Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,975 23 apr 2024 11:49
  • +0,060 (+0,18%) Dagrange 33,890 - 34,090
  • 1.393.275 Gem. (3M) 7,6M

Sectornieuws

159 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 boldie 10 december 2014 09:13
    Iran waarschuwt voor scheuring in OPEC

    Gepubliceerd op 10 dec 2014 om 09:06 | Views: 0 | Onderwerpen: Iran,OPEC

    ArtikelReactiesGerelateerde instrumenten

    inShare

    Royal Dutch Shell A 09 dec

    EUR 26,40 0,00 (0,00%)

    Iran waarschuwt voor scheuring in OPECNoorwegen houdt groeiraming tegen het licht

    DUBAI (AFN/BLOOMBERG) - Iran maakt zich zorgen over de solidariteit binnen oliekartel OPEC. Onenigheid tussen de olie-exporterende landen kan de toch al sterk gedaalde olieprijs verder onder druk zetten, zo waarschuwde het Iraanse ministerie van Olie.

    ,,Elke verstoring van de solidariteit binnen de OPEC of een prijzenoorlog zal leiden tot een enorme prijsdaling'', stelde een afgevaardigde van het ministerie. Daarbij zou de olieprijs kunnen dalen naar 40 dollar per vat, tegen iets minder dan 70 dollar nu. De olieprijs is dit jaar al ruim 40 procent gedaald, onder meer doordat de OPEC onlangs besloot de productie voorlopig niet te verlagen.

    Iran reageerde op de recente kortingen die Saudi-Arabië en Irak boden aan klanten in Azië. Verder sorteerde Iran voor op het moment dat verlichting van internationale sancties het land in staat stelt meer olie te exporteren. Saudi-Arabië zou zijn productie dan moeten inperken, om ruimte te scheppen voor de toename van olie uit Iran.
  2. Mrx77 13 december 2014 12:35
    Opec heeft de olieprijs altijd hoog gehouden zolang de prijs teveel ging doorzakken bij falende vraag naar olie . Amerikaanse schaliepeoductie die blijft maar produceren zonder matigen vd productie. America heeft de olieomzet niet eens nodig. Het oosten die leven daarvan en zijn daar afhankelijk van. Zo houden ze hun begroting voorlopig op peil. Amerika wist vantevoren dat dit stond te gebeuren bij overmatig produceren. Het is goed dat ze minder aenerfie afhankelijk willen worden maar doe dit met mate en stem dit zonodig vooraf met opec. Opec probeert marktaandeel te behouden en amerika probeert marktaandeel te veroveren. Dan kan ik de frustatie vd opec begrijpen dat ze niet willen beperken (opec is verantwoordelijk van 40 proc. Vd torale.productie), zodat amerika meer schalieolie kan produceren en op de markt kan dumpen. Het is geven en nemen. Ik heb gevoel dat amerika zijn productie moet terugschroeven want zij hebben deze overcapaciteit veroorzaakt...
  3. Mrx77 13 december 2014 12:44
    Ik kan niet begrijpen dat olieprijs komende 5 jaar laag blijft. Het inwinnen van olie is vele malen duurder geworden dat doe je niet meer voor 20 a 30 dollar per vat. Voor alaska heb je zelfs 80 a 90 nodig om rendabel te zijn. Day zou betekenen dat er niet meer geproduceerrd kan worden voor dit soort lage olieprijzen. Dan verwacht ik prijsexplosie van de olie per vat ondanks dat vraag naar olie iets terugvalt. De productie vdnolie zal behoorlijk terigvallen omdat olie produceren op 50 a 60 dollar per vat niet rendabel is. Dit zou gelden voor 40 a 50 proc. Vd totale productie. Dan verwacht ik dat deze productie grotendeels wordt stilgelegd waardoor er niet meer aan de vraag kan voldoen. Een fabrikant van nieuwe autos verkoopt zijn autos toch ook niet beneden zijn kostprijs dan zal hij minder autos fabriceren..ik kan niet begrijpen obv wat de olievraag en.onder welke omstandigheden deze olievraag wordt ingecalculeerd is dat bij gelijkblijvende productie (lijntjes met een liniaal doortrekken) of wordt rekenimg gehouden met productiestop of faillismenten in de schalieolie...
  4. forum rang 4 ischav2 14 december 2014 12:12
    Ff,
    Ervan uitgaande dat de dollar sterk blijft, de supply de demand overtreft en de de olieprijs voor langere tijd laag zal blijven, de OPEC verdeeld blijft,
    komt RDS dan niet in de knel met het hoge dividend dat wordt uitgekeerd?
    M.a.w. Bij welke olieprijs draait RDS verlies?
    Zelf zit ik op het vinkentouw om RDS te kopen en verwacht dat ik het aandeel rond de 23,60 kan oppikken.
    Maar is het nu anders: is er geen sprake van een perfecte storm voor de oliemarkt en kan RDS naar de 16 regionen;, het tempo waarin het aandeel zakt spreekt boekdelen.
  5. forum rang 7 ff_relativeren 14 december 2014 15:08
    @ ischav2,

