Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederland kampioen belasting betalen

80 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. gerrit 69 17 november 2015 20:35
    www.telegraaf.nl/dft/geld/24755833/__...

    di 17 nov 2015, 18:38
    Consumentenbond: Toeristenbelasting is melkkoe

    Als het aan de Consumentenbond ligt, wordt de toeristenbelasting afgeschaft. Hotels en bungalowparken rekenen op grote schaal meer dan de gemeentelijke tarieven en steken de rest in hun eigen zak.
    Ook vermelden ze vaak de tax niet vooraf, of verstoppen er allerlei andere kosten in, aldus de Bond die de toeristenbelasting onder de loep nam van honderden vestigingen van grote hotelketens en de drie grootste bungalowparken.
    Bont
    Ruim 40% van 237 onderzochte locaties rekent een hogere heffing dan de geldende toeristenbelasting. Daarbij spant Hampshire hotel in Mijdrecht de kroon. Het hotel maakt €2,50 van de €0,87 die de gemeente Mijdrecht vraagt, een opslag van 187%. Ook Fletcher Parkhotel Val Monte in Berg en Dal maakt het bont met een opslag van 170%. Alleen bij Accor hotels (Ibis, Mercure, Novotel), Hilton, NH Hotels en Landal heffen álle gecheckte hotels en parken netjes het exacte bedrag van de gemeentelijke toeristenbelasting, zonder opslag.
    Laat
    Behalve dat de toeristenbelasting vaak meer bedraagt dan de gemeentelijke tarieven, komt deze bij de hotels en bungalowparken vaak ook laat om de hoek kijken tijdens het boekingsproces. Dit is in strijd met de Reclamecode Reisaanbiedingen die voorschrijft dat alle onvermijdbare variabele kosten duidelijk bij de aanbiedingsprijs moeten staan.
    Servicekosten
    Daarnaast komt de toeristenbelasting in vele hoedanigheden op de rekening te staan. De Bond kwam termen tegen als handling fee, lokale belasting, servicekosten, verblijfsbelasting of citytax. Van de 393 Nederlandse gemeentes heft ruim driekwart toeristenbelasting, de hoogte verschilt per gemeente.
  2. gerrit 69 24 november 2015 12:36
    www.telegraaf.nl/dft/geld/consument/2...

    di 24 nov 2015, 12:16
    'Belasting maakt water steeds duurder'

    DEN HAAG -
    Belastingen maken het drinkwater steeds duurder, zegt Vewin. Volgens de berekeningen van de koepelorganisatie van drinkwaterbedrijven betaalde een huishouden vorig jaar gemiddeld 180 euro voor het water uit de kraan tegen 162 euro in 2013. Exclusief belastingen steeg de jaarnota slechts met 1 euro, van 133 naar 134 euro.
    Vewin pleit voor verlagingen van de verschillende belastingen op "de primaire levensbehoefte drinkwater". De organisatie herhaalt verder zijn oproep aan de politiek om de zogenoemde precariobelasting op waterleidingen helemaal af te schaffen. Steeds meer gemeenten heffen deze belasting waarvan de opbrengst verdwijnt in de algemene middelen.
    "Precario is een indirecte en onzichtbare belasting voor de consument, die door de gemeente ongelimiteerd kan worden verhoogd en die de transparantie van de overheidsfinanciën vertroebelt", stelt Vewin. Volgens de organisatie loopt precario lokaal op tot bijna 50 euro per jaar per huishouden.

    **************
    In plaats van dat het verbruik belast word, stijgen vastrecht en belastingen alleen maar.
    Of je nu weinig of veel verbruikt maakt op de rekening niet zo veel uit.
    Hetzelfde is het geval met de elektriciteit en gas-prijzen die wel dalen, maar allerlei belastingen en vastrecht daarentegen stijgen alleen maar.
    Waarom zou je dan als consument nog zuinig omgaan met het verbruik..?
  3. forum rang 7 ffff 24 november 2015 14:25
    Het zal er allemaal niet beter op worden, Gerrit.

    Ik lees het ene na het andere verontrustende bericht over de kosten van de beveiliging van de bevolking. Loopt in de honderden miljoenen extra kosten waar eigenlijk geen mens op gerekend had.

    Dan de kosten voor de vluchtelingen. Aanvankelijk circuleerden cijfers van tientallen miljoenen, toen honderden miljoenen , maar inmiddels al vele miljarden extra kosten. Nogmaals EXTRA !

