Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurscompetitie 2015 NL Alternatief!

3.682 Posts
Pagina: «« 1 ... 86 87 88 89 90 ... 185 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ff_relativeren 26 maart 2015 18:56
    De beursdag in samenvatting : snel vergeten ...
    Rood. Heel veel rood vandaag. Met in de hoofdcompetitie slechts 2 spelers die 2 plaatsen omhoog weten te schuiven. Scopum pretium en theo1.

    Aan de minkant zijn er ook wat schuivers, maar dat ga ik er op een dag als vandaag niet uitlichten. Ongeacht hoe goed je keuzes, vandaag lift je mee op het sentiment ..

    En oh ja, voor Rafter slecht nieuws. Herbinator daalde wel, maar Rafter deed dat beter ..

    De bijlage :

  2. forum rang 5 DurianCS 26 maart 2015 19:01
    Je weet dat het een keer kan komen en wat kan komen dat zal komen (Murphy). Inderdaad, een flinke beursdip; ook voor Galapagos, Rafter (ai, zie opmerking ff). Een paar tegenspartelende aandelen, maar weinig positief ondanks het sprongetje omhoog aan het eind van de dag. Dit moet haast wel het feestje van de shorters zijn, alhoewel ze vaak net niet de grootste dalers te pakken hebben. Een aardig plusje door een zwieper aan het eind van de dag bij Vopak (theo) waar zowaar een shorter (Vlok) van heeft te lijden. De grootste verliezer van vandaag is ASML (nobahamas, netweblady, Vlok, voda, BDB) en dat is feest voor shorter hearts. Ook een dikke 4% verlies bij Fugro (roy en Rafter) en Galapagos op ruim 4% (nobahamas, herbinator) maar geen profiterende shorters. Meer dan 3% verlies bij Aegon, waar de shorters nobahamas en alweer hearts van profiteren, Fagron (Durian, Johan en sobri) en Esperite (wederom herbinator). Daarnaast nog veel boven de 2% verlies, waarvan de belangrijkste Heijmans (H6, ONN) en Imtech (R0j0, izdp en shorters ff, Durian en sugar).
  3. forum rang 7 ff_relativeren 26 maart 2015 19:03
    In de shorters-competitie vandaag geen enkele verschuiving in de ranglijst.
    Stilstand in de plaatsing, beweging in de scores. Naar het eind van deze maand kan er nog volop door de ranglijst heen bewogen worden.

    En met het einde van de 3e (speel)maand in zicht, is ook het einde van kwartaal 1 in zicht. In 2014 had ik in de BCE het beeld dat voornamelijk kwartaal 1 -en in mindere mate kwartaal 4- bepaalde waar je aan het eind van het jaar zou staan.

    Ik kan me bijna niet voorstellen dat het met de mega-uitslagen van deze eerste maanden ook het beeld voor de rest van het jaar zal zijn. Wat ik me wel kan voorstellen is een serie contra-bewegingen op de beurs die het overtollige effect gaan nivelleren.

    We gaan het afwachten, Gents and Ladies. Voor vandaag in ieder geval niks te doen in de shorters-competitie. Al mag ik 1 melding niet achterwege laten :

    Johan zet alle drie zijn aandelen in de min. Hij staat niet zonder reden op nr 1 in de shorters-competitie. Klasse, Johan !

    De bijlage :

