Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Landen buiten OPEC moeten minder produceren'

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 december 2014 17:19
    dit zijn de grootste boeven van de aarde...en ook de meest kortzichtige...wat een stelletje simpele domme olieboeren zeg daar bij het kartel dat OPEC heet!! Laat het nog maar effe lekker omlaag gaan...is goed voor onze consumenten portemonnee...die boeven daar harken al vele vele jaren idiot veel geld binnen met hun olie en weten dat de wereld uiteindelijk grotendeels van hun zwarte geluk afhankelijk is (uiteindelijk)....echter ik hoop snel dat allerlei alternatieven die boeven lelijk dwars gaat zitten de aankomende 5 tot 10 jaar....dat zal ze leren om ONS uit te knijpen....lucky hufterige olie-ratten !!
  2. Bangizwe 21 december 2014 19:31
    Zepolna: In Australië hebben ze al een zonnepaneel kunnen ontwikkelen waarmee ze 45 % van het opgevangen zonlicht kunnen omzetten in elektriciteit. Vandaag ligt dat nog maar ergens rond de 15 %. Daarmee kan je alles van fossiele brandstoffen vervangen voor persoonlijk gebruik. Inclusief je wagen tanken. Dus geen stookolie of gas om je huis te verwarmen, geen benzine of diesel voor je auto...... Plastic voor verpakkingen maken ze al volledig van natuurlijke producten. Heel de wereld is zich aan het klaar maken op een wereld met minder olie. En dan zitten ze nog met de groeivertraging in China, Europa, Zuid-Amerika...... En de VS hebben zelf Olie. En aan hun eigen bevolking kunnen ze het niet verkopen, die zijn met veel te weinig en straatarm, of in oorlog.
  3. forum rang 5 DurianCS 21 december 2014 21:39
    quote:

    pietje-2005 schreef op 21 december 2014 18:54:

    Wij zijn toch ook gas-idioten?
    Laat het maar zakken allemaal, maar dan krijgt Mark minder geld, toch, op den duur?
    Wie moet er dan weer bijlappen?
    Als we minder kwijt zijn aan energie dan komt er meer geld in onze economie terecht en dat compenseert mogelijk de geringere inkomsten van de overheid.
  4. Miskoop 21 december 2014 23:00
    Dit is het Reuters artikel over de uitspraken van SA.

    Saudi Arabia says won't cut oil output

    www.reuters.com/article/2014/12/21/us...

    Naimi replied: "The best thing for everybody is to let the most efficient producers produce".

    Dat betekent dat SA doorgaat tot de andere concurrenten/producenten kapot gaan.

    Er is een olie oorlog aan de gang.
  5. Rai444,44 22 december 2014 08:13
    Benieuwd wat olie deze week gaat doen, lopen tegen een klein weerstandje aan, op 15, 17 en 18 December ging Brent weer naar beneden rond 62,60-63 dollar. Gaan we hier wel doorheen, kan het wellicht ook even flink verder herstellen, er zullen veel shorters actief zijn, short squeeze ligt dan op de loer.
  6. [verwijderd] 22 december 2014 08:14
    WAt een bende wereldvreemde snuiters daar bij de opec. Zolang zij maar geld binnengraaien. Hey stop is met geld verdienen jullie, wij hebben het patent op slapend rijk worden aan jullie verslaving. Op een dag in de nabij toekomst gaan ze daar zo hard in een zwart gat vallen. Ooit maken we de switch en hoop da ze op tijd op de trein zitten
  7. [verwijderd] 22 december 2014 11:39
    Onderstaande reactie plaatste ik in artikel 'Olieprijs schiet omhoog' van 17 december j.l. Maar die reactie past in welhaast elk olie-gerelateerd artikel van de laatste tijd...