    Gevolg: Boerenverstand: Of de uitkeringen worden verlaagd, of de directen/indirecte belastingen verhoogd/ of de schulden lopen op en worden doorgeschoven naar onze kinderen.....Waarschijnlijk combinatie van die drie mogelijkheden.

    Ziet er allemaal niet vrolijk uit en toch maar net doen..... dat het allemaal wel meevalt.......

    Alleen in de praktijk zie je overal rondom je heen, dat er wel degelijk tekorten ontstaan en dat er hier en daar " de tering naar de nering" wordt gezet.

    Mooi voorbeeld: Gisteravond. Tv-uitzending Radar over subsidie die ene gezin wel krijgt en andere gezin niet..... Heel veel geklaag en " verontwaardiging" , maar geen woord over: Als we die subsidies zoals Radar wenst , verbreden en voor nog meer mensen toegankelijk maken....krijgt iedereen een tientje minder....
    Het komt gewoonweg niet in hen op! Is toch zo typerend!

    Peter
  4. [verwijderd] 24 november 2015 15:25
    quote:

    gerrit 69 schreef op 24 november 2015 12:36:

    www.telegraaf.nl/dft/geld/consument/2...

    di 24 nov 2015, 12:16
    'Belasting maakt water steeds duurder'

    Waterleidingbedrijven zijn hier ook op tegen, we hebben in Nederland makkelijk veel en goed drinkwater ter beschikking.
    Straks kun je het opgehaalde belastinggeld weer in volksgezondheid wegplempen, een van zegeningen van een gezond oud wordende bevolking is niet de medici maar hygiéne door schoon water.
  5. gerrit 69 10 december 2015 12:19
    Hierbij een ingezonden brief van een bezorgde burger.
    Gelukkig krijgen steeds meer Nederlanders door dat we door de Overheid bedonderd worden.!
    www.telegraaf.nl/watuzegt/24855324/__...

    do 10 dec 2015, 11:03 | 117 reacties
    'Burgers, u krijgt, wij halen terug'

    Het nieuwe belastingplan ligt op tafel. Lezer C. Veenendaal ziet het plan vooral als een sigaar uit eigen doos. "Het kabinet Rutte geeft ons een fractie terug van wat zij in 8 jaar heeft geplukt en anticipeert nu op populariteit. We krijgen een stuiver uit de kluis van Dagobert Duck." Bent u het met deze lezer eens? We horen graag uw mening.
    C. Veenendaal uit Utrecht vervolgt:
    "Pechtold kiest uiteindelijk eieren voor zijn geld want D66 voorziet anders stemmenverlies in 2017. Zo ook het CDA en de rest van de meelopers van het kabinet en deze 'selectieve' belastingverlaging in 2016. De gemeenten, zorgverzekeraars enz. anticiperen ook door het verhogen van de gemeentelijke lasten en tarieven, onder het motto 'U krijgt, wij nemen het terug'. Enkele bestuurders van zorginstellingen doen schandalig mee.
    Organisaties, instellingen en bedrijven ruiken dat mensen meer te besteden krijgen en zullen daarop anticiperen. De burgers zullen spaarrekeningen openen om het extra méér inkomen dat zij straks krijgen tegen hoge rente te kunnen wegzetten om zo de inleg aanzienlijk te laten groeien.
    De banken daarentegen zagen de bui al heel lang hangen en verlaagden de rente op spaartegoeden maar vast richting 0 procent. Ook is er weer een nieuwe precariobelasting verzonnen. En zo anticipeert een ieder op zijn eigen wijze op de komende belastingverlaging. Participatiemaatschappij? Nee… anticipatiemaatschappij."

    ******************
    Ik ben het grotendeels met deze lezer eens.
    Daarom maak ik geen gebruik meer van mijn democratisch recht om te stemmen.
    De Overheid zal namelijk nooit betrouwbaar worden waar ik ook op zal stemmen.
  6. forum rang 9 objectief 10 december 2015 12:44
    Door de Overheid gaan de mensen met een hypotheek (nog steeds een ruime meerderheid in Nederland) er de laatste jaren duizenden euro's op vooruit en wel door de lage rente. Elke wijziging in het huidige belastingstelsel doet hierop nauwelijks afbreuk. Dit met dank aan het kabinet Rutte..(natuurlijk jammer voor de huurders
    maar Nederland is nu eenmaal voor circa 80% conservatief en onder druk van Wilders wordt dit percentage nog hoger)
  7. gerrit 69 10 december 2015 13:05
    quote:

    fred12345 schreef op 10 december 2015 12:44:

