Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 25 apr 2024 17:35
  • -0,024 (-2,60%) Dagrange 0,875 - 0,910
  • 4.203.859 Gem. (3M) 6,9M

Sectornieuws - biotech

6.429 Posts
Pagina: «« 1 ... 107 108 109 110 111 ... 322 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 januari 2015 17:57
    Een kritisch maar zeer leesbaar artikel van een hartchirurg in de discussie over hoe hart- en vaatziekten het best bestreden (c.q. voorkomen) moeten worden.
    Vertaald vanuit het engels.

    Bron:
    www.sott.net/article/242516-Heart-Sur...

    Post waarschijnlijk in meerdere afleveringen wegens de lengte van de tekst.

    Ik verdiep mij de laatste tijd nogal in de relatie voedingspatroon en alles dat ligt tussen lichamelijk ongemak en chronische ziektes. De academische wetenschap en zeker de biotech bedrijven zitten niet op de lijn die dit artikel en veel vrijdenkers volgen. Maar het is te verwachten dat steeds meer mensen zich gaan afvragen of pillen het juiste antwoord zijn op lichamelijke problemen, als de oorzaak ligt in het voedingspatroon.
    Als dat gebeurt, dan kan de biotech industrie als geheel rekenen op teruglopende omzetten. Hart- en vaatziekten vormen slechts 1 aspect van de gevolgen van een ongunstig voedingspatroon.

    Het artikel:

    Hartchirurg spreekt zich uit over de werkelijk oorzaak van hart- en vaatziekten
    Dr. Dwight Lundell
    PreventDisease
    Do 1 maart 2012 21:58 CET

    Wij artsen met al onze opleiding, kennis en gezag ontwikkelen vaak een vrij groot ego waardoor we de neiging hebben om moeilijk toe te geven dat we verkeerd zitten. Dus, hier gaan we. Ik geef graag toe dat we aan het verkeerde eind zitten. Als een hart chirurg met 25 jaar ervaring, heb ik meer dan 5000 open hartoperaties uitgevoerd, vandaag is het mijn dag om recht te zetten wat er mis is met medische en wetenschappelijke feiten.
    Ik volgde vele jaren met andere vooraanstaande artsen die bekend stonden als "opiniemakers" opleidingen. Ik werd gebombardeerd met wetenschappelijke literatuur, ik woonde voortdurend onderwijs seminars bij, wij als opiniemakers waren ervan overtuigd dat hartziekten het gevolg zijn van een simpel iets als een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed.
    De enige geaccepteerde therapie hiervoor was het voorschrijven van medicijnen om cholesterol te verlagen en een dieet dat vetinname sterk beperkt. Dat laatste natuurlijk zou volgens ons cholesterol en hart- en vaatziekten doen afnemen. Afwijkingen van deze aanbevelingen werden beschouwd als ketterij en kon misschien wel leiden tot wanpraktijken.
    Het werkt niet zo!
    Deze aanbevelingen zijn niet meer wetenschappelijk of moreel verdedigbaar. De ontdekking van een paar jaar geleden dat een ontsteking in de vaatwand de echte oorzaak is van hart- en vaatziekten leidt langzaam tot een paradigmaverschuiving in hoe hart- en vaatziekten en andere chronische aandoeningen zullen worden behandeld.
    Lang vastgestelde voedingsaanbevelingen hebben geleid tot epidemieën van obesitas en diabetes, waarvan de gevolgen elke historische plaag in termen van sterfte tot dwergformaat reduceren, en hebben menselijk lijden en de slechte economische gevolgen gecreëerd daardoor.
    Ondanks het feit dat 25% van de bevolking dure statine medicijnen voorgeschreven krijgt en hoewel we het vetgehalte van onze voeding hebben verminderd, sterven er meer Amerikanen dit jaar aan hartziekten dan ooit tevoren.
    Uit de statistieken van de American Heart Association blijkt dat 75 miljoen Amerikanen momenteel lijden aan hart- en vaatziekten, 20 miljoen hebben diabetes en 57 miljoen hebben pre-diabetes. Deze aandoeningen beïnvloeden jongere mensen in grotere aantallen per jaar.
    Simpel gezegd, als er geen ontsteking in het lichaam aanwezig is, is er geen aanleiding dat cholesterol zich zou ophopen in de wand van het bloedvat en daardoor hartziekten en beroertes kan veroorzaken. Zonder ontstekingen zou cholesterol vrijelijk door het lichaam bewegen zoals de natuur het bedoeld heeft. Het is ontsteking die veroorzaakt dat cholesterol vast komt te zitten.
    Een ontsteking is niet ingewikkeld- het is heel eenvoudig uw natuurlijke verdediging van uw lichaam tegen een buitenlandse indringer zoals een bacterie, toxine of virus. De cyclus van een normale ontsteking is perfect voor het beschermen van uw lichaam tegen bacteriële en virale indringers. Echter als we chronisch het lichaam belasten met gifstoffen of voedsel dat nooit bedoeld is voor het menselijk lichaam om te verwerken, treedt een chronische ontsteking op. Chronische ontsteking is net zo schadelijk als acute ontsteking gunstig is.
    Welk weldenkend mens zou opzettelijk zichzelf herhaaldelijk blootstellen aan levensmiddelen of andere stoffen waarvan bekend is dat de schade aan het lichaam veroorzaken? Nou, rokers misschien, maar in ieder geval maakten zij die keuze moedwillig.
    De rest van ons hebben gewoon het aanbevolen mainstream dieet gevolgd dat is laag in vet en rijk aan meervoudig onverzadigde vetten en koolhydraten, niet wetende dat we hiermee herhaald letsel aan onze bloedvaten veroorzaken. Door dit herhaalde letsel ontstaat chronische ontsteking wat leidt tot hart- en vaatziekten, beroerte, diabetes en obesitas.
    Ik herhaal: De verwondingen en ontstekingen in onze bloedvaten worden veroorzaakt door het vetarme dieet aanbevolen voor jaren door de reguliere geneeskunde.
    Wat zijn de grootste boosdoeners van chronische ontsteking? Heel eenvoudig, het is de overbelasting van eenvoudige, sterk bewerkte koolhydraten (suiker, meel en alle producten daarvan gemaakt) en de excessieve consumptie van omega-6 plantaardige oliën zoals soja, maïs en zonnebloem die worden aangetroffen in veel bewerkte voedingsmiddelen.
    Neem even de tijd om u voor te stellen dat een harde borstel herhaaldelijk wrijft over zachte huid totdat de huid helemaal rood is bijna bloedt. Als u dit een dag zou volhouden, meerdere malen, elke dag gedurende vijf jaar. Als u dit pijnlijke borstelen zou kunnen tolereren, zou u een bebloed, gezwollen besmet gebied hebben dat nog zou verergeren door elke volgende verwonding. Dit is een goede manier om het ontstekingsproces te visualiseren dat zich afspeelt in je lichaam op dit moment.

