Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Neerlands nieuwste belegger

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

42 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Fohn76 29 november 2014 10:33
    @Nick: leuk dat je begint met beleggen en je portefeuille met ons deelt. Ik kan je strategie goed volgen en deel hoofdzakelijk dezelfde mening. Zoals je zelf ook als schetst is het risico bij individuele aandelen hoog. Ook al heb je de bedrijven goed gescreend, sommige dingen heb je niet in de hand.
    Kijk maar naar (voorheen) "zekerheden" als Ahold (boekhoudschandaal 2003; -50%) en KPN (jaar 2000/2001; van €40 naar €2). Recentelijk nog trotse bedrijven als Imtech, BAM en Fugro die rake klappen kregen. Uit ervaring weet ik dat je als particuliere belegger vaak de pech hebt, net die aandelen te bezitten. Dit drukt dusdanig op je rendement dat je vaak blij bent jaarlijks "break even" te draaien.

    Voor vermogensopbouw ben dan toch maar voorstander van beleggingsfondsen. Je kunt regelmatig switchen van fonds/sector waardoor het beleggerselement er toch in zit. Daarnaast zie ik op lange termijn momenteel best mogelijkheden in een bepaald type grondstof (lees zilver) rond de huidige koers. Ook de oliemarkten kunnen interessant zijn....

    In ieder geval succes toegewenst!
  2. [verwijderd] 29 november 2014 11:48
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 29 november 2014 11:16:

    Tja, jammer dat de gebruikers/lezers van de IEX site blijkbaar niet (meer) serieus genomen worden door de IEX-Redactie anders was men immers niet met het bovenstaande infantiele rubriekje begonnen.
    Mee eens. met alle respect naar de jongeman hierboven
  3. Bangizwe 29 november 2014 12:19
    Ron Kerstens: Jij vergeet wel dat er verschillende generaties zijn. Er zijn ervaren beleggers, maar er zijn ook elke dag mensen die het beleggen pas ontdekken. Zowel jonge als ouderen. En dan zijn er nog de reacties op zich. Die dikwijls ook wel leuk zijn en op een bepaalde gedachte kunnen zetten.
  4. Rubicon 29 november 2014 12:51
    Ik ben persoonlijk niet zo van de stock picking. Ook niet als je dit als strategie kiest voor de lange termijn. Op deze wijze structureel de markt verslaan is m.i. een mission impossible. Wat op dit moment een geweldig bedrijf lijkt, hangt morgen in de touwen als gevolg van mismanagement en soms regelrechte misleiding. De voorbeelden zijn genoegzaam bekend.

    Maar ja, die fase moet je als belegger gewoon door om tot een alternatief inzicht te komen.
    Dat alternatief ligt bij mij bij ETFs. Spreiding in valuta, vastgoed, small- en large caps, dividend, groei, traditionele- en opkomende markten, sectoren, grondstoffen, bedrijfsobligaties.
    En tóch, daarnaast, wat speelwerk met individuele fondsen, want het blijft toch ook een (uit de hand gelopen) hobby.
  5. zzz_zzz 29 november 2014 14:32
    @nick. Goed verhaal ga zo door. De discussie stock picking versus fondsbeleggen is sowieso interessant. Ik ben ook ooit met beleggen begonnen door deel te nemen in beleggingsfondsen. Dat was in een tijd dat handelen in individuele aandelen voor particulieren sowieso erg duur was.
    Met de komst van binck en andere goedkope platforms veranderde dit. In dezelfde tijd werd mij ook duidelijk dat de fondsen hoge verborgen kosten hadden en ben ik zelf direct in aandelen gaan beleggen. Met de komst van ETF's zou ik hier eigenlijk weer van terug moeten komen. Maar ik ben nog niet helemaal zover.
  6. [verwijderd] 29 november 2014 14:52
    Leuk, leuk ook dat het tegenwoordig mogelijk is om met zulke bedragen te starten. Outperformen van de markt zal lastig worden. Ik moet toegeven dat ik vooral nog losse aandelen heb omdat ik het spelletje leuk vind, maar over de markt verslaan maak ik me geen illusies meer. Wel is het belangrijk ongelukken zoveel mogelijk te vermijden. De markt niet verslaan is geen schande, maar geld verliezen is wel vervelend.
    Het hebben van aandelen sluit in mijn ogen overigens het beleggen in fondsen niet uit. Ik heb fondsen voor thema's waar een hoog risico aan kleeft. Ik zit via fondsen in Afrika en India.
  7. forum rang 4 Louis Pasciuto 29 november 2014 15:22
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 29 november 2014 14:47:

    @MissDoom Maar denk je dan werkelijk dat beginnende beleggers te rade moeten gaan bij een andere beginner ? Lijkt mij heel erg onverstandig.

    Nee, die zou naar een bankier moeten gaan. Weet je zeker dat je je inleg kwijtraakt.
  8. eddygoed 29 november 2014 17:48
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 29 november 2014 11:16:

    Tja, jammer dat de gebruikers/lezers van de IEX site blijkbaar niet (meer) serieus genomen worden door de IEX-Redactie anders was men immers niet met het bovenstaande infantiele rubriekje begonnen.
    Had ik maar 20 jaar geleden dit soort verhalen kunnen lezen dan was ik veel sneller beleggings-wijzer geworden. Weet jij een betere site voor beginners?
  9. Gold-finder 29 november 2014 19:19
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 29 november 2014 11:16:

    Tja, jammer dat de gebruikers/lezers van de IEX site blijkbaar niet (meer) serieus genomen worden door de IEX-Redactie anders was men immers niet met het bovenstaande infantiele rubriekje begonnen.
    Helemaal mee eens, plus ab!
42 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links