Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

sector nieuws

93 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 s.lin 6 juni 2013 19:45
    Deze Chinees denkt dat hij Steve Jobs is
    Laatste update: 06 juni 2013 14:24
    De Chinese ondernemer Lei Jun maakte van drie startups miljoenenbedrijven en is inmiddels miljardair. Waar hij eerst nog slechts geïnspireerd werd door Steve Jobs, kopieert hij nu klakkeloos de iPhone. En met succes.
    Onder luid gejuich stapt een man gekleed in een donker shirt, spijkerbroek en gympen het podium op. Hij staat op het punt een nieuwe telefoon aan te kondigen, eentje met een touchscreen en superscherp scherm. Nee, het is niet Steve Jobs. De man is de 43-jarige Lei Jun, een van China’s succesvolste entrepreneurs.

    Lei Jun onthult de MI-2, de nieuwste smartphone van zijn bedrijf Xiaomi. Na een minuut of vijf begint hij een opmerkelijke tirade. “We hebben tot nu toe acht bedrijven ontdekt die de MI-1 namaken. Ze hebben zelfs de witte versie”, zegt Lei Jun tegen het publiek. Hij geeft af op copycats, terwijl zijn onderneming zelf de iPhone bijna letterlijk namaakt.

    Lei Jun vindt dat die na-apers uit eigen land bedrijven uit China zouden moeten steunen. “Laat ze focussen op iPhone, Samsung, HTC en Nokia.”

    Fascinatie voor Steve Jobs

    Ook Lei Jun’s grote voorbeeld Steve Jobs had een hekel aan copycats. Zo zwoer hij in zijn biografie geschreven door Walter Isaacson dat hij Google’s Android wilde “vernietigen, omdat het een gejat product is”.

    De Jobs-fascinatie van Lei Jun begon tijdens zijn studietijd in 1987, toen hij een boek las over de oprichter van Apple. Hij werd er zo door geïnspireerd dat hij besloot Jobs na te doen, schrijft The New York Times.

    En dat is vrij goed gelukt. De Chinees is inmiddels 1,75 miljard dollar waard, volgens zakensite Forbes. “Lei Jun is een fenomenale entrepreneur”, zegt Kai-Fu Lee, ex-bestuurder van Google China en investeerder. “Hij heeft visie wat betreft behoeftes van gebruikers en markten.”

    Lei Jun heeft inmiddels drie bedrijven opgericht die miljarden waard zijn. Zijn carrière begon bij het Chinese softwarebedrijf Kingston, waar hij direct na zijn studententijd aan de slag ging. Hij schopte het uiteindelijk in 1998 tot topman, een functie die hij nog steeds bekleed.

    Succesvolle startups

    In zijn periode bij Kingsoft richtte hij Joyo.com op, een webwinkel die in 2004 voor 75 miljoen dollar werd overgenomen door Amazon. Oorspronkelijk was Joyo een downloadsite, maar Lei Jun zag op tijd in dat webwinkels het zouden worden. Hij begon boeken te verkopen en trok de aandacht van Amazon.

    Lei Jun toverde de website YY in zeven jaar om tot een succesvolle videosite. Vorig jaar ging YY naar de beurs in New York. Lei Jun’s oorspronkelijke investering van 1 miljoen dollar was in één klap honderd keer zoveel waard.

    Xiaomi: snelle groei

    Dezelfde truc probeert Lei Jun nu te herhalen met Xiaomi. Het bedrijf maakt goedkope imitaties van Apple’s iPhone en boekt ongekende groei. Vorig jaar verkocht het concern zeven miljoen smartphones, dat leverde een omzet van 2 miljard dollar op. Lei Jun denkt die aantallen dit jaar te kunnen verdubbelen.

    Investeerders hebben vertrouwen in Lei Jun en zijn firma. Tot nu toe met recht: geen enkel ander Chinees bedrijf behaalde sneller 1 miljard dollar omzet dan Xiaomi. Zelfs niet Amazon, dat er vijf jaar over deed. Xiaomi bestaat pas drie jaar.

    Kan Xiaomi verder groeien?

    Hoe succesvol Lei Jun als ondernemer ook is, de vraag is of het model van Xiaomi schaalbaar is. De telefoons worden bijvoorbeeld rechtstreeks via de eigen website verkocht aan de klant.