    [einde deel 1]
  2. [verwijderd] 21 januari 2015 17:58
    Deel 2 (vervolg)

    Ongeacht waar het ontstekingsproces plaatsvindt, extern of intern is hetzelfde. Ik heb aan binnenkant duizenden en nog eens duizenden slagaders gezien. Een zieke slagader ziet eruit alsof iemand met een borstel herhaaldelijk tegen de muur geschrobd heeft. Meerdere keren per dag, elke dag, creëert het voedsel dat we eten kleine verwondingen, die zich opbouwen in meer verwondingen, waardoor het lichaam continu en adequaat reageert met een ontsteking.
    Terwijl we genieten van de prikkelende smaak van een zoet broodje, reageren onze lichamen met een alarmfase alsof een vreemde indringer komt om de oorlog te verklaren. Voedingsmiddelen volgeladen met suikers en eenvoudige koolhydraten, of verwerkt met omega-6 oliën voor lange houdbaarheid zijn al zes decennia de steunpilaar van het Amerikaanse dieet. Deze voedingsmiddelen vergiftigen langzaam iedereen.
    Hoe werkt het proces van eten van een eenvoudig zoet broodje tot het creëren van een waterval van ontstekingen die je ziek maken?
    Stel je morst siroop op je toetsenbord dan heb je een visualisatie van wat er gebeurt in de cel. Als we eenvoudige koolhydraten zoals suiker consumeren, dan stijgt de bloedsuiker. Als reactie daarop geeft je alvleesklier insuline af waarvan het primaire doel is om suiker in elke cel te stoppen, waar het wordt opgeslagen voor energie. Als de cel vol is en of glucose niet nodig is wordt het geweigerd om te voorkomen dat extra suiker het systeem in de cel verder in de war sturen.
    Wanneer je volle cellen de extra glucose weigeren, stijgt de bloedsuikerspiegel en wordt er meer insuline geproduceerd en de glucose wordt omgezet in opgeslagen vet.
    Wat heeft dit alles te maken met ontsteking? Bloedsuiker wordt geregeld in een zeer smalle bandbreedte. Extra suikermoleculen hechten zich aan verschillende eiwitten die op hun beurt de bloedvatwand verwonden. Met deze herhaaldelijke schade aan de bloedvatwand begint de ontsteking. Wanneer u uw bloedsuikerspiegel per dag meerdere malen verhoogt, en dat elke dag opnieuw doet, is dat precies hetzelfde als schuurpapier gebruiken aan de binnenkant van je delicate bloedvaten.
    U bent misschien niet in staat om het te zien, maar wees verzekerd dat het er is. Ik zag het in meer dan 5.000 chirurgische patiënten verspreid over 25 jaar, die allen één gedeelde gemeenschappelijke noemer hadden - ontsteking in hun slagaders.
    Laten we terug naar het zoete broodje. Die onschuldige zoetigheid bevat niet alleen suikers, het wordt ook gebakken in een van de vele omega-6 oliën zoals soja. Chips en frieten zijn gedrenkt in soja-olie; bewerkte voedingsmiddelen worden vervaardigd met omega-6 oliën voor langere houdbaarheid. Omega-6 oliën zijn essentieel -ze zijn onderdeel van elke celmembraan en controleren wat er in en uit de cel gaat – maar ze moeten wel in de juiste balans zijn met omega-3's.
    Als het evenwicht verschuift door een overmaat aan omega-6, produceert het celmembraan chemicaliën genaamd cytokines die direct ontstekingen veroorzaken.
    Het huidige gangbare Amerikaanse dieet heeft een extreme onbalans van deze twee vetten gecreëerd. De verhouding van onbalans varieert van 15: 1 tot zelfs 30: 1 van omega-6 tot omega-3. Dat is een enorme hoeveelheid cytokines en daardoor ontstekingen. Bij de huidige eetgewoonten zou een 3: 1 verhouding optimaal en gezond zijn.
