Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ukraine

16.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 639 640 641 642 643 ... 821 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. whammy 26 maart 2015 19:34
    De reden? Juncker als vervanger van de Trojka.....
    EU commission president Jean-Claude Juncker and foreign policy chief Federica Mogherini will travel to Ukraine Monday (30 March) to meet Ukraine president Petro Poroshenko and prime minister Arseniy Yatsenyuk. It will be Juncker's first bilateral trip to a non-EU country since taking office in November.
  2. whammy 26 maart 2015 19:35
    The German parliament on Thursday ratified the EU-Ukraine association and trade pact, joining 12 other EU states and the European Parliament, in the run-up to full-scale implementation next year. Ukraine is on its way to the European family", its president, Petro Poroshenko, said on Twitter.
  3. whammy 26 maart 2015 19:56
    quote:

    hirshi schreef op 26 maart 2015 19:44:

    Elke overeengekomen samenwerking met Ukraine moet toegejuicht worden om de expansiepolitiek van Putin een halt toe te roepen.

    De imperialistische ambities van Putin zijn niet te onderschatten.

    Groet.

    De strategen in het Kremlin zijn het doel dicht genaderd. Mariupol zal nog wel in handen van de separatisten vallen en dan is er een corridor via land naar de Krim bereikt.

    p.s. Hirshi onderschat Kolomoiski niet. Die gaat over lijken als het moet. Sla Der Spiegel maar eens op na.
  4. [verwijderd] 26 maart 2015 20:22
    quote:

    whammy schreef op 26 maart 2015 19:56:

    [...]

    De strategen in het Kremlin zijn het doel dicht genaderd. Mariupol zal nog wel in handen van de separatisten vallen en dan is er een corridor via land naar de Krim bereikt.

    p.s. Hirshi onderschat Kolomoiski niet. Die gaat over lijken als het moet. Sla Der Spiegel maar eens op na.
    Je vergeet odessa nog en moldova dat nu reeds de gesprekken voor toetreding uitstelt .

    De goedkeuring in duistland met een economisch lijk vind ik nu niet echt een overwinning .

    Het versnelt afbouwen van de feodale staat, hun baronnen , daar in ukraine
    zal contraproductief werken .Ik ga ernu vanuit dat niet enkel oost maar ook west ; dus de hele buit, ukraine in de handen van het kremlin zal vallen .
  5. whammy 26 maart 2015 21:13
    quote
    De goedkeuring in duistland met een economisch lijk vind ik nu niet echt een overwinning .'
    In Polen:
    A new pro-Russia party has emerged on the Polish political scene and is hoping to scoop as much as 12 percent of votes in elections later this year.
    Zmiana - meaning “change” - has a strong anti-American streak and supports Russian president Vladimir Putin’s politics, seeing Russia as a natural ally for both Poland and the European Union.

    We ( het Westen) moeten afwachten waar de nieuwe Muur komt te staan.
  6. pcrs7 26 maart 2015 21:28
    Oligarch Pinchuk heeft via Clinton de revolutie gekocht
    www.wsj.com/articles/clinton-charity-...

    Pinchuk en Kolomoisky liggen al tijden met elkaar overhoop
    www.kyivpost.com/content/kyiv-post-pl...

    Omdat Ukr nu door de VS gerund wordt, zal Pinchuk beloond worden door wat bezittingen van Kolomoisky te jatten.
  7. [verwijderd] 26 maart 2015 21:36
    het zich uitbreidende europa is een ballon die op knappen staat.
    de nrc/het handelsblad 26 mrt pag.17-opinie:
    "Een grens trekken is als het begraven van de strijdbijl. De fout die lidstaten maken is dat ze grenzen opheffen in plaats van veiligstellen. Kijk naar de Krim, aldus Pascal Bruckner."
    "Niet de overdaad, maar het gebrek aan grenzen is debet aan de huidige malheur, of althans een deel daarvan, van Europa. Dat geldt vooral in het centrale en oostelijke deel, waar regio’s nu eens Duits, dan weer Pools, Russisch, Oekraïens, Oostenrijks-Hongaars waren, waar bestuursvormen veranderden, namen wijzigden en volkeren van huis en haard werden verdreven.

