Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dijsselbloem stelt verkoop ABN AMRO uit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. FrankBuck 27 maart 2015 13:38
    Dijsselbloem is een meeloper. Een echte PvdA-lul. En hier zie ik klootjesvolk die het prachtig vindt. Stel jezelf eens de vraag: Zou jij een bonus of zo'n salarisverhoging weigeren?

    Bedrijven moeten zelf de beloning van de bestuurders kunnen vaststellen. De RvC en aandeelhouders hebben hier wat over te zeggen en niet de overheid. De overheid is bij ABN aandeelhouder en moet niet achteraf lopen mekkeren over de gevolgen van de fouten die ze zelf hebben gemaakt
  2. forum rang 7 rene l 27 maart 2015 14:08
    Het mannetje Zalm zal nu wel flink in zijn eer aangetast zijn.

    Waarom is bankieren eigenlijk zo'n moeilijk vak en moeten er buitensporige salarissen betaald worden.
    Ik heb nooit begrepen waarom banken heilig zijn, ze produceren namelijk niets nuttigs behalve hooguit de nodige ellende.

    In het verleden hebben ze met geld van klanten gesjoemeld met projecten die ze niet konden behappen, hun eigen klanten bedrogen en meer dingen gedaan die het daglicht niet kon verdragen.
    Zakenkundig waren ze overduidelijk niet, anders maak je er niet zo'n puinhoop van en kom je niet in sursceance van betaling en moet je gered worden met het geld van de burgers.

    En wees eerlijk, geef je ze nu de vrijheid dan zullen ze gewoon weer in herhaling vallen, dit zit gewoon bij dikke bankiers in de genen.

    Ik zou zeggen, laat het gewoon een staatsbank blijven en geeft de top geen eer maar hooguit een minister salaris en absoluut nooit geen bonus meer.

    Een bank is naar mijn mening niets meer of minder dan een soort nutsbedrijf. Mensen of bedrijven die geld hebben moeten het er veilig kunnen parkeren tegen een normale rente. Mensen of bedrijven die geld nodig hebben moeten het er tegen een normale rente kunnen lenen mits het onderpand of het bedrijfsplan solide is.
    Hier is volgens mij niets ingewikkelds aan.
    Ze moeten zich dienstbaar en nederig opstellen richting hun klanten en geen capsones meer vertonen.
    De klant moet weer koning worden.

    Ze hebben in het verleden genoeg schade veroorzaakt aan de maatschappij.
    Laat ze de 2e kans in vredesnaam toch niet opnieuw krijgen.
  3. forum rang 7 bezinteergebelegt 27 maart 2015 19:25
    Ik had die kop van die Zalm wel eens willen zien na dit bericht, die zag zichzelf van 7,5 ton per jaar naar 7,5 miljoen gaan. Nu beursgang uitstellen, dan eerst die hele ouwe, graaiende meuk eruit, Zalm voorop, dan alsnog beursgang met verse, de maatschappij begrijpende, talenten aan het roer.
  4. [verwijderd] 28 maart 2015 12:31
    Kennelijk kan niemand uitleggen waarom een overeenkomst met een werkgever die, laat ik zeggen, 10.000 Euro per jaar betreft, wel bindend is, maar dat een overeenkomst met een waarde van 100.000 niet bindend behoeft te zijn. Kortom: populistisch geleuter. Wat mij betreft komt er de komende maanden een forse correctie op de effectenbeurzen en dan maar eens kijken of we de handen nog op elkaar krijgen voor het besluit van onze landbouweconoom.
  5. [verwijderd] 28 maart 2015 17:08
    De bank is tot op de dag van vandaag staatsbezit, net zoiets als de belastingdienst of de NS.
    Er zit geen miljardair of anonieme aandeelhouders achter, gered en weer op de been geholpen met >€25 miljard gemeenschapsgeld...anders was deze instelling al jaren geleden ter ziele gegaan.

    Hoorde vandaag het verhaal dat ze de bank willen bestormen: met de Gierkar dwars door de pui bij kantoor Mahlerlaan en wat rondjes "sproeien" op de groundfloor om een statement te maken.....mijn zegen hebben ze!
  6. [verwijderd] 28 maart 2015 17:38
    Die paar tonnetjes loonsverhoging op jaarbasis was het niet! het zijn meer de fraude-netwerken die de bank wereldwijd faciliteert.
    Lucratieve klusjes die naast "De Lijstjes" afgehandeld moesten worden met goedkeuring en medeweten van hoger management, de echte winsten komen hier vandaan, de SEC moet zich gaan uiten.....
  7. MartijnN1932 29 maart 2015 13:43
    Oh ja heel verstandig,

    Wacht tot de beurzen weer naar beneden gekelderd zijn en ga dan verkopen.

    Hij had de boel beter kunnen versnellen. Nu zou ABN zo'n 16-19 Miljard waard zijn. Over een Jaartje, als we de grieken daadwerkelijk gehad hebben en we in de volgende dip zitten, nog maar 9-12 Miljard
  8. forum rang 5 DurianCS 29 maart 2015 14:06
    Het is populistisch geneuzel. Omdat het publiek het niet eens is met de loonsverhoging deelt Dijsselbloem een tikje uit. Maar het is gewoon het uitvoeren van een veel eerder genomen besluit dat goedgekeurd is door het parlement. Bovendien verdient de top eigenlijk niet zo veel. Hooguit tien keer het gemiddelde salaris van een bankmedewerker. Dat is extreem weinig. Dus als je het niet eens bent met wat de top verdient dan ben je het ook niet eens met wat de gemiddelde bankmedewerker verdient. Aanpakken dus.
  9. Burlington 29 maart 2015 15:55
    De verhogingen zijn niet de echte reden: er is meer aan de hand binnen de bank die nog steeds zijn zaakjes niet op orde heeft. Denk aan Dubai, maar ook binnen andere centra zijn er problemen. De kans dat dit gedurende of na de beursintroductie naar buiten komt is te groot. De vraag is of Zalm de juiste man op de juiste plek is. De kans bestaat dat hij eerst vervangen wordt voor dat men de volgende stap neemt.
  10. [verwijderd] 29 maart 2015 20:36
    Hm het is vrij een voudig, gewoon voor boven de balkenende norm weer ib tarief 70% invoeren en ook voor bonussen. Het is wel duidelijk de politiek en de banken zijn dikke vriendjes van elkaar en dat wisten we al lang. Ook ABN directeur Zalm is een groot vraagteken?, waarom hij die een zeer dubieuze rol heeft gespeelt bij de DSB bank als directeur daar?
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links