    Om het nog erger te maken, creëert het extra gewicht dat je meedraagt door dit soort eten overbelaste vetcellen die grote hoeveelheden (ontstekingsbevorderende?) chemicaliën uitstorten die bijdragen aan de schade die veroorzaakt wordt door het hebben van een hoge bloedsuikerspiegel. Het proces dat begon met een zoet broodje verandert in een vicieuze cyclus die na verloop van tijd hartziekte, hoge bloeddruk, diabetes en tenslotte, tot de ziekte van Alzheimer leidt, als het ontstekingsproces onverminderd door kan gaan.
    Er is geen ontkomen aan het feit dat hoe meer voorverpakt en bewerkt voedsel we consumeren , hoe meer we de ontsteking schakelaar beetje bij beetje elke dag aanzetten. Het menselijk lichaam kan geen voedsel vol met suikers en gedrenkt in omega-6 oliën verwerken, noch was het lichaam bedoeld om dit te consumeren.
    Er is maar één antwoord mogelijk op het stoppen van de ontsteking, en dat is terug te keren naar voedsel wat dichter bij de natuur staat. Eet meer eiwitten om spieren op te bouwen. Kies koolhydraten die zeer complex zijn, zoals kleurrijke groenten en fruit. Verminder of verwijder ontstekingsveroorzakende omega-6 vetten zoals maïs- en sojaolie en bewerkte voedingsmiddelen die hiervan zijn gemaakt.
    Een eetlepel maïsolie bevat 7.280 mg omega-6; soja bevat 6.940 mg. Gebruik in plaats daarvan olijfolie of boter van gras gevoederd rundvlees.
    Dierlijke vetten bevatten minder dan 20% omega-6 en hebben veel minder kans op het veroorzaken van ontstekingen dan de zogenaamd gezonde olie met meervoudig onverzadigde vetten . Vergeet de "wetenschap" die de laatste decennia in je hoofd is gestampt. De wetenschap dat verzadigd vet alleen hart- en vaatziekten veroorzaakt is non-existent. De wetenschap dat verzadigd vet het cholesterolgehalte verhoogt is ook erg zwak. En omdat we nu weten dat cholesterol niet de oorzaak is van hart- en vaatziekten, is de bezorgdheid over verzadigd vet nog absurder tegenwoordig.
    De cholesterol theorie leidde tot de niet-vette, magere aanbevelingen die op hun beurt het voedsel creëerden wat nu een epidemie van ontstekingen veroorzaakt. Reguliere geneeskunde heeft een verschrikkelijke fout gemaakt toen het adviseerde aan mensen om verzadigd vet in het voordeel van voedingsmiddelen met een hoog omega-6 vetten te vermijden. We hebben nu een epidemie van arteriële ontstekingen welke leidt tot hart- en vaatziekten en andere stille moordenaars.
    Wat je kunt doen is kiezen voor voedingsmiddelen die je oma ook zou herkennen en niet die welke je moeder zich naar wendde in de supermarkt met gangpaden vol met bereide levensmiddelen. Door het elimineren van ontstekingsbevorderende voedingsmiddelen en het toevoegen van essentiële voedingsstoffen uit verse onbewerkte voedingsmiddelen, zul je jaren van schade in je slagaders en door je hele lichaam ongedaan maken, die veroorzaakt zijn door het nuttigen van het typische Amerikaanse dieet.
  3. forum rang 10 voda 21 januari 2015 18:35
    'BBB Therapeutics is bijna failliet'

    WOENSDAG 21 JANUARI 2015, 18:30 uur | 1 keer gelezen

    LEIDEN (AFN) - Het Leidse biotechbedrijf BBB Therapeutics heeft surseance van betaling aangevraagd en gekregen. Dat meldde Het Financieele Dagblad woensdag.
    Bewindvoerder Marc Udink voorziet volgens de krant dat hij volgende week ook faillissement moet aanvragen. Het voormalige To-BBB doet onderzoek naar medicijnen voor de hersenen.