  4. Rafter 26 maart 2015 22:58
    Man, man, man...alles daalde.....RTLZ noemde dit 'winstnemingen'...wat raar dan dat een luxe voedingfonds als Acomo (het ouwe A' dam Rubber) steeg bij een drievoudige omzet? Zitten daar dan net toevallig beleggers die nooit winst nemen?
    Geopolitoeke angst plus een dosis rentevrees.....
    'Winstnemingen..'...en dan? Moeten ze met dat geld? In oblis? 7n liquiditeiten?
  5. forum rang 5 DurianCS 27 maart 2015 18:14
    Kleine minnetjes op de beurzen en vandaar niet teveel positief nieuws over de aandelen. Mooi herstel voor Imtech (R0j0, izdp en pech voor shorters ff, Durian en sugar) en iets minder voor Besi (nobahamas, Durian, Bolo, Moermanski en Rafter). Aan de minkant gebeurt er iets meer. Heijmans (H6, ONN) en USG (RDPim, Gwalstra en gerard) dik onderuit en ook een mooie(?) min voor Galapagos (nobahamas, herbinator), speciaal voor Rafter. Ook NSI laat het afweten, fijn voor shorters Durian en sobri.
  6. forum rang 5 DurianCS 27 maart 2015 18:43
    Een week met weinig veranderingen in de top, maar toch een paar flinke verschuivingen. Zo behoudt herbinator overtuigend zijn eerste plaats, maar zijn resultaat duikelt toch aardig omlaag. Is hier hoop voor de runners up? Bolo, Durian, theo en sobri weten enkele plaatsen te stijgen. Terwijl Gwalstra, Vlok en RDPim enkele plaatsen moeten inleveren. Daarnaast gaat gerard in resultaat relatief veel achteruit. Toch nog 27 keer alles groen. Een een competitie-gemiddelde ver boven het aandelengemiddelde.
    Bij de shorters behoudt Johan de eerste plaats, maar wel met stevig verlies in resultaat. Helaas net geen drie keer een dalend aandeel, maar wat scheelt het (ja, OCI is de schuldige)? hearts stijgt een paar plaatsen, gesteund door een flinke verbetering in het resultaat. Gelukkig blijft het competitiegemiddelde nog net onder het aandelengemiddelde. Dus enig gevoel voor shorten is er wel. Mag ook wel na de beursperikelen van afgelopen week.
  7. forum rang 7 ff_relativeren 27 maart 2015 21:20
    De top-10 best presterende aandelen uit de indices sinds 2 januari
    - met melding dat onze indices niet meer parallel lopen met de echte indices -

    Reden is dat onze selecties heel het jaar door lopen, terwijl er in Amsterdam herwegingen plaatsvinden met wisseling van aandelen uit, en in, de AEX, AMX en AScX.

    Tweede afwijking is dat wij voor Exact, Nutreco en Klepierre de laatst bekende beursnotering uit oorspronkelijke index vasthouden, tenzij de verhuisde notatie daarboven uit stijgt. Bij een koersdaling onder de laatst bekende notatie oude index, houdt onze competitie dus een afwijkende waarde vast.

    De top 10 :

    Esperite 94,769%.

    BE Semiconductor 62,385%.

    BAM 57,104%.
    Aperam 52,898%.
    Altice 51,425%.

    Fugro 45,162%.

    Heijmans 36,983%.
    Neways 36,849%.
    Randstad 35,721%.
    Galapagos 33,602%.

    Voor het hele overzicht :

  8. forum rang 7 ff_relativeren 27 maart 2015 21:30
    Plus het overzicht van de competitiegemiddelden, afgezet tegen onze startlijst AEX_AMX_ASCX. Duidelijk zichtbaar is dat de shorters parallel lopen met het ongewogen gemiddelde van de indices.

    Ook vermeldenswaardig : vanaf begin van de maand tot vandaag toe blijft het gewogen gemiddelde van de indices, boven het ongewogen gemiddelde liggen. (einde maand, dinsdagavond een extra plaatje in lijngrafiek)

    Groen = hoofdcompetitie.
    Rood = shorters competitie.
    Blauw = ongewogen gemiddelde Indices.
    Goud = gewogen gemiddelde Indices.

    De bijlage :

  9. forum rang 7 ff_relativeren 27 maart 2015 21:35
    Het wekelijkse overzicht van de dag-tot-dag-verschuivingen in de hoofdcompetitie,
    met 2 opmerkelijke verschuivingen vandaag :

    DurianCS maakt de grootste sprong omhoog en gaat van plaats 13 naar plaats 9.
    GWalstra maakt ruiterlijk plaats voor DurianCS, en gaat zelf identiek van plaats 9 naar 13.

  10. Rafter 27 maart 2015 22:16
    @Ff etc..
    Man,, man, man..wat doe je dat snel! Thanx!
    Het veld vertoont een aardige Gauss kromme- enkel de Herbinator onttrekt zich aan deze statistische wetmatigheid...hij is een bergje verder. Dat moeten wij, sukkelaars zonder esprite-versnelling, dan maar accepteren. En strijden om 'the best of the rest'...
    Ineens weer 7 bloedneuzen onderin, jammer toch.
  11. [verwijderd] 29 maart 2015 15:33

    Ik zal maar niet te veel zeggen, want sommige posters hier zijn nogal licht aangebrand. Dit terwijl ze zelf een hoop gedoe maken over een al dan niet inzending van 1 deelnemer. "Mijn aandelen" die van de shortlijst leverden toch een plus van 14% en blijken nog steeds in de top 4 van de lijst te staan.

