Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rentekeerpunt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 januari 2015 00:25
    @Heupie van Salland Slechts ter verder het duurzaam bij de wèl scorende oneliner

    “Marcel Tak for president!”

    alsmede dat het slechts een eveneens leeswaardig artikel zonder enig scorend gezwets al dan niet in naam van de vrijheid van een permanent met artikel 1 van de Grondwet strijdige, permanent verontwaardigd verongelijkte stuurse stuurgroep voor de mensen met een permanent bord voor hun hoofd annex fanclub van de mensen met een permanente plaat voor de kop in de hysterische waan van de dag met een ongekende angst voor vreemdelingen in een zondebokken lynchende cultuur met permanent vijandige,

    bevolkingsgroepen tegen elkaar ophitsende taal zondebokken scorende eenmanssekte in De Standaard van vandaag betreft latende, u en iedereen in de eurozone en daarbuiten een prettige voortzetting van de dag en duurzaam hierna latende kennisgeving:

    in afleveringen van dubieuze Debiteuren/dubieuze Crediteuren is uiteraard op een home desktop computer of een met de vette vingers te bedienen priegelschermpje van de in een hongerloontjesland gefabriceerde gsm dat geen snoer meer heeft van de internetindustrie die geen lopende band meer heeft met de gevolgen van dien voor de werkgelegenheid zoals in de spookstad Detroit is te zien duidelijk te zien dat

    OMD Messages LIVE)

    www.youtube.com/watch?v=xJvcxa9THog

    op het internet zonder enig gezwets in naam van de vrijheid over bijvoorbeeld hoofddoekjes in beraadslagingen in de Tweede Kamer van een permanent verontwaardigd verongelijkt zondebokken in een zondebokken lynchende cultuur scorende eenmanssekte dusdanig in de weer zijn dat er duurzaam wèl muziek in zit.
  2. forum rang 6 haas 29 januari 2015 01:46
    Hoe hoog was de hyporente in 1983 ?
    inderdaad hele mooie zomer: Bovenverdieping verbouwd van 10 jaren eerder gekocht nwbouwhuis
    ===============================
    laatste news: Sport als voorbeeld:
    wo 28 jan 2015, 23:13
    Grensrechter krijgt schoen naar hoofd

    Van onze Telesportredactie
    De bekerwedstrijd tussen Atlético Madrid en Barcelona stond bol van de incidenten. Het grimmige duel eindigde met elf gele en twee rode kaarten.
    Het meest bizarre incident was wel de schoen die de grensrechter vlak na de rust naar zijn hoofd kreeg van een woedende Arda Turan. De Turk van Atlético Madrid kwam er nog genadig van af. De scheidsrechter gaf hem slechts geel.
  3. Henri Nostradamus 29 januari 2015 10:13
    Aangezien de beurs 6 maanden vooruit kijkt en we vanaf mei dit jaar renteverhogingen kunnen verwachten in de USA is het logisch te veronderstellen dat de renteverhoging nu in de markt verdiscontereerd gaat worden. Met andere woorden het feest is over en de (aandelen)markten zullen agv hogere rentestanden gaan dalen. De ECB kan deze ontwikkeling ook voor Europa niet stoppen met een schamele 1,2 biljoen. Helft zal wel naar Swiss gaan - die heeft nog 0,65 biljoen aan opgekochte schuldpapieren op de plank liggen (zo gezien dus opnieuw een bailout van misgokkende bankiers door de EU-belastingbetalers).

    Facit: we zijn over de top. Enjoy the ride!

    HN
  4. [verwijderd] 29 januari 2015 14:24
    quote:

    zeurpietje schreef op 28 januari 2015 14:59:

    [...]

    de staat maakt geen koersverlies maar maakt zelfs winst. stel hij koopt 10 jarige leningen dan maakt hij een rendement van ongeveer 0,5% (couponopbrengst minus koersverlies) en hij financierd dit met gratis nieuw geld. deze winst stroomt weer als dividend naar de schatkist.
    Je bekijkt het vanuit de staat als uitgever van leningen. Ik bekijk het vanuit de centrale bank (het resultaat van QE komt voor rekening van de staat) als koper van die staatsleningen, een voorbeeld:

    2008, schuldencrisis. Waarde staatslening X: 90%, rendement: 5%

    Banken kopen in en betalen 90%.

    2015: Huidige waarde staatslening X: 120%, rente 0,2%
    Banken verkopen die lening aan de ECB, maken dus een koerswinst van zeg 30% (van 90% naar 120%), en dumpen een lening dat nu 0,2% rendeert.

    2018: Inmiddels is er inflatie en is de rente gestegen. Staatslening rendeert 4%, waardering 99%.

    ECB plaatst de gekochte leningen weer terug bij de banken. ECB heeft een verlies geleden van 20%, en dat komt voor rekening van de staat en dus van de burger).
27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links