    BBB Therapeutics benaderde vorig jaar circa tachtig partijen voor een nieuwe financieringsronde, maar dat leverde onvoldoende nieuw geld op. Udink hoopt dat een doorstart in een latere fase alsnog mogelijk is, als meer duidelijk wordt over de waarde van het lopende onderzoek.

  4. forum rang 10 voda 22 januari 2015 13:56
    Galapagos ontvangt EUR2,5 mln subsidie voor onderzoek nieuwe antibiotica

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Galapagos nv (GLPG.AE) ontvangt van het Belgische overheidsagentschap IWT een subsidie van EUR2,5 miljoen voor de ontwikkeling van nieuwe antibiotica, zo maakt het biotechbedrijf donderdag bekend.

    Galapagos zal daarbij samenwerken met Prof. Goossens van de Universiteit van Antwerpen.

    Het gaat om de verdere ontwikkeling van kandidaatmedicijn GLPG1492, een smal-spectrum antibioticum dat effectief is tegen alle stafylokokken aureas stammen, inclusief MRSA, de ziekenhuisbacterie die resistent is tegen bestaande antibiotica. Galapagos heeft het voornemen om dit jaar een klinische Fase 1 te starten bij gezonde vrijwilligers.

    GLPG1492 is gepatenteerd en volledig eigendom van Galapagos. "Wij waarderen de steun van het IWT voor ons onderzoek," zegt Dr Piet Wigerinck, chief scientific officer van Galapagos. "Er is een grote behoefte aan smal-spectrum antibiotica die heel gericht werken tegen MRSA en andere resistente bacterien."

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

  5. [verwijderd] 22 januari 2015 20:38
    GLOBE NEWSWIRE] BioCryst Pharmaceuticals, Inc. (NASDAQ:BCRX) (TREND ANALYSIS) announced that the Committee for Orphan Medicinal Products (COMP) of the European Medicines Agency (EMA) issued a positive opinion on the application for orphan drug designation for BCX4161 for the treatment of patients with hereditary angioedema (HAE). The European Commission will make a final decision on European Orphan Drug Designation based upon the COMP positive opinion. On December 23, 2014, the U.S. Food and Drug Administration (FDA) granted orphan drug designation for BCX4161.

    Discovered by BioCryst, BCX4161 is a novel, selective inhibitor of plasma kallikrein in development for prevention of attacks in patients with HAE. By inhibiting plasma kallikrein, BCX4161 suppresses bradykinin production. Bradykinin is the mediator of acute swelling attacks in HAE patients.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 januari 2015 18:06
    Onderzoeksbedrijf GVK Biosciences heeft fouten gemaakt tijdens medicijnonderzoeken met proefpersonen. Daarom worden dertien geneesmiddelen in Nederland uit de handel gehaald.

    De Europese medicijnenautoriteit EMA deed onderzoek naar zo'n duizend medicijnen die zijn getest door het Indiase bedrijf GVK Biosciences. Zo'n 300 producten bleken goed genoeg onderzocht om in de handel te mogen blijven. 700 producten zijn volgens de Europese waakhond niet voldoende getest.

    Voor zover bekend is met de medicijnen niets mis, maar is door het slechte onderzoek het vertrouwen geschaad.
    Verschillende namen

    Het College ter beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) neemt het advies van de EMA over. In Nederland gaat het om dertien middelen die in totaal met 39 verschillende verpakkingen in de winkel liggen. Dat komt doordat de producten onder verschillende namen en met verschillende doseringen te koop zijn.

    Verschillende antidepressiva, bloeddrukverlagers en antiparkinsonmiddelen worden wel uit de schappen gehaald. Het CBG publiceerde een lijst met alle middelen.

    Twee geneesmiddelen tegen epilepsie blijven wel te koop, omdat er weinig alternatieven zijn en overstappen voor patiënten heel ingrijpend is.
    Datamanipulatie

    Bedrijven waarvan de middelen uit de handel worden genomen, kunnen de komende tijd met aanvullend onderzoek de schorsing ongedaan maken. Als fabrikanten niet in beroep gaan, stopt de levering van de medicijnen over een paar weken.

    EMA startte het onderzoek naar GVK Biosciences omdat de Franse en Duitse medicijnenautoriteiten eind vorig jaar datamanipulatie op het spoor kwamen bij het bedrijf. De Fransen denken dat zo'n tien medewerkers in India resultaten vervalsten.
  7. forum rang 10 voda 26 januari 2015 16:15
    Advies Galapagos omhoog naar buy bij KBC - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--KBC verhoogt het advies voor Galapagos (GLPG.AE) naar buy van accumulate in aanloop naar de publicatie van tussentijdse testdata voor GLPG634, een kandidaatmedicijn tegen reuma. De analist neemt een positief standpunt in ten aanzien van die data vanwege de waarschijnlijkheid van goede uitslagen, onder meer vanwege de goede resultaten van vergelijkbare middelen (waarmee de behandelingswijze wordt gevalideerd), en de sterke werkzaamheid bij twee eerdere studies. Ondanks deze gunstige tekenen bestaat er echter geen zekerheid en te veel positieve verwachtingen kunnen ertoe leiden dat het aandeel in navolging van de data, zelfs wanneer die positief zijn, wordt verkocht, vervolgt de analist. Het advies om te kopen moet dan ook worden gezien als een handelsmogelijkheid. Verder neemt KBC nu ook de programma's tegen taaislijmziekte en darmontstekingen mee in de waardering van het aandeel, waardoor het koersdoel omhoog gaat naar EUR22 van EUR16,50. Maandag omstreeks 9.20 uur noteert het aandeel 1,8% hoger op EUR17,67, terwijl de ASX met 0,6% stijgt. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 januari 2015 16:51
    Meer dan de helft van de patiënten met gewrichtsreuma kan toe met een lagere dosis of zelfs zonder dure biologische medicijnen. Uit een promotieonderzoek van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen blijkt dat er 50 tot 100 miljoen euro per jaar op medicijnen tegen reuma kan worden bespaard.

