Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ablynx

3.291 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 165 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 december 2014 15:36
    Research and Markets: Systemic Lupus Erythematosus - Pipeline Review, H2 2014
    December 11, 2014 09:17 AM Eastern Standard Time
    DUBLIN--(BUSINESS WIRE)--Research and Markets (http://www.researchandmarkets.com/research/z97hmc/systemic_lupus) has announced the addition of the "Systemic Lupus Erythematosus - Pipeline Review, H2 2014" report to their offering.

    “Systemic Lupus Erythematosus - Pipeline Review, H2 2014”

    This report provides comprehensive information on the therapeutic development for Systemic Lupus Erythematosus, complete with comparative analysis at various stages, therapeutics assessment by drug target, mechanism of action (MoA), route of administration (RoA) and molecule type, along with latest updates, and featured news and press releases. It also reviews key players involved in the therapeutic development for Systemic Lupus Erythematosus and special features on late-stage and discontinued projects.

    Reasons to buy

    Provides strategically significant competitor information, analysis, and insights to formulate effective R&D development strategies
    Identify emerging players with potentially strong product portfolio and create effective counter-strategies to gain competitive advantage
    Develop strategic initiatives by understanding the focus areas of leading companies
    Identify and understand important and diverse types of therapeutics under development for Systemic Lupus Erythematosus
    Plan mergers and acquisitions effectively by identifying key players of the most promising pipeline
    Devise corrective measures for pipeline projects by understanding Systemic Lupus Erythematosus pipeline depth and focus of Indication therapeutics
    Develop and design in-licensing and out-licensing strategies by identifying prospective partners with the most attractive projects to enhance and expand business potential and scope
    Modify the therapeutic portfolio by identifying discontinued projects and understanding the factors that drove them from pipeline
    Companies Mentioned:

    F. Hoffmann-La Roche
    Biogen Idec
    Amgen
    Sanofi
    Eli Lilly and Company
    GlaxoSmithKline
    MedImmune
    Biotest
    Ablynx
    Novo Nordisk
    Takeda Pharmaceutical Company
    Eisai
    Pfizer
    UCB
    Celgene Corporation
    XTL Biopharmaceuticals
    Merck
    4SC
    Harbor Therapeutics
    Immunomedics
    Idera Pharmaceuticals
    Karo Bio
    Dynavax Technologies
    Hansa Medical
    Immupharma
    Argos Therapeutics
    MacroGenics
    Kineta
    Xencor
    SBI Biotech
    Invion Limited
    Anthera Pharmaceuticals
    SuppreMol
    NasVax
    Lycera
    Genosco
    RedHill Biopharma
    National Pharmaceutical
    Resolve Therapeutics
    Lead Discovery Center
    Genovax
    MENTRIK Biotech
    Avipep Pty
    AbbVie
    ImmuNext
    Cellular Biomedicine Group
    Medsenic
    Azano Pharmaceuticals
    For more information visit www.researchandmarkets.com/research/z...

    Contacts
  2. [verwijderd] 17 december 2014 07:15



    ABLYNX OPENT RECRUTERING VOOR FASE IIa, DE EERSTE PEDIATRISCHE STUDIE, MET HAAR ANTI-RSV NANOBODY, ALX-0171

    ALX-0171 is een eerste-in-zijn-klasse anti-RSV Nanobody® toegediend via inhalatie
    ALX-0171 werd goed verdragen in meerdere Fase I klinische studies in volwassenen
    ALX-0171 had een sterk therapeutsch effect in een neonataal dierenmodel voor RSV-infectie in baby's[1]

    GENT, België, 17 december 2014 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX] deelde vandaag mee dat ze de patiëntenrecrutering heeft geopend in de initiële klinische centra voor de Fase IIa, de eerste klinische studie in baby's, met ALX-0171 toegediend via inhalatie. ALX-0171 is een trivalent Nanobody ontwikkeld voor de behandeling van het Respiratoir Syncytiaal Virus (RSV). Momenteel is er geen algemeen gebruikt geneesmiddel beschikbaar voor de behandeling van RSV-infecties.

    De Fase IIa studie zal uitgevoerd worden in meerdere centra in verschillende landen waarbij de veiligheid, verdraagbaarheid en klinische activiteit (inclusief het effect op eetpatroon, ademhalingspatroon, piepende ademhaling, hoesten en algemeen voorkomen) van ALX-0171, toegediend via inhalatie, zal geëvalueerd worden in normaalgezien gezonde zuigelingen en peuters (leeftijd 5-24 maanden) die gediagnostiseerd zijn met RSV en die zijn opgenomen in het ziekenhuis voor een infectie van de lagere luchtwegen. De studie zal worden uitgevoerd in vijf Europese landen met mogelijks bijkomende centra in het zuidelijk halfrond om het risico van de onvoorspelbare duur en ernst van het RSV-seizoen in Europa in te perken.