    Na de annexatie van de Krim in 2014 vormt nu Oost-Oekraïne – toneel van een onafhankelijkheidsoorlog die wordt gesteund door Moskou – een voorbeeld van wazige grenzen die zich goed lenen voor alle mogelijke agressie. Het doel van het moderne Europa was om kleine staten te beschermen tegen de hebzucht van grote landen, om hun grenzen veilig te stellen, hun taal, hun identiteit en een of meer religies te beschermen.

    Een grens is niet alleen een lijn die afbakent, maar ook een wond die kan bloeden en waarvoor mensen gestreden hebben. Sommige wonden worden littekens, andere gaan weer open. De fout bij de inrichting van Europa, is dat men grenzen wilde opheffen in plaats van die veilig te stellen, en dat allemaal onder de vlag van het federalisme, waarbij volken werden samengevoegd in een onduidelijk mengsel.

    Dat is de stelling van Thierry Baudet in zijn boek, waarin hij, in navolging van anderen, met elegante eruditie schrijft over de nationale identiteit. Het Europese drama is tweeledig: Brussel heeft de nationale soevereiniteit uitgehold zonder daar een supranationaal oppergezag voor in de plaats te stellen, terwijl het intussen steeds weer nieuwe landen uitnodigt om bij de Europese Unie te komen. Europa is een ballon geworden die steeds verder wordt opgeblazen.

    Het immigratiebeleid van Brussel heeft volken naast elkaar geplaatst die uiteenlopende culturen hebben, een verschillend levenstempo hebben, een ander geloof aanhangen. En dan vraagt Brussel van hen dat ze elkaar begrijpen en van elkaar houden in naam van het respect voor de diversiteit. Oftewel, het multiculturalisme heeft, vooral in de Angelsaksische landen, de segregatie benadrukt in plaats van het ontstaan van een nationaal sentiment te bevorderen. In plaats dat het onderscheid tussen ‘wij’ en ‘zij’ werd verminderd, is dit beleid van ‘gooi alles maar op één hoop’ tot stand gekomen dankzij een snel opkomend anti-racisme dat op identiteit gerichte, chauvinistische schurken contrasteerde met genereuze autochtonen die blij zijn om met wie dan ook samen te wonen.

    Onder het mom van islamofobie is kritiek op een godsdienst verworden tot een daad van racisme. Men heeft landen verward met een blik doperwten waaraan men eindeloos nieuwe elementen toevoegt zonder zich af te vragen of dat allemaal wel goed gaat. Daardoor is het gevoel van loyaliteit kapot gemaakt en zijn naties veranderd in gebieden waarin gemeenschappen samenwonen die elkaar vijandig gezind zijn of die op zijn best onverschillig tegenover elkaar staan.

    De actualiteit toont ons dagelijks voorbeelden van die mislukking. Die strategie zien we zelfs terug op onze eurobiljetten waarop niet de grote kunstenaars of wetenschappers van een land staan afgebeeld, maar waarop bogen, bruggen en stationshallen te zien zijn: alsof Europa een stationshal is waar de gehele mensheid rondloopt. Een tragische vergissing, die getuigt van een akelige leegheid en die deels de huidige verwarring in Europa verklaart.

    Een grens trekken komt neer op het begraven van de strijdbijl: de voormalige vijand wordt bondgenoot, de vreemdeling wordt buur. Het wordt weer rustig langs de grenzen, de gevaren wijken. Elke grens bergt de illusie in zich van zijn eigen vernietiging: velen zien in het moderne Europa een belofte voor de hele wereld, een ,,kwestie van beschaving” (volgens de Franse filosoof Edgar Morin), vergelijkbaar met het oude Rome, Athene of Jeruzalem. ,,Wij verenigen geen staten, wij verenigen mensen”, zei Jean Monnet, grondlegger van de Europese Unie, met een typisch Frans gevoel voor abstractie.

    En daar komt nu een deel van ons malheur uit voort. Ceuta en Melilla in Marokko, Lampedusa in Italië, de Canarische Eilanden, de grens tussen Turkije en Griekenland, allemaal reisbestemmingen van immigranten uit Afrika, het Midden-Oosten en Azië, herinneren ons eraan dat Europa niet de hele wereld is, en ook geen tweede Verenigde Naties en dat we niet kunnen opendoen voor iedereen die aan de poort staat.

    Europa heeft haar uiterste grenzen altijd als veranderlijk beschouwd. Maar ze heeft de klassieke vaderlandsliefde de nek omgedraaid zonder er een federaal patriottisme tegenover te stellen zoals Amerika dat kent, waar de trouw aan de vlag en het geloof in de Amerikaanse verkiezingen het cement van het land vormen.