    Jaarlijks wordt in Nederland voor 800 miljoen euro uitgegeven aan biologische medicijnen, medicijnen die uit levend materiaal gemaakt worden. Daarvan is 300 miljoen bestemd voor twee medicijnen tegen gewrichtsreuma die door de Sint Maartenskliniek zijn onderzocht. Het ging daarbij om de middelen adalimumab en etanercept.

    Het onderzoek is uitgevoerd onder twee groepen van 59 en 121 reumapatiënten met weinig klachten die behandeld worden met biologische medicijnen. De groep met 59 patiënten behield tijdens het onderzoek de normale dosis en de 121 anderen kregen minder of uiteindelijk zelfs geen medicijnen.
    Zelfde klachten, minder injecties

    In de zogeheten afbouwgroep werden de injecties met medicijnen verlengd van om de twee weken naar om de drie weken. Als de patiënt geen toename van klachten kreeg werd opnieuw verder verlengd of zelfs gestopt met de medicijnen.

    20 procent van de patiënten in de afbouwgroep bleek zonder de injecties met biologische medicijnen te kunnen. 43 procent kon met een lagere dosis verder. Bij de resterende 37 procent moest de dosis hetzelfde blijven.

    Er is inmiddels een nieuw onderzoek gestart om te kijken of artsen en patiënten in heel Nederland ook de dosis willen verlagen. Uit de eerste resultaten zou blijken dat er inderdaad minder biologische medicijnen gebruikt worden.
  9. forum rang 10 voda 26 januari 2015 17:24
    Biotechbedrijf BBB Therapeutics op de fles

    MAANDAG 26 JANUARI 2015, 17:20 uur | 1 keer gelezen

    DEN HAAG (AFN) - Het Leidse biotechnologiebedrijf BBB Therapeutics, dat onderzoek doet naar mogelijke medicijnen tegen verscheidene hersenaandoeningen, is failliet. Dat heeft curator Marc Udink maandag bevestigd na een bericht van RTL Nieuws.

    Het bedrijf kreeg vorige week al uitstel van betaling. Daarna is gebleken dat financiering om het lopende onderzoek voort te zetten ontbreekt. “Het geld was echt op”, aldus Udink. BBB Therapeutics studeerde op een beursgang om het benodigde kapitaal op te halen. “Maar het onderzoek leende zich daar in dit stadium nog niet voor”, zei de curator.

    De octrooien, licenties en onderzoeksresultaten worden bij opbod verkocht. Daarbij heeft een verkoop aan één partij die het onderzoek voort kan zetten de voorkeur. “Ook gezien het maatschappelijk en medisch belang dat daarmee gemoeid is”, zei Udink. “De portefeuille verspreid onderbrengen heeft eigenlijk geen zin.”
  10. forum rang 10 voda 27 januari 2015 16:08
    Pfizer geraakt door sterke dollar, aflopen patenten

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Pfizer Inc. heeft dinsdag een tegenvallende verwachting voor het nieuwe jaar afgegeven vanwege een sterke Amerikaanse dollar en het aflopen van diverse medicijnpatenten.

    De omzet liep in het vierde kwartaal terug, maar de winst van de farmaceut overtrof de verwachtingen van analisten.

    Voor 2015 verwacht Pfizer een winst per aandeel van $2 tot $2,10 en een omzet van $44,5 miljard tot $46,5 miljard. Analisten gepeild door Thomson Reuters rekenden voor dit jaar op een winst per aandeel van $2,18 en een omzet van $47,56 miljard.

    Pfizer heeft te kampen met het aflopen van een groot aantal patenten en dat drukt de omzet. Om dat te compenseren probeert het concern samenwerkingen aan te gaan of overnames te doen, maar de geplande acquisitie van AstraZeneca mislukte vorig jaar. Ook zet Pfizer in op een verbreding van de portefeuille, bijvoorbeeld richting groeigebieden als vaccins.

    In het vierde kwartaal werd een winst gerealiseerd van $1,23 miljard, of 19 cent per aandeel, tegen $2,57 miljard, of 29 cent per aandeel, een jaar terug. Exclusief bijzondere items daalde de winst per aandeel tot 54 cent van 56 cent. De omzet nam af met 3,3% tot $13,12 miljard.