    Daarnaast is de concurrentie op de smartphonemarkt moordend. Chinese spelers als Huawei en ZTE en het Taiwanese HTC zijn geduchte tegenstanders uit de regio, die bovendien vele malen groter zijn. En dan zijn er nog de giganten Samsung en Apple, die ook in China stevige voet aan de grond hebben.

    Om te blijven groeien zou Xiaomi de telefoon mogelijk ook in Europa uit willen brengen. Lei Jun zelf is vol vertrouwen over de toekomst. “We worden een bedrijf in de Fortune 500.”

    z24.nl
  2. forum rang 4 s.lin 18 juni 2013 16:08
    Draag je contactgegevens om je vinger
    di 18 jun 2013, 13:08
    De nieuwe Chinese gadgetfabrikant Gear brengt naast twee smartphones en een smartwatch een slimme ring op de markt. Het gadget dat je om je vinger draagt werkt op basis van de draadloze overdrachtstechnologie NFC.

    Een leuke gimmick van de ring is dat je het kan gebruiken om je telefoon te ontgrendelen zonder een wachtwoord in te tikken. Gewoon door het toestel in de hand te houden waaraan je de ring draagt. Ook zorgt de ring ervoor dat de telefoon niet in slaapstand sukkelt. Ook hiervoor is het een vereiste dat je de telefoon vasthoudt met de ringdragende hand.

    In de slimme ring kan de gebruiker bovendien zijn identiteitsgegevens opslaan en zijn visitekaartje delen met andere NFC-apparaten. Ook is het op deze manier mogelijk om foto's uit te wisselen.

    De ring is vanaf 8 augustus te bestellen op de website van Geak. In eerste instantie werkt het gadget alleen met de gisteren aangekondigde Eye en Mars smartphones van Geak. Vanaf november moeten ook smartphones van andere fabrikanten ondersteund worden, waaronder van Samsung. Aan de ring hangt een prijskaartje van 199 yuan (€25). Helaas zijn de producten van Geak vooralsnog alleen verkrijgbaar in China.

    Naast de ring brengt Geak ook een smartwatch op de markt. De Geak Watch draait onder Android 4.1 en beschikt over Bluetooth, NFC, GPS en wifi. Doordat het horloge wifi aan boord heeft, is het mogelijk Android apps direct te downloaden en updates te ontvangen. Ook is het mogelijk berichten uit te wisselen met andere dragers van het slimme horloge. Typen is niet nodig omdat het gadget spraak naar tekst vertaalt. Verder beschikt de Gear Watch over een ingebouwde FM radio en een ingang voor de koptelefoon.

    Daarnaast beschikt het apparaatje over tal van handige features zoals het monitoren van het slaappatroon van de gebruikers, polsslag, bloeddruk, lichaamstemperatuur en stemming. Ook zit er een stappenteller in. Om dit alles mogelijk te maken beschikt de smartwatch over een 1Ghz chip, 512MB werkgeheugen en 4GB opslag. Het schermpje is 1,55 inch groot en kan tegen een spatje water. De Geak Watch gaat 1999 yuan (€250) kosten. Ook deze is alleen te bestellen binnen China, vanaf 3 juli.

    www.telegraaf.nl/digitaal/21658879/__...
  3. forum rang 4 s.lin 26 juni 2013 21:52
    Aantal verscheepte Windows Phone toestellen groeit met 73% in het eerste kwartaal van 2013
    26 juni 2013 d
    In het eerste kwartaal van dit jaar is het aantal verscheepte Windows Phone toestellen in West-Europa gestegen met maar liefst 73%! Volgens analistenbureau IDC, welke zijn schattingen baseerde op de kwartaalcijfers van de verschillende fabrikanten, steeg het aantal verkochte toestellen met Windows Phone van 1,1 miljoen naar 1,9 miljoen. Deze stijging werd vooral veroorzaakt door de Nokia’s uit de Lumia-lijn. Het marktaandeel van Windows Phone in West-Europa steeg hierdoor tot wel 6%.
    Windows Phone en Android stijgen; iPhone daalt

