Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis bereidt bod Fugro voor?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. SaSto 28 januari 2015 10:50
    Erg zwak stuk van KBC. Zeker dat ze aangeven niet zeker te zijn van de AFM reglementen rond deze situatie. Dat kan je gewoon opzoeken! Nee de AFM regel geldt niet in dit geval, Boskalis kan roepen dat ze geen bod willen doen en ondertussen gewoon verder kopen. Tot de grens van 30%, wanneer ze die grens overschrijden moeten ze een verplicht bod op Fugro doen. Maar ja, de koers reageert er heftig op dus goed om het te vermelden hier
  2. Ruud100 28 januari 2015 11:03
    Zal wel alleen een boete op staan en Boskalis neemt die natuurlijk gewoon voor lief. Wat is een boete van een paar miljoen nu eenmaal als je misschien wel 100-en miljoenen kunt besparen op een overname

    wetten.overheid.nl/BWBR0022511/geldig...

    Artikel 2a, Sub 2.
    Indien de openbare mededeling, bedoeld in het eerste lid, onderdeel a, inhoudt dat degene die de mededeling doet geen voornemen heeft tot het aankondigen of uitbrengen van een openbaar bod, is het hem en de personen met wie hij in onderling overleg handelt, gedurende 6 maanden na die openbare mededeling niet toegestaan een openbaar bod aan te kondigen of uit te brengen op de in het eerste lid bedoelde effecten.

  3. Orca 28 januari 2015 11:43
    Boskalis kan gewoon doorkopen tot 30%. Dan moeten ze een bod doen, maar dat kan ook een bod zijn van €10 per aandeel, want er staat nergens hoe hoog een verplicht bod moet zijn. En ondertussen kopen ze dan gewoon door naar 40-50-60-80%. Ze hebben geen haast, zolang ze maar de touwtjes in handen houden.
  4. Kopermans 28 januari 2015 11:53
    quote:

    Ruud100 schreef op 28 januari 2015 11:03:

    Artikel 2a, Sub 2.
    Indien de openbare mededeling, bedoeld in het eerste lid, onderdeel a, inhoudt dat degene die de mededeling doet geen voornemen heeft tot het aankondigen of uitbrengen van een openbaar bod, is het hem en de personen met wie hij in onderling overleg handelt, gedurende 6 maanden na die openbare mededeling niet toegestaan een openbaar bod aan te kondigen of uit te brengen op de in het eerste lid bedoelde effecten.
    @Ruud100: deze regel geldt pas nadat de AFM de potentiële overnemer ertoe verplicht heeft duidelijkheid te scheppen over zijn intenties. Dat is ten aanzien van Boskalis (nog) niet gebeurd.

    Er is dus geen enkele beperking voor Boskalis om morgen, deze week of volgende week al een overnamebod te lanceren.
  5. [verwijderd] 28 januari 2015 12:04
    De regel dat Boskalis gedurende 6 maanden na de opmerking dat het uitbreiden van het belang naar 20.01% geen opmaat is tot het doen van een bod, geen bod zou mogen doen is niet van toepassing zoals ik de wet lees. Dan moet er officieel aan Boskalis gevraagd worden of ze van plan zijn een bod te gaan uitbrengen en als het antwoord dan daarop nee is dan moeten ze wel 6 maanden wachten, maar deze opmerking bij het uitbreiden van het belang is een moment opname van de visie van Boskalis en die kan de dag erna al veranderd zijn en dat is allemaal geen probleem.

    Misschien moet Fugro dan maar aan de AFM vragen om Boskalis te vragen of ze een bod gaan doen dan kunnen ze ja krijgen of in ieder geval 6 maanden geen overname bod van Boskalis.
    Ondertussen kan Boskalis gewoon door gaan met verzamelen.

    Een eventueel verplicht bod bij het passeren van de 30% moet redelijk zijn, dit wordt getoetst maar is in het geval Fugro natuurlijk uitermate moeilijk te bepalen en de range waarin een bod mag vallen zal daardoor groot zijn en men zal dan vooral kijken naar wat de koers ongeveer doet. Een bod van 18 euro op dit moment zou gewoon kunnen. Dan heeft Boskalis zijn plicht gedaan, kunnen ze alles onder de 18 gewoon door blijven kopen in de markt, er boven mag dan niet gedurende de looptijd van het bod. Loopt het bod af kunnen ze gewoon verder kopen tot ze boven de 50% hebben.

    Wat ik mij dan afvraag en dat is misschien een hele domme vraag maar dat weet ik gewoon even niet zeker is of Fugro dan op een BAVA eerst gehakt kan maken van de beschermingsconstructies en vervolgens nog een keer een normaal bod kan uitbrengen van pakweg 25 euro voor de rest van de aandelen die ze nog niet hebben, hebben ze het hele bedrijf op gemiddeld 21 euro.

    Ik maak mij daarom ook zorgen over de berichten dat Fugro zou lopen leuren met het subsea onderdeel, het onderdeel wat juist ook interessant is voor Boskalis.
    Typische dikkoppen actie om hun eigen baantje maar te redden over de rug van de eigenaren.

    Ook de berichten dat Boskalis de aandelen Fugro zou willen gebruiken om het onderdeel subsea mee te betalen ..., dat kan Boskalis misschien wel willen maar daar heeft Fugro natuurlijk niets aan, die hebben geld nodig voor de ratios om tijd te winnen tot het onvermijdelijke herstel in de olieservice sector weer aanbreekt.

    Hopelijk is daarom ook een bava nodig mochten de 'toppertjes' van Fugro het in hun hoofd halen om het onderdeel Subsea te slijten om hun baan te redden over de rug van de aandeelhouders.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links