    "Oh, Oh, Oh, wat een oeverloos gezwets toch (voor 't grootste gedeelte) allemaal. Het gaat he-le-maal niet om de prijs van de olie, het gaat om de lokale economieën. Ieder olie-exporterend land is erbij gebaat om de olieprijs hoog te houden, en tegelijkertijd om een groot (groter indien mogelijk) aandeel van de wereldolieproductie voor z'n rekening te nemen. Neen, het gaat uiteindelijk om 'hoeveel olie is een land - of landenconsortium - in staat, dan wel bereid, op de zeer korte termijn te produceren'. Mij (en ook jullie, mits onderlegd..?) is al decennialang duidelijk (ref. 'zgn. oliecrisis' van '73) dat het de islamitische landen zijn die hier de dienst uitmaken. Juist deze, op het oog veelal welvarende landen (haha), maakt het niet uit of de olieprijs voor een beperkte periode op een welhaast dramatisch laag niveau staat. Ook die landen realiseren zich terdege dat zulk een lage olieprijs verre van reëel is, en dat die prijs op de korte termijn behoorlijk zal aantrekken.
    In mijn aanhef schreef ik al dat het hier eigenlijk niet over de olieprijs gaat, daar sta ik onverkort achter, want die prijs zal weer aantrekken, ook al (ik spreek hier als ingewijde van een van 's werelds grootse en meest succesvolle oliemaatschappijen) lijken de laatste maanden mijn ongelijk te bevestigen. Iedereen op deze aardkluit moet zich realiseren dat olie in de 1e plaats, en gas in de 2e plaats, een zéér, zéér, beperkte winbaarheidsperiode kennen. In eenvoudige termen: onze aarde bestaat al miljoenen (miljarden?) jaren, en wij (de mensheid) zijn in staat om de natuurlijke olie- en gasvoorkomens in een simpele zucht (100, 200 jaar?) te verteren. Die natuurlijke voorkomens zijn in miljoenen jaren gevormd, onze huidige zogenaamde welvaart is er praktisch volledig op gefundeerd, het wordt tijd dat u (jazeker, ook ik) gaat beseffen dat, zonder een bescheiden stap terug, de toekomst voor hen, die na ons komen, een bijzonder lastige wordt (toppunt van understatement). Het wordt tijd dat die ongebreidelde wens, eis, voor economische groei wordt ingedamd. Als sprekend voorbeeld: ik schaam mij als ik, bij welke supermarkt dan ook, de schappen zie uitpuilen van een schandalige overvloed aan praktisch identieke artikelen/merken die niets, maar dan ook niets toevoegen aan hetgeen ieder mens dagelijks behoefte heeft. Ik schaam mij voor het feit dat ik van dit grote geheel deel uitmaak, en ik vind het beschamend dat geen enkel Nederlands politicus hier tegen ageert.
    ..Ik dwaalde af, ik had het over de prijs van olie. Die wordt bepaald door ondemocratische (DUS voornamelijk islamitische, zo zit de wereld anno 2014-2015 nu eenmaal in elkaar) landen. De vraag is of wij (maar wie zijn 'wij'?) daarmee willen leven. Als ik die vraag aan mijzelf stel, dan ben ik er van overtuigd dat het hier helemaal niet gaat om olie of olieprijs, maar dat hier een wereldontwrichtend idee/complot achter zit. Ik ben zo vrij om hier geen gerust hart over te hebben."
  8. [verwijderd] 23 december 2014 12:15
    quote:

    JeanJ schreef op 22 december 2014 11:39:

    Onderstaande reactie plaatste ik in artikel 'Olieprijs schiet omhoog' van 17 december j.l. Maar die reactie past in welhaast elk olie-gerelateerd artikel van de laatste tijd..."
    Ik las je reactie bij dat andere artikel ook, maar reageerde maar niet. Ik krijg sterk de indruk dat je doet alsof de olieprijs een ideologisch/religieus oorzaak heeft. Lekker populistisch om een religie of bevolkingsgroep de schuld van alle problemen in de schoenen te schuiven, maar ik kan er zo weinig mee.

    Waarom zou men door het voor een juiste prijs aanbieden van een product waar zij veel van hebben de wereld mee proberen te ontwrichten? Dat is onzin.

    Een ander artikel op iex toonde dat de olieprijs historisch rond de 40$ lag, en dat elke stijging tot nu toe van tijdelijke aard was (ca. 10 jaar) waarna de prijs weer voor lange tijd terug naar het oude niveau ging.

    Je doet alsof de westerse wereld volmaakt en volstrekt democratisch is, en ook dat is verre van waar.

    Je schrijft op onderbuikgevoelens en niet op feiten. Ik kan er niks mee, sorry.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,465 17:37
-0,005 -0,01%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links