Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Wat een weekje

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

745 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 38 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. powertje 21 december 2014 11:31
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 21 december 2014 10:40:

    WAAROM ALLEEN maar UP. mogen shorts nooit eens verdienen, die hebben in 52 weken nog geen 2 weken achter 1 op winst gestaan. Bij alleen maar rood, en dezelfde week up vaak gezien, of het is elke maand groen.
    Even vraagje aan jou F1F.
    Heb je liggen te slapen bij de correcties dit jaar?
    Het ging ontzettend hard omlaag goed voor je shorts...
    Maar goed wanneer jij die kansen mist kan ik begrijpen dat je geld verliest ;).
    Maar beetje lullig als je hier loopt te klagen dat shorts niks verdienen.
    Er zijn dit jaar ontzettend veel kansen voor short geweest.
  2. legendaries 21 december 2014 11:35
    quote:

    geobeo schreef op 21 december 2014 00:40:

    [...]

    Hoezo? Als je opties koopt werkt de tijdwaarde in je nadeel (de tijdwaarde loopt eruit naarmate expiratie nadert, je opties worden dus goedkoper ten opzichte van de aanschafprijs). Als de beurs weinig beweegt heb je dus het risico dat de beurs in je nadeel beweegt maar ook nog eens het risico dat de beurs niet (genoeg) beweegt en de waarde van je opties dus terugloopt in saaie tijden. En saaie tijden zijn het meestal op de beurs.

    Als je opties verkoopt werkt het in je voordeel, aangezien het doel is om de opties waardeloos te laten aflopen en zo de premie van de verkoop te kunnen houden. Als de beurs dus weinig beweegt hoeft de beurs niet eens in "jouw" richting te bewegen, maar is het voldoende als de beurs gewoon weinig beweegt en saai is (mits je OTM verkocht).

    Dus hoezo tegenover gesteld?
    volgens mij houd je de theta en de vega niet goed uit elkaar...

    simpel voorbeeld: koop op een dip een calloptie (hoge volatiliteit), wanneer de koers dan stijgt (harder dan de betaalde theta), dan zal je zien dat de premie niet heel hard omhoog gaat (of soms zelfs iets daalt), daar bij een stijging de volatiliteit (vega) ook enorm daalt...

    ik kan me herinneren dat dit zelfs bij de vorige correctie mensen is overkomen op dit forum
  3. forum rang 4 JK Dutch 21 december 2014 11:50
    quote:

    piekeren schreef op 21 december 2014 11:31:

    oh oh......

    Begint nu op een crash te lijken...

    daskapital.nl/2014/12/russische_banke...

    Dit gaat hier ook effect hebben...
    Ik ben hier ook niet gerust op. Afgelopen woensdag geeft FED aan weinig last te zullen hebben van crisis in Rusland. Wij in Europa daarentegen hebben veel verbindingen met Rusland. Kijk maar eens naar de export Dld en NL. Wat zijn momenteel de drijvende krachten van de economie die terugkomt van de recessie, de export. Belangen van banken, export en valuta, ik vind het momenteel erg spannend en om mijn nagels wat te sparen ga ik komende week posities sluiten. Zie wel weer wanneer de spanning in de markt afneemt en stap dan wel weer in.
  4. [verwijderd] 21 december 2014 11:58
    quote:

    de Hakkelaar schreef op 21 december 2014 10:13:

    [...]en wanneer ga je weer terug naar Afrika?
    En daar is de derde prutser die veel geld heeft verloren zo vlak voor kerst. Joostvls, liberterian en nu jij. Lullig jongens. Ipv kinderlijke grapjes maken en elkaar Abtjes geven voor dit kleutergedrag misschien beter wat dien met mijn adviezen. Gewoon even de Posts doorlopen en alle discussie is overbodig. Ga lekker door met grapjes maken en jaloers zijn. Heb je toch ergens lol van. Maar uiteindelijk zitten jullie gewoon verdrietig met een megaverliezen. Joostvls zal meevallen, die zit er voor wel vier hele opties van 80 cent in, mijn gemiddelde transactiekosten per dag haha. Die 320 euri had je beter aan je gezin kunnen besteden dit weekend. Maar nee hoor, de hele dag weer op een forum zitten vanaf 9 uur, zeer zeer triest!!! Stop er toch mee kinderen!!!
  5. [verwijderd] 21 december 2014 12:03
    quote:

    powertje schreef op 21 december 2014 11:31:

    [...]