    je stelt sterke vragen, en ik hoop dat er meer reacties op komen.
    Ik ben geen RD Shell kenner, @ ischav2. Als ik met beperkte inzichten kijk naar het bedrijf RD Shell en de beurskoers van het aandeel RD Shell A + B, dan zet ik voor mijzelf de volgende 3 plussen en 3 minnen op een rijtje ;

    de minnen :

    1.
    de economie van China en de EU trekken niet genoeg aan om de vraag naar energie op te jagen.

    2.
    de economie van Rusland heeft het moeilijk onder de huidige omstandigheden.
    Ook daar zie ik nog geen aanjagende vraag naar energie.

    3.
    De olieprijs kan wellicht binnenkort uitbodemen, maar uitbodemen zegt niets over hoe lang de olieprijs laag kan blijven.

    de plussen :

    a)
    de economie van de USA groeit. Hier zien we een aanjager voor de vraag naar energie.

    b)
    de economie in de UK groeit. Ook hier een aanjager voor de vraag naar energie.

    c)
    RD Shell specifiek : doordat RD Shell volledige keten-integratie kent, met alle schakels van downstream t/m upstream en raffinage, is het minder afhankelijk van alleen de olieprijs.

    @ ischav2, RD Shell zal wel wat meezakken met de oliemarkt, maar een perfecte storm zie ik niet direkt voor RD Shell. Zij opgemerkt dat ik geen RD Shell kenner ben. Naast de huidige markt-ontwikkelingen heeft RD Shell een reputatie waar het gaat om de hoogte van het dividend. Hetgeen een redelijke bodem legt onder de beurskoers. Edoch, mocht RD Shell besluiten om het dividend-niveau neerwaarts aan te passen, dan zie ik de beurskoers van het aandeel RD Shell A + B nog wel wat verder weg zakken.

    Indien ik op grond van bovenstaande overwegingen een gokje zou moeten doen naar de prijsvorming van het RDS-A aandeel, dan zou ik gaan voor de volgende stappen :

    Einde 2014 : € 23,50 tot € 23,75 bij ongewijzigde daling van de olieprijs.
    Januari 2015 : € 25,- vanwege nieuwe jaarbudgetten bij institutionele beleggers.
    Eind februari 2015 : € 23,- (jaarlijks dipje na de nieuwjaarsrally).

    En alleen bij verlaging van het dividend een nieuwe dip naar pakweg € 18,- tot € 19,-.

    --> overigens kan bij aantrekken van de olieprijs het aandeel Shell net zo makkelijk weer mee omhoog ...

    Greetzzz

  6. forum rang 4 ischav2 14 december 2014 15:48
    Thanks FF,

    Alleen Rusland is een supplier en heeft economisch nauwelijks invloed op de vraag naar olie.
    Ik denk zelfs dat men de deviezen op peil moet houden gegeven de zeer lage olieprijs dat ze juist meer produceren en daarmee de prijs van olie nog meer onder druk zetten.
    RDS is groot in de produktie van LNG, ik neem aan dat die prijs correlatie vertoont met de olieprijs.
    Ik wacht de daling verder af en pik stukken op rond de 23,50 euro primair vanwege het dividend. Maar of dat verstandig is?
    Mijn inschatting is dat de olieprijs op de middellange termijn laag zal blijven: de schalierevolutie zal daar voor zorgen (of is dit new normal?) en is politiek strategisch van groot belang zowel voor de VS als Saoedi-Arabië. De VS om Rusland onder druk te houden en de Saoedi's om Iran een kopje kleiner te maken. Op de langere termijn is de schalieolie echter eindig en zullen de olieprijzen weer naar "normale" niveau's terugkeren.