    Analisten rekenden op een winst per aandeel van 53 cent en een omzet van $12,9 miljard.

    Door Michael Calia, vertaald en bewerkt door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com


  11. forum rang 10 voda 27 januari 2015 16:19
    Bristol-Myers Squibb verwacht lagere omzet

    DINSDAG 27 JANUARI 2015, 14:42 uur | 192 keer gelezen

    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut Bristol-Myers Squibb verwacht over heel 2015 een lagere omzet, onder meer als gevolg van de sterke positie van de dollar. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf dinsdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Het bedrijf is voor ongeveer 50 procent van de omzet afhankelijk van verkopen buiten de VS.

    Het concern dat vooral gericht is op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen kanker voorziet voor 2015 een omzet in een bandbreedte tussen de 14,4 miljard en 15 miljard dollar. Afgelopen jaar behaalde het concern nog een omzet van 15,9 miljard dollar, wat weer 3 procent minder was in vergelijking met een jaar eerder.

    De jaarwinst van Bristol-Myers kwam over heel 2014 uit op ruim 2 miljard dollar. Een jaar eerder bleef er daar nog 2,6 miljard dollar over onder de streep. Met name de winst in het vierde kwartaal viel fors lager uit dan een jaar eerder als gevolg van kosten dat het bedrijf maakte voor een herstructurering van pensioenen. Daardoor bleef er onder de streep 13 miljoen dollar over. Een jaar eerder was dat nog 726 miljoen dollar.
  12. forum rang 10 voda 28 januari 2015 16:16
    Miljoenenclaim tegen ABN AMRO afgewezen

    WOENSDAG 28 JANUARI 2015, 14:35 uur | 1665 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Een miljoenenclaim tegen ABN AMRO wegens de ondergang van medicijntestbedrijf Pharma Bio-Research is woensdag afgewezen door de rechtbank in Amsterdam. De vordering is onder meer verjaard, oordeelt de rechter.

    Het bankroet van Pharma Bio-Research dateert uit 1999. Ineke Jonkman, echtgenote van de oprichter van het bedrijf, eiste vele miljoenen euro's van de vroegere huisbank. Die was in haar ogen schuldig aan het faillissement. In haar claim werd Jonkman bijgestaan door de bekende financieel activist Pieter Lakeman.

    Het omvallen van Pharma Bio-Research kreeg eind vorige eeuw veel publiciteit. Vakbonden, de ondernemingsraad en adviesbureau Boer & Croon hadden om het vertrek van oprichter Jan Jonkman gevraagd nadat was gebleken dat de verliezen van zijn bedrijf opliepen. Zij verweten hem wanbeleid en fraude. Dat ABN AMRO de kredietkraan dichtdraaide, bleek de nekslag voor het bedrijf.

    Kort na het faillissement maakte Pharma overigens wel een doorstart. De activiteiten van het bedrijf werden in 2006 overgenomen door de Amerikaanse onderneming PRA International.
  13. forum rang 10 voda 28 januari 2015 16:30
    Roche verwacht dat lichte groei aanhoudt

    WOENSDAG 28 JANUARI 2015, 09:24 uur | 204 keer gelezen

    BASEL (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse farmaceut Roche heeft zijn omzet vorig jaar met 1 procent zien groeien en voorziet ook voor dit jaar een bescheiden vooruitgang. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

    Roche boekte vorig jaar een omzet van 47,5 miljard Zwitserse frank (ruim 46 miljard euro), tegen 46,8 miljard frank in 2013. De nettowinst stabiliseerde op 12,5 miljard frank. De resultaten werden gedrukt door de stijging van de frank tegenover onder meer de yen en de dollar. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten steeg de omzet met 5 procent en nam de winst met 6 procent toe.

    Roche zag onder meer een sterke vraag naar zijn medicijnen tegen borstkanker en het antigriepmiddel Tamiflu. Voor 2015 voorziet het concern opnieuw een kleine groei van de omzet, tegen constante wisselkoersen.

    Dure frank

    Over de invloed van de recente verdere stijging van de frank op de resultaten in 2015 werden geen uitspraken gedaan. De dure frank kan Roche de komende tijd echter nog flink hinderen. De Zwitserse munt is ruim 11 procent meer waard geworden ten opzichte van de dollar, sinds de centrale bank van het Alpenland de koppeling van de munt aan de euro losliet.

    Topman Severin Schwan liet in een toelichting wel weten dat Roche geen plannen heeft om uit Zwitserland te verhuizen. Basel blijft volgens hem een goede basis voor het concern, dat 82 procent van zijn kosten buiten Zwitserland maakt. Het effect van de wisselkoers op de onderliggende prestaties van Roche is volgens Schwan beperkt.
  14. forum rang 10 voda 29 januari 2015 19:54
    Meisje (8) ontdekt kankermedicijn aan keukentafel

    Een gemiddeld gesprek aan de keukentafel gaat bij een doorsnee gezin niet direct over een nieuw medicijn tegen kanker. En een achtjarige dochter wordt waarschijnlijk al helemaal niet om een medische oplossing gevraagd. Toch was het juist deze dochter die in een Brits gezin met een verrassend nieuw geneesmiddel kwam. Het KWF noemt het idee veelbelovend.

