Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer klachten over te lage WOZ-waarde

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. Optiebelegger 28 maart 2015 10:30
    quote:

    ch@rter schreef op 28 maart 2015 10:21:

    Laat dan je huis bij verkoop gewoon taxeren en lever dat rapport aan bij de verkopende makelaar, probleem opgelost en de rest vd bevolking betaald minder OZB. (De democratie slaat ook wel eens te ver door in NL)
    Dat zijn dezelfde mensen die de afgelopen jaren vonden dat hun huis te hoog was getaxeerd en vonden dat ze teveel OZB moesten betalen.
  2. deschaker 28 maart 2015 12:24
    quote:

    ch@rter schreef op 28 maart 2015 10:21:

    Laat dan je huis bij verkoop gewoon taxeren en lever dat rapport aan bij de verkopende makelaar, probleem opgelost en de rest vd bevolking betaald minder OZB. (De democratie slaat ook wel eens te ver door in NL)
    Precies... Waar zanikken ze over. Van mij mag het op 0 gezet worden :) bij verkoop weer een taxatie laten doen
  3. forum rang 5 Porscheknakker 28 maart 2015 13:04
    Mijn woning is heeft een WOZ-waarde van 407.000 euro.
    Onder de huidige omstandigheden op de woningmarkt kan ik een getaxeerde verkoopprijs hanteren van 585.000 euro. Als ik de woning nu zou verkopen dan zal deze minstens 515.000 euro moeten opbrengen. De echte verkoopprijs ligt ergens tussen de 515.000 en 585.000 euro. Laat mij maar belasting betalen over 407.000 euro. Ik ben dus zeer tevreden.
  4. [verwijderd] 28 maart 2015 13:25
    En zo is het dus maar net !!
    Aan welke kant van de WOZ-waarde sta je.....ben verkoper dan liever zo hoog mogelijk....ben je eigenaar en je blijft er wonen dan liever zo laag mogelijk.
    Dit soort gasten wordt je doodmoe van...deze discussies ook truowens...wat een typische NL-mentaliteit weer.
    Het gaat weer eens over geld ... hoe zielig we weer zijn...gatverrr.
  5. forum rang 7 rene l 28 maart 2015 13:29
    Veel mensen zitten waarschijnlijk nog in de ontkenningsfase en denken dat ze nog steeds de hoofdprijs voor hun woning kunnen krijgen.
    Het is gewoon een kwestie van vraag en aanbod en met name buiten bijvoorbeeld de Randstad lopen de verkopen nog steeds stroef.

    De WOZ waarde van mijn eigen woning is sinds de top ook zo'n 25% gedaald, het maakt mij niet zo veel uit, ik blijf er lekker in wonen en de bedoeling is dat ik er t.z.t. tussen 6 planken uitgedragen wordt, een zekerheid is dit echter niet.

    Ga je verhuizen dan maakt het niet zoveel uit, een andere woning is tenslotte ook in prijs gedaald.

    Ik hoor zo her en der wel dat gemeenten aan de voorzichtige kant gaan zitten met hun inschattingen, ze zijn bang voor procedures die veel tijd en geld kosten, daarnaast, wanneer je toch wilt verkopen kun je het best een serieuze makelaar in de hand nemen die verstand van de markt heeft en een goede inschatting van een realistische prijs kan maken.

    Pasgeleden kreeg ik ook nog een brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrealaties.
    Ik schrok mij eerst rot, ik dacht dat ik een dagvaarding kreeg omdat ik wat negatieve uitlatingen over onze Vastgoedkoning Lex gedaan had.

    Gelukkig, het was slechts een toewijzing van het voorlopige energielabel.
    Hoe kun je zoiets inschatten op afstand.
    Volgens mij kun je a.d.h.v. het werkelijke energieverbruik en de toegepaste isolatiematerialen zelf best wel een goede inschatting maken.

    Wel kreeg ik de opmerking dat wanneer ik mij huis zou verkopen of verhuren en geen definitief label zou hebben ik een maximale boete van 400 Euro zou kunnen krijgen.
    Voor registratie van het definitieve label zou ik enkele tientallen euro's aan een onafhankelijk deskundige moeten betalen, lang leve de bureaucratie, het zoveelste geval van burgertje pesten.