    Ook Android wist nogmaals terrein te winnen ten koste van iOS en steeg in de eerste drie maanden van dit jaar van 15 miljoen naar maar liefst 22 miljoen. Android en Windows Phone wisten volgens IDC deze stijging te realiseren door de heersende recessie, waardoor de consument meer neigt naar goedkopere toestellen. Aangezien toestellen met Android al voor zeer lage prijzen verkrijgbaar zijn en je een Windows Phone toestel al vanaf €150 in je bezit kunt hebben. Gezien het feit Apple zijn toestellen vanaf een bedrag van €350 van de hand doet, lijkt het erop dat het IDC het inderdaad bij het rechte eind heeft.
    Volgens een eerder statement van hetzelfde bureau van afgelopen maart zou Windows Phone zelfs de tweede plek ten koste van iOS op de mobiele markt veroverd hebben in het jaar 2015. Of Apple dat zal laten gebeuren is natuurlijk maar de vraag. Ook Apple lijkt inmiddels door te hebben dat er meer vraag is naar goedkopere toestellen en zou vanwege dat feit van plan zijn om dit jaar nog met een goedkoper toestel op de proppen te komen

    www.wp7.nl/34759/aantal-verscheepte-w...
  4. forum rang 4 s.lin 4 juli 2013 21:27
    '99 procent van Android-toestellen is te hacken'
    4-7-13 - 09:27
    Bluebox, een bedrijf dat mobiele beveiligingssoftware aanbiedt, heeft naar eigen zeggen een zeer gevaarlijk lek gevonden in Android. Alle apparaten die in de laatste vier jaar zijn uitgekomen en op het besturingssysteem van Google draaien, zouden eenvoudig te hacken zijn.
    Volgens Bluebox is het voor kwaadwillenden een koud kunstje om bijvoorbeeld al je wachtwoorden te stelen en de controle over je smartphone over te nemen. Het zou voor hackers zelfs mogelijk zijn om op afstand berichten te versturen, te bellen of de camera aan te zetten. In totaal gaat het om bijna 900 miljoen toestellen.

    Trojan-applicatie
    'Met een Trojan-applicatie kunnen ze gevoelige app-gegevens op het apparaat inzien en opgeslagen wachtwoorden achterhalen', schrijft topman Jeff Forristal in een blogpost. Het lek heeft te maken met de manier waarop Android-apps worden goedgekeurd. Gevaarlijke code in een app verstoppen zou niet zo moeilijk zijn.

    Bluebox heeft Google in februari van het lek op de hoogte gesteld. De zoekgigant zou daarop een aantal fabrikanten hebben ingelicht, maar een oplossing laat op zich wachten. Een reden daarvoor is dat er verschillende versies van Android in omloop zijn en gebruikers het besturingssysteem vaak niet zelf kunnen updaten.

    bron: ANP/BuzzT
  5. forum rang 4 s.lin 15 juli 2013 22:44
    Microsoft en Blackberry gaan prijzen verlagen
    15/07/13, 19u48
    Technologiegiganten Microsoft en Blackberry hebben de prijzen van hun belangrijkste product verlaagd, in een poging om kopers te lokken. De tabletcomputer Surface RT is in de VS sinds deze week voor 349 dollar te koop. Bij de lancering was dat nog 150 dollar meer. De Blackberry-smartphone Z10 werd in koppelverkoop dan weer 49 dollar goedkoper, tot 150 dollar. Dat bericht de Britse zender BBC op zijn website. .

    Beide bedrijven hebben het moeilijk om in een sterk concurrentiële markt stand te houden, de verkoopcijfers vallen tegen. Volgens het informatiebureau IDC werden er in de eerste drie maanden wereldwijd slechts 900.000 exemplaren van Surface verkocht. De tabletmarkt was in dezelfde periode goed voor 49 miljoen stuks. Van de Z10 zouden er 1 miljoen exemplaren zijn verkocht.

    Concurrenten als Apple, Google en Samsung domineren de markt van tablets en smartphones.

    Bron: Belga
  6. forum rang 4 s.lin 18 juli 2013 19:53
    HTC bevestigt dit jaar nieuw Windows Phone-toestel uit te brengen
    donderdag 18 juli 2013 17:15
    HTC heeft bevestigd dat het werkt aan een nieuw Windows Phone-toestel dat nog dit jaar moet uitkomen. De laatste toestellen die HTC uitbracht met Microsofts mobiele besturingssysteem zijn de 8X en 8S van eind vorig jaar.