    Netto shortposities op 27 maart 2015
    Dit is de meest recente datum waarover posities bekend zijn. Let op: meldingen lopen altijd minstens één dag achter.

    Aandeel

    Totaal short

    "SBM Offshore 10,80%
    Aperam 10,40%
    Air France-KLM 8,05%
    Gemalto 7,81%
    Fugro 6,19%
    TomTom 5,46%
    TNT Express 5,44%
    Royal Imtech 4,09%"

    Groet, Jonas
  12. forum rang 7 ffff 29 maart 2015 15:54
    Jonas,

    Jou ken ik al heel wat jaren. Wat mij nu werkelijk verbaast is....dat jij zoveel waarde hecht aan een puur hypothetische waarde.

    Ik ga hierbij uit van mijn veronderstelling dat je in de echte praktijk niet al die shortposities bezit.

    Mocht dat wel het geval zijn, dan neem ik mijn opmerking onder excuses terug.

    Maar al die competities met deelnemers die van hun uitgezochte aandelen nauwelijks of niets in werkelijkheid bezitten....Dat is toch eigenlijk allemaal een grote flauwe kul...!

    In mijn ogen.

    Ennuh, Jonas, ik zou wel eens willen zien hoe JIJ gereageerd zou hebben als iemand anders voor jou een opgave doorgegeven had en als je dan tot je stomme verbazing constateert dat die *****8 die valse opgave niet willen weghalen.

    Ik meen jou een beetje te kennen. Ik denk dat je dan anders zou praten als dat je nu psot.

    Peter
  13. [verwijderd] 29 maart 2015 16:02

    Peter,ik zou me over die "foute opgave" niet druk meer maken. Ze doen maar. Mijn opgave hier is de top 3 van de meest geshorte aandelen per 31-12-2004. Expres gedaan in de longcompetitie om eens te kijken hoe het liep. Ik heb daar zelf overigens alleen een calletje SBM van.

    Voor de rest ik meld hier geregeld mijn echte posities en daar gaat het me om. Money in the pocket dus.

    Groet, Jonas
  14. forum rang 7 ffff 29 maart 2015 16:10
    Jonas,

    Wij maken ons dus druk en vooral niet druk om andere zaken.

    Jij maakt je druk om een hypothetische short-opgave, terwijl mij dat echt eerlijk gezegd, geen ene reet doet, mij niets zegt.

    Jij zou je niet druk maken om een valse opgave. Ik zal het maar van je aannemen, al moet ik er meteen bij zeggen, dat ik het moeilijk geloof.

    Ik heb mij ooit hier in de KK gruwelijk geërgerd mij zelfs boos gemaakt over opmerkingen die ove3r jou gedaan werden die jij blijkbaar in vertrouwen in een café in Rotterdam nabij de Coolsingel gedaan had... en die je na enkele jaren op je bordje kreeg. Ik had met je te doen en voelde aan je postings dat je daar bepaald niet blij mee was. Juist door die affaire is bij mij de gedachte ontstaan dat jij het ook niet leuk zou vinden als er iemand voor jou een valse opgave zou doen.

    Maar inderdaad, laat maar zitten, verder!

    Succes met de beurs en post vooral WAT JE ECHT DOET !

    Peter
  15. forum rang 5 DurianCS 29 maart 2015 16:10
    quote:

    ffff schreef op 29 maart 2015 15:54:

    Jonas,

    Jou ken ik al heel wat jaren. Wat mij nu werkelijk verbaast is....dat jij zoveel waarde hecht aan een puur hypothetische waarde.

    Ik ga hierbij uit van mijn veronderstelling dat je in de echte praktijk niet al die shortposities bezit.

    Mocht dat wel het geval zijn, dan neem ik mijn opmerking onder excuses terug.

    Maar al die competities met deelnemers die van hun uitgezochte aandelen nauwelijks of niets in werkelijkheid bezitten....Dat is toch eigenlijk allemaal een grote flauwe kul...!
    Ik zie het probleem niet. Privé heb ik hoofdzakelijk Amerikaanse aandelen en dus heb ik hier in de competities andere aandelen. Komt nog bij dat privé voor de lange termijn is en deze competities voor kortere termijnen.
3.682 Posts
Pagina: «« 1 ... 86 87 88 89 90 ... 185 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 0,00%
EUR/USD 1,0699 -0,03%
FTSE 100 8.044,81 0,00%
Germany40^ 18.218,10 +0,44%
Gold spot 2.325,40 +0,15%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links