Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vincent van Engelen door de mand gevallen.

62 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 november 2014 22:26
    www.nu.nl/zakelijk-opinie/2674323/200...

    Vorige week publiceerde De Volkskrant haar jaarlijkse top 200 van informele machthebbers in Nederland. Een lijstje van meest oudere dames en heren die op invloedrijke posities zouden zitten ‘in het netwerk rond de regering, als centrum van de macht’.

    Hier een klein stukje over wat ik bedoelde, zag de naam Lubbers, Kok precies die ik ook voor ogen had maar je kunt ook aan Vermeend, Wiegel en Nout Wellink denken.

    www.volkskrant.nl/dossier-top-200-van...

    OOk een mooie kun je zelf zoeken wie bij wie.

    www.volkskrant.nl/vk/nl/2/Home/integr...
  2. forum rang 7 handyman6 27 november 2014 09:58
    Helemaal niet zo verkeerd dat E.Engelen nu in de rol van clown glipt,ook al is ie er zelf niet zo weg van.
    Immers aan elk hof ,mocht de NAR destijds de Waarheid over zijn meester(s) zeggen ,zonder daarvoor bestraft te worden.
    Tav het establishment namen de "doordrammers", als een Fortuyn,van Gogh , nml imo een groot risico,net zoals veel politici die ook uit de politiek zijn verdwenen ,na ampele bedreigingen,gaan de geruchten.

    Nee,zo dom is dat niet:clown zijn.
    H6
  3. forum rang 6 marique 27 november 2014 10:09
    quote:

    geniet schreef op 26 november 2014 20:10:

    Ik snap het niet Hirsi moest beter weten, net als ik moet hij weten dat Engelen hier iets geraakt heeft, wat al zéér lang bestaat 60er jaren al is ontstaan.
    Heette toen de club van 200 allemaal behorende tot de rijkere elite en kwamen daar onbeschaamd voor uit, hier in Nederland de dienst uit te maken.
    Jaarlijks kwamen zijn in het openbaar bijeen, laatste keer dat ik weet was in het kasteeltje van Heemskerk, door steeds luidere protesten zijn ze verdwenen uit de openbaarheid, maar bestaan doen ze nog steeds.
    Enkelen zijn eigenaar van voetbalclubs geworden en geweest, daar is onderandere nu de plaats alwaar men in skyboxen Nederland sturen en mogelijk uitverkopen.
    Hoe machtig de club nog is lees ik uit het feit dat Engelen, naar ik denk onder dwang zijn lijst intrekt en het een gimmick noemt.
    Opmerkelijk vind ik ook als je googled je verrekte weing over deze machtige club van 200 tegen komt.

    nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Mertens_%28...

    De Tweehonderd van Mertens

    Jan Mertens is de bron van de Tweehonderd van Mertens. Hij stelde tijdens een speech in Sneek op 19 oktober 1968 dat de Nederlandse economie gedomineerd werd door een "old-boys network" van ongeveer 200 man. Bestuurders van grote bedrijven vervulden commissariaten bij vele andere bedrijven en hadden bovendien bestuursfuncties bij universiteiten en hogescholen, aldus Mertens. Hij hekelde het gebrek aan verantwoordingsplicht, de ondoorzichtigheid en de opeenstapeling van functies, vooral bij door de Kroon benoemde functionarissen. Namen noemde hij daarbij overigens niet.[1]

    Petrus Joseph Johannes (Jan) Mertens (Heerlen, 14 juli 1916 — Oosterhout, 2 augustus 2000) was een vakbondsman aanvankelijk in de katholieke zuil. Hij was één van de architecten van de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV), de fusie tussen het Nederlands Katholiek Vakverbond (NKV) en het socialistische Nederlands Verbond van Vakverenigingen (NVV).

  4. Da Freeze 27 november 2014 11:38
    www.bol.com/nl/p/de-schaduwelite-voor...

    Lees alleen al de eerste 22 bladzijden van het inkijkexemplaar en je weet meteen al meer dan het doorzagende journaille, wat pas getriggerd wordt als iemand ze op het boek wijst. "Hulde" voor de Nederlandse sensatiemedia.

    De "lijst" in het boek wordt hier bekeken alsof het Schindlers List is, maar dit is slechts een samenvoeging van alle betrokken personen die terugkomen in het boek.

    Er wordt niet gesproken over spionagepraktijken o.i.d. maar over hoe bankiers en politici de schijn hoog proberen te houden in het financiële belang. Daar lijkt mij niets mis mee en zeker een goede zet om de druk op hervormingen op te voeren.

    Ik begrijp ook heel goed waarom Ewald niet op de vraag reageert of bijvoorbeeld Wouter Bos een leugenaar is. Hier is geen eenduidig ja of nee op te zeggen. Want als Wouter Bos het zelf niet begrijpt, is hij dan een leugenaar als hij het financiële systeem verdedigd? En ik krijg het idee dat dit boek vol zit met dergelijk anekdotes vol ongeloof, waarheid ontkennen, struisvogelgedrag en publiek bespelen.

