Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Wat een gedoe

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. trendvolger 31 maart 2015 08:49
    Arend Jan,
    Een staatsbank is een verfrissende gedachte. Op Het moment dat alle (semi) overheidsfinancien gevoed worden uit één treasury afdeling, welke gekoppeld wordt aan een staatsbank dan heb je een mooi systeem.
    het differentiele voordeel van deze bank wordt dan betrouwbaarheid ipv rendement. het geeft tevens invulling aan maatschappelijke betrokkenheid van Nederlanders en Nederlandse bedrijven.
    Het rente-niveau zou op enige manier gekoppeld moeten worden aan staatslening niveau's. wat er moet gebeuren als de kapitaal instroom zo groot wordt dat de staat der nederlanden niet meer hoeft te lenen op de kapitaalmarkt weet ik niet.
    Als de staat een retail spaarbank opricht, zou dit een waardevolle aanvulling zijn, wel oppassen dat het geen betaalbank wordt
    Vul maar aan
  2. forum rang 7 handyman6 31 maart 2015 09:05
    Wat is dat toch een diepzittende, 19de eeuwse reflex bij "aristokratiese "bestuurders,dat men vanwege zijn /haar stand,van oudsher, recht meent te hebben op miljoenenbeloningen voor topfunkties niet obv verdienste ,maar omdat dat zo "heurt" in hun kringen.Zij hebben per slot van rekening ook dure verplichtingen elders.Jaja...
    Waar de burger allang ge-emancipeerd is en een behoorlijke beloning voor werk bedong,voert bv de top van de bankensektor nog steeds hun achterhoede gevecht voor bonussen/toeslagen ,ONGEACHT de kwaliteit van hun presteren.ABN,KPN etcetc.
    Emancipeer ook eindelijk es HH van Blauw Bloed en stop es met graaien.Elke aap kan dat immers ook en...beter!
    GrH6
  3. don55555 31 maart 2015 09:54
    een staatsbank is een ambtenaren bank is inefficiency is dom. Maar je kunt wel simpele regels opstellen om het graaien tegen te gaan en misstanden tegen te gaan. Alleen die stellen we niet op, we voeren alleen de lachwekkende eed in. Welke regels? Voorbeeldje:
    1. Blijkt een bank om te vallen of staatschuld nodig te hebben, dan worden alle bonussen van de afgelopen 7 jaar teruggevorderd en ook 20% van het salaris. Opnemen in de wet en verplicht in elk arbeidscontract van bankbestuurders en topfuncties (cq functies met hoge bonussen) binnen een bank.
    2. Een salaris van een bestuurder kan nooit met meer per jaar toenemen dan 2 keer de toename van de salarisstijging van het hele personeel.

    2 simpele regeltjes en de eed kan weer van tafel, het toezicht (de toezichtskosten) kan omlaag, de heren gaan zich vanzelf gedragen en het bankwezen zal er een stuk degelijker van worden. Maar dit doen de politici niet niet, want te weinig visie en te gevoelig voor het gepiep van de bankiers en hun vrienden als je dit voorstelt. Terwijl het feit dat de staat door de strenge toezichtseisen een soort oligopolie voor iedere bank organiseert en je ook nog redt als je het moeilijk krijgt, dus daar mogen deze regels als dank best tegenover staan, iedereen heeft immers volledig zelf in de hand of de regel wel of niet nadelig zal zijn voor jou als bestuurder.
  4. Eventus docebit 31 maart 2015 10:00
    Nou… "zinnigs" van Plasterk? a) hij vertaalt slecht en b) hij leest de tabel slecht. "Accidental death" zijn niet alleen (verkeers)ongelukken, maar ook accidental drug overdose. Metal-musici komen bijna twee keer zo vaak "by accident" om het leven als door zelfmoord. Correct is dus "Zelfmoord door Metal" en niet "Metal door zelfmoord". Blues overlijdt niet voornamelijk door kanker maar door hartziekten. Gebroken hart waarschijnlijk.

    Maar goed, hij is minister nu. Dan kan je verwachten dat je het lezen van wetenschappelijke onderzoeksresultaten verleert...
  5. forum rang 7 handyman6 31 maart 2015 17:01
    Don55555,denk je nou echt dat de HH bankiers e.c. hun kippen met de gouden eieren,op dieet gaan (laten) zetten? Ze zijn niet achterlijk,en bovendien zeer gewend geraakt aan hoge beloningen,heren van stand ,nietwaar.
    Elke arts die knoeit ,riskeert Berufsverbot.Elke bankier die knoeit:Libor,Woekerpolissen, riskeert....volgend jaar gewoon weer een bonus,tuurlijk!
    GrH6
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links