    Europa daarentegen is een verbrokkeld lichaam, waarvan de stukjes samen een simpele collage vormen. Het is niet Europa dat naties om zeep heeft geholpen, het zijn de landen zelf die zich zodanig hebben uitgeput in oorlogen dat ze, om te overleven, niet anders konden dan een verenigd Europa op te bouwen.

    Beroofd van hun aanspraak op de enige waarheid, lijdend aan ruimtevrees in een wereld die te groot is, weten de Europese landen niet meer wie ze zijn, waar hun grondgebied begint en ophoudt. De uitbreiding van Europa vergroot die onduidelijkheid gek genoeg – onzekerheid geboren uit te veel openheid naar de wereld. Van nationaal isolement gingen we over op angst voor de grote openheid. Baudet luidt terecht de noodklok.

    Europa gaat ten onder aan haar eigen succes: iedereen wil erheen, terwijl het continent twijfelt aan haar taak. De oude dame dirkt zich nog steeds op om maar het hof gemaakt te worden. „De enige grens die de Europese Unie trekt is die van de democratie en van de mensenrechten”, staat er in de inleiding van de Verklaring van Laeken uit november 2001.

    Zo geredeneerd mogen ook India, Zuid-Afrika, Senegal, Ghana, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten, Japan, Zuid-Korea en een flink deel van Zuid-Amerika toetreden tot de Europese Unie. Europa droomt van een kosmopolitische orde waarvoor zij model staat en die geleidelijk de hele planeet zal omvatten.

    De Oude Wereld is angstig en gulzig tegelijk, en loopt net als Rome, het risico dood te gaan door vetzucht, die steeds erger wordt naarmate haar politieke en militaire instabiliteit toeneemt. Naarmate ze zich opblaast, verliest ze aan inhoud wat ze aan oppervlakte wint. Zij vermengt politieke gelatenheid met infantiele hoop om nog meer miljoenen mensen zonder problemen te kunnen opnemen.

    Welnu, de grens is niet alleen limiet of obstakel maar de voorwaarde voor de democratische praktijk, zij vestigt een duurzame band tussen hen die zij omheint en geeft het gevoel van een gemeenschappelijke wereld. Zij scheidt zo sterk als dat zij verbindt. Men moet een woonplaats hebben om zich naar buiten te kunnen openen en het is goed dat naties afgegrensd zijn, ieder met haar taal, tradities om samen te blijven.

    Europa zou er goed aan doen eerst binnen haar eigen grenzen orde op zaken te stellen alvorens haar invloed daarbuiten te laten gelden. Ze moet de moed hebben om te zeggen dat het continent vol is, haar constructie herzien en niet zwichten voor de grote verleiding die uitgaat van de oneindigheid. Een grens trekken is geen daad van vijandigheid, maar een zaak van goed nabuurschap"
    (pascal bruckner is frans schrijver en essayist)
  8. forum rang 10 voda 27 maart 2015 16:44
    Keert het tij voor Rusland?

    VRIJDAG 27 MAART 2015, 16:33 uur | 77 keer gelezen

    Met een stijgende roebel, meer dan verwachte winsten en een kleine rally in de olieprijzen lijkt het er iets zonniger uit te zien voor Rusland. Analisten vragen zich af of het land misschien op een keerpunt staat, zo schrijft CNBC.

    Benoit Anne is hoofd Opkomende Markten bij Société Générale en is bullish op de Russische munt nu die weer iets in de lift zit. ‘Ik ben positief gestemd wat betreft de roebel. De roebel zit een beetje op een eilandje en dat is in deze tijd niet zo verkeerd. Daarnaast is de volatiliteit veel lager geworden. Ook het feit dat de olie weer iets stijgt, is positief voor de roebel.’

    Pierre Andurand, CIO van Andurand Capital, sluit zich daar bij aan. Hij voorspelt dat de olieprijzen dit jaar weer zullen stijgen. ‘Hier kan een Rusland met niet al te hoge schulden van profiteren.’

    Steun in de rug

    Een iets zwakkere dollar en hogere olieprijzen zijn de afgelopen week een steun in de rug geweest voor Russische aandelen. De Russische aandelenmarkt heeft het zwaar te verduren gehad en de roebel was de slechtst presterende valuta van 2014. Inmiddels is de munt echter weer zo’n 20 procent gestegen.