    Even vraagje aan jou F1F.
    Heb je liggen te slapen bij de correcties dit jaar?
    Het ging ontzettend hard omlaag goed voor je shorts...
    Maar goed wanneer jij die kansen mist kan ik begrijpen dat je geld verliest ;).
    Maar beetje lullig als je hier loopt te klagen dat shorts niks verdienen.
    Er zijn dit jaar ontzettend veel kansen voor short geweest.
    Denk het, elke keer was ik even buiten de deur. en als je dan weer long pakt, zul je net zien dat het draaide. elke keer op verkeerd been. wel goed met sh gezeten, en af en toe te snel verkocht net als maandag en di. te vroeg.

    Morgen nog dagje up, dan dalen denk ik, angst rusland en kan zomaar zijn dat banken daar technisch failliet gaan deze week of nieuwe jaar.
    Het is niet de 1ste keer dat kerstreces afgebroken moest worden.
  6. [verwijderd] 21 december 2014 12:09
    quote:

    Go with the flow schreef op 21 december 2014 10:49:

    i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/322363988...

    Wie nu nog zo rondkruipt wil willens en wetens geen knaak verdienen, richting de kerst is er maar 1 beweging en dat is omhoog, 428 is woensdagmiddag mogelijk
    Whahaha geweldig!! Abtje van mij.. Maar ja, sommige kinderen hier zijn hardleers en gaan een arme kerst tegemoet. Die hebben naast veel geld ook een hoop kostbare tijd met naasten verloren door heel het weekend hier te zitten. Nogmaals, heb je niks verdiend, stop er aub mee!! Dan is dit gewoon niks voor je. Joost kan zijn 300 euro beter in edn gokkast stoppen, meer kans om wat te verdienen.
  7. [verwijderd] 21 december 2014 12:34
    Alles wat er bij mens gezegt is net, gaan we mee maken, niet wat geert zei over drasie, ik denk als hij toch gaat pompen, je een 2de crisis mee maakt over 1 jaar.
    Crisis Rusland, banken failliet daar, Rusland die bij eu moet gaan komen, drasie dan gaat pompen wat in us gebeurde en eind volgend jaar de beurs 19% hoger staat daardoor. 469.
    Als dat gebeurd is dat pas in mei of juli, eerst wonden likken en monopolie positie zoeken, en dekking,drasie wacht eerst af.
    Aan 1 kant gaat ie helemaal niks doen, al 5 jaar niet, mocht het zover komen steeds, kom ik in actie.
  8. forum rang 4 JK Dutch 21 december 2014 12:52
    Als ik verschillende posts lees zie ik meerdere reacties van kort up en dan naar een stap lager eind dit jaar / begin volgend jaar. Is iedereen dan pas helder wat de risico's zijn? Stappen er nu gewetenloze beleggers in die de boot net gemist hebben? Ik probeer een verklaring te vinden voor dit sentiment maar wellicht kan iemand me helpen deze te vinden?
  9. geobeo 21 december 2014 14:24
    quote:

    legendaries schreef op 21 december 2014 11:35:

    [...]

    volgens mij houd je de theta en de vega niet goed uit elkaar...

    simpel voorbeeld: koop op een dip een calloptie (hoge volatiliteit), wanneer de koers dan stijgt (harder dan de betaalde theta), dan zal je zien dat de premie niet heel hard omhoog gaat (of soms zelfs iets daalt), daar bij een stijging de volatiliteit (vega) ook enorm daalt...

    ik kan me herinneren dat dit zelfs bij de vorige correctie mensen is overkomen op dit forum