    Dáár draait het ook om, niet of er een lijst vol leugenaars in staat. Voor zover weer onze diepgaande journalistiek.
  5. [verwijderd] 27 november 2014 11:57
    quote:

    hirshi schreef op 26 november 2014 20:17:

    Als Engelen serieus zou moeten wordt genomen zou hij zich niet moeten gedragen als een bedreiger en fantast.

    De uitgever van zijn boek de schuld geven van onwaarheden is not-done.
    Hij is zelf verantwoordelijk voor die leugens.

    Er is al aangedrongen op zijn ontslag als hoogleraar en terecht.

    Groet.

    sta jij toevallig op die lijst in zijn boek?

    ;-p
  6. [verwijderd] 27 november 2014 12:02
    quote:

    handyman6 schreef op 27 november 2014 09:58:

    Helemaal niet zo verkeerd dat E.Engelen nu in de rol van clown glipt,ook al is ie er zelf niet zo weg van.
    Immers aan elk hof ,mocht de NAR destijds de Waarheid over zijn meester(s) zeggen ,zonder daarvoor bestraft te worden.
    Tav het establishment namen de "doordrammers", als een Fortuyn,van Gogh , nml imo een groot risico,net zoals veel politici die ook uit de politiek zijn verdwenen ,na ampele bedreigingen,gaan de geruchten.

    Nee,zo dom is dat niet:clown zijn.
    H6
    als je het interview terugblikt, dan komt daar niets uit naar voren dat hij er niet achter staat...ik denk zelf dat hij flink onder druk gezet is om zijn eigen verhaal terug te nemen (minimaal vwb die lijst althans).

    In het interview geeft hij zelf al aan niet van de complotten te zijn, maar hij vindt (zo ook in mijn ogen) dat de gevestigde orde niets doet om de gemaakte fouten in het verleden recht te trekken en hun macht aanwenden om dat wat fout is te laten voortbestaan (alleen dan zonder dat het gevolgen heeft voor hun macht/invloed).

    Je kan vrezen dat iemand als Engelen net als Fortuyn en van Gogh omgelegd wordt wanneer diens invloed te sterk wordt, maar eerst veilig te beginnen met voor gek te (laten) verklaren.
  7. forum rang 7 handyman6 27 november 2014 12:08
    Exakt...staat er volledig achter ,maar beklaagde zich ook dat ie door de bankiers als clown werd weggezet.Ik vind het een Geuzennaam:eervol,maar ook link ,want hij pakt het bankiersspul aan op hun verdienmodel:waardeloze,dure produkten voor de burgerij verzinnen,zoals woekerpolissen.
    H6
  8. [verwijderd] 27 november 2014 12:10
    quote:

    hirshi schreef op 26 november 2014 19:48:

    Mooi hoor dat Dream.Ön er zo mooi ingetrapt is.

    Ik houd wel van zo'n grap.

    Ewald is hoogleraar financiële geografie.

    Hoogleraar financiële geografie???

    Die titel heeft hij zelf bedacht. De schurk.

    Groet.
    wie creatief en zelfstandig is, is ook origineel met het presenteren van zijn bedrijf of persoon.
    Alleen omdat je zijn mening en bevindingen niet mag, identificeer je zijn titel dat met dat van een schurk.

    Misschien trap jij in veel meer grappen (wellicht liggen jouw persoonlijke belangen daar ook bij) dan je zelf van bewust bent.
  9. [verwijderd] 27 november 2014 12:22
    NIETS GELEERD, NIETS VERGETEN? (ERIC SMIT)
    www.ftm.nl/exclusive/niets-geleerd-ni...

    Op de avond van 22 oktober presenteerde Ewald Engelen zijn inmiddels geruchtmakende boek De Schaduwelite. Engelen maakt het punt dat sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 er fundamenteel weinig is veranderd. ‘Niets geleerd, niets vergeten’ luidt de subtitel van het boek.

    Volgens vele bestuurders, lobbyisten en andere vertegenwoordigers van de financiële sector, is er juist veel ten goede veranderd.
  10. [verwijderd] 27 november 2014 12:42
    Schandalig en onbegrijpelijk dat al die schurken (banken en overheid) er telkens weer mee weg komen. Net als Wellink met zijn 'we hebben het niet geweten'

    En maar accepteren dat de pensioenleeftijd omhoog moet, dat pensioenen niet geïndexeerd worden, dat de kosten en belastingen stijgen, dat studenten voor hun studie moeten gaan lenen, dat er geen geld is voor zorg.
    Terwijl de overheid het geld met bakken overmaakt naar de EU en de Navo, de rekening van goede doelen worden leeggeroofd.
    Hoe blind kan een volk zijn..........

    Inderdaad niets geleerd!
    Morgen weer met een STAATSlot op de bank naar de tv staren en hopen dat de wereld er morgen mooier uitziet.

