
    Idd het mes snijd aan 2 kanten [..]

    [Modbreak IEX]: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen.]
40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1386 1387 1388 1389 1390 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 881,46 +0,76%
EUR/USD 1,0692 -0,09%
FTSE 100 8.089,30 +0,55%
Germany40^ 18.160,10 +0,12%
Gold spot 2.316,92 -0,22%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+20,00%
ASMI
+11,81%
RANDST...
+4,13%
BESI
+3,78%
NX FIL...
+3,53%

Dalers

ALLFUN...
-9,67%
ING
-5,54%
WDP
-2,20%
Avantium
-1,78%
Euroco...
-1,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links