    Wat jij daar noemt gebeurt wellicht met gekochte gok-opties (out of the money dag opties en week opties), waarbij de vega/volatiliteit zowat volledig de non-intrinsieke waarde van een optie bepaalt en er verder geen intrinsieke waarde is. In het geval van kortlopende OTM opties kan de vega de belangrijkste prijsbepaler zijn en dan krijg je inderdaad de effecten die je daar beschrijft. De enige reden waarom een OTM optie dan dus überhaupt waarde heeft is dat er volatiliteit is (met een mini-beetje tijdwaarde). Daarom noem ik ze o.a. ook gok-opties :P En gokken probeer ik zoveel mogelijk te vermijden op de beurs.

    In het geval van de opties waar ik in handel (opties met expiratie minimaal 1 maand later) bepaalt de vega voor maar een heel klein deel de prijs. In het geval van deze langer lopende OTM opties bepaalt voornamelijk de theta de prijs en door optie combinaties te verkopen ontvang je dus een hele berg tijd-waarde (theta) en hoef je alleen maar te wachten tot de expiratie nadert of dat de koers naar "jouw richting beweegt" om geld te verdienen. Dat de volatiliteit dan plotseling toeneemt maakt voor de prijs uitsluitend wat uit als de beweging tegen je positie in gaat. En dan uitsluitend als de uitslag diep en langdurig is (komt niet zo vaak voor). En daar heb je dan weer een stoploss voor...

    Bij opties kopen is dat omgekeerd: naarmate je wacht loopt er tijd-waarde uit je opties (wat je dus niet wilt) en heb je dus dubbel kans om te verliezen. Zowel als de koers niet voldoende beweegt als ook wanneer de koers niet (op tijd) in "jouw" richting beweegt.

    Dus nee, ik haal ze juist niet door elkaar volgens mij. Het verschil was wellicht dat jij aan zeer kortlopende opties dacht en ik aan langer lopende opties...
  10. geobeo 21 december 2014 14:54
    quote:

    Joe-pie schreef op 21 december 2014 14:40:

    Is het niet aannemelijker dat we maandag gelijk teruggaan naar 415, gezien de TA van Bas Heijink? De 421-422 hield tenslotte niet stand afgelopen vrijdag. Ik ben benieuwd naar jullie mening.
    Mijn mening is dat niemand ook maar een zinvol idee heeft en niemand het kan weten.

    TA werkt over periodes van weken/maanden een beetje. Niemand kan voorspellen wat er op dag-basis gebeurd. Niet eens een beetje.
  11. [verwijderd] 21 december 2014 15:03
    Die rakkers gaan de 18000 testen even, dax 10000, aex 422.
    Daarna eens dalen, om crash en correctie te krijgen die normaal is om parels te krijgen weer, en in 2015 febr of maart eens erdoor heen te jagen keertje, stukje, en daarna weer crash in mei.
    Meteen nieuwe jaar crash, in maart en in mei/juni, en sep. okt.
  12. Ssilver 21 december 2014 15:20
    quote:

    geobeo schreef op 21 december 2014 14:54:

    [...]

    Mijn mening is dat niemand ook maar een zinvol idee heeft en niemand het kan weten.

    TA werkt over periodes van weken/maanden een beetje. Niemand kan voorspellen wat er op dag-basis gebeurd. Niet eens een beetje.

    Niet iedere dag ben ik met je eens maar sommige dagen wel, na de hammer afgelopen week was het vrij duidelijk wat er de komende dagen ging gebeuren.
  13. geobeo 21 december 2014 15:49
    quote:

    Ssilverhaze schreef op 21 december 2014 15:20:

    [...]
    Niet iedere dag ben ik met je eens maar sommige dagen wel, na de hammer afgelopen week was het vrij duidelijk wat er de komende dagen ging gebeuren.
    Soms kunnen voorspellen = niet kunnen voorspellen. Ook een stilstaande klok geeft 2x per dag de juiste tijd aan. Ook een aap kan soms goed handelen. etc etc.
745 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 38 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links