    Door de Overheid gaan de mensen met een hypotheek (nog steeds een ruime meerderheid in Nederland) er de laatste jaren duizenden euro's op vooruit en wel door de lage rente. Elke wijziging in het huidige belastingstelsel doet hierop nauwelijks afbreuk. Dit met dank aan het kabinet Rutte..(natuurlijk jammer voor de huurders
    maar Nederland is nu eenmaal voor circa 80% conservatief en onder druk van Wilders wordt dit percentage nog hoger)
    Natuurlijk wel jammer dat veel huurders geen hypotheek kunnen krijgen om een huis te kopen.
    Dit is alleen weggelegd voor goede midden inkomens want na 1 januari worden de eisen strenger.
  8. forum rang 9 objectief 10 december 2015 13:42
    quote:

    gerrit 69 schreef op 10 december 2015 13:05:

    [...]Natuurlijk wel jammer dat veel huurders geen hypotheek kunnen krijgen om een huis te kopen.
    Dit is alleen weggelegd voor goede midden inkomens want na 1 januari worden de eisen strenger.

    Bij deze lage rente kunnen ook veel huurders een eigen woning kopen m.n. een alleenstaande moeder met kinderen en bruto inkomen van 30.000 euro krijgt al een hypotheek voor een eigen woning van 2 ton.

    NB. de eisen voor een hypotheek zouden nog veel strenger moeten zijn bijv. maximaal 80/85% van de waarde....we hebben intussen wel geleerd dat dit nodig is vanwege de kans op echtscheiding en ontslag anders moet de Overheid steeds blijven bijspringen; hetgeen de Overheid de afgelopen jaren tigxx gedaan heeft.
  9. gerrit 69 10 december 2015 14:52
    quote:

    fred12345 schreef op 10 december 2015 13:42:

    [...]

    Bij deze lage rente kunnen ook veel huurders een eigen woning kopen m.n. een alleenstaande moeder met kinderen en bruto inkomen van 30.000 euro krijgt al een hypotheek voor een eigen woning van 2 ton.

    NB. de eisen voor een hypotheek zouden nog veel strenger moeten zijn bijv. maximaal 80/85% van de waarde....we hebben intussen wel geleerd dat dit nodig is vanwege de kans op echtscheiding en ontslag anders moet de Overheid steeds blijven bijspringen; hetgeen de Overheid de afgelopen jaren tigxx gedaan heeft.
    Ach Fred en jij gelooft dat zelf.
    Er zijn een groot aantal huurders, die nauwelijks de huur op kunnen brengen met één inkomen.
    Het percentage wat een huis kan kopen is echt niet enorm gestegen.
    Ook al is de rente laag dan krijgt een alleenstaande moeder echt niet voldoende hypotheek voor een woning van 2 ton, of ze moet eventueel 20 procent aanbetalen.
  10. forum rang 9 objectief 10 december 2015 15:08
    quote:

    gerrit 69 schreef op 10 december 2015 14:52:

    [...]
    Ach Fred en jij gelooft dat zelf.
    Er zijn een groot aantal huurders, die nauwelijks de huur op kunnen brengen met één inkomen.
    Het percentage wat een huis kan kopen is echt niet enorm gestegen.
    Ook al is de rente laag dan krijgt een alleenstaande moeder echt niet voldoende hypotheek voor een woning van 2 ton, of ze moet eventueel 20 procent aanbetalen.
    Ik heb het over praktijkvoorbeelden en niet over loze kreten.
  11. [verwijderd] 10 december 2015 15:26
    quote:

    Jan Pal schreef op 10 december 2015 14:57:

    Bij een laag loon zijn De woonkosten een te hoog percentage van het salaris.

    Kortom de huizenprijzen moeten fors omlaag en de lage lonen fors omhoog.

    Lijkt wellicht simpel maar dat is het probleem.
    Nu de oplossing nog!
    Juist! En er moet meer gebouwd worden, daarom belasten vermogen nog zo gek niet stop het maar in nieuw huis en/of pensioenvoorziening, met nieuwbouw krijg je ook doorstroming en heft het tekort aan betaalbare woonruimte op.
  12. gerrit 69 11 december 2015 12:37
    OZB stijgt weer harder in veel Gemeenten..!
    www.telegraaf.nl/dft/geld/huis-hypoth...