    Details, features en afbeeldigen van de nieuwe Windows Phone van HTC zijn er nog niet: in tegenstelling tot vorig jaar gaan er nog geen geruchten over nieuwe toestellen van HTC met Windows Phone. Alleen is duidelijk dat er minimaal een toestel met Windows Phone van HTC nog dit jaar moet verschijnen. "Wij werken nog altijd met Windows Phone en hebben voor dit jaar een Windows Phone-toestel in de pijplijn", zegt Mark Moons, directeur Zuid- en West-Europa van HTC tijdens een evenement waar Tweakers bij aanwezig is.

    Meerdere fabrikanten werken officieel met Windows Phone, maar tot nu toe brachten alleen Nokia en Huawei dit jaar toestellen uit met het besturingssysteem. "Wij hebben als doel om in Nederland structureel in de top drie van telefoonfabrikanten te komen en Android helpt ons nu beter dat doel te bereiken dan Windows Phone", aldus Moons. Dat de vraag naar Windows Phones niet al te hoog is, blijkt ook uit het feit dat Samsung en HTC de prijzen van hun Windows Phone-toestellen afgelopen maanden halveerden.

    De Taiwanese fabrikant wacht wellicht tot Microsoft de GDR3-update beschikbaar stelt voor Windows Phone: die biedt ondersteuning voor de Qualcomm Snapdragon 800-soc en full-hd-schermen. Die zaken worden nu in Windows Phone nog niet ondersteund.

    HTC werkt al jaren met Microsofts mobiele besturingssystemen: voordat HTC begon met Android waren alle toestellen van HTC voorzien van Windows Mobile. De laatst verschenen Windows Phone-toestellen van HTC zijn de Windows Phone 8X en 8S.

    tweakers.net/nieuws/90316/htc-bevesti...
  7. forum rang 4 s.lin 23 augustus 2013 19:12
    Drie jaar oude smartphonemaker Xiaomi 10 miljard dollar waard
    23 augustus 2013 14:58
    De Chinese smartphonemaker Xiaomi die een stormachtige groei doormaakt, wordt nu gewaardeerd op 10 miljard dollar.
    Bij een nieuwe investeringsronde is de waarde van Xiaomi gestegen van 4 naar 10 miljard dollar (7,5 miljard euro). Lei Jung, de oprichter van Xiaomi bevestigde de nieuwe waardering van het bedrijf.

    Xiaomi is op de Chinese markt voor smartphones marktleider met volgens analisten een marktaandeel van 5 procent, enkele tienden meer dan Apple.
    bron: Z24
  8. [verwijderd] 24 augustus 2013 08:24
    quote:

    s.lin schreef op 23 augustus 2013 19:12:

    Drie jaar oude smartphonemaker Xiaomi 10 miljard dollar waard
    23 augustus 2013 14:58
    De Chinese smartphonemaker Xiaomi die een stormachtige groei doormaakt, wordt nu gewaardeerd op 10 miljard dollar.
    Bij een nieuwe investeringsronde is de waarde van Xiaomi gestegen van 4 naar 10 miljard dollar (7,5 miljard euro). Lei Jung, de oprichter van Xiaomi bevestigde de nieuwe waardering van het bedrijf.

    Xiaomi is op de Chinese markt voor smartphones marktleider met volgens analisten een marktaandeel van 5 procent, enkele tienden meer dan Apple.
    bron: Z24
    Hoe kunnen ze marktleider zijn met een marktaandeel van 5%!

    Lenovo, ZTE en Huawei zijn groter en Samsung is marktleider in China.

    Marktaandeel in China als bijlage.
  9. forum rang 4 s.lin 2 september 2013 16:21
    België verbiedt verkoop mobieltjes aan kinderen
    ma 02 sep 2013, 15:27
    In België is het binnenkort verboden om mobiele telefoons te verkopen aan kinderen onder de 7 jaar. Ook is het dan niet meer toegestaan om reclame te maken voor mobieltjes die gericht is op kinderen van onder de 13.