    FF,

    Een prettige zondag toegewenst.

  7. nestel 29 december 2014 08:54
    Daling olieprijs fnuikt schalierevolutie VS

    Gerben van der Marel
    maandag 29 december 2014, 06:00
    update: maandag 29 december 2014, 06:00

    De plotseling met 40% gedaalde olieprijs zet de Amerikaanse schalierevolutie onder druk. Veel scherp gefinancierde bedrijven zijn niet meer rendabel. Het effect van de olieprijs wordt ook gevoeld op Wall Street dat snelgroeiende bedrijven zwaar in de schulden heeft helpen steken. Bedrijven in Texas en North-Dakota, waar de winning van schalieolie en -gas grote vormen heeft aangenomen, zullen komend jaar gaan wankelen. 'De man met de hamer komt er onvermijdelijk aan', zegt David Bianco, strateeg van Deutsche Bank. 'De inkomsten van veel exploratie- en productiebedrijven worden momenteel weggevaagd.' Ook de dienstverleners voor de sector zullen geraakt worden.

    fd.nl/ondernemen/1086242/daling-oliep...
  8. forum rang 10 voda 28 oktober 2015 15:59
    Winst Statoil keldert door lage olieprijs

    Gepubliceerd op 28 okt 2015 om 07:52 | Views: 2.855

    STAVANGER (AFN/BLOOMBERG) - Statoil heeft in het derde kwartaal flink te lijden gehad van de lage olieprijs. Het grootste oliebedrijf van Noorwegen zag het resultaat met 60 procent kelderen, zo bleek woensdag.

    Statoil zette een winst in de boeken van 3,7 miljard kroon (ruim 395 miljoen euro). Dat was een jaar eerder nog 9,1 miljard kroon en fors onder de prognoses van marktkenners. Die rekenden in doorsnee op 5,1 miljard kroon. Het concern, voor bijna 70 procent in handen van de Noorse overheid, heeft dit jaar zijn kapitaaluitgaven met 1 miljard kroon teruggebracht tot 16,5 miljard kroon.
  9. forum rang 10 voda 28 oktober 2015 16:00
    Sterke omzetdaling olieconcern CNOOC

    Gepubliceerd op 28 okt 2015 om 09:33 | Views: 2.244

    HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Het Chinese olieconcern CNOOC heeft de omzet in het derde kwartaal hard zien dalen, door de lagere olieprijzen. Dat viel woensdag op te maken uit een tussentijds handelsbericht van het grootste offshore olie- en gasbedrijf van China.

    CNOOC behaalde voor 36,3 miljard yuan (bijna 5,2 miljard euro) aan opbrengsten, 32 procent minder dan een jaar eerder. CNOOC gaf geen winstcijfers.
  10. forum rang 10 voda 30 oktober 2015 15:54
    Exxon kwartaalresultaten beter dan verwacht

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Exxon Mobil corp (XOM) rapporteerde over het derde kwartaal een daling van omzet en winst, maar presteerde desondanks beter dan verwacht, zo blijkt vrijdag uit de publicatie van de derdekwartaalresultaten van de energiereus.

    Exxon rapporteerde een bijna gehalveerde winst van $4,24 miljard, ofwel $1,01 per aandeel, versus $8,07 miljard, ofwel $1,89 per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

    De omzet daalde tot $67,34 miljard, een daling van 37% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het concern een omzet rapporteerde van $107,5 miljard.

    Analisten geraadpleegd door Thomson Reuters hadden gerekend op een winst per aandeel van $0,89 en een omzet van $63,75 miljard.

    De winst werd gestuwd door de downstream en chemische divisies, vanwege de lage olie- en gas-prijzen. De winst bij de divisie downstream verdubbelde tot $2 miljard.

    De winst bij de divisies exploratie en productie, ofwel upstream, daalde in het derde kwartaal met 79% tot $1,36 miljard, waarbij de Amerikaanse divisie een verlies boekte van $422 miljoen.

    Het aandeel noteert voorbeurs 0,5% hoger.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

159 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links