Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onverantwoord advies RDS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 december 2014 11:00
    Wat een slecht advies van Marcel Tak. In verhouding is het rendement het hoogst bij een korte looptijd, max 1 jaar en uitoefenprijs tenminste 10% lager of hoger dan de huidige koers van het aandeel. Kies 15% of meer bij cyclische of meer volatiele aandelen. De margins zijn dan ook veel lager.
  2. [verwijderd] 18 december 2014 11:07
    Inderdaad onverantwoord. Als je dan wat wilt, met een AEX op 410, koop dan lange Shell calls. De markt maakte een bodem in Q1 2009. Misschien goed om nu winst te gaan pakken? Dan zou ik 2018 calls strike 15 kopen in RDS. En de andere 15 euro parkeren op een spaarrekening :).
    En je geld maar in Rabo stoppen? Beetje gekke constructie allemaal.
  3. matin 18 december 2014 11:31
    Hallo Marcel,

    Ik heb diezelfde constructie in mijn portefeuille. Heb wel slechts 30% van het bedrag in deze Rabocertificaten en de rest op de effectenrekening, daarmee is het wel degelijk een goed beleggingsadvies.

    Kan jij mij vertellen bij welke bank die Rabocertificaten meetellen voor de dekkingswaarde.
    Bij de SNS bank tellen ze voor 0% mee.

  4. MarcelTak 18 december 2014 11:40
    @matin
    Alex hanteert een percentage van 70%

    @putje en @wwilliamss
    Korte putjes schrijven kan natuurlijk. Prima strategie ook. Maar daarmee lock je niet langjarig dividend in. Dat wilde ik in eerste aangeven met "mijn" constructie. Plus natuurlijk de "onverantwoorde" aanschaf van hoogrenderende Rabo certificaten...
  5. [verwijderd] 18 december 2014 11:52
    De geschreven optieverplichting betreft een Amerikaanse stijl optie, (Amerikaanse opties kunnen tijdens de hele looptijd van de optie uitgeoefend worden.) Bij elke dividendbetaling van RDS zal je het risico lopen dat je assignment krijgt op 50 en de constructie opnieuw moet opzetten. De hierbij horende transactiekosten gaan het rendement zeer negatief beinvloeden? Correct Me If I'm Wrong..
  6. Cybres 18 december 2014 12:21
    @Reinder en @Marcel Tak......en met de huidige rente duurt het nog langer voor het zinnig is die Puts eerder uit te oefenen. Het is eerder een kans dan bedreiging omdat je indien het gebeurt je opnieuw premie krijgt als je de positie hierdoor gedwongen gesloten krijgt. Overigens is de kans hierop ongeveer 0.
  7. Eventus docebit 18 december 2014 13:22
    quote:

    Cybres schreef op 18 december 2014 12:21:

    @Reinder en @Marcel Tak......en met de huidige rente duurt het nog langer voor het zinnig is die Puts eerder uit te oefenen. Het is eerder een kans dan bedreiging omdat je indien het gebeurt je opnieuw premie krijgt als je de positie hierdoor gedwongen gesloten krijgt. Overigens is de kans hierop ongeveer 0.
    Als ik zie staan: de kans hierop is ongeveer 0, dan vraag ik me altijd af onder welke omstandigheden de kans veel groter dan 0 wordt. Wat is er voor nodig –in de markt, met Shell, de politiek, wijzigende regelgeving, belastingregels– om het voor anderen of jezelf wél gunstig of noodzakelijk te maken om die positie tussentijds te (laten) sluiten?
  8. wwilliamss 18 december 2014 13:48
    quote:

    bowski schreef op 18 december 2014 12:48:

    Stel dat RDS in 2018 op 20 euro staat... wat dan??
    Op een gegeven moment je verlies nemen mi, ,maar inderdaad verlies onbeperkt ,als je niet ingrijpt.
    Dat is ook een beetje mijn probleem met deze constructie, want het kan soms hard naar beneden.,,,,,,,
  9. [verwijderd] 18 december 2014 14:03
    Gewoon geduld tot een koers als RDS conform de historie laag of hoog is. In het 1e geval put schrijven of call kopen en andersom bij weerstandsnivo. Tot 2018 zal dat vaker dan eens gebeuren. De olieprijs kan nog lager, gemiddelde prijs is usd 70-75 per vat. bij RDS zal de koers dan niet veel bewegen.
  10. Cybres 18 december 2014 14:27
    Mis eigenlijk ook nog iets duidelijker dat je boven de 50 euro niet meer mee doet met de beweging omhoog en je dus eigenlijk een 50 call moet bijkopen wil je het vergelijken met de directe investering.....maar Marcel geeft al duidelijk aan dat je de constructie goed moet begrijpen alvorens hem op te zetten maar daar schuilt wel het gevaar want het aantal beleggers dat dit echt volledig snapt is niet heel groot.
  11. Eventus docebit 18 december 2014 14:34
    quote:

    wwilliamss schreef op 18 december 2014 13:48:

    [...]

    Op een gegeven moment je verlies nemen mi, ,maar inderdaad verlies onbeperkt ,als je niet ingrijpt.
    Dat is ook een beetje mijn probleem met deze constructie, want het kan soms hard naar beneden.,,,,,,,
    Ik snap deze niet, maar dat kan aan mijn gebrek aan ervaring met optieconstructies liggen. Bij een geschreven put op €50 verplicht je je toch om het aandeel op €50 te kopen? Dan kun je toch nooit meer dan €50 verliezen? En daar staan dan de optiepremie en de 'restwaarde' van het aandeel nog tegenover. Dat zou ik geen onbeperkt verlies noemen.
  12. forum rang 4 zeurpietje 18 december 2014 14:45
    quote:

    Arod74 schreef op 18 december 2014 12:25:

    Liever dan die rabocertificaten zou ik dan een beleggingsfonds in kortlopende bedrijfsobligaties nemen. Levert minstens hetzelfde op met enorm minder risico.
    heb je daar een paar voorbeelden van svp.
    indien mogelijk met isincodes. ben nl.zeer geinteresseerd in een dergelijke belegging dar ik voor 2/3 liquide ben de laatste maanden.
30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links