Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggers de gekste :-)

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Eventus docebit 21 december 2014 17:17
    quote:

    de breker schreef op 20 december 2014 16:10:

    [...]

    Idd "De afloop zal het leren" Wanneer de rente niet omhoog gaat, kan de beurs alleen maar verder stijgen zou je denken.....500 volgend jaar?
    Ja, tenzij er een zwarte zwaan langskomt. Banken die in de problemen komen door Rusland. Een cyberaanval door Noord-Korea omdat een Nederlandse server een illegale kopie van The Interview verspreidt. H5N8 dat zo om zich heen grijpt dat er vérgaande transportbeperkende maatregelen nodig zijn. Een huizenmarkt die 'krak' zegt omdat de hypotheekbeperkende maatregelen samenvallen met een tegenvallend economisch herstel. Banken die gedwongen worden onder water staande hypotheken boven water te krijgen. Een grote aardbeving in Groningen waardoor de publieke opinie de Staat dwingt om de gaswinning helemaal stil te leggen. Een grote boot die tijdens een grote storm de Maaslantkering stuk vaart waardoor de Rijnmond onder water komt te liggen. Ebola dat via uit Zuid-Spanje teruggekeerde vakantiegangers in heel Europa verspreidt raakt. De PVV die, na de val van het kabinet als gevolg van het voor de tweede keer afwijzen van de Zorgverzekeringswet, een absolute meerderheid in de Tweede Kamer krijgt en een paar maanden later, dankzij een veroordeling van Wilders, een klinkende overwinning boekt bij de Provinciale Statenverkiezingen. Een wetswijziging waardoor dividenden en de stijging in aandeelwaarde als inkomen moeten worden belast "om te voorkomen dat de rijken nog rijker worden".

    Ik kan redelijk onwaarschijnlijke dingen verzinnen, maar een echte zwarte zwaan kan ook ik (per definitie) niet bedenken. Afgezien daarvan, als alles zo doorgaat zal de AEX volgend jaar wel een keer op 500 staan.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links