    In ons te grote dorp met zo'n 160k aan inwoners in het Midden Oosten van Nl lopen de verkopen weer goed.
    De afgelopen weken zijn er per week zo'n 20 verkocht.
    Per week komen er ook weer zo'n 50 nieuwe in de verkoop.
    Het zet mij wel aan het denken.
  6. aandeeltje! 28 maart 2015 13:36
    Ik zou als gemeente dan ook gelijk met terugwerkende kracht de waarde ophogen. Klaarblijkelijk een ernstge vergissing gemaakt. Ik hoop eigenlijk verder dat die verkopers een flink verlies zullen leiden, gelul, allemaal. Je verkoopt een huis helemaal niet op de WOZ waarde, maar gewoon door een reele prijs te vragen met een normale taxatie en dat laat je de koper ook doen. Dat zou ik ook altijd aanbevelen, de koper is geheel verantwoordelijk voor wat ie wil bieden.
  7. [verwijderd] 28 maart 2015 13:39
    Wellicht een veel groter probleem is dat er banken zijn die op de hypotheekrente een korting of een toeslag hebben op basis van de verhouding tussen de WOZ-waarde en hypotheekschuld. (WOZ die blijkbaar niet als de absolute waarheid gezien kan worden?!)

    Tot nog toe ging de bank uit van de WOZ-waarde bij afsluiten van de hypotheek en zolang er geen andere informatie bekend was gold deze waarde. Nu wordt deze openbaar en dus ook voor de banken. Kwestie van tijd totdat we met z'n allen weer een extra toeslag op de rente te verwerken krijgen.

    Zou wederom voordeel voor de banken zijn en nadeel voor de burgers die geheel fair een woning hebben aangeschaft maar de waarde door toedoen van diezelfde banken onvoorzien drastisch hebben zien dalen.

    Los hiervan ben ik overigens benieuwd of er (nog steeds) sprake is van zakelijk handelen door een BV (de bank). Bij het uitlenen van kapitaal ben je verplicht dit onder zakelijke condities te doen. Ergo een markt conforme rente én voldoende onderpand als garantie.

    Maar wat nu als je vanuit een BV geld uitleent en vervolgens zelf eenzijdig het onderpand dermate beschadigd dat de waarde ervan niet meer voldoende garantie biedt als onderpand? De tot nog toe in rekening gebrachte rente is zakelijk, het niet zakelijke aspect is de waarde van het onderpand ten opzichte van het uitgeleende bedrag.
    Het tekort zou dus als niets zakelijk gezien moeten worden door de belastingdienst.

    Dwingen tot verplicht aflossen om de zaak weer in balans te krijgen lijkt me onwaarschijnlijk omdat het de uitlenende partij is die deze situatie heeft veroorzaakt (en zeker niet degene die geleend heeft).
    Een toeslag evenmin, probleem zit niet in de hoogte van de rente.

    Zou mooi zijn als het andersom kans van slagen had; de banken verplichten om de hoogte van de hypotheek conform de geleden schade, de waarde daling van hte onderpand, te verlagen. Of anders boetebelasting op het niet zakelijke deel van de lening heffen en daarmee bijvoorbeeld btw verlaging mogelijk maken.

    Enfin, dromen is fijn, werkelijkheid zal wel weer tegenvallen.

  8. Go with the flow 28 maart 2015 13:50
    [quote alias=rene l id=8376672 date=

    Pasgeleden kreeg ik ook nog een brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrealaties.
    Ik schrok mij eerst rot, ik dacht dat ik een dagvaarding kreeg omdat ik wat negatieve uitlatingen over onze Vastgoedkoning Lex gedaan had..

    [/quote]

    Had ik zelf ook zo ervaren, overheid is de weg helemaal kwijt! Zouden wij binnenkort in deze vorm een excuusbrief krijgen over de invoering van de euro of een excuus over de onderhoudsbudget overschrijding van Willie vastgoed bv
  9. ch@rter 28 maart 2015 16:11
    Je moet het zo zien:

    De woz waarde loopt altijd 1,5 jr achter de feiten aan ivm IB aangifte, en omdat de gemeentes ineens (gek hè) minder knaakjes binnen krijgen verhogen ze toch gewoon het OZB tarief, zie dat maar als dat oude kwartje van kok, hebben we nooooit meer terug gezien.
    Enfin, zodra de woz waardes weer gaan toenemen in de komende jaren wordt je keihard als een boomerang terug gepakt.

    Dus de verkopende partij moeten niet mekkeren want die andere toko die je op het oog hebt heeft hetzelfde "probleem"

    Balletje is weer rond ;)
  10. Achteraf gezien... 28 maart 2015 20:50
    quote:

    rene l schreef op 28 maart 2015 13:29:

    .....

    Pasgeleden kreeg ik ook nog een brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrealaties.
    ...

    Gelukkig, het was slechts een toewijzing van het voorlopige energielabel.
    Hoe kun je zoiets inschatten op afstand.
    .......
    Ik kreeg twee van die brieven, één aan mij gericht en één gericht aan de vorige eigenaar.

    En wat denk je? Twee verschillende energielabels, voor hetzelfde adres....Er klopt geen hout van dat voorlopige energielabel.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links