    vr 11 dec 2015, 07:58
    Eigen Huis: ozb stijgt weer harder

    AMERSFOORT -
    Huiseigenaren gaan in 2016 weer meer betalen voor de onroerendezaakbelasting (ozb). Dat concludeert de Vereniging Eigen Huis (VEH) na een steekproef onder 107 gemeenten. De ozb, die elke huiseigenaar moet betalen, stijgt volgend jaar gemiddeld met 1,8 procent.
    De gemeenten lijken zich hiermee volgens de VEH niet te houden aan de afspraken met het Rijk. Daarin was overeengekomen dat gemeenten de ozb met maximaal 1,57 procent mogen laten stijgen.
    De vereniging heeft er regelmatig op aangedrongen om de zogeheten macronorm te vervangen door een dwingender afspraak. "De norm is niet meer dan een algemene richtlijn, die gemeenten geen enkele prikkel geeft tot matiging van hun ozb-inkomsten. Bovendien zijn er geen sancties mogelijk als een gemeente de macronorm overschrijdt, ook niet als die overschrijding zeer fors is", aldus de VEH.
    Behoorlijke verschillen
    Volgens Vereniging Eigen Huis zijn er behoorlijke verschillen tussen de diverse gemeenten. In Schiedam betalen huiseigenaren 180 euro per jaar. In Nijmegen is de ozb bijna drie keer zo hoog. Uit de steekproef blijkt dat de onroerendezaakbelasting in de gemeente Laarbeek met 13 procent omhoog gaat. Een huiseigenaar moet hier gemiddeld 30 euro meer gaan betalen. Ook in Weert en Amersfoort is er met 12 en 11 procent sprake van een flinke stijging.
    Er zijn ook gemeenten waar het bedrag daalt. In Gemert-Bakel gaat de ozb met ruim 11 procent omlaag. Dat scheelt de huiseigenaren gemiddeld 50 euro.
  13. gerrit 69 11 december 2015 18:16
    quote:

    fred12345 schreef op 11 december 2015 12:51:

    De VEH maakt zich belachelijk. Hoeveel is de stijging 1,8% ipv. 1,6% per jaar van 180 euro in Schiedam zowat 0,30 eurocent. Het rentevoordeel op hypotheken is gemiddeld duizenden euro's per jaar...opheffen die VEH.
    Rentevoordeel is beduidend lager bij lage hypotheekrente.
    Verder moet een hypotheeknemer nog altijd een kwak huurwaardeforfait bijtellen.
    Voor veel mensen is een eigen huis nog steeds een eigen kruis.
    Jouw roze wolk klopt niet helemaal fredje...
  14. gerrit 69 12 december 2015 23:55
    www.wallstreetweb.nl/nieuwsarchief/EF...

    Wessel Aslander

    Het is helaas een jaarlijks terugkerend fenomeen in mijn columns: de bespreking van de onroerende zaak belasting (OZB) voor huiseigenaren. Want ELK JAAR stijgt die belasting (veel) meer dan de afgesproken maximale 1,5% en ELK JAAR treden de gemeentes die afspraak met voeten; zonder dat er straffen volgen. Voor komend jaar is het niet anders, al is de overschrijding deze keer beperkt met 1,8%; het is al wel weer de 5e stijging op rij. Het gaat vooral om het principe: de OZB is indertijd ingevoerd met de belofte dat het geen melkkoe zou worden en dat het de prijzen van woningen zou weerspiegelen. Maar al kort na invoering in de jaren 90, tot op de dag van vandaag is daar geen fluit van terecht gekomen: vrijwel elk jaar stijgt in vrijwel elke gemeente de ozb-belasting gewoon door ! Zelfs na de kredietcrisis, toen de meeste woningen zo’n 25-40% waarde verloren, is er (vrijwel) nergens een serieuze OZB-daling opgetreden en is die belasting wel degelijk een grote melkkoe ! En het spelletje eromheen is al even voorspelbaar: een groot deel van de 2e Kamer spreekt er schande van en eist maatregelen, maar de minister (de laatste jaren Plasterk) weigert constant. En dat is ook ‘logisch’ want ik heb eerder al voorspeld dat dit een van de gevolgen is van kabinetsbeleid. Men hevelt steeds meer taken van het Rijk naar de gemeentes over, past daar een zware korting op toe (vaak 30%) en verwachten dan dat de gemeentes WEL uitkomen met dat budget; uiteraard lukt dat niet. Die zijn daarop GEDWONGEN om geld uit andere bronnen te halen zoals OZB: kortom, de nooit nagekomen (prijs)beloftes inzake OZB zijn een RECHTSTREEKS gevolg van kabinetsbeleid ! En dan maar goede sier maken door te vertellen dat de landelijke overheid alsmaar goedkoper werkt …
80 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 +0,55%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links