    Michael Lisanti en zijn vrouw Federica Sotgia doen volgens MailOnline al jaren onderzoek naar de genezing van kanker aan de universiteit van Manchester. Aan de eettafel gaat het dus wel vaker over de ziekte.

    Toen de twee hun dochter Camilla van 8 vroegen wat zij dacht dat een goed medicijn zou zijn, antwoordde ze: ,,Waarom geen antibiotica? Dat werkt ook als ik pijn in m'n keel heb!". Hoewel haar ouders eerst wat sceptisch tegenover het idee stonden, besloten ze het toch uit te testen in het laboratorium.

    Tot hun grote verrassing bleken sommige antibiotica goed te werken bij het onschadelijk maken van verschillende type kankercellen.

    Acne
    Het meest succesvolle antibioticum was doxycycline, een middel dat oorspronkelijk gebruikt wordt bij de behandeling van acne.

    Daarnaast ontdekte de onderzoekers nóg drie veelvoorkomende antibiotica die stamcellen in kanker kunnen doden. De prijs van de geteste antibiotica is zo'n 8 eurocent per dag, dit in tegenstelling tot andere kankermedicijnen die soms honderden euro's per dag kunnen kosten.

    KWF Kankerbestrijding
    Volgens KWF kankerbestrijding, dat veel wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van kanker uitvoert en financiert, is het idee van Camilla veelbelovend, maar betreft het een bijzonder pril onderzoek.

    ,,In zijn algemeenheid kunnen we zeggen dat de stofwisseling van kankercellen een onderzoeksgebied is met veel potentie."

    Sinds 1960
    Een woordvoerder van CRUK, het Britse onderzoekscentrum naar kanker, zegt dat het al sinds 1960 bekend is dat antibiotica gunstige effecten kunnen hebben bij kanker en dat ze bij bepaalde behandelingen ook al jaren (aanvullend) worden gegeven. Echt nieuw is de ontdekking van Camilla dus niet.

    Toch kleven er ook nadelen aan het gebruik van antibiotica, vertelt een woordvoerster van KWF: "Een paar jaar geleden is een studie verschenen waaruit bleek dat antibiotica het risico op kanker kan verhogen".

    De jonge Camilla heeft dus zeker iets veelbelovends ontdekt, maar verder onderzoek moet uitwijzen of bepaalde antibiotica ook daadwerkelijk ingezet kunnen worden bij de strijd tegen kanker.

    www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/d...
  15. [verwijderd] 29 januari 2015 20:36
    GLOBE NEWSWIRE] BioCryst Pharmaceuticals, Inc. (NASDAQ:BCRX) (TREND ANALYSIS) announced that the U.S. Food and Drug Administration (FDA) has granted Fast Track designation for BCX4161, a novel, orally administered, selective inhibitor of plasma kallikrein in advanced clinical development for the treatment of hereditary angioedema.

    The Fast Track designation process of the FDA is designed to facilitate the development and expedite the review and approval of drugs intended to treat serious or life threatening conditions and that address unmet medical needs. A drug that receives Fast Track designation is usually eligible for more frequent written communication and meetings with the FDA to discuss the drug’s development plan and the collection of appropriate data supporting drug approval. Priority Review and Rolling Review may be granted, if relevant criteria are met. Rolling Review allows a drug company to submit completed sections of its New Drug Application (NDA) for review by FDA on an ongoing basis, rather than wait until the entire NDA is completed and then reviewed.

    www.marketswired.com/stock-insight-bi...
  16. forum rang 10 voda 30 januari 2015 15:41
    3 aandelen om links te laten liggen

    VRIJDAG 30 JANUARI 2015, 13:56 uur | 3061 keer gelezen

    Er wordt veel gesproken over de hoog opgelopen waarderingen van aandelen. Maar welke aandelen moeten beleggers nu precies mijden? Dat vragen we vandaag aan Karel Mercx van Lynx.

    Vooral de waarderingen van Amerikaanse aandelen zijn duidelijk fors opgelopen, stelt Mercx. Hij raadt beleggers aan om echt op te passen met Amerikaanse aandelen. In het bijzonder is hij negatief op de biotechsector. ‘Als ik kijk naar de Nasdaq Biotechnology Index dan is deze de afgelopen jaren letterlijk honderden procenten gestegen. Ik vind dat echt bizar.’

    Beleggingen die Karel nu specifiek zou mijden zijn onder andere aandelen waar een hoge verwachtingswaarde in zit. ‘Dit zijn de aandelen die ook in een bearmarket het hardst dalen.’ Ook voor de euro ziet Mercx het somber in en hij verwacht dan ook een verdere daling ten opzichte van de dollar.