    Het kan allemaal in Nederland.....
    Wim Kok
    nl.wikipedia.org/wiki/Wim_Kok

    Naast zijn commissariaten vervult Kok enkele Europese adviesfuncties.

    Wim Kok is tot op heden voorzitter van de Club van Madrid. Deze organisatie bestaat uit 70 voormalige staatshoofden en regeringsleiders van 50 landen. De Club van Madrid heeft als belangrijkste doelstelling om wereldwijd democratie te bevorderen.

    Welke democratie pfffff

    Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau (10 december 2002)
    Grootofficier in de Orde van de Drie Sterren van Letland (november 2004, vanwege zijn inzet voor een Verenigd Europa)

    Aanvaardde Kok in 2003 enkele commissariaten, bij de ING Groep, TPG Post, Shell en de KLM. Deze commissariaten leidden tot enige discussie en kritiek,
    doordat Kok tijdens zijn bewind kritiek geleverd had op bestuurders van grote bedrijven en daarbij van "ordinaire zakkenvullers" en van "exhibitionistische zelfverrijking" had gesproken. Als commissaris genoot hij niet alleen zelf royale inkomsten, maar nam hij ook medeverantwoordelijkheid voor enkele verdere inkomensstijgingen.

    Het kan allemaal!
  11. [verwijderd] 27 november 2014 13:13
    En dan hebben we ook deze griezel nog: Ad Melkert
    nl.wikipedia.org/wiki/Ad_Melkert

    Voor zijn uitstekende werk in onze politiek.
    youtu.be/sqUpf1ZoOv4?list=PLL6I2uEqg2... (Pim Fortuyn versus Ad Melkert kijk vooral even 4:38!)

    Gepromoveerd naar allemaal top banen o.a. bij de Wereldbank in Washington D.C..
    Zou u deze man aannemen als u hoofd van P&O was?
  12. forum rang 5 Ed Verbeek 27 november 2014 13:38
    quote:

    Dream*On schreef op 27 november 2014 12:22:

    NIETS GELEERD, NIETS VERGETEN? (ERIC SMIT)
    www.ftm.nl/exclusive/niets-geleerd-ni...

    Op de avond van 22 oktober presenteerde Ewald Engelen zijn inmiddels geruchtmakende boek De Schaduwelite. Engelen maakt het punt dat sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 er fundamenteel weinig is veranderd. ‘Niets geleerd, niets vergeten’ luidt de subtitel van het boek.

    Volgens vele bestuurders, lobbyisten en andere vertegenwoordigers van de financiële sector, is er juist veel ten goede veranderd.
    Prachtige video, DreamOn.
    Aanbevolen.
  13. Da Freeze 27 november 2014 13:39
    quote:

    Dream*On schreef op 27 november 2014 13:13:

    Voor zijn uitstekende werk in onze politiek.
    youtu.be/sqUpf1ZoOv4?list=PLL6I2uEqg2... (Pim Fortuyn versus Ad Melkert kijk vooral even 4:38!)
    Interessant om in dit debat te zien dat Fortuyn in 2002 al aanvoelde dat de economie de kant op zou gaan waar we nu in zitten. En dat Melkert eigenlijk geen flauw idee heeft waar die zit. :)
  14. forum rang 5 Ed Verbeek 28 november 2014 18:33
    quote:

    Dream*On schreef op 28 november 2014 17:35:

    POTTEN VERWIJTEN KETELS
    www.ftm.nl/column/engelen-gate-potten...
    Prachtige column, Dream*On:

    Eigenlijk was het genoeg geweest om de naam van die Sylvester Eijffinger 100 keer te herhalen in de lijst :-)

    Een groter bewijs van professorale oplichterij is er niet.
    Dat Eijffinger zo vaak het woord krijgt is te wijten aan de media die niet genoeg discrimineren naar bewezen (!) expertise.
    Ik stoor mij al tijden aan de schare van economen die niet gehinderd door enige realiteitszin in de media allerlei misleidende uitspraken doen over economie.
    (zo vrij naar Eijffinger zelf)

    Eijffinger zat voortdurend fout met zijn duimzuigerij (zie artikel) terwijl Ewald bewezen heeft vaak wèl goed te zitten. Ewald (net als Middelkoop) was er vroeg bij met zijn stelling dat de woningmarkt een zeepbel was. Ewald was als èèn van de eersten op de onzin van lastenverzwaringen en bezuinigingen tijdens de huidige crisis. "Inmiddels geven zelfs de conservatieve houthakkers van het IMF Ewald gelijk. Het idee dat bezuinigingen de groei zouden aanjagen is zo dood als een pier."
    Laten we het er maar op houden dat Eijffinger wat kort van geheugen is, vooral als het om zijn eigen falen gaat :-)
62 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,35 0,00%
EUR/USD 1,0681 +0,09%
FTSE 100 7.847,99 0,00%
Germany40^ 17.771,70 +0,01%
Gold spot 2.374,76 +0,58%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links