    De studie bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een open-label "lead-in" gedeelte om de veiligheid van ALX-0171 te beoordelen bij vijf patiënten die éénmaal per dag een geïnhaleerde dosis van ALX-0171 zullen krijgen gedurende drie opeenvolgende dagen. Na een positief advies na beoordeling door een onafhankelijke Data Monitoring Committee (DMC) van deze "lead-in" veiligheidsgegevens, zullen 30 patiënten worden aangeworven in het daaropvolgende dubbel-blinde, placebo-gecontroleerde deel van de studie, waarin patiënten willekeurig ofwel éénmaal per dag een geïnhaleerde dosis van ALX-0171 ofwel placebo zullen krijgen, gedurende drie opeenvolgende dagen.

    Dr Steve Cunningham, Department of Respiratory and Sleep Medicine, Royal Hospital for Sick Children, Edinburgh, UK, verklaarde:
    "RSV-infectie is de meest voorkomende oorzaak van ontsteking van de lagere luchtwegen die leidt tot ziekenhuisopnames van baby's. Het wordt vaak geassocieerd met aanhoudend hoesten of piepende ademhaling na de acute fase van de infectie en er zijn meer en meer aanwijzingen dat het gepaard gaat met een verhoogd risico op astma later in het leven. Er is een grote onbeantwoorde medische behoefte aangezien er momenteel geen effectieve therapie voorhanden is. Huidige preventieve behandelingen met een monoklonaal antilichaam zijn duur en geven slechts een gedeeltelijke bescherming. Elke nieuwe behandelingsstrategie voor RSV is daarom zeer welkom."

    Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx, voegde daaraan toe:
    "Dit is een zeer spannende tijd voor Ablynx en we zijn blij dat we de geplande vooruitgang boeken met ons eerste geïnhaleerde Nanobody, ALX-0171, dat naar onze mening een groot potentieel bezit voor de behandeling van RSV-infectie in jonge kinderen, een ernstige en soms levensbedreigende ziekte met een hoge onbeantwoorde medische behoefte en waarvan wij geloven dat dit een enorme last veroorzaakt voor de ouders met een aanzienlijke economische impact op de samenleving. Als de recrutering volgens plan loopt, dan zal de studie naar verwachting in Q2 2015 afgerond zijn met verwachte resultaten in Q3 2015. Met ALX-0171 kan Ablynx mogelijks haar vierde klinische proof-of-concept behalen voor Nanobodies en haar eerste voor een Nanobody dat wordt toegediend via inhalatie."

    Over ALX-0171
    ALX-0171 heeft eerste-in-zijn-klasse potentieel voor de behandeling van RSV-infectie. ALX-0171 is een trivalent Nanobody zonder halfleven in volledige eigendom van Ablynx dat RSV-replicatie afremt en dat de RSV-activiteit neutraliseert door het blokkeren van virusopname in de cellen. De fysieke robuustheid van het Nanobody maakt toediening via inhalatie mogelijk, rechtstreeks op de plaats van infectie, m.n. de luchtwegen waaronder de longen. Er werd aangetoond dat ALX-0171 een krachtige anti-virale werking heeft tegen recente klinische RSV-isolaten. In een neonataal dierenmodel voor RSV-infectie1 in baby's werd aangetoond dat ALX-0171 een sterk therapeutisch effect had na toediening via verneveling. Herhaalde dagelijkse inhalatie van ALX-0171 werd goed verdragen in meerdere Fase I klinische studies, met inbegrip van een studie in patiënten met overgevoelige luchtwegen. Eind september 2014 heeft het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) het Pediatrisch Onderzoeksplan (Paediatric Investigation Plan - PIP) voor ALX-0171 goedgekeurd.

    Over RSV
    RSV blijft de primaire oorzaak van hospitalisatie van baby's en de belangrijkste oorzaak van virus-gerelateerde kindersterfte. Er is dus een hoge nood aan een doeltreffend en specifiek geneesmiddel voor de behandeling van RSV. Naar schatting zijn er per jaar meer dan 300.000 kinderen (leeftijd <5 jaar) gehospitaliseerd in de zeven grote farmaceutische markten en het gerapporteerde infectiepercentage bedraagt 70-80% bij kinderen onder de twee jaar[2]. Bovendien is RSV-infectie een belangrijke oorzaak van longaandoeningen in transplantatiepatiënten, immuungecompromitteerde patiënten en bejaarden. De huidige behandeling van patiënten met RSV is voornamelijk symptomatisch.
  3. [verwijderd] 17 december 2014 09:44
    quote:

    durobinet schreef op 17 december 2014 09:37:

    Doet weinig met de koers, maar die zakt in elk geval niet! :-)
    Me dunkt . Gisteren ca 20 eurocent gezakt terwijl de beurs flink steeg .