    Het verbod gaat over zes maanden in. Dan moeten telecomwinkels ook waarschuwingen plaatsen dat mobieltjes mogelijk een gevaar voor de gezondheid kunnen vormen. Aangeraden wordt om spaarzaam gebruik te maken van een toestel en een headset te gebruiken waar mogelijk.

    Ook wordt geadviseerd om een telefoon te kiezen met een lage zogeheten 'sat-waarde'. Deze geeft aan hoeveel elektromagnetische golven door een toestel wordt uitgestraald.

    Wetenschappers zijn het er nog niet over eens of mobiele telefoons inderdaad schadelijk zijn voor de gezondheid. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn ze 'mogelijk' kankerverwekkend, al is dat risico - als het al bestaat - erg klein.

    telegraaf.nl
  10. forum rang 4 s.lin 2 december 2013 21:37
    Europees Windows Phone marktaandeel nu 10%. Apple levert in
    2 december 2013
    Kantar heeft weer nieuwe cijfers naar buiten gebracht over het marktaandeel van de verschillende mobiele besturingssystemen. Zoals verwacht doet Windows Phone het gewoon prima, terwijl Apple toch flink aan het inleveren is. Hoewel de verkoop van Apple toestellen buiten Europa wel toeneemt, nemen de verkopen in de EU juist af. We kunnen dus voorzichtig concluderen dat de lancering van de 5C en de 5S in Europa niet zo voorspoedig gaat als Apple wel zou willen.

    Als we kijken naar dezelfde periode van vorig jaar, is het marktaandeel van Apple in Europa met precies 5% gedaald in Europa, terwijl Windows Phone iets meer dan 5% gegroeid is. We kijken hier overigens naar percentages en niet naar absolute verkoopaantallen. In aantallen blijft Windows Phone nog steeds achter, maar loopt die achterstand wel langzaam in.

    www.wp7.nl/41374/europees-windows-pho...
  11. forum rang 4 s.lin 27 maart 2014 20:40
    Gartner: verkoop mobieltjes stijgt 5 procent
    do 27 mrt 2014, 10:07
    EGHAM (AFN) - Dit jaar worden er wereldwijd 1,9 miljard mobieltjes verkocht, een toename van 4,9 procent ten opzichte van 2013. Dat maakte marktonderzoeker Gartner donderdag bekend.

    De totale apparatenmarkt, waartoe ook pc's, tablets en zogeheten ultramobiles behoren, groeit dit jaar volgens Gartner met 6,9 procent op jaarbasis tot 2,5 miljard stuks. In het mobieltjessegment compenseert het overstappen op luxere modellen door consumenten in Latijns-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Oost-Europa een zwakke vraag in volwassen markten, aldus de onderzoekers.

    De tabletmarkt zal, aangejaagd door een forse vraag buiten Noord-Amerika, met 38,6 procent groeien. De afgelopen jaren kwam de vraag vooral uit Noord-Amerika, met een dominante rol voor Apple.

    De pc-markt krimpt dit jaar naar verwachting met 6,6 procent tot bijna 277 miljoen stuks.

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22436...
  12. forum rang 4 Erg chebbi 20 januari 2015 05:15


    MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Telekom investeert de komende vijf jaar 23,5 miljard euro in zijn netwerk in Duitsland. Dat liet topman Timotheus Höttges van het telecomconcern weten.

    Het geld wordt onder meer gestoken in de mobiele infrastructuur, de landlijnen en digitalisering. Met de investeringen wil Deutsche Telekom op zijn thuismarkt beter de concurrentie aangaan met rivalen als Vodafone en Telefónica. In de periode 2010 tot en met 2015 bedroeg het budget voor investeringen 23 miljard euro.

    Vrijdag werd door ingewijden nog gemeld dat Deutsche Telekom vorig jaar zou hebben overwogen een bod uit te brengen op KPN. Een ander bericht stelde echter dat de Duitsers geen interesse hebben in KPN.
93 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0683 -0,18%
FTSE 100 8.040,84 -0,05%
Germany40^ 18.068,30 -0,38%
Gold spot 2.325,70 +0,16%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+23,61%
ASMI
+10,50%
BESI
+3,67%
TomTom
+3,53%
NX FIL...
+3,53%

Dalers

ALLFUN...
-11,07%
ING
-6,13%
WDP
-3,27%
Flow T...
-2,89%
Avantium
-2,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links