    ‘Er liggen zeker kansen in Rusland, maar veel mensen zijn bang’, zegt Evgeny Fetisov, CFO va Moex (Moscow Exchange). Beleggers zien wel kansen, maar velen weten niet wat er nu precies gaande is. Maar wij denken dat we nu op een keerpunt zitten. We zitten weer in de goede richting; de rente stabiliseert de roebel is redelijk stabiel. Ook bij onze klanten merken we dat het sentiment iets positiever wordt.’

    Lange weg te gaan

    Simon Colvin, onderzoeksanalist bij Markit: ‘De wapenstilstand in Oost-Oekraïne heeft de angst voor verder sancties tegen Rusland grotendeels weggenomen. ‘Daarnaast biedt de gestegen olieprijs wat steun aan beleggers. Echter, olie heeft nog een lange weg te gaan en van de Russische economie wordt nog steeds verwacht dat het in 2015 in een recessie zal belanden.’

    Door Lucia Rodenburg

    www.belegger.nl/nieuws/2663228/keert-...
  9. whammy 27 maart 2015 17:01
    Poetin in een toespraak tot zijn "eigen" FSB
    He also said “Western special services continue their attempts at using public, non-governmental and politicised organisations to … discredit the authorities and destabilise the internal situation in Russia”.

    He claimed Russian counter-intelligence operations “resulted in the suspension of activity of 52 officers and 290 agents of foreign special services” last year.

    “We will continue paying attention to non-governmental organisations that have foreign funding sources; we will … terminate any violations”.
    Suspension, uitbreiding zal Poetin bedoelen.
    euobserver.com/foreign/128173
  10. [verwijderd] 27 maart 2015 21:23
    quote:

    Dream*On schreef op 27 maart 2015 17:50:

    U.S. Ships 50 Abrams Tanks to Ukraine: Europeans Are Furious
    www.washingtonsblog.com/2015/03/43822...
    bradley , gewoon een infantery doodkist zoals de bmp
    General characteristics

    BMP-3 Bradley

    Crew - 3+7 3+6

    Length - 7,14m 6,55m

    Width - 3,20m 3,6m

    Heigth - 2,40m 3,0m

    Weight - 18700kg 22680kg

    Main 100mm gun 25mm cannon
    Armament - 30mm autocannon

    Secondary - 3x7,62 mm PKT 1x7,62mm
    Armament 6 smoke dischargers 1x twin tube TOW

    Power Plant - DieselEngine Cummins VTA-903T
    500Hp 600Hp

    Max Speed - 70km/h 66km/h

    Range - 600km 483km

    Power/Weigth 27 hp/tonne 19,74 hp/tonne

    Service Date - 1990 1981
  11. whammy 27 maart 2015 21:46
    quote:

    dentroef schreef op 27 maart 2015 21:23:

    [...]bradley , gewoon een infantery doodkist zoals de bmp
    General characteristics

    BMP-3 Bradley

    Crew - 3+7 3+6

    Length - 7,14m 6,55m

    Width - 3,20m 3,6m

    Heigth - 2,40m 3,0m

    Weight - 18700kg 22680kg

    Main 100mm gun 25mm cannon
    Armament - 30mm autocannon

    Secondary - 3x7,62 mm PKT 1x7,62mm
    Armament 6 smoke dischargers 1x twin tube TOW

    Power Plant - DieselEngine Cummins VTA-903T
    500Hp 600Hp

    Max Speed - 70km/h 66km/h

    Range - 600km 483km

    Power/Weigth 27 hp/tonne 19,74 hp/tonne

    Service Date - 1990 1981

    Wat wilt u met het bovenstaande aangeven, zomaar opnames van tanks en/of gefotoshopt van een of andere locatie de screenshot dateert van 2015-03-26 03.29 pm
    www.washingtonsblog.com/wp-content/up...
16.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 639 640 641 642 643 ... 821 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,55 +0,18%
EUR/USD 1,0726 +0,27%
FTSE 100 8.090,46 +0,62%
Germany40^ 17.982,80 -0,59%
Gold spot 2.325,25 +0,39%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

Flow T...
+5,79%
UNILEV...
+5,74%
NX FIL...
+3,86%
Fugro
+2,18%
JUST E...
+2,13%

Dalers

ADYEN NV
-11,77%
WDP
-4,38%
VIVORY...
-2,68%
Alfen ...
-1,44%
BAM
-1,44%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links