    In ieder geval geen voorkennis geweest

    Had overigens vandaag wel een flinke stijging verwacht . De dag is nog niet voorbij
  4. forum rang 4 K. Wiebes 17 december 2014 09:51
    Tja, er gebeurt niet veel aan het alliantie-front, om van MSP's maar te zwijgen; maar toch denk ik dat het winkelend publiek het potentieel van
    0061, 171, en Capla schromelijk onderschat.

    Aby is dan ook wat mij betreft, zéker wanneer je de riante cashpositie in aanmerking neemt, flink ondergewaardeerd.

    Maar goed: wanneer de lopende onderzoeken de komende kwartalen goede vooruitgang boeken, zal die onderwaardering er komend jaar snel uitlopen.
  5. [verwijderd] 18 december 2014 10:50
    Zwaar ondergewaardeerd ! Kwaliteit komt vanzelf bovendrijven . Degene die nog geen aandelen hebben op dit moment hebben mazzel . Volgend jaar mogelijke verdubbeling als capla een fast track ontvangt .

    Wat denken jullie van Capla . Houden ze dit in eigen huis of gaan ze nog een alliantie aan met dit product .
  6. forum rang 4 K. Wiebes 19 december 2014 10:25
    quote:

    hoebeet schreef op 17 december 2014 09:51:

    Tja, er gebeurt niet veel aan het alliantie-front, om van MSP's maar te zwijgen; maar toch denk ik dat het winkelend publiek het potentieel van
    0061, 171, en Capla schromelijk onderschat.

    Aby is dan ook wat mij betreft, zéker wanneer je de riante cashpositie in aanmerking neemt, flink ondergewaardeerd.

    Maar goed: wanneer de lopende onderzoeken de komende kwartalen goede vooruitgang boeken, zal die onderwaardering er komend jaar snel uitlopen.
    Je betaalt op dit moment zo'n 5 euro voor die drie (bijna)fase-2
    programma's. Daar mag op zich al 'n euro of twee bij; dan nóg, krijg je de rest van de pijp en de technologie er gratis bij.

    Met dank aan "K/w" van het Beursig-forum:

    www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20141218_014...
  7. [verwijderd] 19 december 2014 16:47
    Dat is toch weer mooie reclame . Met als dank weer een daling .Ikke nie begrijpe

    prettig weekend

    BELGISCHE WETENSCHAPPERS ONTWIKKELEN ALTERNATIEF VOOR PEPERDURE BEHANDELING
    Nieuw middel tegen hondsdolheid dankzij... lama’s
    Gisteren om 17:49 door Jonas Mayeur
    Print
    Nieuw middel tegen hondsdolheid dankzij... lama’s
    Lama’s hebben antistoffen met een eenvoudige structuur die makkelijk te manipuleren is.
    Foto: Photo News
    Delen

    Tweet




    Mail

    Belgische wetenschappers van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid hebben een doorbraak beet in de behandeling van hondsdolheid. Die hebben ze te danken aan de lama.
    Lama’s hebben unieke antistoffen met een eenvoudige structuur, die je niet vindt bij andere diersoorten of bij de mens. De antistoffen zijn makkelijk te manipuleren. Onderzoekers van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV) hebben daarom enkele lama’s uitgenodigd in hun labo, hen gevaccineerd tegen hondsdolheid en op basis van hun bloed een nieuw middel gemaakt tegen het dodelijke virus.

    Het WIV werkte daarvoor samen met het Gentse biofarmaceutisch bedrijf Ablynx. Het middel is intussen getest op muizen en de resultaten zijn veelbelovend. ‘Zieke muizen die één dag na de besmetting het middel kregen, ontwikkelden een volledige bescherming tegen het virus of slaagden erin de ontwikkeling aanzienlijk te vertragen’, zegt onderzoekster Sanne Terryn.

    Dodelijke ziekte

    Hondsdolheid kan dodelijk zijn. Een keer de symptomen van het virus zichtbaar zijn, sterft de patiënt zo goed als altijd. ‘Maar als we besmetting vermoeden, kunnen we wel een vaccin toedienen, in combinatie met menselijke antistoffen’, zegt viroloog Steven Van Gucht van het WIV. ‘Die menselijke antistoffen kosten echter 1.500 euro per behandeling, onbetaalbaar voor patiënten in ontwikkelingslanden. Ze zijn bovendien erg schaars. Daarom is de komst van een nieuw middel zo belangrijk.’