    Overigens is Karel Mercx niet compleet bearish. Hij geeft daarom een aandelentip voor langetermijnbeleggers. Welk aandeel dat is en vooral ook welke aandelen volgens hem fors kunnen dalen, ziet u in onderstaande video.

    Voor video, zie link:

    www.belegger.nl/beurstips-en-handelsk...
  17. forum rang 10 voda 30 januari 2015 15:55
    Lagere omzet voor Eli Lilly

    VRIJDAG 30 JANUARI 2015, 12:56 uur | 1717 keer gelezen

    INDIANAPOLIS (AFN) - De Amerikaanse farmaceut Eli Lilly heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien dalen vanwege druk op de verkoop van belangrijke medicijnen, door het verlopen van patentbescherming. Dat maakte Eli Lilly vrijdag bekend.
    De omzet zakte in het vierde kwartaal van 2014 met 12 procent tot 5,1 miljard dollar (4,5 miljard euro) in vergelijking met een jaar eerder. Eli Lilly raakte zijn patentbescherming in de Verenigde Staten op het antidepressiemiddel Cymbalta en het medicijn tegen osteoporose Evista kwijt, waardoor het bedrijf last had van concurrentie van goedkope namaakproducten. Daarnaast kampte de onderneming met negatieve wisselkoerseffecten door de sterke dollar.

    De nettowinst ging met 41 procent omlaag naar 428,5 miljoen dollar. Het bedrijf handhaafde zijn winstverwachting voor 2015.

    Dollar

    Eli Lilly verlaagde wel zijn omzetprognose voor dit jaar vanwege de sterke dollar. De omzet wordt geraamd op 19,5 tot 20 miljard dollar, van een eerder voorspelde 20,3 tot 20,8 miljard dollar.

    Over heel 2014 daalde de omzet met 15 procent naar 19,6 miljard dollar. De winst halveerde tot 2,4 miljard dollar.

  18. forum rang 10 voda 1 februari 2015 16:47
    Biotech: direct populair bij beleggers van Trend Invest

    Enkele weken geleden lanceerde Trend Invest de achtste Trend: Biotech. En meteen is dit een van de populairste Trends, die veel wordt aangekocht. Maar misschien was het ook wel te verwachten. Want biotech wordt gezien als een van de belangrijkste trends ter wereld. En steeds meer beleggers realiseren zich dit.

    Biotechnologie wordt natuurlijk gebruikt om nieuwe medicijnen te ontwikkelen. Minder bekend zijn andere toepassingen van biotech. Bijvoorbeeld als een methode om landbouwgewassen te verbeteren. Zo werd met behulp van biotech een speciaal gekweekte rijstsoort ontwikkeld met de stof bètacaroteen in zijn korrels. Bij consumptie van de rijst wordt deze stof in het lichaam omgezet in vitamine A. Gebrek aan vitamine A is een belangrijke oorzaak van blindheid in ontwikkelingslanden. Want de bevolking in ontwikkelingslanden heeft vaak geen geld om voldoende gevarieerd voedsel te kopen. De genetisch veranderde rijst kan een belangrijk tekort in het dieet van de bevolking helpen oplossen. En dit is lang niet het enige voorbeeld van de inzet van biotech om de mondiaal snelgroeiende bevolking goed te blijven voeden.

    Biobrandstoffen

    Ook de industrie maakt gebruik van biotechnologie. Onder meer bij de productie van biobrandstoffen. De zogeheten eerste generatie biobrandstoffen werden nog geproduceerd met gewassen die beslag legden op landbouwgrond die eigenlijk voor voedingsgewassen bestemd is. Dat is natuurlijk een beetje het paard achter de wagen spannen. Maar de tweede generatie biobrandstoffen komen eraan. Samen met een Amerikaanse partner produceert DSM nu in de Amerikaanse staat Iowa bio-ethanol van de tweede generatie. De VS verwerkten 30% van de maiskolven al tot biobrandstof, maar lieten de oogstresten op de akker achter. Nu heeft DSM een volledig circulair systeem ontwikkeld, waarbij ook dit afval bio-ethanol wordt. De productie is CO2-neutraal. Op termijn zijn er dan misschien geen fossiele brandstoffen meer nodig! Geweldige toepassingen dus.

    Explosieve groei

    De biotechmarkt groeit heel krachtig. Ook voor de komende jaren wordt een explosieve groei verwacht. In 2020 zou die al een omvang van $ 608 miljard moeten hebben, volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Grand View Research. Meer dan een verdubbeling in vergelijking met de huidige omvang. Ook andere gerenommeerde onderzoeksbureaus verwachten enorme groeicijfers voor biotech in de komende jaren. Alle voortekenen wijzen erop dat de biotechsector krachtig zal blijven groeien en zeker de aandacht van beleggers zal blijven krijgen.

    www.trendinvest.nl/news_article/id=10...
6.429 Posts
Pagina: «« 1 ... 107 108 109 110 111 ... 322 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links