    Wachten op steun

    De onderzoekers hopen het nieuwe middel binnen een aantal jaren op de markt te krijgen, maar daarvoor zijn klinische testen nodig en die kosten miljoenen euro’s. ‘Het is wachten op een sponsor, bijvoorbeeld uit de farmaceutische industrie’, zegt viroloog Steven Van Gucht. Die vinden wordt niet simpel. ‘De interesse van de grote farmabedrijven is eerder gering.’

    Nochtans sterven jaarlijks 61.000 mensen aan hondsdolheid, hoofdzakelijk in Azië en Afrika. Het WIV behandelt in ons land per jaar tientallen personen die de ziekte tijdens een reis hebben opgelopen door een beet van een hond, vleermuis of aap.
  8. forum rang 6 de tuinman 20 december 2014 12:41
    quote:

    bioscience schreef op 19 december 2014 16:47:

    Dat is toch weer mooie reclame . Met als dank weer een daling .Ikke nie begrijpe

    prettig weekend

    BELGISCHE WETENSCHAPPERS ONTWIKKELEN ALTERNATIEF VOOR PEPERDURE BEHANDELING
    Nieuw middel tegen hondsdolheid dankzij... lama’s
    Gisteren om 17:49 door Jonas Mayeur
    Print
    Nieuw middel tegen hondsdolheid dankzij... lama’s
    Lama’s hebben antistoffen met een eenvoudige structuur die makkelijk te manipuleren is.
    Foto: Photo News
    Delen

    Tweet




    Mail

    Belgische wetenschappers van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid hebben een doorbraak beet in de behandeling van hondsdolheid. Die hebben ze te danken aan de lama.
    Lama’s hebben unieke antistoffen met een eenvoudige structuur, die je niet vindt bij andere diersoorten of bij de mens. De antistoffen zijn makkelijk te manipuleren. Onderzoekers van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV) hebben daarom enkele lama’s uitgenodigd in hun labo, hen gevaccineerd tegen hondsdolheid en op basis van hun bloed een nieuw middel gemaakt tegen het dodelijke virus.

    Het WIV werkte daarvoor samen met het Gentse biofarmaceutisch bedrijf Ablynx. Het middel is intussen getest op muizen en de resultaten zijn veelbelovend. ‘Zieke muizen die één dag na de besmetting het middel kregen, ontwikkelden een volledige bescherming tegen het virus of slaagden erin de ontwikkeling aanzienlijk te vertragen’, zegt onderzoekster Sanne Terryn.

    Dodelijke ziekte

    Hondsdolheid kan dodelijk zijn. Een keer de symptomen van het virus zichtbaar zijn, sterft de patiënt zo goed als altijd. ‘Maar als we besmetting vermoeden, kunnen we wel een vaccin toedienen, in combinatie met menselijke antistoffen’, zegt viroloog Steven Van Gucht van het WIV. ‘Die menselijke antistoffen kosten echter 1.500 euro per behandeling, onbetaalbaar voor patiënten in ontwikkelingslanden. Ze zijn bovendien erg schaars. Daarom is de komst van een nieuw middel zo belangrijk.’

    Wachten op steun

    De onderzoekers hopen het nieuwe middel binnen een aantal jaren op de markt te krijgen, maar daarvoor zijn klinische testen nodig en die kosten miljoenen euro’s. ‘Het is wachten op een sponsor, bijvoorbeeld uit de farmaceutische industrie’, zegt viroloog Steven Van Gucht. Die vinden wordt niet simpel. ‘De interesse van de grote farmabedrijven is eerder gering.’

    Nochtans sterven jaarlijks 61.000 mensen aan hondsdolheid, hoofdzakelijk in Azië en Afrika. Het WIV behandelt in ons land per jaar tientallen personen die de ziekte tijdens een reis hebben opgelopen door een beet van een hond, vleermuis of aap.
    Klusje voor Bill
  9. [verwijderd] 22 december 2014 16:28
    edge.media-server.com/m/p/yhwekpe4

    nu online

    Additional clinical data from the Phase II study with Ablynx’s anti-vWF-Nanobody®, caplacizumab, presented at the American Society of Hematology Annual Meeting, was discussed during a webcast on Thursday 11 December at 15h CET, 9 am EST.
    Click here to replay the webcast
3.291 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 165 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0706 +0,08%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.310,71 -0,23%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links